This version of the page http://www.nokiantyres.ua/hakka-guarantee-summer-ua (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-02-03. The original page over time could change.
Nokian Tyres: Розширена гарантія Hakka - Літні
Друк
Розділ: Продукція / Безпека / Розширена гарантія Hakka - Літні
« Назад
Розширена гарантія Hakka - Літні
  • Вплив шини на безпеку руху
  • Чим небезпечний дорожній рух
  • Шуга й аквапланування
  • Шиповані чи фрикційні шини
  • Розширена гарантія Hakka
  • Стандартні гарантійні правила Nokian

Розширена гарантія Hakka

Компанія Nokian Tyres надає Розширену гарантію ( Hakka Guarantee) на зимові шини Nokian Hakkapeliitta 7, Hakkapeliitta 7 SUV, Nokian Hakkapeliitta 5, Nokian Hakkapeliitta SUV 5, Nokian Hakkapeliitta R, Nokian Hakkapeliitta R SUV, Nokian WR G2, Nokian WR G2 SUV придбаних у осінньо-зимовому сезоні  2010 - 2011 року.

Компанія Nokian Tyres зобов’язується виконати безкоштовний ремонт або заміну придбаної шини у випадку виявлення в процесі експлуатації будь-якого її пошкодження, включаючи проколи, порізи, розриви та здуття на боковині, за винятком випадків, в яких пошкодження носять навмисний характер (акти вандалізму з боку покупця або третіх осіб). Розширена гарантія поширюється на шини, залишкова глибина протектора яких становить не менше 4 (чотирьох) міліметрів.

Розширена гарантія діє протягом 1 (одного) року з моменту продажу та розповсюджується на шини, придбані споживачем в Шинних Центрах VIANOR або АШЦ Nokian Tyres на території України. Під час продажу шин Шинний Центр VIANOR або АШЦ Nokian Tyres видає споживачу належним чином заповнений гарантійний талон з присвоєним під час заповнення унікальним номером та заносить інформацію щодо талону в єдиний електронний реєстр.  
 
Для отримання обслуговування за умовами Розширеної гарантії споживач звертається в будь-який Шинний Центр VIANOR або АШЦ Nokian Tyres на території України, пред 'являє  пошкоджену шину, належним чином оформлений гарантійний талон і своє посвідчення водія.

Персонал Авторизованого Шинного Центру Nokian Tyres перевіряє наявність інформації щодо гарантійного талону в єдиному електронному реєстрі та перевіряє дані, вказані в гарантійному талоні на відповідність дійсності. Після цього проводиться експертиза  пошкодженої шини та робиться висновок щодо можливості її ремонту або заміни на шину аналогічної моделі та розміру. Ремонт шини виконується у випадках проколу протектора діаметром не більше 5 (п’яти) міліметрів; в інших випадках виконується заміна шини. Персонал Шинного Центра має право відмовити споживачу у наданніобслуговування за Розширеною гарантією у випадку невідповідності дійсності даних, вказаних в гарантійному талоні.

Після ремонту або заміни шини покупцю видаються копії Акту огляду та Заказ-наряду.

Правила експлуатації шин:
Шини мають використовуватися виключно у відповідності до сезону: зимові -  у період не раніше 1 вересня, але не пізніше 30 квітня; літні - у період не раніше 1 березня, але не пізніше 31 жовтня. В шинах має підтримуватися тиск не нижче визначеного виробником автомобіля, на якому шини встановлені.

Гаряча лінія: 0 800 50 11 20.