This version of the page http://www.zhitomir-region.gov.ua/article.php?invest (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-01-25. The original page over time could change.
Офіційний веб-сайт Житомирської обласної державної адміністрації



Всі новини 

2011-01-24 15:07:37
Представники Житомирщини взяли участь у святковому зібранні з нагоди Дня Соборності у Києві

2011-01-24 10:45:49
Рятувальники Житомирщини звітували про виконані завдання у 2010 році.

2011-01-21 14:35:15
Відбулися урочистості до Дня Соборності України

2011-01-20 17:27:58
Розпочато співбесіди з головами районних державних адміністрацій, районних рад, їх заступниками

2011-01-20 10:47:56
Вітання Президента України Віктора Януковича голові Житомирської обласної державної адміністрації Сергію Рижуку з днем народження

2011-01-20 10:27:14
Привітання з нагоди Дня Соборності України голови Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Рижука та голови Житомирської обласної ради Йосипа Запаловського

2011-01-19 18:53:51
Інформація про роботу Територіальної державної інспекції праці у Житомирській області за 2010 р

2011-01-19 18:45:39
Інформація про роботу Територіальної державної інспекції праці у Житомирській області за грудень місяць 2010 р.

2011-01-19 14:57:43
Головне управління праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації надало інформацію про стан виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції соціального захисту бездомних громадян в області у 2010 році

2011-01-19 14:57:05
КОРОТКІ ПІДСУМКИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО СТАНОВИЩА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

   
Про Житомирщину Житомирщині -
70 років
Анонси подій 65 річниця
Перемоги у Великій
Вітчизняній війні
1941-1945 років
Плани роботи
ОДА
Приязна
адміністрація
Європейська
та Євроатлантична
інтеграція
 
























Державні інтернет-ресурси:










 

 Держадміністрації
 . Вінницька
 . Волинська
 . Дніпропетровська
 . Донецька
 . Закарпатська
 . Запорізька
 . Івано-Франківська
 . Київська
 . Кіровоградська
 . Луганська
 . Львівська
 . Миколаївська
 . Одеська
 . Полтавська
 . Рівненська
 . Сумська
 . Тернопільська
 . Харківська
 . Херсонська
 . Хмельницька
 . Чернівецька
 . Чернігівська

Інвестиційна діяльність

Житомирщина - це розвинутий аграрно-індустріальний регіон України. Область спеціалізується на виробництві фарфоро-фаянсових виробів, виробів з деревини, паперу, хімічного волокна, будівельних матеріалів, металорізальних верстатів, широкого асортименту продуктів харчування. Найбільш динамічно сьогодні розвивається обробна промисловість області, чому сприяє зростання попиту в самій країні. Продукти харчування знаходять ринки збуту не лише в Україні. Кондитерські і молочні вироби, цукор, крохмаль, етиловий спирт, хміль та його екстракт постачаються в країни ближнього та далекого зарубіжжя. Обробна промисловість найбільше приваблює і іноземних інвесторів, вкладення яких на 1 жовтня 2008р. склали 140,2 млн. дол. США, або 69% від загального обсягу іноземного капіталу в області.

Область займає друге місце в Україні по запасах лісових ресурсів. Лісистість складає майже третину території. Переважають хвойні породи – 60%, твердолистяні (дуб) і м’яколистяні (береза, вільха, осика) – по 20%. Загальний запас деревини становить близько 200 млн. м?. Загальний середній приріст – 2,7 млн. м? щорічно. Найбільшу лісистість мають Овруцький та Олевський райони, де вона складає понад 60%. Наявні запаси ділової деревини створюють перспективи для залучення інвестицій в деревообробну галузь. В останні роки значно зріс інтерес до деревообробної промисловості з боку іноземних інвесторів, вкладення в яку на 1 жовтня 2008 року склали 16,7 млн. дол. США. Розвивається глибока переробка деревини: виробництво ламінованої плити, клеєного брусу, іншої прогресивної продукції - замінників цільної деревини.

Житомирщина багата на мінерально-сировинні ресурси. В її надрах сконцентровано більше 80% загальнодержавних запасів титанових руд і кварцитів - сировини для металургійної промисловості. Є значні запаси декоративно-облицювального каменю - лабрадорити, граніти, габро. Розвідані родовища каолінів, мармуру, бурого вугілля, торфу, вапняку, сировини для виготовлення будівельних матеріалів.

Добувна промисловість приваблює іноземних інвесторів. На сьогоднішній день в цю галузь вкладено майже 22 млн.дол.США іноземного капіталу (11% від загального обсягу). Це видобуток декоративного каменю, розробка піщаних та гравійних кар'єрів, видобуток та збагачення титанової руди, що мають стабільний ринок збуту і високий рівень рентабельності виробництва. Серед мінеральних продуктів на експорт ідуть щебінь, ільменітів концентрат, кварцити, гранітні блоки і вироби з каменю.

В області розроблені перспективні інвестиційні проекти по видобуванню і збагаченню каолінової глини на Велико-Гадоминецькому родовищі, які за своїм складом відповідають кращим світовим стандартам для виготовлення високоякісного паперу, фарфоро-фаянсових і керамічних виробів, вогнетривкої цегли; по удосконаленню технологічного процесу видобутку блоків граніту і габро з подальшою їх переробкою в поліровану облицювальну продукцію; по виготовленню високоякісного щебеню низького рівня радіоактивності.

Машинобудування завжди було провідною галуззю економіки Житомирщини. Машинобудівні підприємства виробляють обладнання для хімічної, харчової, легкої, металообробної, деревообробної промисловості, а також для агропромислового комплексу. В зв'язку з віднесенням до пріоритетних цілої низки галузей, забезпечуваних машинобудівним комплексом технікою, для підприємств машинобудування регіону відкриваються значні перспективи у розвитку інвестиційної діяльності. Це підтверджують і статистичні дані: щорічно суми інвестицій в цю галузь збільшуються на чверть, а випуск продукції - на 6-8%. Вже в нових умовах господарювання серйозно заявили про себе як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку ВАТ "Коростеньхіммаш", ВАТ "Прогрес" та інші.

Фарфоро-фаянсова і скляна промисловість регіону представлена 16 найстарішими підприємствами. Існує потреба у залученні додаткових інвестицій для забезпечення переходу підприємств на енергозберігаючі технології.

Серед галузей сільського господарства область зацікавлена у додатковому залученні інвестицій для нарощування обсягів виробництва продукції хмелярства і льонарства. Завдяки залученню інвестицій щорічно підвищується врожайність та зростають обсяги виробництва льону.

На території області розташовано 75% загальноукраїнських площ хмільників, а частка обласного виробництва хмелю в загальнодержавному зросла до 76%.

  Запитання надсилайте за адресою: ztadm@ukrpost.ua  
Створення та супровід сайту: ПоліссяNet ISP © Житомирська обласна державна адміністрація