This version of the page http://www.uba.ua/ukr/den_prav_dopomogu/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-30. The original page over time could change.
Асоціація правників України
  • ENG
    УКР
    РУС
Версія для друку

Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

Асоціація правників України звертається до всіх адвокатів України з закликом влаштувати 18 травня 2010 року (вівторок) Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги громадянам та юридичним особам.

Проведення такого заходу має не лише дієво допомогти тим, хто потребує допомоги адвокатів, проте не має достатніх коштів на її оплату, але і звернути увагу суспільства та держави на законодавчу неврегульованість питання надання безоплатної правової допомоги в Україні.

Ініціатива передбачає надання в цей день адвокатами правової допомоги малозабезпеченим особам, громадським, благодійним та іншим неприбутковим організаціям, а також суб’єктам малого підприємництва. Асоціація правників України закликає адвокатів приєднатися до цієї акції та заздалегідь повідомити зацікавлених осіб про можливість отримання безоплатної правової допомоги (шляхом розміщення оголошень в офісах адвокатів, в електронних повідомленнях тощо).

Пропонуємо Вашій організації приєднатися до участі у Всеукраїнському дні безоплатної правової допомоги – 2010. На сайті АПУ буде розміщений список з компаніями, що підтримують цю ініціативу, завдяки якому, люди, які потребують допомоги адвокатів, зможуть мати зворотній зв`язок з Вашою організацією.

Якщо нова ініціатива буде підтримана адвокатською спільнотою, Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги пропонується проводити щороку у кожний третій вівторок травня.

У рамках Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги громадянам та юридичним особам 18 травня 2010 року 11:00-13:00 відбудеться Круглий стіл "Актуальні проблеми надання безоплатної правової допомоги в Україні", Місце проведення: Конференц-зал «Леда» готелю «Дніпро» (м. Київ,  вул. Хрещатик, 1/2).

Правові основи

Згідно із статтею 59 Конституції України, кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безкоштовно.

На сьогоднішній день законодавство передбачає надання безкоштовної правової допомоги лише в кримінальному процесі.

Асоціація правників України виступає за ухвалення закону, що забезпечує надання громадянам і юридичним особам безкоштовної правової допомоги не лише в кримінальному процесі.

Отримати консультацію

Якщо Ви не змогли отримати безкоштовну консультацію 18 травня 2010 року – протягом проведення Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги – напишіть нам, і ми будемо намагатись організувати для Вас безкоштовну відповідь адвоката, адже багато юристів готові надавати безкоштовну допомогу на постійній основі.

Свої питання направляйте по електронній пошті 2010@pravovadopomoga.org, обов'язково вказавши прізвище, ім'я і по-батькові, контактну адресу, телефон, а також адресу електронної пошти (якщо є).

Будь ласка, вибирайте зручну для Вас мову спілкування – українську чи російську.

Адвокати та адвокатські об'єднання

Участь в проведенні Першого Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги 18 травня 2010 року беруть адвокати і адвокатські об'єднання, подані за лінком.

Для отримання безоплатної правової допомоги контактуйте, будь ласка, безпосередньо з адвокатами і адвокатськими об'єднаннями, що беруть участь в Першому Всеукраїнському дні безкоштовної правової допомоги – 2010.

Якщо Ви звернулися 18 травня 2010 року за безоплатною порадою до іншого адвоката, ми не можемо гарантувати його згоду надати Вам ббезоплатну правову допомогу, оскільки участь в заході Дня для адвокатів є добровільною, і не всі адвокати готові надавати послуги безкоштовно. Крім того, деякі адвокати можуть бути непоінформованими про нашу ініціативу (нагадаємо, що Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги проводиться вперше). Якщо Ви 18 травня 2010 року звернулися до адвоката (адвокатського об'єднання), які не вказані в списку, ми рекомендуємо Вам повідомити адвоката про нашу ініціативу, що, можливо, дозволить Вам (за згодою адвоката) отримати безкоштовну консультацію.

У будь-якому випадку, якщо Вам потрібна безкоштовна правова допомога, напишіть нам за адресою 2010@pravovadopomoga.org, і ми будемо намагатися Вам допомогти.

Адвокатам і юристам – рекомендації

Контакти

Якщо у Вас виникли питання, пов'язані з проведенням Першого Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги, зв'яжіться з нами:

Асоціація правників України (АПУ): E-mail: info@uba.ua; Телефон/факс: (044) 492-88-48; Поштова адреса: вул. Межигірска, 5, оф.15, м. Київ, 04071. Контактна особа - Олександра Егерт.

Офіційний сайт акції – www.pravovadopomoga.org.

СПИСОК ОРГАНІЗАЦІЙ, ЯКІ ПІДТРИМУЮТЬ УЧАСТЬ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДНЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ - 2010

Місце проведення:

Конференц-зал «Леда» готелю «Дніпро» (м. Київ,  вул. Хрещатик, 1/2).

ЛОГІН
ПАРОЛЬ
НАГАДАТИ ПАРОЛЬ