This version of the page http://www.minjust.gov.ua/0/8629 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-03. The original page over time could change.
Мiнiстерство юстицiї України
НА ГОЛОВНУ  КОНТАКТИ  САЙТИ УПРАВЛІНЬ ЮСТИЦІЇ 
Міністр юстиції

Лавринович
Олександр Володимирович
  • Міністерство юстиції України оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
  • Громадська рада при Міністерстві юстиції України
  • Координаційна рада молодих юристів при Міністерстві юстиції України
  • Громадська рада з питань дотримання прав людини в установах виконання покарань
  • До уваги об’єднань громадян, легалізованих Міністерством юстиції України
  • До уваги редакцій та засновників друкованих засобів масової інформації
ІСТОРИЧНИЙ ЕКСКУРС
2007 рік
29 грудня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2007 року № 1328-р „Про призначення Богдана А.Й. заступником Міністра юстиції України” Богдана Андрія Йосиповича призначено заступником Міністра юстиції України.
29 грудня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2007 року № 1329-р „Про призначення Богашевої Н.В. заступником Міністра юстиції України” Богашеву Наталію Владиславівну призначено заступником Міністра юстиції України.
26 грудня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2007 року № 1239-р "Про призначення Корнійчука Є.В. заступником Міністра юстиції України" Корнійчука Євгена Володимировича призначено заступником Міністра юстиції України.
24 грудня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2007 року № 1190-р "Про введення додатково посади заступника Міністра юстиції України" додатково введено посаду заступника Міністра юстиції України.
24 грудня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2007 року № 1191-р "Про поновлення Шупені М.М. на посаді заступника Міністра юстиції України" Шупеню Миколу Миколайовича поновлено на посаді заступника Міністра юстиції України.
24 грудня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2007 року № 1192-р "Про відставку Шупені М.М." прийнято відставку заступника Міністра юстиції України Шупені Миколи Миколайовича.
24 грудня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2007 року № 1193-р "Про призначення Цоклана В.І. заступником Міністра юстиції України" Цоклана Віктора Івановича призначено заступником Міністра юстиції України.
18 грудня Постановою Верховної Ради України від 18 грудня 2007 року № 9-VІ "Про припинення повноважень членів Кабінету Міністрів України" Лавриновича Олександра Володимировича звільнено з посади Міністра юстиції України.
18 грудня Постановою Верховної Ради України від 18 грудня 2007 року № 10-VI "Про формування складу Кабінету Міністрів України" Оніщука Миколу Васильовича призначено на посаду Міністра юстиції України.
14 грудня У приміщенні Міністерства юстиції відбувся круглий стіл з питань імплементації Україною міжнародних стандартів боротьби з корупцією за участю представників Ради Європи, Міністерства юстиції та інших державних органів, громадських організацій. Зокрема було обговорено стан виконання рекомендацій Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO), наданих Україні в березні 2007 року. За підсумками обговорення відбулось ухвалення рекомендацій щодо співпраці уряду та інститутів громадянського суспільства у подоланні корупції.
12 грудня Указом Президента України від 12 грудня 2007 року № 1214 "Про утворення делегації України для участі у переговорах між Україною та Сирійською Арабською Республікою про взаємну правову допомогу у цивільних та кримінальних справах" утворено делегацію України для участі у переговорах між Україною та Сирійською Арабською Республікою про взаємну правову допомогу у цивільних та кримінальних справах. До складу делегації введено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністр юстиції України, глава делегації, Лутковську Валерію Володимирівну – заступник Міністра юстиції України, заступник глави делегації, Шевченко Катерину Георгіївну – заступник директора департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України.
10 грудня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2007 року № 1114-р "Про призначення Толстенка В.Л. заступником Міністра юстиції України" Толстенка Володимира Леонідовича призначено заступником Міністра юстиції України.
29 листопада У приміщенні Міністерства юстиції України під головуванням заступника Міністра юстиції України Інни Ємельянової відбулось засідання керівної групи спільного проекту Ради Європи та Європейської комісії "Підтримка належного урядування: проект проти корупції в Україні". У заході взяли участь представники Європейської комісії в Україні, Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові і Білорусі, Секретаріату Ради Європи, Секретаріату Президента України, Апарату Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ України, Генеральної прокуратури України.
Спільний проект Ради Європи та Європейської комісії "Підтримка належного урядування: проект проти корупції в Україні" був започаткований у червні 2006 року. У рамках цього трирічного проекту міжнародної технічної допомоги заплановано вдосконалити в Україні інституційну структуру протидії, а також сприяти зменшенню корупційних ризиків серед державних службовців, в судах, органах прокуратури та внутрішніх справ.
22 листопада Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 22 листопада 2007 року № 1154/5 "Про внесення змін до Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні".
21 листопада Постановою Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 року № 1333 "Про Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України" затверджено Положення про Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України. Згідно з Положенням до складу Комітету з присудження Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України входить Міністр юстиції України, за посадою.
19 листопада Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 19 листопада 2007 року № 1101/5 "Про внесення змін до Порядку ведення та заповнення реєстрів для реєстрації нотаріальних дій та деяких нормативних актів Міністерства юстиції України".
19 листопада У приміщенні Міністерства юстиції України відбулась робоча зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з колишнім Головою Конституційного суду Іспанії Педро Крузом. Під час зустрічі обговорювались можливості ділових відносин іспанського правника з державними установами, юридичними та правозахисними організаціями України.
14-16 листопада Відбувся робочий візит Міністра юстиції України Олександра Лавриновича до міста Страсбурга. У ході візиту Міністр юстиції підписав від імені України Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального розбещення.
Олександр Лавринович зазначив, що після ратифікації Конвенції Верховною Радою України в країні буде створено ефективний міжнародно-правовий механізм, спрямований на припинення та запобігання сексуальній експлуатації та сексуальному розбещенню дітей.
14 листопада Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2007 року № 996-р "Про затвердження складу осіб, уповноважених представляти інтереси держави у правлінні та наглядовій раді Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності" у складі осіб, уповноважених представляти інтереси держави у правлінні та наглядовій раді Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності членом правління затверджено заступника директора Департаменту соціального трудового та гуманітарного законодавства Міністерства юстиції України Харченко Інну Василівну.
14 листопада Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2007 року № 1024-р "Про склад представників Кабінету Міністрів України у Національній тристоронній соціально-економічній раді" у складі представників Кабінету Міністрів України у Національній тристоронній соціально-економічній раді затверджено заступника Міністра юстиції України Єфіменка Леоніда Васильовича.
9 листопада Розпорядженням Президента України від 9 листопада 2007 року № 253 "Про делегацію України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладення Угоди про позику (Друга позика на політику розвитку) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку" утворено делегацію України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладення Угоди про позику (Друга позика на політику розвитку) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. У складі делегації затверджено заступника Міністра юстиції України Лутковську Валерію Володимирівну.
8 листопада Постановою Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2007 року № 1315 "Про утворення Міжвідомчої комісії з питань міграції" утворено Міжвідомчу комісію з питань міграції. До складу Комісії введено першого заступника (заступника) Міністра юстиції України, за посадою.
8 листопада РРРозпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2007 року № 941-р "Про звільнення Бондика В.А. з посади першого заступника Міністра юстиції України" Бондика Валерія Анатолійовича звільнено з посади першого заступника Міністра юстиції України у зв’язку з переходом на виборну посаду.
8 листопада Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2007 року № 942-р "Про звільнення Богословської І.Г. з посади заступника Міністра юстиції України" Богословську Інну Германівну звільнено з посади заступника Міністра юстиції України у зв’язку з переходом на виборну посаду.
7 листопада Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 7 листопада 2007 року № 1054/5 "Про внесення змін до Положення про експертно-кваліфікаційні комісії та атестацію судових експертів".
6 листопада Указом Президента України від 6 листопада 2007 року № 1064 "Про делегацію України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладення Угоди про позику (Проект модернізації державних фінансів) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку" утворено делегацію України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладення Угоди про позику (Проект модернізації державних фінансів) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. У складі делегації затверджено начальника відділу Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Колишко Світлану Юріївну.
2 листопада Указом Президента України від 2 листопада 2007 року № 1055 "Про делегацію України для участі у переговорах з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо підготовки проекту Кредитної угоди (Проект будівництва високовольтної повітряної лінії 750 кВ Рівненська АЕС - Київська) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку" утворено делегацію України для участі у переговорах з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо підготовки проекту Кредитної угоди (Проект будівництва високовольтної повітряної лінії 750 кВ Рівненська АЕС - Київська) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку. У складі делегації затверджено директора Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Андрієву Тамару Володимирівну.
1 листопада Указом Президента України від 1 листопада 2007 року № 1035 "Про делегацію України для участі в роботі 21-ї Дипломатичної сесії Гаазької конференції з міжнародного приватного права" утворено делегацію України для участі в роботі 21-ї Дипломатичної сесії Гаазької конференції з міжнародного приватного права. Главою делегації затверджено заступника Міністра юстиції України Лутковську Валерію Володимирівну. У складі делегації затверджено директора Департаменту міжнародного приватного права та міжнародної правової допомоги Міністерства юстиції України Шевченко Катерину Георгіївну, начальника відділу з питань житлового та сімейного законодавства Департаменту цивільного законодавства та підприємництва Міністерства юстиції України Волкову Ксенію Миколаївну, головного спеціаліста Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Сніжко Марію Борисівну.
24 жовтня Указом Президента України від 24 жовтня 2007 року № 993 "Про утворення делегації України для участі у переговорах між Україною та Алжирською Народною Демократичною Республікою щодо підготовки проекту Договору між Україною та Алжирською Народною Демократичною Республікою про взаємну правову допомогу у кримінальних справах" утворено делегацію України для участі у переговорах між Україною та Алжирською Народною Демократичною Республікою щодо підготовки проекту Договору між Україною та Алжирською Народною Демократичною Республікою про взаємну правову допомогу у кримінальних справах. Главою делегації затверджено заступника Міністра юстиції України Лутковську Валерію Володимирівну. У складі делегації затверджено заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Шевченко Катерину Георгіївну.
23 жовтня У приміщенні Міністерства юстиції України відбулось засідання урядово-донорської підгрупи "Права людини та гендерна рівність". Від донорської сторони у засіданні прийняли участь представники ЮНІСЕФ, Європейської Комісії, посольств Канади, Голандії та Швеції під головуванням керівника Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні пана Джеремі Хартлі. Від українського уряду – представники Міністерства юстиції України, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства оборони України, Державного комітету ядерного регулювання під головування заступника Міністра юстиції України Валерії Лутковської. Зустріч відбулась у рамках приєднання України до Паризької декларації щодо підвищення ефективності зовнішньої допомоги. Обговорено започаткування в Україні низки проектів у сфері прав людини та гендерної рівності.
19 жовтня Указом Президента України від 19 жовтня 2007 року № 981 "Про делегацію України для участі у переговорах з Європейським Союзом щодо укладення Угоди між Україною та Європейським Союзом про Спільний авіаційний простір" утворено делегацію України для участі у переговорах з Європейським Союзом щодо укладення Угоди між Україною та Європейським Союзом про Спільний авіаційний простір. До складу делегації введено заступника директора Державного департаменту з питань адаптації законодавства Міністерства юстиції України Качку Тараса Андрійовича.
19 жовтня Розпорядженням Президента України від 19 жовтня 2007 року № 222 "Про уповноваження О.Лавриновича на підписання Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального розбещення" Міністра юстиції України Лавриновича Олександра Володимировича уповноважено на підписання Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального розбещення.
18-19 жовтня У приміщенні Міністерства юстиції України за сприяння Ради Європи та Європейської комісії, з метою обміну досвіду, відбувся "круглий стіл" виконавців судових рішень в якому взяли участь фахівці з Болгарії, Франції, Нідерландів, Угорщини та України. Міністерство юстиції України цікавилось європейським досвідом з організації виконання судових рішень.
18 жовтня У приміщенні Міністерства юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Директором програми Європейської комісії EuropAID ("Євродопомога") Маркусом Торнадо. У зустрічі також взяли участь Посол Європейської Комісії в Україні Ієн Боуг та Керівники секцій представництва Європейської Комісії. Обговорювались питання здійснення судової реформи, євроінтеграції України, зокрема питання адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, виконання плану дій Україна-ЄС у сфері юстиції, свободи та безпеки. Також представників Єврокомісії цікавили хід судової реформи, боротьби з корупцією, питання незалежності суддів. У ході зустрічі також було наголошено, що Україна досі не виконала зобов’язання, які були взяті у 1995 році при вступі до Ради Європи, зокрема, щодо реформування органів прокуратури та пенітенціарної системи.
15-16 жовтня У приміщенні Міністерства юстиції України за участю заступника Міністра юстиції України Інни Ємельянової, працівників Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ України, Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, експертів Ради Європи та прокурора Трибуналу великої інстанції м. Нансі (Франція) паном Мішелем Сентійє відбувся "круглий стіл" стосовно реформування прокуратури України. У ході зустрічі представники Ради Європи поділились досвідом реформування інституту прокуратури та висловили своє бачення шляхів реформування прокуратури України.
Інна Ємельянова зазначила, що на сьогодні у сфері реформування інституту прокуратури в Україні залишаються питання, які викликають дискусії у вітчизняних правничих колах.
Також було обговорено проект Закону України "Про прокуратуру", у якому передбачається врахувати Рекомендації Парламентської асамблеї Ради Європи, а також висновки Венеціанської Комісії щодо необхідності реформування української прокуратури. Закон має сприяти перетворенню української прокуратури на демократичний інститут, функції якого відповідатимуть стандартам Ради Європи та принципам верховенства права.
15-16 жовтня Делегація України прийняла участь у ініційованому Комітетом Ради Європи з питань місцевої та регіональної демократії та Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи "Тижні місцевої демократії в Європі", що відбувся у ході 15-ї сесії Конференції європейських міністрів у м. Валенсія (Іспанія). До складу української делегації увійшли Міністр юстиції України Олександр Лавринович, Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, представники Секретаріату Кабінету Міністрів України та Міністерства регіонального розвитку та будівництва України. У ході заходу Україна підтримала проект Стратегії інноваційного та ефективного управління на місцевому рівні.
10 жовтня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2007 року № 855-р "Про зміни у складі Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі" до складу Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі введено заступника Міністра юстиції України Богословську Інну Германівну, та виведено з її складу Горбунову Лідію Миколаївну.
4 жовтня Указом Президента України від 4 жовтня 2007 року № 946 "Про відзначення державними нагородами України юристів" за вагомий особистий внесок у реалізацію державної правової політики, зміцнення законності та правопорядку, високий професіоналізм у захисті конституційних прав і свобод громадян та з нагоди Дня юриста почесне звання "Заслужений юрист України" присвоєно:
Бутрименко Валентині Василівні – директорові Департаменту державної реєстрації нормативних актів Міністерства юстиції України;
Тісногуз Вікторії Василівні - директорові Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.
26 вересня Постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2007 року № 1179 "Про затвердження обсягів квот на окремі види сільськогосподарської продукції, експорт якої підлягає ліцензуванню до 31 березня 2008 р., та порядку видачі ліцензії" утворено комісію з питань розгляду заявок на видачу ліцензії на експорт окремих видів сільськогосподарської продукції та розподілу квот. До складу комісії введено заступника Міністра юстиції України Єфіменка Леоніда Васильовича.
14 вересня У Міністерстві юстиції відбулася зустріч делегації Ради Європи на чолі з Директором Генерального директорату з демократії та політичних справ Жан Луї Лораном із заступником Міністра юстиції Валерією Лутковською.
Під час зустрічі було наголошено, що Рада Європи задоволена реалізацією проектів у сфері права, які реалізуються в Україні за спільного фінансування Європейської Комісії та Ради Європи. Зокрема, це проект технічної допомоги «Міжнародне співробітництво у сфері кримінальних справ в Україні», «Підтримка належного урядування: проект протидії корупції в Україні» та інші.
У ході зустрічі було зазначено, що з урахуванням позитивних результатів з реалізації низки проектів, співпрацю між Україною та цими європейськими організаціями можливо суттєво розширити.
14 вересня У ході офіційного дводенного візиту Міністра юстиції Олександра Лавриновича до Чехії було підписано Протокол про внесення змін до Договору між Україною та Чеською республікою про правову допомогу та правові відносини у цивільних справах.
Олександр Лавринович наголосив, що змінами до міждержавного договору українська сторона прагне вирішити ряд практичних проблем по забезпеченню інтересів громадян України, у першу чергу неповнолітніх дітей, які постійно проживають на території Чеської Республіки.
13 вересня У Міністерстві юстиції України пройшла зустріч представників Міністерства юстиції України з представниками Уряду провінції Альберта, Канадського Агентства Міжнародного Розвитку та компанії Агрітім Канада. В ході зустрічі обговорювались питання співпраці у рамках "Сприяння ювенальній юстиції".
11 вересня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 11 вересня 2007 року № 757/5 "Про організацію роботи з питань проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав".
7 вересня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 7 вересня 2007 року № 733/5 "Про внесення змін до Порядку проходження стажування громадянами України в державних нотаріальних конторах або нотаріусів, що займаються приватною нотаріальною практикою та Порядку проведення кваліфікаційного іспиту особами, які пройшли стажування в державній нотаріальній конторі або в нотаріуса, що займається приватною нотаріальною практикою".
29 серпня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 29 серпня 2007 року № 703/5 "Про внесення змін до Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України".
27 серпня Прийнято наказ Міністерства юстиції України та Пенсійного фонду України від 27 серпня 2007 року № 689/5/144 "Про внесення змін до наказу від 17 березня 2004 року № 25/5/39".
22 серпня Постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2007 року № 1064 "Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян" затверджено Порядок ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Держателем Реєстру визначено Міністерство юстиції України.
15 серпня Указом Президента України від 15 серпня 2007 року № 710/2007 "Про оновлення складу Української частини Українсько-Російської міждержавної комісії" затверджено склад Української частини Підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації та його перебування на території України Українсько-Російської міждержавної комісії. У складі Української частини Підкомісії затверджено директора Департаменту законодавства про правосуддя, правоохоронну діяльність та боротьбу із злочинністю Міністерства юстиції України Рябошапку Руслана Георгійовича.
15 серпня Постановою Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2007 року № 1044 "Про затвердження Положення про Комісію з підготовки та проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України" затверджено Положення про Комісію з підготовки та проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України. Згідно з Положенням до складу Комісії входить Міністр юстиції України за посадою.
15 серпня Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2007 року № 657-р "Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності" на період до 2010 року" Міністерство юстиції включено до переліку відповідальних за виконання плану заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності" на період до 2010 року.
8 серпня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 8 серпня 2007 року № 603/5 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України".
2 серпня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 2 серпня 2007 року № 596/5 "Про внесення змін до Положення про порядок видачі свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю".
18 липня Постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 933 "Про проведення Всеукраїнського конкурсу "Приязна адміністрація" утворено Організаційний комітет з проведення Всеукраїнського конкурсу "Приязна адміністрація". У складі Організаційного комітету затверджено Міністра юстиції Олександра Володимировича Лавриновича.
16-17 липня Спеціалісти Міністерства юстиції України взяли участь у "круглому столі" на тему: "Охорона здоров’я у тюрмах: практичне застосування програм зі зменшення шкоди та найкращого європейського досвіду", який пройшов у м. Києві. У ході "круглого столу" обговорювались питання необхідності забезпечення ув’язнених медичним доглядом та лікуванням, що базуються на дотриманні прав людини й відповідають тим, які пропонуються іншим членам суспільства. Також було презентовано концепцію реформування Державної кримінально-виконавчої служби.
12 липня У приміщенні Міністерства юстиції України під головуванням заступника Міністра юстиції України Інни Ємельянової відбувся "круглий стіл" щодо обговорення застосування медіації при вирішенні господарських та цивільних спорів в рамках спільної програми Європейської Комісії та Ради Європи для України "Порядок добору і призначення суддів, підготовка, дисциплінарна відповідальність, організація роботи суддів і альтернативне розв’язання спорів". У ході "круглого столу" був представлений аналіз чинного законодавства України, проведений на прохання Української сторони експертами Ради Європи, стосовно можливості впровадження в Україні процедури медіації у цивільному та господарському процесах з урахуванням досвіду зарубіжних країн. Також учасниками було відзначено, що в рамках проведення судової реформи в Україні доцільно запровадити в судовий процес комплексну процедуру медіації (посередництва).
11 липня Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 11 липня 2007 року № 915 "Про затвердження Порядку розгляду заяв про зміну імені (прізвища, власного імені, по батькові) фізичної особи".
11 липня Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 11 липня 2007 року № 916 "Про затвердження Положення про Державний департамент України з питань виконання покарань". Відповідно до пункту 1 Положення Державний департамент України з питань виконання покарань є центральним органом виконавчої влади із спеціальним статусом, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра юстиції.
11 липня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 липня 2007 року № 512-р "Про затвердження складу урядової частини Спільної парламентсько-урядової комісії з інтеграції України до Європейського Союзу" затверджено склад урядової частини Спільної парламентсько-урядової комісії з інтеграції України до Європейського Союзу. У складі комісії затверджено заступника Міністра юстиції України Лутковську Валерію Володимирівну.
11 липня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 липня 2007 року № 526-р "Про передачу будівлі у м. Волновасі в державну власність" будівлю по вул. Леніна, 43 у м. Волновасі передано в державну власність з віднесенням її до сфери управління Міністерства юстиції України.
9 липня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 9 липня 2007 року № 473/5 "Про встановлення тарифів за надання послуг державним підприємством "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України".
6 липня У приміщенні Міністерства юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Генеральним Секретарем ОБСЄ Марком Перрі Де Брішамбо в рамках проведення Шістнадцятої щорічної сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ. У ході зустрічі обговорювали розвиток політичних процесів в Україні з точки зору норм права, а також перспективи подальшого розвитку подій.
Марк Перрі Де Брішамбо запевнив українську сторону у всебічній допомозі ОБСЄ для вирішення політичної кризи в Україні, у тому числі щодо моніторингу парламентських виборів.
5 липня У приміщенні Міністерства юстиції України відбулась зустріч заступника Міністра юстиції України Валерії Лутковської з офіційною делегацією Об’єднаних Арабських Еміратів. У ході зустрічі українській стороні запропоновано низку міждержавних договорів у сфері правових відносин. Зокрема, договори про екстрадицію, про правову допомогу у цивільних, кримінальних справах. Українською стороною запропоновано укласти міжвідомчу угоду про співробітництво Міністерств юстиції двох країн.
27 червня Розпорядженням Президента України від 27 червня 2007 року № 135 "Про уповноваження О. Лавриновича на підписання Протоколу між Україною та Чеською Республікою про внесення змін до Договору між Україною та Чеською Республікою про правову допомогу в цивільних справах" Міністра юстиції України Лавриновича Олександра Володимировича уповноважено на підписання Протоколу між Україною та Чеською Республікою про внесення змін до Договору між Україною та Чеською Республікою про правову допомогу в цивільних справах.
25 червня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2007 року № 466-р "Про затвердження нового складу наглядової ради Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" затверджено новий склад наглядової ради Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ". У складі наглядової ради затверджено заступника Міністра юстиції України Богословську Інну Германівну.
22 червня Указом Президента України від 22 червня 2007 року № 549 "Про відзначення державними нагородами України" за вагомий особистий внесок у розвиток конституційних засад української державності, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня Конституції України присвоєно почесне звання "Заслужений економіст України" директорові Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності Которобаю Станіславу Васильовичу.
21 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 21 червня 2007 року № 412/5 "Про затвердження Положення про Державний реєстр друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності".
20 червня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 червня 2007 року № 447-р "Про відзначення 1100-річчя Чернігова" утворено Організаційний комітет з підготовки та відзначення 1100-річчя Чернігова. До складу Оргкомітету введено Міністра юстиції України Лавриновича Олександра Володимировича.
20 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 20 червня 2007 року № 405/5 "Про затвердження Тарифів за надання додаткових послуг правового і технічного характеру в Лівобережному відділі реєстрації шлюбів м. Києва з державним Центром розвитку сім’ї"
20 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 20.06.2007 № 411/5 "Про затвердження Змін до Граничної чисельності приватних нотаріусів у нотаріальних округах".
14 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 14 червня 2007 року № 388/5 "Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 19.12.2005 № 105/5".
11 червня Указом Президента України від 11 червня 2007 року № 516 "Про делегацію України для участі у переговорах між Україною та Алжирською Народною Демократичною Республікою щодо підготовки проекту Договору між Україною та Алжирською Народною Демократичною Республікою про видачу правопорушників" утворено делегацію України для участі у переговорах між Україною та Алжирською Народною Демократичною Республікою щодо підготовки проекту Договору між Україною та Алжирською Народною Демократичною Республікою про видачу правопорушників. Главою делегації затверджено заступника Міністра юстиції України – Лутковську Валерію Володимирівну. До складу делегації введено заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва Шевченко Катерину Георгіївну.
8 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 8 червня 2007 року № 383/5 "Про внесення змін до наказу від 14 лютого 2007 року № 47/5 "Про затвердження Положення про Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головні управління юстиції в областях, мм. Києві та Севастополі та Положення про районні, районні у містах, міські (міст обласного значення), міськрайонні управління юстиції".
8 червня У приміщенні Міністерства юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Надзвичайним і Повноважним Послом Алжирської Народної Демократичної Республіки в Україні Мокамедом Бафдалем. В ході зустрічі обговорювались питання розвитку міждержавної договірної бази.
30 травня Прийнято наказ Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства юстиції України від 30 травня 2007 року № 169/115/321/5 "Про внесення змін до Порядку реалізації Угоди між Україною і Республікою Білорусь про спрощений порядок зміни громадянства громадянами України, які постійно проживають в Республіці Білорусь, і громадян Республіки Білорусь, які постійно проживають в Україні".
29 травня У приміщенні Міністерства юстиції відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Надзвичайним та Повноважним Послом Фінляндії в Україні Лаурою Рейніля, а також уповноваженим представником Ради Європи, професором Гельсінського університету Матті Міккола. В ході зустрічі було домовлено, що найближчим часом Міністерство юстиції України разом з Міністерством юстиції Фінляндії започаткують спільний проект щодо поширення в Україні сучасних законодавчих традицій Європейського Союзу. Проект реалізовуватиметься в рамках програми Європейського Союзу "Light Twinning program".
26 травня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 травня 2007 року № 347-р "Деякі питання Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття" до складу наглядової ради Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття введено Богословську Інну Германівну – заступника Міністра юстиції України та виведено з його складу Горбунову Лідію Миколаївну.
24 травня У приміщенні Міністерства юстиції за сприяння Надзвичайного та повноважного Посла Канади в Україні Айбани Данн відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з екс-прем’єр-міністром Канади Жаном Кретьєном. Екс-прем’єр-міністр Канади запропонував Україні сприяння та допомогу у розвитку правової сфери та висловив готовність сприяти Україні у реалізації низки українско-канадських правових проектів, зокрема, щодо розвитку судової реформи, становлення українського нотаріату, запровадження модельних судів.
23 травня Постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2007 № 770 "Про внесення змін до Положення про Координаційну раду з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України" внесено зміни до Положення про Координаційну раду з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України виклавши його у новій редакції.
21-22 травня Міністр юстиції України Олександр Лавринович у ході виїзного засідання Комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи з політичних питань, яке відбулось у м. Києві, поінформував членів Комітету про юридичні проблеми політичної кризи в Україні. Також Міністр юстиції повідомив про виконання Україною переважної частини зобов’язань, взятих під час вступу до Ради Європи 9 листопада 1995 року.
16 травня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 травня 2007 року № 283-р "Про проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України" утворено Комісію з підготовки та проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України. Заступником голови Комісії затверджено Міністра юстиції України Лавриновича Олександра Володимировича. У складі Комісії затверджено заступника Міністра юстиції України Ємельянову Інну Іванівну.
16 травня У приміщенні Міністерства юстиції України відбулась зустріч заступника Міністра юстиції України Валерії Лутковської зі Спеціальним доповідачем Ради ООН з прав людини Амбеї Лігабо. Спеціальний доповідач цікавився питаннями щодо права на свободу поглядів та їх вільне висловлення для підготовки Радою ООН з прав людини звіту ООН стосовно ситуації в Україні.
12 травня Постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2007 року № 701 "Про утворення Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу" утворено Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу. До складу Організаційного комітету введено Міністра юстиції України Лавриновича Олександра Володимировича.
12 травня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 травня 2007 року № 297-р "Про присвоєння рангів державним службовцям" п’ятий ранг державного службовця присвоєно заступнику Міністра юстиції України Богатирю Володимиру Вікторовичу.
8-9 травня Україна представила ООН п’яту періодичну доповідь про виконання Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання в ході 38-ї сесії Комітету ООН проти тортур, що відбулася у м. Женеві. До складу української делегації на чолі із заступником Міністра юстиції Валерією Лутковською увійшли представники Генеральної прокуратури, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства збройних сил та Міністерства закордонних справ.
8 травня Прийнято наказ Міністерства юстиції від 8 травня 2007 року № 238/5 "Про внесення змін до Правил здійснення перевірки законності виконання приватними нотаріусами своїх обов’язків".
3 травня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 3 травня 2007 року № 218/5 "Про затвердження Змін до Граничної чисельності приватних нотаріусів у нотаріальних округах".
26 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2007 року № 238-р "Про затвердження заходів щодо виконання у 2007 році Плану дій Україна - ЄС" затверджено заходи щодо виконання у 2007 році Плану дій Україна – ЄС. Міністерство юстиції визначено виконавцем ряду заходів.
26 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2007 року № 239-р "Про затвердження орієнтовного плану законопроектної роботи на 2007 рік" затверджено орієнтовний план законопроектної роботи на 2007 рік.
26 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2007 року № 217-р "Про затвердження плану заходів щодо відзначення 62-ї річниці перемоги і Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" утворено Організаційний комітет з підготовки та відзначення 62-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. До складу Організаційного комітету введено Міністра юстиції Лавриновича Олександра Володимировича.
20 квітня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 20 квітня 2007 року № 192/5 "Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 19.12.2005 № 105/5".
17 квітня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 17 квітня 2007 року № 186/5 "Про затвердження змін до Положення про вимоги до робочого місця приватного нотаріуса та здійснення контролю за їх дотриманням".
16 квітня У приміщенні Міністерства юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні Хав’єром Хіль Каталіною. На зустрічі обговорювались питання допомоги Україні у виході з політичної кризи.
13 квітня Постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2007 року № 626 "Про утворення Урядової комісії з питань забезпечення розвитку Збройних Сил та інших військових формувань" утворено Урядову комісію з питань забезпечення розвитку Збройних Сил та інших військових формувань та затверджено Положення про Урядову комісію з питань забезпечення розвитку Збройних Сил та інших військових формувань. У складі Урядової комісії з питань забезпечення розвитку Збройних Сил та інших військових формувань затверджено Міністра юстиції, за посадою.
11 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2007 року № 166-р "Про відставку Горбунової Л.М." прийнято відставку заступника Міністра юстиції України Горбунової Лідії Миколаївни.
10 квітня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 10 квітня 2007 року № 170/5 "Про внесення змін до Інструкції про проведення виконавчих дій".
4 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2007 року № 126-р "Про звільнення Шупені М.М. з посади заступника Міністра юстиції України" Шупеню Миколу Миколайовича звільнено з посади заступника Міністра юстиції України.
4 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2007 року № 127-р "Про введення додатково посади заступника Міністра юстиції України" введено додатково посаду заступника Міністра юстиції України.
4 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2004 року № 128-р "Про призначення Богословської І.Г. заступником Міністра юстиції України" Богословську Інну Германівну призначено заступником Міністра юстиції України.
3 квітня Прийнято наказ Державної податкової адміністрації України та Міністерства юстиції України від 3 квітня 2007 року № 209/153/5 "Про затвердження Порядку надання інформації органами державної податкової служби на запити органів державної виконавчої служби".
28 березня У приміщенні Міністерства юстиції відбулась зустріч заступника Міністра юстиції України Валерії Лутковської з представниками Посольства Канади в України та експертами Канадського Агентства Міжнародного розвитку в рамках робочого візиту до України делегації Агентства. Мета зустрічі – узгодження можливих напрямків співробітництва у правовій сфері. Під час зустрічі було зазначено, що Центр навчання та підвищення кваліфікації українських правників можливо створити на базі Українсько-канадського міжнародного центру.
26 березня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 26 березня 2007 року № 130/5 "Про внесення змін до граничної чисельності приватних нотаріусів у нотаріальних округах". Граничну чисельність приватних нотаріусів у Ужгородському міському нотаріальному окрузі збільшено на 2 одиниці до 32.
23 березня У приміщенні Міністерства юстиції відбулась зустріч Міністра юстиції Олександра Лавриновича з Надзвичайним та повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Альгірдасом Кужмою. Обговорювались питання інтеграції до Європейського Союзу. У ході зустрічі Альгірдас Кужма повідомів, що в Львові та Донецьку відкриються представництва литовської неурядової організації Центр студій Європейської інтеграції, які ознайомлюватимуть українців з досвідом Литви щодо інтеграції в Європейський Союз.
21 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2007 року № 524 "Про здійснення відбору кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини" затверджено Порядок проведення конкурсу для відбору кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини. На Міністерство юстиції покладено забезпечення організації проведення конкурсу для відбору трьох кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини. Міністра юстиції затверджено головою конкурсної комісії.
21 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2007 року № 490 "Про введення додатково посади заступника Міністра юстиції України" введено додатково посаду заступника Міністра юстиції України.
21 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2007 року № 491 "Про призначення Богатиря В.В. заступником Міністра юстиції України" Богатиря Володимира Вікторовича призначено заступником Міністра юстиції України.
20 березня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 20 березня 2007 року № 114/5 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції".
5 березня В рамках оціночного візиту до України співдоповідачів Парламентської Асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен та Ренате Вольвен у Міністерстві юстиції України відбулась їх зустріч з Міністром юстиції України Олександром Лавриновичем. В ході зустрічі Міністр юстиції поінформував співдоповідачів ПАРЄ про виконання Україною зобов’язань, взятих під час вступу до Ради Європи.
3 березня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 3 березня 2007 року № 83/5 "Про затвердження Положення про районний, районний у місті, міський (міста обласного значення), міськрайонний відділ державної виконавчої служби".
1 березня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 березня 2007 року № 83-р "Про утворення комісії з прийняття у промислову експлуатацію Єдиної державної інформаційної системи у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму" утворено комісію з прийняття у промислову експлуатацію Єдиної державної інформаційної системи у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму. У складі комісії затверджено заступника Міністра юстиції України Єфіменка Леоніда Васильовича.
27 лютого Прийнято наказ Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва та Міністерства юстиції України від 27 лютого 2007 року № 23/74/5 "Про затвердження Регламенту передачі Міністерством юстиції та його територіальними органами державним реєстраторам даних про юридичних осіб".
27 лютого У Міністерстві юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Надзвичайним і Повноважним Послом Алжирської Народної Демократичної Республіки в Україні Мокамедом Бафдалем. У ході зустрічі обговорювались питання розширення двосторонніх відносин у правовій сфері. Зокрема, щодо укладення двосторонніх міжнародних договорів про взаємну правову допомогу у кримінальних справах, про взаємну правову допомогу в цивільних та комерційних справах, а також про екстрадицію.
27 лютого У Міністерстві юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з представником Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні Джеремі Хартлі. Під час зустрічі обговорювались питання гуманізації системи виконання покарань, а також розвитку в країні ювенальної юстиції.
22 лютого У приміщенні Міністерства юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Надзвичайним та Повноважним Послом Арабської Республіки Єгипет в Україні Юсефом Задою у ході підготовки першого візиту до України Президента Арабської Республіки Єгипет Хосні Мубарака. Сторони обговорили політико-правову ситуацію в Україні. Також у ході зустрічі сторонами було зазначено, що України та Єгипет є надійними партнерами у всіх напрямках міждержавного співробітництва, в тому числі, у забезпеченні прав громадян обох країн при перебуванні на території України чи Єгипту.
21 лютого Постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2007 року № 289 "Про затвердження складу Міжвідомчої робочої групи з питань запровадження зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти" затверджено склад Міжвідомчої робочої групи з питань запровадження зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти. У складі Міжвідомчої робочої групи затверджено першого заступника (заступника) Міністра юстиції за посадою.
21 лютого Постановою Кабінету Міністрів України від 19 лютого 2007 року № 257 "Про утворення Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств" утворено Міжвідомчу комісію з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств. У складі Комісії затверджено заступника Міністра юстиції України Єфіменка Леоніда Васильовича.
21 лютого Постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2007 року № 289 "Про затвердження складу Міжвідомчої робочої групи з питань запровадження зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти" затверджено склад Міжвідомчої робочої групи з питань запровадження зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти. У складі Міжвідомчої робочої групи затверджено Міністра юстиції України за посадою.
21 лютого Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2007 року № 64-р "Про утворення робочої групи з підготовки проекту Податкового кодексу України" утворено робочу групу з підготовки проекту Податкового кодексу України. У складі робочої групи затверджено Міністра юстиції України Олександра Лавриновича.
19 лютого Постановою Кабінету Міністрів України від 19 лютого 2007 року № 252 "Про спостережну раду Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву" затверджено раду Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. У складі спостережної ради затверджено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну.
19 лютого Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 лютого 2007 року № 30 "Про внесення змін до Розпорядження Президента України від 26 квітня 2005 року № 1008" затверджено новий склад делегації України для участі у переговорах з Російською Федерацією щодо розмежування Азовського та Чорного морів, а також Керченської протоки. У складі делегації затверджено заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва – начальника відділу правової експертизи міжнародних договорів Міністерства юстиції України Сідловську Людмилу Євгенівну.
14 лютого Постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2007 року № 242 "Про призначення Бондика В.А. першим заступником Міністра юстиції України" Бондика Валерія Анатолійовича призначено першим заступником Міністра юстиції України.
14 лютого Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 14 лютого 2007 року № 47/5 "Про затвердження Положення про Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головні управління юстиції в областях, мм. Києві та Севастополі та Положення про районні, районні у містах, міські (міст обласного значення), міськрайонні управління юстиції".
7 лютого Указом Президента України від 7 лютого 2007 року № 86 "Про делегацію України для участі у переговорах між Україною та Чеською Республікою щодо внесення змін до Договору між Україною та Чеською Республікою про правову допомогу в цивільних справах" утворено делегацію України для участі у переговорах між Україною та Чеською Республікою щодо внесення змін до Договору між Україною та Чеською Республікою про правову допомогу в цивільних справах. Главою делегації затверджено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну. У складі делегації затверджено заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Шевченко Катерину Георгієвну.
7 лютого Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2007 року № 142 "Про звільнення Крупка П.М. з посади першого заступника Міністра юстиції України" Крупка Петра Миколайовича звільнено з посади першого заступника Міністра юстиції України.
7 лютого Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2007 року № 146 "Питання Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції" установлено, що директор Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції має п’ять заступників, в тому числі одного першого заступника директора Департаменту та одного заступника директора Департаменту – начальника відділу примусового виконання рішень.
7 лютого Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2007 року № 167 "Про звільнення Капуша І.С. з посади першого заступника директора Департаменту державної виконавчої служби" Капуша Івана Сергійовича звільнено з посади першого заступника директора Департаменту державної виконавчої служби.
7 лютого Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2007 року № 168 "Про звільнення Чубаря І.Е. з посади заступника директора Департаменту державної виконавчої служби" Чубаря Ігоря Едуардовича звільнено з посади заступника директора Департаменту державної виконавчої служби.
7 лютого Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2007 року № 169 "Про звільнення Величка В.М. з посади заступника директора Департаменту державної виконавчої служби" Величка Віктора Миколайовича звільнено з посади заступника директора Департаменту державної виконавчої служби.
5 лютого Указом Президента України від 5 лютого 2007 року № 76 "Про делегацію України для участі у переговорах з Європейським Союзом щодо укладення нового базового договору між Україною та Європейським Союзом" утворено делегацію України для участі у переговорах з Європейським Союзом щодо укладення нового базового договору між Україною та Європейським Союзом. Заступником глави делегації, керівником робочої групи з питань співробітництва у сфері юстиції, свободи та безпеки між Україною та Європейським Союзом затверджено заступника Міністра юстиції України Лутковську Валерію Володимирівну. У складі делегації затверджено директора Державного департаменту з питань адаптації законодавства Зеркаль Лану Володимирівну та заступника директора Державного департаменту з питань адаптації законодавства Качку Тараса Андрійовича.
1-2 лютого У місті Києві відбулось засідання робочої групи Українсько-Російської міждержавної комісії з питань юрисдикції та правових аспектів функціонування військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації (підкомісія з питань функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації та його перебування на території України). До складу робочої групи входять спеціалісти Міністерства юстиції. Предметом розгляду робочої групи був комплекс питань, пов’язаних із розподілом юрисдикції між компетентними органами України та Російської Федерації щодо злочинів, вчинених у місцях дислокації військових формувань Чорноморського Флоту Російської Федерації на території України, а також із визначенням механізму співпраці при розслідуванні таких злочинів. Крім того, були обговорені шляхи вирішення проблеми фактичного "подвійного" громадянства у деяких громадян, які проходили службу на Чорноморському Флоті Російської Федерації, але залишились проживати в Україні, а також використання державної символіки Російської Федерації у місцях дислокації Чорноморського Флоту Російської Федерації та відповідного позначення об’єктів, що тимчасово використовуються Чорноморським Флотом Російської Федерації.
31 січня Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 року № 26-р "Про затвердження плану заходів з виконання у 2007 році завдань, визначених за результатами підбиття підсумків за 100 днів роботи Кабінету Міністрів України" Міністерство юстиції включено до переліку відповідальних за виконання плану заходів з виконання у 2007 році завдань, визначених за результатами підбиття підсумків за 100 днів роботи Кабінету Міністрів України.
24 січня Постановою Кабінету Міністрів України від 24 січня 2007 року № 50 "Про звільнення Тісногуз В.В. з посади директора Департаменту державної виконавчої служби" Тісногуз Вікторію Василівну звільнено з посади директора Департаменту державної виконавчої служби.
24 січня Постановою Кабінету Міністрів України від 24 січня 2007 року № 51 "Про звільнення Попової С.Ф. з посади заступника директора Департаменту державної виконавчої служби" Попову Світлану Федорівну звільнено з посади заступника директора Департаменту державної виконавчої служби.
24 січня Постановою Кабінету Міністрів України від 24 січня 2007 року № 61 "Про утворення Комісії при Кабінеті Міністрів України з питань повернення майна релігійним організаціям" утворено Комісію при Кабінеті Міністрів України з питань повернення майна релігійним організаціям. У складі Комісії затверджено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну.
18 січня Указом Президента України від 18 січня 2007 року № 21 "Про відзначення державними нагородами України" за заслуги у державному будівництві, вагомий внесок у розвиток і зміцнення демократичної, соціальної і правової України та з нагоди Дня Соборності України почесне звання "Заслужений юрист України" присвоєно начальнику Херсонського обласного управління юстиції Єрьоменку В’ячеславу Григоровичу.
17 січня У Міністерстві юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Надзвичайним та Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Талятом Алієвим. У ході зустрічі обговорювались питання правового забезпечення співробітництва між двома країнами.
16 січня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 січня 2007 року № 13-р "Про утворення Організаційного комітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи" утворено Організаційний комітет з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи. У складі Організаційного комітету затверджено Міністра юстиції України Лавриновича Олександра Володимировича.
15 січня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 15 січня 2007 року № 8/5 "Про внесення змін до наказу від 3 вересня 2002 року № 81/5 "Про затвердження Інструкції з обліку, зберігання та витрачання бланків свідоцтв, що видаються державними органами реєстрації актів цивільного стану на підтвердження юридичних фактів в Україні".
10 січня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 10 січня 2007 № 5/5 "Про внесення змін до Положення про науково-консультативну та методичну раду з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України".
На попередню сторінку
АНОНСИ ПОДІЙ
3.11.2010р.
Особистий прийом громадян заступником Міністра юстиції – директором Департаменту державної виконавчої служби Геннадієм Стадніком
3.11.2010р.
Зустріч першого заступника Міністра юстиції Інни Ємельянової з представниками Школи вищого корпусу державної служби
3.11.2010р.
Підписання Угоди про співробітництво між Міністерством юстиції України та Міністерством юстиції Республіки Македонія

Інші анонси >>

  • Обговорюємо
    законопроекти
  • Гарячі телефонні лінії Мін‘юсту
  • Роз’яснення, юридичні консультації
  • Державна реєстрація нормативних актів
  • Нормотворча діяльність
  • Адаптація законодавства України до норм ЄС
  • Єдині та державні реєстри
  • Захист інтересів держави в Європейському суді
  • Співробітництво у цивільних та кримінальних справах
  • Нотаріат
  • Примусове виконання рішень судів
  • Антикорупційні ініціативи
  • Легалізація об’єднань громадян
  • Реєстрація друкованих ЗМІ та інформагентств
  • Міжвідомче міжнародне співробітництво
  • Виконання міжнародних конвенцій
  • Співпраця з міжнародними інституціями
  • План роботи та аналітична звітність Міністерства
  • Державні закупівлі
  • Євро—2012
Пошук


 Шукати в новинах
 Шукати фразу

Розширений пошук

  • Новини Міністерства
  • ЗМІ про Міністерство
  • Фотоальбом
  • Інформаційно-правові ресурси в Інтернеті
Пошукова система «Єдиний Реєстр громадських формувань»
Перелік громадських формувань
  • Політичні партії
  • Громадські організації
  • Благодійні організації
  • Постійно діючі третейські суди
  • Творчі спілки
  • Торгово-промислові палати
  • Інформація про місцеві громадські формування
Реєстр символіки громадських формувань
Реєстр друкованих ЗМІ та інформагентств
Реєстр адвокатських об’єднань
Реєстр атестованих судових експертів
Система публічних торгів конфіскованим та арештованим майном
Перевірка спеціального бланка нотаріального документа

АРХІВ НОВИН
Листопад
Пн18152229
Вт29162330
Ср3101724
Чт4111825
Пт5121926
Сб6132027
Нд7142128

Всі новини >>