This version of the page http://www.voe.com.ua/gazet/v3_29.shtml (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-31. The original page over time could change.
ВАТ "АК Винницаоблэнерго"
  Головна сторiнка
  Звiти
Про компанiю
     Пiдроздiли
Акцiонерам
  Фотоальбом
 Пiдприємство
    Газета     Тарифи

Профактив навчається

Олександр Васильович Вдовиченко, голова ради голів ПК

На базі Ладижинської ТЕС 16 – 17 листопада ц.р. Обласною радою профспілок працівників енергетики та електротехнічної промисловості було проведено виїзне засідання ради та семінар профспілкового активу.

Від ВАТ „АК Вінницяобленерго” у ньому брали участь голови профкомів: управління – Вдовиченко О.В., ВВЕМ – Матвієнко Л.Л., ВЕН – Олійник А.І., МТЗ та АТ – Капріца Т.М., та голови профкомів майже усіх районних ЕМ.

Основним, цікавим для всіх учасників питанням заходу, було заслуховування керівництва та профкому Ладижинської ТЕС про стан охорони праці та шляхи його поліпшення у відповідності до вимог Закону України „Про охорону праці”.

На станції працює 2497 працівників, із них 907 жінок. На ТЕС діє колективний договір. Передбачено безкоштовне забезпечення молоком працівників, зайнятих на роботах з важкими та шкідливими умовами праці згідно атестації робочих місць.

Щомісяця видаються безкоштовно миючі засоби. Передбачено своєчасне забезпечення спецодягом та іншими засобами індивідуального захисту. Рівень забезпеченості працюючих спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту складає 98%. Витрати на придбання спецодягу становлять 381624 грн., спецвзуття – 114362 грн., засобів індивідуального захисту – 155535 грн. Всього 651521 грн.

Був проведений профілактичний медичний огляд працівників ТЕС – 1349 працівників, практично пройшли огляд всі працівники, які підлягали огляду. На проведення огляду з фонду охорони праці витрачено 75533 грн.

При профкомі створена постійна комісія з питань охорони праці.

Голова галузевої профспілки Коствіцький М.І. наголосив на необхідності усіх голів і членів профкомів на своїх підприємствах займатись питаннями охорони праці, забезпечувати з адміністрацією фінансування не менше 0,5% від суми реалізації, спільно з посадовими особами усіх рівнів створювати безпечні умови праці, вимагати від працівників свідомого дотримання Правил ОП та користування захисними засобами.

Він також повідомив, що Постановою Президії федерації профспілок України 2007 рік оголошено роком боротьби профспілок із приховуванням статистики нещасних випадків на виробництві від розслідування та обліку. Від кожного члена профспілки залежить результативність цієї роботи. Цьому також буде сприяти встановлення телефону довіри.

Головний технічний інспектор федерації профспілок України Яблонський О.П. навів конкретні приклади порушень Положення про розслідування нещасних випадків на виробництві, розповів про порядок дій профспілок в конфліктних ситуаціях, коли вони самостійно змушені звертатись до органів управління і нагляду за охороною праці, вищих профспілкових органів для відстоювання прав потерпілих від нещасних випадків, а також відповів на численні питання присутніх.

З інформацією про діяльність та будні Ладижинської ТЕС, у т.ч. про стан з охорони праці виступили директор Данченко О.К., заступники директора Кузнєцов І.М., Михайлишин Б.В., Колос І.І., голова профкому Брунь В.С.

З великою зацікавленістю учасники семінару оглянули виробничі об’єкти Ладижинської ТЕС та ГЕС та погодились з тим, що за рівнем відповідальності та дисциплінованості енергетиків можна прирівняти до військових, а проблеми та завдання спільні для усіх енергетичних підприємств і працюємо ми на кінцевий результат – на споживача електроенергії.

Розїзджались профспілковці з твердим наміром втілювати у життя набуті знання з охорони праці задля здоров’я та продуктивної праці усіх працівників компанії. Щоб закріпити їх, навесні 2007 року для голів ПК на базі НКК „АК Вінницяобленерго” заплановано проведення одноденного семінару з питань дотримання діючого законодавства з охорони праці, правових відносин робітників та роботодавців, виконання рішень та постанов Укрелектропрофспілки з піднятих питань.


Строим качественно и ответственно

Ж.Б. Войнаровский, директор ДП «Вінницяенергорембуд»

Заканчивается 2006 год… Он много принес нового, необычного, хорошего, а порой даже неожиданного для Украины. Не прошел он даром и для нашей компании – ВАТ «АК Винницаоблэнерго» впервые стала прибыльной. И, как результат, техническое перевооружение СЕ, ремонт электрических сетей, подстанций, зданий и сооружений.

ДП «Винницяэнергоремстрой» принимает непосредственное участие в выполнении ремонтно-строительных работ подстанций и админзданий.СЕ. На сегодняшний день мы успешно ремонтируем подстанции Винницких городских сетей, админздания Казатинских, Винницких, Погребищенских, Барских электросетей.

Впервые в ноябре ДП «Винницаэнергоремстрой» не только выполнил, но и перевыполнил месячный план. В декабре ожидается такой же результат. Это дает нам возможность закрыть 2006 год с прибылью и без долгов.

За последний месяц в ДП произошли определенные положительные изменения. В трудовой коллектив влились молодые высококвалифицированные работники, способные выполнять широкий спектр строительных работ по последним технологиям. Нами пересмотрено штатное расписание ДП: максимально сокращен управленческий аппарат.

Нашу работу знают в Виннице. ДП принимало участие в ремонтно-строительных работах в Винницком городском Дворце школьников и семейной поликлинике в микрорайоне «Тяжилов». Заказчиком на этих объектах выступал Винницкий горсовет. Наше партнерство продолжится и в 2007 году.

В следующем году коллектив предприятия намерен своими силами сделать пилораму, отремонтировать станочный парк столярки и механического цеха. Весной собираемся также своими силами сделать раскройно-пиловочный станок и с его помощью освоить производство мебели для нужд компании. Планируется освоить производство траверс, хомутов и других изделий из металла для СЕ.

Большое внимание будет уделено так называемым работам на сторону: для населения и организациям, не входящим в состав облэнерго.

Коллектив ДП «Винницаэнергоремстрой» сердечно поздравляет весь коллектив ВАТ «АК Винницаоблэнерго» с Днем энергетика и наступающим Новым годом! Желаем всем крепкого здоровья и успехов в нелегком труде.


  www.voe.com.ua

  

Copyright © 2001-2010 ВАТ "АК Вiнницяобленерго"