This version of the page http://vikup.com.ua/uk/statyi/9-registracia (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-12-09. The original page over time could change.
Цікаві статті
Автовыкуп. Выкуп автомобилей любых марок, любого года выпуска, в любом состоянии. Идеальные, Разбитые, ржавые, гнилые, после ДТП, пожара, разукомплектованные, с не работающим двигателем, кредитные, а также в очень хорошем состоянии. Рассмотрим все Ваши предложения, и предложим по возможности максимальную цену. (044)233-54-68, (050)353-5777
головна Цікаві статті Відчуження та реєстрація автомобіля
Цікаві статті
Порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів

Порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів - редакція від 23.12 .2009

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 7 вересня 1998 р. № 1388
(у редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 23 грудня 2009 р. № 1371)

Загальні положення


1. Цим Порядком встановлюється єдина на території України процедура державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів (далі - транспортні засоби), оформлення і видачі реєстраційних документів та номерних знаків.

2. Цей Порядок обов'язковий для всіх юридичних і фізичних осіб, які є власниками транспортних засобів, виробляють чи експлуатують їх. Представники власників транспортних засобів виконують обов'язки і реалізують права таких власників у межах наданих їм повноважень.

3. Державна реєстрація транспортних засобів проводиться підрозділами Державтоінспекції з метою здійснення контролю за відповідністю конструкції та технічного стану транспортних засобів встановленим вимогам стандартів, правил і нормативів, дотриманням законодавства, що визначає порядок сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), використанням транспортних засобів в умовах воєнного та надзвичайного стану , а також для ведення їх обліку та запобігання вчинення відносно них протиправних дій.

Детальніше...
 
Відчуження та реєстрація автомобіля фізичними особами

Відчуження та реєстрація автомобіля фізичними особами

Перед відчуженням (купівля-продаж, міна, дарування) автомобіль повинен бути знятий з обліку в органах МРЕВ ДАІ.
Зняття з обліку автомобілів здійснюється після їх огляду в органах ДАІ на підставі заяви власника з поданням документа, що засвідчує його особу. При відчуженні автомобіля, що належить декільком власникам, зняття з обліку провадиться на підставі спільної заяви або нотаріально засвідченої довіреності на право відчуження, що видається на ім'я одного з власників.

Огляд проводиться працівниками реєстраційно-екзаменаційного підрозділу ДАІ (МРЕВ) за місцем реєстрації автомобіля та експертом експертно-криміналістичного відділення з автотехнічних досліджень МВС на відповідність ідентифікаційних номерів вузлів і агрегатів обліковим даним, перебування в розшуку за наявною інформацією баз даних викраденого транспорту та технічного стану транспортного засобу .

Не можна зняти з обліку автомобіль, щодо якого винесено рішення суду про накладення на нього арешту або заборону зняття з обліку чи постанову слідчого про накладення арешту, а також автомобіль, який є речовим доказом у кримінальній справі.

 

 

Детальніше...
 
Придбання автомобіля за дорученням на право користування і розпорядження
Автомобіль за дорученням на право користування та розпорядження автомобілем

Придбання автомобіля за дорученням на право користування та розпорядження автомобілем є одним з можливих варіантів отримати автомобіль, але не стати його власником. Власником автомобіля залишиться громадянин, автомобіль якого перебуває на обліку в МРЕВ ДАІ та вписаний у техпаспорт. При цьому особа, яка отримала право на користування та розпорядження автомобіля, позбавляється певних прав.
Доручення на право користування та розпорядження автомобілем повинно бути нотаріально посвідчений.
Отримана довіреність на право користування та розпорядження автомобілем надає всі права або їх частину на користування та розпорядження автомобілем. Від імені довірителя (власника) може надаватися право на продаж, дарування, обмін, здачу в оренду автомобіля, а також представляти інтереси в органах нотаріату, комісійних магазинах, органах ДАІ, комісіях або на підприємствах, установах чи організаціях з усіх питань, пов'язаних з експлуатацією , відчуженням автомобіля, його переобладнанням, ремонтом, проходженням техогляду, зняттям з обліку, одержанням номерних знаків для разових поїздок, укладанням договорів цивільно-правового характеру щодо розпорядження та користування автомобілем, договорів страхування автомобіля тощо

Законом передбачено оподаткування доходів (звичайної вартості автомобіля) громадян за ставкою 15%, які отримані за передачу автомобіля за дорученням іншій особі, якщо за умовами такого доручення передбачено право такої іншої особи продати автомобіль, крім такої передачі між членами подружжя у межах спільної часткової або спільної сумісної власності.

Якщо громадянин, якому видано доручення, повертає кошти, отримані внаслідок такого продажу (відчуження) довірителю у майбутньому, то сума таких коштів не включається до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу такого громадянина.
 
Реєстрація автомобіля в органах МРЕВ ДАІ
Реєстрація автомобіля в органах МРЕВ ДАІ



Реєстрація транспортних засобів здійснюється МРЕВ ДАІ за місцем реєстрації місця проживання власника автомобіля. У разі виникнення обставин, що перешкоджають реєстрації такого транспортного засобу за місцем проживання власника, як виняток з дозволу керівника МРЕВ ДАІ можлива їх реєстрація за місцем проживання родичів за їх письмовою згодою.

Транспортні засоби, що належать неповнолітнім, реєструються за ними за умови досягнення неповнолітніми 15-річного віку. Після досягнення 18-річного віку всі обмеження щодо реєстрації, які встановлювалися для неповнолітніх, скасовуються.

Правомірність придбання автомобіля підтверджується документами (скріплені підписом відповідної посадової особи, та печаткою), виданими суб'єктами підприємницької діяльності, що реалізують транспортні засоби та видають довідки-рахунки, митними органами, судами, нотаріусами, органами соціального захисту населення, підприємствами-виробниками транспортних засобів, а також угодами, укладеними на товарних біржах.



Такими документами є: довідки-рахунки; договори, в тому числі угоди, укладені на товарних біржах, та інші завірені в установленому порядку документи, що встановлюють право власності на транспортний засіб; завірена копія рішення суду із зазначенням особи, яка визнається власником транспортного засобу, його марки, моделі, року випуску, а також ідентифікаційних номерів вузлів і агрегатів; довідка органу соціального захисту населення, який виділив автомобіль; акт прийому-передачі транспортного засобу, виданий підприємством-виробником транспортного засобу; посвідчення митного органу про реєстрацію транспортного засобу в МРЕВ ДАІ або належним чином оформлені довідка-рахунок та вантажна митна декларація (засвідчена митним органом копія).

Реєстрація автомобіля, конфіскованого за рішенням суду, здійснюється на підставі відповідного рішення суду із зазначенням марки, моделі, номерів кузова (рами) автомобіля, а також реєстраційних документів, зокрема техпаспорта у разі його наявності з відміткою МРЕВ ДАІ про зняття автомобіля з обліку. У реєстраційних документів додаються договір купівлі-продажу, довідка-рахунок і т.д.

Власник автомобіля або його представник зобов'язаний зареєструвати його протягом 10 діб після придбання або митного оформлення, або тимчасового ввезення на територію України. Термін реєстрації може бути продовжений у разі неможливості власника автомобіля (хвороба, відрядження, інші поважні причини) вчасно її провести.

Для здійснення реєстрації автомобіля необхідно подати заяву, написану власником автомобіля особисто, документи, що засвідчують його особу, правомірності придбання автомобіля, акт експертної оцінки його вартості, яка провадиться спеціалістом, що мають чинні кваліфікаційні документи з оцінки транспортних засобів, техпаспорт автомобіля з відміткою про зняття з обліку .

Автомобіль, що належить декільком громадянам (співвласникам), за письмовою їх згодою, справжність підписів яких засвідчено нотаріусом, реєструються за одним із них. У графі «Особливі відмітки» техпаспорта щодо іншого співвласника може бути зроблено запис: «___ має керувати (експлуатувати) та є співвласником». Одночасно видається тимчасовий реєстраційний талон на термін, зазначений у заяві. У графі «Особливі відмітки» тимчасового реєстраційного талона робиться запис «Дійсний до ___ за наявності свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорта) серія ___ № __».

При реєстрації автомобіль підлягає огляду з метою перевірки відповідності ідентифікаційних номерів вузлів і агрегатів обліковим даним, перебування в розшуку за наявною інформацією баз даних викраденого транспорту, а технічного стану - вимогам безпеки дорожнього руху.

Ввезений в Україну автомобіль, знятий з обліку у відповідних органах країни вивезення, підлягає реєстрації на підставі заяви власника і виданих митними органами посвідчень на їх реєстрацію в МРЕВ ДАІ із зазначенням відомостей про сплату мита, заборону відчуження, дати зворотного вивезення.

Реєстрація автомобіля здійснюється за умови сплати його власником передбачених законодавством податків, а також внесення в установленому порядку платежів за огляд автомобіля, реєстрацію та зняття його з обліку, відшкодування бланків реєстраційних документів та номерних знаків.

Відповідно до Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування» від 26.06.97 р. № 400/97-ВР (зі змінами та доповненнями) при реєстрації легкового автомобіля, на який громадянин набув право власності шляхом купівлі, у тому числі у підприємств - виробників або торговельних організацій (крім випадків забезпечення автомобілями інвалідів згідно із законодавством), обміну, дарування (безоплатної передачі), успадкування (крім випадків успадкування легкового автомобіля за законом), його власник сплачує збір на обов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 3% вартості легкового автомобіля, визначеної відповідно до договору купівлі-продажу, довідки-рахунку торговельної організації, договору обміну, довідки органів митної служби, акта експертної оцінки вартості автомобіля, інших документів, що підтверджують цю вартість.

Розрахунки з перерахування коштів до Пенсійного фонду здійснюються на підставі акта експертної оцінки вартості автомобіля, який видається юридичними або фізичними особами, що мають відповідні документи на право проведення такої оцінки. Акт оцінки надається при реєстрації нового автомобіля, автомобіля, який був в експлуатації у разі зміни його власника, автомобіля, ввезеного з-за кордону. Не подається акт експертної оцінки при реєстрації автомобіля, отриманого через відділи соціального захисту населення, саморобного автомобіля, а також при реєстрації за договором купівлі-продажу, дарування або успадкування, який нотаріально посвідчений у встановленому порядку. Такий акт оцінки потрібно подавати при визначенні держмита або плати у нотаріуса.

У разі реєстрації автомобіля працівниками МРЕВ ДАІ здійснюється контроль за внесенням до бюджету податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів.

На заяві про реєстрацію автомобіля, яку подавав власник до МРЕВ ДАІ, ставиться відмітка із зазначенням номерів квитанцій про оплату послуг, спеціальної продукції та обов'язкових платежів, а квитанції додаються до реєстраційної справи. Квитанція про сплату податку з власників транспортних засобів повертається власнику автомобіля.

У разі якщо власник автомобіля реєструє його за новим місцем проживання, то МРЕВ ДАІ надсилає за попереднім місцем його реєстрації запит. До одержання підтвердження з місця попередньої реєстрації власнику автомобіля на термін до трьох місяців видається тимчасовий реєстраційний талон і номерні знаки.

На зареєстрований технічно справний автомобіль видається техпаспорт, два номерних знаки та талон про проходження державного техогляду.
Детальніше...
 


Автовыкуп в Киеве (044)233-54-68




Фен-плойка Zelmer 33Z019
Зателефонуйте, щоб уточнити ціну
Пылесос Samsung VCC4325S3K
630 Грн


Варочная поверхность Gorenje ECT 620 BX (SVK63CS)
4280 Грн


Alpine IVA-W505R
12400 Грн





© 2010 Автовикуп. Викуп, продаж, обмін авто. Автоброкер.. Всі права захищено.
© 2006-2009 Українська локалізація: Joomla! Україна. Всі права захищено!
Joomla! - безкоштовне програмне забезпечення, яке розповсюджується за ліцензією GNU/GPL.