This version of the page http://www.ukrinbank.com/index.php?PublicationID=9&Language=ukr (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-01-17. The original page over time could change.
ПАТ Укрінбанк
                                                               
            АТ "Укрінбанк" засновано 24 січня 1989 р.
            Ліцензія НБУ №23 від 10 січня 2002 р.
Корпоративним клієнтамПриватним клієнтамБанкамРегіональна мережаПрес-центрПро нас
    Банк пропонує


    КУРСИ ВАЛЮТ

[17.01.2011]
Валюта Купiвля Продаж НБУ
USD 7.98 8.04 7.9503
EUR 10.57 10.73 10.6128
RUR 2.58 2.64 2.6542
Повний перелік пунктів обміну валюти


   » Початок / Про нас / Історія розвитку

Акціонерне товариство "Український інноваційний банк" було створено 24 січня 1989 року ще за часів існування СРСР. Укрінбанк є першим комерційним банком на території Української РСР, дозвіл на його створення отримували безпосередньо у Горбачова М.С. в Москві.

В період з 1989 до 1991 року (до набуття Україною незалежності) Укрінбанк проводив діяльність направлену на розрахунково-касове обслуговування комерційних структур, що тільки-но почали створюватися, та кредитування інноваційних проектів, мається на увазі пошук науково-технічних розробок та фінансування їх впровадження у виробництво. Після 1991 року Укрінбанк був змушений змінити орієнтири своєї діяльності, вони стали направлені на зовнішньоекономічну діяльність клієнтів. Сьогодні Укрінбанк – це універсальна кредитно-фінансова установа, яка надає весь спектр традиційних та інноваційних послуг, що відповідають міжнародним стандартам.

З 1992 року розпочалася розбудова мережі філій Укрінбанку, яка стала фундаментом фінансової стійкості. Нині банк має розгалужену мережу філій, яка представлена в усіх регіонах України і нараховує 21 філію та 79 відділень.

Починаючи з 1995 року Укрінбанк став одним з провідних банківських інститутів України, та поряд з фінансування малого та середнього бізнесу розпочав роботу з великими державними підприємствами.

З Укрінбанком співпрацюють понад 300 банків в усьому світі. Основними розрахунковими банками є провідні кредитно-фінансові установи світу з найвищими рейтингами, такі як Deutche Bank Trust Company Americas, Bank of New York, HSBC Bank USA, Commerzbank AG, UBS AG та інші. Сучасні засоби телекомунікацій і налагоджені кореспондентські відносини дозволяють здійснювати розрахунки у найкоротші терміни у всіх валютах світу, а також ефективно і надійно управляти фінансовими потоками.

Банк є активним оператором фондового ринку України. Надає своїм клієнтам послуги купівлі-продажу цінних паперів, депозитарні послуги, консультує з інвестування коштів в національну економіку.

У 1995 році АТ "Укрінбанк" один з перших підписав угоди з компаніями American Express та Thomas Cook. З 1996 року банк – Принциповий член міжнародних платіжних систем Visa International та MasterCard Europe S.A., має повний спектр ліцензій цих систем і впевнено розвиває картковий бізнес у першій когорті провідних українських банків. На сьогодні Укрінбанком емітовано близько 100 000 карток Visa і MasterСard. Банк має розвинену карткову інфраструктуру – понад 250 пунктів обслуговування платіжних карток. За перерахованими показниками Укрінбанк посідає одинадцяте місце серед українських банків.

У грудні 1997 року АТ "Укрінбанк" отримав статус агента Уряду України з обслуговування іноземних кредитів, наданих під гарантії Кабінету Міністрів України згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 1997 року № 1428. Отримавши у 1998 році статус агента Уряду України з реструктуризації внутрішньої заборгованості України АТ "Укрінбанк" протягом 1998 – 1999 років спільно з інвестиційним банком Merrill Lynch приймав активну участь у реструктуризації внутрішнього державного боргу України та у реструктуризації облігацій зовнішньої державної позики 1995 року у якості радника Міністерства фінансів України. З квітня 2003 року АТ "Укрінбанк" отримав статус уповноваженого банку з обслуговування коштів Державного бюджету України.

З 2001 року АТ "Укрінбанк" здійснює обслуговування фонду "Взаєморозуміння та примирення" яке передбачено міждержавним договором між Німеччиною та Україною. З моменту обслуговування фонду виплачено кошти у розмірі понад 19 млн. євро 17,5 тис. жертвам нацистських переслідувань. Також Укрінбанк - уповноважений банк по обслуговуванню рахунків пенсіонерів за рішенням конкурсної комісії Пенсійного фонду України.

Укрінбанк постійно впроваджує нові види послуг та модифікує вже традиційні, розробляє і впроваджує сучасні форми обслуговування. Пріоритетним в Укрінбанку вважають комплексне обслуговування клієнтів. Це дає можливість кожному підприємству чи фізичній особі, яка звернулась в банк за однією послугою, отримати спеціально сформований індивідуальний перелік послуг, який не лише заощадить кошти клієнта, а й сприятиме його фінансовому зростанню. Комплексне обслуговування вже має свої результати. На сьогодні Укрінбанк обслуговує понад 60 000 приватних та корпоративних клієнтів, що дозволяє найстаршій в країні фінансово-кредитній установі з оптимізмом дивитися в майбутнє.




       Copyright 2004 © АТ "Укрінбанк"