This version of the page http://www.uba.ua/ukr/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-30. The original page over time could change.
Асоціація правників України
  • ENG
    УКР
    РУС
Версія для друку

Про АПУ

Асоціація правників України (АПУ) – всеукраїнська громадська організація, заснована у 2002 році з метою об’єднання правників для створення сильної та впливової професійної спільноти, яка би стала потужним голосом правничої громади нашої країни.  

БРОШУРА АСОЦІАЦІЇ ПРАВНИКІВ УКРАЇНИ - 2010

Поряд із загальною метою впровадження верховенства права, формування правової держави та підвищення правосвідомості і правової культури суспільства Асоціація правників України ставить перед собою завдання розвитку юридичної професії, удосконалення законодавства, впровадження етичних стандартів, захисту професійних прав членів АПУ та прав людини загалом.

З моменту заснування Асоціація невпинно розширює масштаби своєї діяльності, а також кількість завдань. При такому стрімкому розвитку наша організація залишилася на принципових постулатах її існування: незалежність, відкритість, аполітичність, демократичність, рівноправність членів тощо.

Робота Асоціації правників України ґрунтується на особистій ініціативі та зацікавленості її членів. За сім років діяльності ми стали найдинамічнішою та найактивнішою організацією правників в Україні, заявили про себе за межами країни та зайняли активну позицію з багатьох питань юридичного життя України.

Наразі членами АПУ є близько двох тисяч правників з усіх регіонів нашої країни, серед яких юристи, нотаріуси, адвокати, судді, державні службовці, народні депутати та визнані вчені у галузі права. Студентське крило Асоціації налічує ще понад тисячу майбутніх юристів з більш ніж півсотні навчальних закладів України.

Пріоритетними напрямами роботи Асоціації правників України визначені такі:

  • реформування законодавства про адвокатуру;
  • сприяння проведення судової реформи;
  • моніторинг виконання Європейським союзом Угоди про спрощення візового режиму;
  • розвиток міжнародної співпраці з правничими організаціями світу, проведення виїзних конференцій та зустрічей;
  • розвиток та активізація діяльності відділень Асоціації правників України в регіонах;
  • захист професійних прав членів АПУ та моніторинг дотримання прав людини;
  • реагування на резонансні події правничого життя нашої країни.

 

Асоціація правників України є членом Міжнародної асоціації юристів (ІВА), підтримує тісні зв’язки з Радою правничих співтовариств та адвокатур Європи (ССВЕ) та Американською асоціацією юристів (АВА).

Асоціація правників України радо вітає всіх однодумців і запрошує приєднуватися до нашої організації, щоб разом втілювати свої задуми у життя. Сподіваємося, що наші принципи і завдання відповідають Вашим уявленням про майбутнє української правничої професії.

Ми будемо щиро вдячні за будь-які пропозиції та ідеї і готові врахувати думку кожного правника.

ЛОГІН
ПАРОЛЬ
НАГАДАТИ ПАРОЛЬ