This version of the page http://www.un.org.ua/success/uk (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-01-27. The original page over time could change.
Представництво ООН в Україні - Історії Успіху - Представництво ООН в Україні - Історії Успіху

Історії Успіху

Цьогоріч Організація Об’єднаних Націй, створена після Другої світової війни, відзначає 65 років з дня заснування. За роки діяльності ООН внесла вагомий внесок у підтримку та збереження миру, самовизначення держав, захист прав людини та забезпечення стійкого розвитку у світі. З моменту заснування і до сьогодні, забезпечення гідних умов життя населенню, нашим співвітчизникам, друзям, сусідам, тощо – залишається основним завданням організації. До Вашої уваги життєві історії успіху, які демонструють як діяльність системи ООН в Україні змінює життя людей на краще.


Чернігівська поліграфічна міні-майстерня дає шанс людям з обмеженими розумовими можливостями

Завдяки проекту ПРООН «Розвиток громадянського суспільства» особи з вадами розумового розвитку вчаться працювати та робити блокноти в поліграфічній міні-майстерні в м. Чернігів на базі благодійної організації батьків і дітей інвалідів з дитинства «Логос». Молоді люди з обмеженими розумовими можливостями вступивши в доросле життя виявляються неготовими до трудової діяльності, не мають необхідних комунікативних навичок, тому що з дитинства вони були ізольовані від суспільства.

«Побачити» Херсон заплющеними очима

В межах проекту Херсонського міського Центру молодіжних ініціатив «Тотем», який називається «Мрія – поруч»: від молодіжних ініціатив – до місцевої політики за участю вразливих груп молоді» і який реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Данії, наданої в рамках Проекту ПРООН “Розвиток громадянського суспільства» в Херсоні було підтримано ініціативу Херсонського відділення ВМГО інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії». Ініціатива полягала у проведенні квесту за участю людей з вадами зору, волонтерів і журналістів з метою визначення доступності міської інфраструктури для незрячих та її подальшого покращення.

Мій син ходитиме до теплої школи!

Уявіть школу, що її розташовано в селі Дримайлівка, за 70 кілометрів від Чернігова. 30-річна споруда ще міцна, але старі вікна втратили здатність зберігати тепло взимку. Тому 70 учнів школи мерзнуть у класних кімнатах. Старі котли вибиваються з останніх сил, намагаючись зігріти дітей. Виходить погано. Часто уроки проходять за температури +16+17С. Втім, адміністрація школи змушена оплачувати чималі фінансові рахунки від тепломережі. Сумно. Щоб вирішити цю проблему, в липні 2009 року місцева спільнота об‘єднала зусилля та почала активний пошук шляхів виходу із складного становища. Саме через подібні об‘єднання ПРООН допомагає покращити умови життя як в селах, так і в містах всієї України.

Як надія та пісня подолали біду

«Співати було моєю мрією ще з дитинства» - ділиться своєю життєвою історією Світлана. «У школі я завжди була учасником різноманітних вокальних конкурсів та виступів, займала призові місця. Коли постало питання вибору майбутньої професії, я ні миті не вагалася. Мій вибір впав на один з провідних вузів країни, що фахово готує співаків та працівників багатьох творчих професій». Отож, коли розпочалось навчання і Світлану з головою поглинув вихор студентського життя, мрія починала ставати дедалі реальнішою, відкриваючи безхмарні та багатообіцяючі перспективи. Уж тут усе перевернулось з ніг на голову.