This version of the page http://www.minjust.gov.ua/0/7009 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-03. The original page over time could change.
Мiнiстерство юстицiї України
НА ГОЛОВНУ  КОНТАКТИ  САЙТИ УПРАВЛІНЬ ЮСТИЦІЇ 
Міністр юстиції

Лавринович
Олександр Володимирович
  • Міністерство юстиції України оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
  • Громадська рада при Міністерстві юстиції України
  • Координаційна рада молодих юристів при Міністерстві юстиції України
  • Громадська рада з питань дотримання прав людини в установах виконання покарань
  • До уваги об’єднань громадян, легалізованих Міністерством юстиції України
  • До уваги редакцій та засновників друкованих засобів масової інформації
ІСТОРИЧНИЙ ЕКСКУРС
2006 рік
29 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 29 грудня 2006 року № 121/5 "Про затвердження інструкції про виконання в Україні Конвенції про стягнення аліментів за кордоном".
29 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 29 грудня 2006 року № 126/5 "Про внесення змін до Інсрукції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень та Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки матеріалів та призначення судових експертиз".
28 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 28 грудня 2006 року № 110/5 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України".
28 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 28 грудня 2006 року № 111/5 "Про запровадження Єдиного реєстру довіреностей та внесення змін і доповнень до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України".
27 грудня Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2006 року № 1810 "Про присвоєння рангів державним служовцям":
— третій ранг державного службовця присвоєно заступнику Міністра юстиції України Лутковській Валерії Володимирівні;
— четветий ранг державного службовця присвоєно директору департаменту представництва інтересів держави в судах України та в закордонних юрисдикційних органах Міністерства юстиції України Красовському Костянтину Юрійовичу;
— п’ятий ранг державного службовця присвоєно директору Департаменту державної виконавчої служби Тісногуз Вікторії Василівні.
27 грудня Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2006 року № 1848 "Про затвердження складу Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі" у складі Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі затверджено заступника директора департаменту фінансового законодавства Міністерства юстиції України Ференс Олену Михайлівну.
27 грудня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2006 року № 657-р "Про склад наглядової ради Національного аграрного університету" у складі наглядової ради Національного аграрного університету затверджено першого заступника Міністра юстиції України Крупка Петра Миколайовича
27 грудня Прийнято наказ Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприєництва, Міністерства юстиції України від 27 грудня 2006 року № 115/107/5 "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності, пов’язаної із зберіганням, захистом, використанням інформації, яка складає кредитну історію".
25 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 25 грудня 2006 року № 103/5 "Про затвердження Примірної програми стажування громадян України в державних нотаріальних конторах або в нотаріусів, що займаються приватною нотаріальною практикою".
23 грудня Указом Президента України від 23 грудня 2006 року № 1121/2006 "Про Раду з питань забезпечення реалізації в Україні Порогової програми Корпорації "Виклики тисячоліття" щодо зниження рівня корупції" утворено Раду при Президентові України з питань забезпечення реалізації в Україні Порогової програми Корпорації "Виклики тисячоліття" щодо зниження рівня корупції.
У складі Ради затверджено заступника Міністра юстиції України Ємельянову Інну Іванівну.
22 грудня Верховною Радою України прийнято Закон України „Про внесення змін до законів України „Про державну виконавчу службу” та „Про виконавче провадження” щодо реформування органів державної виконавчої служби”.
22 грудня Секретаріатом Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини проведено у м. Києві "круглий стіл", на якому обговорювались питання дотримання прав людини в українських установах виконання покарань.
В заході взяли участь експерти Міністерства юстиції України, Генеральної прокуратури України, Державного департаменту України з питань виконання покарань та народні депутати.
Експерти Ради Європи наголосили на необхідності адаптації українського законодавства до європейських стандартів.
Основними системними порушеннями прав осіб, що були ув’язнені чи заарештовані в Україні, є неналежні умови тримання під вартою, погане поводження та неналежне розслідування за скаргами на погане поводження.
Сучасний стан дотримання прав та свобод ув’язнених чи заарештованих осіб в Україні поки що далекий від загальновизнаних міжнародних норм.
Серед позитивних зрушень, які відбулися у цій сфері протягом останніх років, на думку експертів, стала відкритість діяльності вітчизняної пенітенціарної системи. Серед здобутків експерти також відзначають якісно новий рівень взаємодії органів виконання покарань і правозахисних організацій.
21 грудня Представники Міністерства юстиції України взяли участь у 6-ій моніторинговій зустрічі групи експертів Організації Економічного Співробітництва і Розвитку (ОЕСР) Ради Європи, яка відбулася у м.Парижі (Франція). У ході зустрічі були розглянуті питання реалізації Стамбульського плану дій по боротьбі з корупцією для Вірменії, Азербайджану, Грузії, Казахстану, Киргизької Республіки, Російської Федерації, Таджикистану та України.
18 грудня Міністр юстиції України Олександр Лавринович провів робочу зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Вільямом Тейлором, за участі представників Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) висловило свою готовність надати технічну допомогу Україні для завершення робіт по створенню Реєстру виконавчих проваджень (судових рішень, що надійшли на примусове виконання в Державну виконавчу службу Міністерства юстиції України).
15 грудня Міністр юстиції України Олександр Лавринович провів зустріч з Комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Хаммарбергом. Зустріч відбулась в рамках першого офіційного візиту до України Комісара Ради Європи з прав людини. У ході зустрічі було обговорено ситуацію з дотриманням прав людини в Україні. Томас Хаммарберг назвав вісім проблем з дотримання прав людини в Україні. Зокрема – неналежний стан приміщень судів; незаповнені вакансії в судовій системі; домінування прокурорів під час розгляду кримінальних справ в судах; корупція серед суддів; переповнення пенітенціарних закладів; неналежні умови утримання ув’язнених; надмірна тривалість судових розглядів та незадовільне виконання судових рішень.
12 грудня Міністр юстиції України Олександр Лавринович провів робочу зустріч з Послом Франції в Україні Жан-Полем Везіаном та Технічним Радником Франції при Міністерстві юстиції України Ніколя Мазіо. У ході зустрічі обговорювалось питання правової співпраці у відносинах між двома країнами.
8 грудня Постановою Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2006 року № 1688 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 р. № 731" внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 р. № 731 "Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади".
8 грудня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2006 року № 605-р "Про утворення комісії з реорганізації Деркомнацміграції та Держдепрелігій" утворено комісію з реорганізації Держкомнацміграції та Держдепрелігій. Головою комісії затверджено заступника Міністра юстиції Горбунову Лідію Миколаївну.
8 грудня Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2006 року № 1689 "Про затвердження Положення про Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату".
8 грудня Указом Президента України від 8 грудня 2006 року №1047/2006 "Про делегацію України для участі у переговорах між Україною та офісом Секретаря Міжнародного кримінального трибуналу для колишньої Югославії щодо підготовки проекту Угоди між Україною та Організацією Об’єднаних Націй про виконання вироків Міжнародного кримінального трибуналу для колишньої Югославії" утворено делегацію України для участі у переговорах між Україною та офісом Секретаря Міжнародного кримінального трибуналу для колишньої Югославії щодо підготовки проекту Угоди між Україною та Організацією Об’єднаних Націй про виконання вироків Міжнародного кримінального трибуналу для колишньої Югославії. Главою делегації України затверджено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну. У складі делегації України затверджено заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Шевченко Катерину Георгіївну.
7 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 7 грудня 2006 року № 89/5 "Про затвердження Порядку проходження стажування громадянами України в державних нотаріальних конторах або в нотаріусів, що займаються приватною нотаріальною практикою, Порядку проведення кваліфікаційного іспиту особами, які пройшли стажування в державній нотаріальній конторі або в нотаріуса, що займається приватною нотаріальною практикою".
7 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 7 грудня 2006 року № 91/5 "Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції від 30 серпня 2000 року № 36/5".
5 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 5 грудня 2006 року № 88/5 "Про внесення змін до Положення про умови і порядок проведення тендерів (конкурсів) з визначення спеціалізованих організацій для реалізації арештованого державними виконавцями майна".
1 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 1 грудня 2006 року № 87/5 "Про затвердження Положення про кваліфікаційну комісію нотаріату".
30 листопада У приміщенні Міністерства юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Райнгардом Шеферсом. В ході зустрічі обговорювались питання рейдерства в Україні, співпраці України з Європейським Союзом. Також Райнгард Шеферс повідомив, що у 2007 році Німеччина повернеться до питання перегляду своїх заперечень проти застосування положень Гаазької конвенції у відносинах з Україною.
29 листопада Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2006 року № 1659 "Про введення додатково посади заступника директора Департаменту державної виконавчої служби".
29 листопада Постановою Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2006 року № 1660 "Про призначення Капуша І.С. першим заступником директора Департаменту державної виконавчої служби" Капуша Івана Сергійовича призначено першим заступником директора Департаменту державної виконавчої служби.
29 листопада Постановою Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2006 року № 1661 "Про призначення Чубаря І.Е. заступником директора Департаменту державної виконавчої служби" Чубаря Ігоря Едуардовича призначено заступником директора Департаменту державної виконавчої служби.
29 листопада Постановою Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2006 року № 1662 "Про призначення Попової С.Ф. заступником директора Департаменту державної виконавчої служби" Попову Світлану Федорівну призначено заступником директора Департаменту державної виконавчої служби.
29 листопада Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2006 року № 591 – р "Про утворення Міжвідомчої комісії з питань забезпечення реалізації міжнародних домовленостей щодо врегулювання ситуації у Придністровському регіоні Республіки Молдова" утворено Міжвідомчу комісію з питань забезпечення реалізації міжнародних домовленостей щодо врегулювання ситуації у Придністровському регіоні Республіки Молдова. У складі Міжвідомчої комісії затверджено заступника Міністра юстиції України Ємельянову Інну Іванівну.
28 листопада Указом Президента України від 28 листопада 2006 року № 1004 "Про відзначення державними нагородами України" за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, вагомі досягнення у професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю та з нагоди річниці підтвердження всеукраїнським референдумом 1 грудня 1991 року Акта проголошення незалежності України почесне звання "Заслужений працівник соціальної сфери України" присвоєно заступнику начальника Вінницького міського управління юстиції – начальнику відділу реєстрації актів цивільного стану громадян Левицькій Галині Павлівні.
22 листопада Постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2006 року № 1632 "Про призначення Тісногуз В.В. директором Департаменту державної виконавчої служби" Тісногуз Вікторію Валеріївну призначено директором Департаменту державної виконавчої служби.
22 листопада Постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2006 року № 1648 "Про звільнення Бачука Б.Я. з посади першого заступника директора Департаменту державної виконавчої служби" Бачука Богдана Ярославовича звільнено з посада першого заступника директора Департаменту державної виконавчої служби.
22 листопад Постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2006 року № 1649 "Про присвоєння рангів державним службовцям" п’ятий ранг державного службовця присвоєно директору адміністративно-господарського департаменту Міністерства юстиції України Ковалю Володимиру Олександровичу.
17 листопада У приміщенні Міністерства юстиції відбулась зустріч Міністра юстиції Олександра Лавриновича з Головою Представництва Європейської комісії в Україні послом Ієном Боугом. На зустрічі обговорювалось питання адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, що є одним з основних елементів Угоди про партнерство та співробітництво між Україною та Європейським Союзом, розробка якої почнеться на початку 2007 року.
16 листопада Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2006 року № 1622 "Про ліквідацію Департаменту державної виконавчої служби". Постанова набирає чинності одночасно із Законом України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо реформування системи органів державної виконавчої служби.
16 листопада Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2006 року № 570-р "Про утворення Координаційної ради з питань проведення функціонального обстеження центральних органів виконавчої влади" утворено Координаційну раду з питань проведення функціонального обстеження центральних органів виконавчої влади. У складі Координаційної ради затверджено першого заступника Міністра юстиції (за посадою).
15 листопада Постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2006 року № 1605 "Про звільнення Котляра Д.М. з посади заступника Міністра юстиції України" Котляра Дмитра Миколайовича звільнено з посади заступника Міністра юстиції України.
15 листопада Постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2006 року № 1609 "Про призначення Лутковської В.В. заступником Міністра юстиції України" Лутковську Валерію Володимирівну призначено заступником Міністра юстиції України.
15 листопада Постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2006 року № 1617 "Про звільнення Кузя О.Р. з посади директора Департаменту державної виконавчої служби" Кузя Олександра Родіоновича звільнено з посади директора Департаменту державної виконавчої служби.
14 листопада Указом Президента України від 14 листопада 2006 року № 962 "Про делегацію України для участі у переговорах з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо укладення Кредитної угоди (Третій проект "Ремонт автомобільної дороги Київ - Чоп") між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку" утворено делегацію України для участі у переговорах з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо укладення Кредитної угоди (Третій проект "Ремонт автомобільної дороги Київ - Чоп") між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку. У складі делегації затверджено головного спеціаліста відділу правової експертизи міжнародних договорів Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Корніяку Тамару Юріївну.
14 листопада Постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2006 року № 1577 "Про затвердження Положення про Міністерство юстиції України" затверджено Положення про Міністерство юстиції України.
10 листопада Указом Президента України від 10 листопада 2006 року № 942 "Про новий склад комісії при Президентові України з питань громадянства" затверджено новий склад Комісії при Президентові України з питань громадянства. У складі комісії затверджено Ємельянову Інну Іванівну – заступника Міністра юстиції України.
9 листопада Постановою Кабінету Міністрів України від 9 листопада 2006 року № 1578 "Про поновлення Кузя О.Р. на посаді директора Департаменту державної виконавчої служби" Кузя Олександра Родіоновича поновлено на посаді директора Департаменту державної виконавчої служби з 13 липня 2006 року.
9 листопада У приміщенні Міністерства юстиції України відбулась зустріч Міністр юстиції України Олександра Лавриновича з представниками Світового банку.
З боку Світового банку у зустрічі взяли участь директор Департаменту подолання бідності та економічного менеджменту Шеріл Грей, керівник проекту Світового банку з підтримки судової реформи в Україні Валід Малік, фахівці Світового банку з питань державного сектора та з економічних питань.
Предметом обговорення на зустрічі стали зміни, які треба внести в організацію судової системи України.
В ході зустрічі Міністр юстиції Олександр Лавринович відзначив, що в Україні знають про зазначені проблеми і готуються їх вирішити.
9 листопада В Міністерстві юстиції України відбулась зустріч вітчизняних експертів та фахівців у галузі експертних досліджень транспортних засобів – представників німецької фірми "DAT GMBH", на якій обговорювали методики для визначення матеріальних збитків, заподіяних власникам автомобілів під час дорожньо-транспортних пригод.
Також було обговорено питання підготовки в Україні кадрів з оцінки транспортних засобів.
Учасники зустрічі також розглянули питання використання українськими експертами спеціального програмного забезпечення для оцінки транспортних засобів.
Німецькі фахівці висловили бажання і надалі співпрацювати у цій галузі з Міністерством юстиції України та Всеукраїнським громадським об’єднанням "Союз експертів України".
У зустрічі взяли участь представники Всеукраїнського громадського об’єднання "Союз експертів України", працівники Державної митної служби України, Фонду державного майна України та Міністерства внутрішніх справ України.
8 листопада Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2006 року № 1575 "Про утворення Державного комітету України у справах національностей та релігій" реорганізовано Державний комітет у справах національностей та міграції і Державний департамент у справах релігій у Державний комітет України у справах національностей та релігій.
3 листопада Державний департамент з питань адаптації законодавства Міністерства юстиції України спільно з громадською організацією "Український інститут банкрутства" організували засідання "круглого столу" на тему: "Правила з транскордонної неспроможності для України: сучасний стан законодавства та перспективи введення".У заході взяли участь представники державних органів влади та неурядових організацій, суддівського корпусу, вчені, дослідники, арбітражні керуючі, адвокати та практикуючі юристи.
На засіданні учасники розглянули світову практику та європейське право у сфері регулювання відносин із транскордонної неспроможності, а також обговорили питання введення уніфікованих правил з транскордонної неспроможності у чинне законодавство України про банкрутство. Також обговорили законопроект "Про відновлення неплатоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
1 листопада Постановою Верховної Ради України від 1 листопада 2006 року № 295-V "Про призначення Лавриновича О.В. на посаду Міністра юстиції України" Міністром юстиції України призначено Лавриновича Олександра Володимировича.
1 листопада Постановою Верховної Ради України від 1 листопада 2006 року № 293-V "Про відставку Міністра юстиції України Зварича Р.М." прийнято відставку Міністра юстиції України Зварича Романа Михайловича.
31 жовтня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 31 жовтня 2006 року № 83/5 "Про затвердження форм реєстру для реєстрації заповітів і довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, посвідчувальних написів на них та зразки цих документів.
31 жовтня У приміщенні Міністерства юстиції за участю першого заступника Міністра юстиції Петра Крупка пройшов семінар з поблем унормування нормопроектної роботи в Україні. Цим заходом Міністерство розпочало перший етап урядового співробітництва між Французькою республікою та Україною. Французьку сторону представляли перший радник посольства Франції в Україні пан Ю. Мішель Фанту, радник Державної Ради Французької Республіки, комісар уряду пані Крістін Могюе та радник при Міністерстві юстиції України, доктор юридичних наук пан Ніколя Мазіо.
У роботі семінару також взяли участь представники апарату Верховної Ради України, Секретаріату Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України та усіх міністерств.
27 жовтня Міністр юстиції України Роман Зварич взяв участь у Десятому саміті "Україна – ЄС", який відбувся у Гельсінкі. На саміті розгладались питання подальшого розвитку співпраці між Україною та Євросоюзом у зовнішньополітичній та торговельно-економічній сферах, зокрема, у сфері енергетики з метою поглиблення європейської інтеграції України, а також укладення нового базового договору.
Українська сторона, зокрема, відзначила успішне завершення переговорів щодо спрощення візового режиму та реадмісії.
24 жовтня Міністр юстиції України Роман Зварич зустрівся зі Спеціальним доповідачем Ради ООН з питань торгівлі дітьми, дитячої проституції та порнографії Хуаном Мігелем Петі. На зустрічі обговорювались питання захисту дітей від насилля та жорстокого поводження, а також питання створення в Україні посади дитячого омбудсмена – Уповноваженого з прав дітей. Спеціальний доповідач Ради ООН з питань торгівлі дітьми, дитячої проституції та порнографії Хуан Мігель Петі повідомив Міністру юстиції України, що дитячий фонд об’єднаних націй (ЮНІСЕФ) та Швецька агенція міжнародного розвитку готові надати Україні допомогу щодо захисту прав дітей.
21 жовтня Указом Президента України від 21 жовтня 2006 року № 819/2006 "Про оновлення складу Української частини Українсько-Російської міждержавної комісії" затверджено персональний склад Української частини Підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту Російської Федерації та його перебування на території України Українсько-Російської міждержавної комісії. У складі Української частини Підкомісії затверджено директора Департаменту законодавства про правосуддя, правоохоронну діяльність та боротьбу із злочинністю Міністерства юстиції України Рябошапку Руслана Георгійовича.
19 жовтня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 19 жовтня 2006 року № 81/5 про затвердження Змін до Порядку утворення та функціонування виконавчих груп при органах державної виконавчої служби.
17 жовтня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 17 жовтня 2006 року № 79/5 "Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції від 23 березня 2000 року № 10/5а та Порядку здійснення державною виконавчою службою України виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) стосовно підприємств, установ, організацій, діяльність яких пов’язана з державною таємницею".
13 жовтня Міністр юстиції України Роман Зварич представляв Україну на 68-й пленарній сесії Європейської комісії за демократію через право. Європейська комісія дійшла висновку що Україні необхідно законодавчо забезпечити стабільну і безперервну роботу Конституційного Суду України. Зокрема, рекомендовано реформувати процедуру приведення до присяги суддів Конституційного Суду України та залишати суддю Конституційного Суду України на посаді до призначення нового судді. Також під час сесії Європейської комісії за демократію через право було ухвалено висновки щодо проектів законів України "Про Кабінет Міністрів України" в редакції від 15 червня 2006 року, "Про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації", "Про мирні зібрання" та "Про внесення змін до Конституції України (щодо реформування органів прокуратури)".
12 жовтня Указом Президента України від 12 жовтня 2006 року № 868/2006 "Про відзначення у 2006 році Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій" утворено Організаційний комітет з підготовки та відзначення у 2006 році Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. У складі організаційного комітету затверджено Міністра юстиції України Зварича Романа Михайловича.
11 жовтня Міністр юстиції України Роман Зварич взяв участь у міжнародній конференції "Досвід розвитку інституту уповноваженого з прав дитини: перспективи для України", присвяченій захисту прав дітей. У ході конференції Міністр повідомив, що Міністерство юстиції відкрило в школах цикл уроків щодо соціально-правового захисту дітей. А також проте, що до Дня вчителя випущено буклет "Захистимо нашу дитину", де зазначено права та обов’язки дітей, наведено витяги з актів законодавства та надано дітям практичні поради щодо захисту від насильства.
6 жовтня Указом Президента України від 6 жовтня 2006 року № 819/2006 "Про відзначення державними нагородами України юристів" за вагомий особистий внесок у реалізацію державної правової політики, зміцнення законності та правопорядку, високий професіоналізм у захисті конституційних прав і свобод громадян та з нагоди Дня юриста почесне звання заслужений юрист України присвоєно директорові Державного департаменту у справах релігій Міністерства юстиції України Бондарчуку Ігорю Володимировичу.
25 вересня У Міністерстві юстиції відбулась конференція з нагоди початку спільного проекту України та Ради Європи в галузі боротьби з корупцією "Підтримка належного урядування: протидія корупції в Україні" за фінансової підтримки Європейської комісії. Її відкрив Міністр юстиції України Роман Зварич разом із президентом Групи країн Ради Європи проти корупції Драго Косом та головою з питань технічної співпраці Ради Європи Олександром Сетером .
Згідно з підписаним у лютому 2005 року планом дій Європейської комісії TACIS 2004, Україні виділяється близько 1,75 мільйонів євро для фінансування підтримки належного урядування і заходів протидії корупції. Програма боротьби з корупцією розрахована на 3 роки.
20 вересня Постановою Кабінету Міністрів України від 20 вересня 2006 року № 1342 "Про поновлення Шупені М. М. на посаді заступника Міністра юстиції України" Шупеню Миколу Миколайовича поновлено на посаді заступника Міністра юстиції України з 2 березня 2006 року.
20 вересня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 20 вересня 2006 року № 76/5 "Про затвердження Тарифів за надання додаткових послуг правового і технічного характеру в Центральному відділі реєстрації шлюбів м.Києва з державним Центром розвитку сім`ї".
15 вересня Постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2006 року № 1314 "Про відновлення дії постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2004 р. № 1742 та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" відновлено дію постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2004 року № 1742 "Про утворення Державного департаменту з питань адаптації законодавства".
15 вересня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2006 року № 488-р "Про зміни складу осіб, уповноважених представляти інтереси держави у правліннях та наглядових радах фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування" затверджено склад осіб, уповноважених представляти інтереси держави у правлінні та наглядовій раді Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. У складі осіб, уповноважених представляти інтереси держави у правлінні та наглядовій раді Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань затверджено директора департаменту соціального, трудового та гуманітарного законодавства Міністерства юстиції України Топорову Олену Володимирівну.
14 вересня Прийнято Закон України від 14 вересня 2006 року № 136-V "Про приєднання України до Конвенції про юрисдикцію, право, що застосовується, визнання, виконання та співробітництво щодо батьківської відповідальності та заходів захисту дітей". Законом визначено, що центральним органом для виконання обов’язків, що покладаються на нього згідно з положеннями цієї Конвенції, є Міністерство юстиції України.
12 вересня У Міністерстві юстиції України пройшла робоча зустріч Міністра юстиції України Романа Зварича з послом Фінляндії в Україні Лаурою Рейніля на якій обговорювались питання формування системи ювенальної юстиції.
11 вересня Указом Президента України від 11 вересня 2006 року № 749 "Про склад Ради національної безпеки і оборони України" затверджено персональний склад Ради національної безпеки і оборони України. У складі Ради національної безпеки і оборони України затверджено Міністра юстиції України Зварича Романа Михайловича.
11 вересня Указом Президента України від 11 вересня 2006 року № 751 "Про внесення змін до Указу Президента України від 27 лютого 2006 року № 153" затверджено новий склад робочої групи з проведення комплексного аналізу стану виконання Конституції та законів України, актів Президента України в Автономній Республіці Крим. У складі робочої групи затверджено першого заступника Міністра юстиції України Крупка Петра Миколайовича.
5
вересня
Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2006 року № 479-р «Про затвердження складу групи повноважних представників Сторони власників та уповноважених ними органів, які об’єдналися для ведення колективних переговорів з укладення Генеральної угоди на новий строк і здійснення контролю за її виконанням» затверджено склад групи повноважних представників Сторони власників та уповноважених ними органів, які об’єдналися для ведення колективних переговорів з укладення Генеральної угоди на новий строк і здійснення контролю за її виконанням. До складу групи введено Горбунову Лідію Миколаївну – заступника Мініста юстиції України.
23 серпня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 23 серпня 2006 року № 70/5 «Про внесення змін до нормативно-правових актів Міністерства юстиції України з питань державної реєстрації нормативно-правових актів».
18 серпня Указом Президента України від 18 серпня 2006 року № 694 «Про відзначення державними нагородами України працівників підприємств, установ та організацій з нагоди Дня незалежності України» заступника Міністра юстиції Єфіменка Леоніда Васильовича нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.
10 серпня Указом Президента України від 10 серпня 2006 року № 683 "Питання Організаційного комітету з підготовки та відзначення 15-ї річниці незалежності України" до складу Організаційного комітету з підготовки та відзначення 15-ї річниці незалежності України уведено Міністра юстиції України Зварича Романа Михайловича.
8 серпня Відбулась зустріч директора Центру правової реформи і законопроектних робіт при Міністерстві юстиції України Валентини Суботенко з Регіональним Представником Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні, Білорусії та Молдові Сімоною Волькен. У ході зустрічі обговорювались проблеми у сфері надання безоплатної правової допомоги незахищеним категоріям осіб, зокрема біженцям та дітям без супроводу, питання щодо визначення в законодавстві України вичерпного переліку категорій осіб, яким держава повинна надавати безоплатну правову допомогу для забезпечення доступу до правосуддя.
4 серпня Постановою Верховної Ради України від 4 серпня 2006 року № 88-V "Про формування складу Кабінету Міністрів України" на посаду Міністра юстиції України призначено Зварича Романа Михайловича.
1 серпня Постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 року № 1073 "Про затвердження складу Державної акредитаційної комісії" затверджено склад Державної акредитаційної комісії. У складі Державної акредитаційної комісії затверджено заступника Міністра юстиції Горбунову Лідію Миколаївну.
19 липня У ході офіційного візиту делегації Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії до України парафовано проект Угоди про передачу засуджених осіб. Від України проект угоди парафувала заступник Міністра юстиції Лідія Горбунова, від Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії – Головний секретар Головного народного комітету юстиції Мухамед Арібі Закрі Аль-Махджубі.
19 липня Прийнято наказ Міністерства юстиції від 19 липня 2006 року № 63/5 "Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції від 20 травня 2003 року № 43/5 "Про затвердження Положення про Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень".
11 липня У приміщенні Міністерства юстиції України відбулось восьме пленарне засідання Національної комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права, яку очолює Міністр юстиції Сергій Головатий. На засіданні Комісія розглянула та схвалила проекти Законів України "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій України", "Про внесення змін до Закону України "Про статус суддів", проект Закону України "Про внесення змін до статті 124 Конституції України", проект Концепції державної мовної політики в Україні, нову редакцію офіційного перекладу на українську мову Європейської хартії регіональних або міноритарних мов та проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов або мов меншин" відповідно до тексту нової редакції перекладу Хартії.
10-13 липня Відбувся робочий візит делегації України під головуванням заступника Міністра юстиції України Лідії Горбунової до Спеціального Адміністративного Району Гонконг Китайської Народної Республіки. В ході візиту парафовано проект Угоди між Україною та Спеціальним Адміністративним Районом Гонконг Китайської Народної Республіки про видачу правопорушників. Від України проект Угоди парафувала заступник Міністра юстиції України Лідія Горбунова, від Гонконгу – заступник Директора Департаменту юстиції Амелія Люк.
7 липня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 7 липня 2006 року № 57/5 "Про визначення реєстраторів Державного реєстру обтяжень рухомого майна".
5 липня Указом Президента України від 5 липня 2006 року № 594 "Про делегацію України для участі у переговорах між Україною та Великою Соціалістичною Народною Лівійською Арабською Джамагирією щодо підготовки проекту Договору між Україною та Великою Соціалістичною Народною Арабською Джамагирією про передачу засуджених осіб" утворено делегацію України для участі в переговорах між Україною та Великою Соціалістичною Народною Лівійською Арабською Джамагирією щодо підготовки проекту Договору між Україною та Великою Соціалістичною Народною Арабською Джамагирією про передачу засуджених осіб. Главою делегації затверджено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну. До складу делегації введено заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Шевченко Катерину Георгіївну.
5 липня Указом Президента України від 5 липня 2006 року № 595 "Про делегацію України для участі у переговорах між Україною та Спеціальним Адміністративним Районом Гонконг Китайської Народної Республіки щодо підготовки проекту Угоди між Україною та Спеціальним Адміністративним Районом Гонконг Китайської Народної Республіки про видачу правопорушників" утворено делегацію України для участі у переговорах між Україною та Спеціальним Адміністративним Районом Гонконг Китайської Народної Республіки щодо підготовки проекту Угоди між Україною та Спеціальним Адміністративним Районом Гонконг Китайської Народної Республіки про видачу правопорушників. Главою делегації затверджено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну. До складу делегації введено заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Шевченко Катерину Георгіївну.
5 липня Указом Президента України від 5 липня 2006 року № 593 "Про склад Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі" затверджено персональний склад Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі. У складі Національної комісії затверджено заступника Міністра юстиції України Котляра Дмитра Миколайовича.
3 липня Розпорядженням Глави Секретаріату Президента України від 3 липня 2006 року № 82 "Про вивчення проблемних питань, що виникають під час реалізації державною митною службою України заходів боротьби з контрабандою, іншими порушеннями митного законодавства" утворено робочу групу з вивчення проблемних питань, що виникають під час реалізації державною митною службою України заходів боротьби з контрабандою, іншими порушеннями митного законодавства. У складі робочої групи затверджено Ємельянову Інну Іванівну – заступника Міністра юстиції України (за згодою).
3 липня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 липня 2006 року № 372-р "Про проведення у 2006 році Міжнародного симпозіуму ООН з космічного права" утворено Організаційний комітет з підготовки та проведення Симпозіуму ООН з космічного права. До складу Організаційного комітету введено Березіну Світлану Геннадіївну – заступника начальника відділу правової експертизи міжнародних договорів департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України.
3 липня Указом Президента України від 3 липня 2006 року № 592 "Про відзначення 15-ї річниці незалежності України" утворено Організаційний комітет з підготовки та відзначення 15-ї річниці незалежності України. У складі Організаційного комітету затверджено Головатого Сергія Петровича – Міністра юстиції України.
30 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 30 червня 2006 року № 52/5 "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства юстиції України від 16.07.99 № 43/5 "Про затвердження Положення про районний, міський (міст обласного значення), районний у містах відділ державної виконавчої служби".
30 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 30 червня 2006 року № 53/5 "Про внесення змін до Порядку передачі матеріалів виконавчого провадження з одного органу державної виконавчої служби до іншого або виконавчої групи, від одного державного виконавця до іншого".
29 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 29 червня 2006 року № 49/5 "Про внесення змін до Положення про порядок заміщення приватного нотаріуса".
27 червня Відповідно до Указу Президента України від 27 червня 2006 року № 587 "Про Національний план дій із забезпечення належного виконання рішень судів" Міністерство юстиції прийме участь у виконанні Національного плану дій із забезпечення належного виконання рішень судів.
26 червня У ході робочого візиту до Страсбурга (Франція) Міністр юстиції Сергій Головатий підписав від імені України Додатковий протокол, який стосується трансплантації органів і тканин людського походження (CETS № 186) та Додатковий протокол, який стосується біомедичних досліджень (CETS № 195).
23 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 23 червня 2006 року № 48/5 "Про внесення змін до Положення про Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, обласні, Київське та Севастопольське міські управління юстиції".
23 червня У ході робочого візиту до Берна (Швейцарія) відбулась зустріч Міністра юстиції Сергія Головатого з Федеральним радником, керівником Федерального департаменту юстиції та поліції Швейцарії Крістофом Блюхером.
Під час зустрічі сторони обговорили питання двосторонньої співпраці двох відомств та інші питання.
Міністр юстиції Сергій Головатий звернувся до швейцарської сторони з проханням якнайшвидше визнати приєднання України до Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей, 1980 року, а також запропонував започаткувати співпрацю та проводити спільні заходи, спрямовані на вивчення досвіду її виконання.
Українською стороною ініційовано перед швейцарською стороною питання укладення міжурядової угоди про розподіл конфіскованого майна або його грошового еквіваленту, зокрема у розвиток положень Європейської конвенції про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, 1990 року.
Сторони також поділилися досвідом з питань національної процедури обрання кандидатів від країни до Європейського Суду з прав людини.
Також у ході візиту Міністр юстиції Сергій Головатий також підписав від імені України Додатковий протокол до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується затвердження додаткової розпізнавальної емблеми (Протокол ІІІ).
23 червня Постановою Кабінету Міністрів України від 23 червня 2006 року № 854 "Про присвоєння рангів державним службовцям" п’ятий ранг державного службовця присвоєно директору департаменту конституційного та адміністративного права Міністерства юстиції України Чипенко Ірині Іванівні.
15 червня Постановою Кабінету Міністрів України від 15 червня 2006 року № 827 "Про присудження Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України" за виробничі досягнення Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України присуджено начальникові відділу прецедентного права Національного бюро у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод людини Міністерства юстиції України Давидчук Ользі Василівні.
9-10 червня Відбулось чергове (67-ме) пленарне засідання Європейської Комісії "За демократію через право" (Венеціанської Комісії), у якому взяв участь член Комісії – Міністр юстиції Сергій Головатий. На порядок денний засідання було винесено три проблемні питання сучасного конституційного розвитку України, що потребують порад з боку Венеціанської комісії, а саме:
  • можливість конституційного та законодавчого удосконалення забезпечення безперервності функціонування Конституційного Суду України;
  • проведення експертизи законодавчих пропозицій Генеральної прокуратури України щодо внесення змін до статей 121,122,123 Конституції України стосовно статусу, функцій та повноважень української прокуратури;
  • запровадження можливості членові Кабінету Міністрів України поновити свій статус народного депутата України після припинення ним повноважень члена Кабінету Міністрів України.
09 червня Розпорядженням Президента України від 9 червня 2006 року № 174/2006-рп "Про робочу групу з питань заснування Балто – Чорноморсько – Каспійського банку розвитку" утворено робочу групу з питань заснування Балто – Чорноморсько – Каспійського банку розвитку та затверджено персональний склад робочої групи. До складу робочої групи введено заступника Міністра юстиції України Котляра Дмитра Миколайовича.
09 червня Указом Президента України від 9 червня 2006 року № 509/2006 "Про Концепцію формування системи безоплатної правової допомоги в Україні" схвалено Концепцію формування системи безоплатної правової допомоги в Україні.
07 червня Розпорядженням Кабінету Міністрів юстиції України від 07 червня 2006 року № 315-р "Про утворення комісії з розгляду пропозицій потенційних інвесторів щодо завершення будівництва Криворізького гірничо – збагачувального комбінату окислених руд" утворено комісію з розгляду пропозицій потенційних інвесторів щодо завершення будівництва Криворізького гірничо – збагачувального комбінату окислених руд, у складі представників центральних органів виконавчої влади, в т.ч. Мін’юсту.
07 червня Постановою Кабінету Міністрів України від 07 червня 2006 року № 792 "Про призначення Зайцева Ю.Є. Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини" призначено Зайцева Юрія Євгеновича Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини, звільнивши його з посади Уповноваженного у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод людини.
06 червня У приміщенні Міністерства юстиції України відбулася урочиста церемонія підписання між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки Угоди для виконання програми протидії корупції та забезпечення верховенства права. Угоду підписали Міністр юстиції України Сергій Головатий та Директор регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку Ерл Гаст. Це перша угода України про співпрацю з Агентством США з міжнародного розвитку (АМР США), що підписується у форматі угоди про виконання стратегічного завдання. Стратегічним завданням цієї Угоди визначено "зміцнення верховенства права у судовій, виконавчій і законодавчій гілках влади в Україні шляхом внесення змін до законів, інших нормативних актів та практики з метою зниження рівня корупції і підвищення прозорості і неупередженості органів державної влади України і, таким чином, прискорення розвитку демократичних інститутів і економічного зростання". Угода реалізовуватиметься шляхом відбору та надання гранту неурядовій організації, через яку надаватиметься допомога органам влади України
06 червня Розпорядженням Президента України від 6 червня 2006 року № 171/2006-рп "Про уповноваження С.Головатого на підписання Додаткового протоколу до Конвенції про права людини та біомедицину, який стосується біомедичних досліджень" уповноважено Міністра юстиції України Сергія Головатого на підписання від імені України Додаткового протоколу до Конвенції про права людини та біомедицину, який стосується біомедичних досліджень.
06 червня Розпорядженням Президента України від 6 червня 2006 року № 172/2006-рп "Про уповноваження С.Головатого на підписання Додаткового протоколу до Конвенції про права людини та біомедицину, який трансплонтації органів і тканин людського походження" уповноважено Міністра юстиції України Сергія Головатого на підписання від імені України Додаткового протоколу до Конвенції про права людини та біомедицину, який стосується трансплонтації органів і тканин людського походження.
02 червня У приміщенні Міністерства юстиції за участю Міністра юстиції України Сергія Головатого відбувся "круглий стіл" з обговорення законопроекту "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо гуманізації кримінальної відповідальності)". У заході взяли участь представники органів державної влади, наукових установ, посольств іноземних держав в Україні, міжнародних і громадських організацій та засобів масової інформації. Міністр юстиції України Сергій Головатий, зазначив, що на сьогодні виникла необхідність перегляду кримінального законодавства, зокрема, у частині розширення видів покарань. Мін’юст проводить системну роботу щодо реформування кримінального права і кримінального процесу. Виконючий обов’язки директора Американської Асоціації Юристів (ABA/CEELI) Гевін Пайз, розповів про допомогу, яку надає Асоціація урядовим та неурядовим українським організаціям у питаннях реформування кримінального права. Гевін Пайз відзначив досягнення України у впровадженні доктрини пропорційності покарання, що свідчить, на його думку, про намагання нашої країни виконувати міжнародні зобов’язання. Заступник Міністра юстиції України Інна Ємельянова розповіла про основні засади, якими керувалася робоча група, працюючи над створенням законопроекту "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо гуманізації кримінальної відповідальності)". За її словами, наразі в Україні існує проблема щодо призначення міри покарання, зокрема, для неповнолітніх. Тому законопроектом передбачено розширення переліку альтернативних видів покарань. Заступник Міністра підкреслила, що розробники законопроекту дотримувалися принципу відповідності міри покарання ступеню злочину.
01 червня У приміщені Міністерства юстиції України за участю Міністра юстиції України Сергія Головатого відбулось засідання "круглого столу" на тему: "Законодавче забезпечення дотримання прав людини під час виконання покарань". Обговорювалися положення законопроекту "Про внесення змін до Кримінально – виконавчого кодексу України (щодо гуманізації кримінально – виконавчого законодавства)". У заході взяли участь представники органів державної влади, наукових установ, посольств іноземних держав в Україні, міжнародних і громадських організацій, а також засобів масової інформації. Уряд України прийняв одне з найважливіших рішень щодо здійснення Міністром юстиції спрямування та координації діяльності Державного департаменту України з питань виконання покорань. Розроблений Мін’юстом за участю представників інших державних органів законопроект "Про внесення змін до Кримінально – виконавчого кодексу України (щодо гуманізації кримінально – виконавчого законодавства)" сприятиме виконанню одного з найважливіших зобов’язань України перед Радою Європи, зазначив Сергій Головатий.
01 червня З метою громадського сприяння у виконанні Мінітром юстиції України повноважень щодо формування державної політики у сфері виконання покарань, здійснення контролю за її реалізацією через спрямування і координацію Державного департаменту України з питань виконання покарань Сергій Головатий схвалив склад Громадської ради з питань дотримання прав людини в установах позбавлення волі, а також затвердив Положення про неї. Положенням про Громадську раду визначено, шо вона є постіно діючим консультативно – дорадчим органом при Міністерстві юстиції України. Головою Ради обраний керівник проектів Міжнародного фонду "Відродження" Олександр Беца.
30 травня Заступник Міністра юстиції Дмитро Котляр взяв участь у міжнародній конференції "Міжнародний кримінальний суд та держави СНД", що відбулась у Зальцбурзі (Австрія). Дмитро Котляр виступив із доповіддю "Україна: торуючи шлях до ратифікації". Міжнародну конференцію організували Федеральне міністерство закордонних справ Австрії (країна, яка зараз головує в ЄС) та Зальцбурзька юридична школа з міжнародного кримінального права. Метою конференції є сприяння ратифікації Римського Статуту Міжнародного кримінального суду (МКС) в державах – учасницях СНД. Цей регіон є найменш репрезентованим з точки зору приєднання до Римського Статуту (Статут ратифікували лише Грузія та Таджикистан). Крім представників урядових установ та громадських організацій країн СНД, у конференції взяли участь Міністр юстиції Австрії Карін Гастінгер, Президент МКС Філіп Кірш, Президент Асамблеї Держав-Сторін та Міністр закордонних справ Коста-Ріки Бруно Стагно Угарте, Прокурор МКС Луіс Морено-Окампо та інші. Також Дмитро Котляр взяв участь у "круглому столі", організованому Коаліцією НУО на підтримку МКС (CICC) за участю представників організацій громадянського суспільства Грузії, Казахстану, Молдови та України, міжнародних НУО, представників урядів держав СНД та ЄС.
26 травня Розпорядженням Кабінету Міністрів юстиції України від 26 травня 2006 року № 295-р "Про передачу цілісного майнового комплексу державного підприємства "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельних ресурсах" до сфери управління Мін’юсту" прийнято пропозицію Міністерства юстиції України щодо передачі цілісного майна комплексу державного підприємства "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельних ресурсах" (м. Київ, вул. Хрещатик, 32а) до сфери управління Мін’юсту.
26 травня З метою обговорення та вирішення невідкладних питань, пов’язаних з реформуванням системи виконання кримінальних покарань, відбулася зустріч Міністра юстиції Сергія Головатого із представниками неурядових правозахисних організацій, що здійснюють громадський контроль за дотриманням прав людини під час виконання покарань. Учасники зустрічі вирішили створити Громадську Раду при Міністрі юстиції, як постійно діючий консультативно-дорадчий орган у сфері забезпечення захисту прав засуджених осіб в установах виконання покарань, гуманізації кримінальних покарань і умов їх відбування, удосконалення законодавства України щодо кримінально-виконавчої діяльності органів та установ виконання покарань. Керівником Громадської Ради обраний представник Міжнародного фонду "Відродження" Олександр Васильович Беца. До складу Громадської Ради увійшли, зокрема, представники таких неурядових організацій, як Харківська правозахисна група, Міжнародне товариство прав людини – Українська секція, Вінницька правозахисна група, Чернігівський жіночий правозахисний центр, Луганський громадський комітет захисту конституційних прав громадян, Громадська організація "Доброчин", Українсько-американське бюро захисту прав людини, Міжнародний фонд "Відродження", Громадська організація "Права людини не мають кордонів", Українська Гельсінкська спілка з прав людини, Громадська організація "Громадський захисник", Миколаївський обласний правозахисний комітет "Правозахисник", Українське пенітенціарне товариство, "Донецький меморіал", Фундація "Захист прав людей", МБФ "Емуна", "Правова ініціатива", Благодійний фонд "Реабілітація", Інститут прикладних гуманітарних досліджень.
25 травня Розпорядженням Кабінету Міністрів юстиції України від 25 травня 2006 року № 293-р "Про утворення Міжвідомчої комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження" утворено Міжвідомчу комісію з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження. До складу Міжвідомчої комісії введено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну.
25 травня Розпорядженням Кабінету Міністрів юстиції України від 25 травня 2006 року № 291-р "Про утворення Організаційного комітету з підготовки і відзначення 10-ї річниці Конституції України" утворено Організаційний комітет з підготовки і відзначення 10-ї річниці Конституції України. До складу Організаційного комітету введено Міністра юстиції України Сергія Головатого.
25 травня Постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2006 року № 747 "Про затвердження орієнтованого плану законопроектної роботи на 2006 рік" затверджено орієнтований план законопроектної роботи на 2006 рік. Мін’юст має розробити ряд законопроектів, зокрема: "Про оперативно – розшукову діяльність", "Про внесення змін до Закону України "Про Державну кримінально – виконавчу службу України", "Про судовий збір" та "Про вдосконалення правил повернення релігійним організаціям церковного майна".
24 травня Указом Президента України від 22 травня 2006 року № 433/2006 "Про деякі питання Міжвідомчої комісії з питань біологічної та генетичної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України" затверджено новий склад зазначеної Міжвідомчої комісії. До складу Міжфідомчої комісії з питань біологічної та генетичної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України введено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну.
23 травня В італійському місті Трієст з ініціативи Венеціанської комісії відбувся семінар з питань обєднання зусиль Європи в боротьбі з корупцією. Семінар проведено з метою навчання представників національних міністерств, відомств та адміністрацій, відповідальних за імплементацію антикорупційної стратегії в законодавство держави, а також обміну досвідом щодо виконання рекомендацій Ради Європи з організації боротьби з корупцією в країнах з перехідною економікою. У заході взяли участь представники міністерств, відомств та неурядових організацій Вірменії, Азербайджану, Білорусії, Болгарії, Грузії, Хорватії, Молдови, Румунії, Російської Федерації, Сербії, Чорногорії, Словенії, Македонії та Чехії. Україну на семінарі представляли працівники Міністерств юстиції та закордонних справ. Проводили семінар представники Секретаріату GRECO, організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), Європейської комісії, а також викладачі кафедри конституційного права університету міста Трієст. Обговорювалися питання:
  • кримінального розслідування щодо осіб, які вчинили корупційні дії, але мають парламентську недоторканність;
  • імплементації Конвенції ОЕСР 1997 року з боротьби з підкупом іноземних посадових осіб при здійсненні міжнародних комерційних угод;
  • забезпечення ефективної боротьби з корупцією відповідно до вимог Європейського Союзу;
  • координації заходів з боротьби з корупцією на національному рівні;
  • боротьби з корупцією в органах місцевої влади та здійснення моніторингу GRECO у світлі кодексів поведінки публічних посадовців;
  • підвищення ролі неурядових організацій у сфері запобігання та протидії корупції.
Учасники семінару вивчили досвід інших країн щодо створення комісії з питань боротьби з корупцією та спеціальних органів, уповноважених на розслідування, зокрема кримінальних, корупційних правопорушень. Крім того, вони обмінялися досвідом з питань організації та проведення ротації певних категорій державних службовців, з питань вирішення проблем при виникненні конфлікту інтересів.
22 травня Указом Президента України від 22 травня 2006 року № 428/2006 "Про Раду з питань етнонаціональної політики" утворено Раду з питань етнонаціональної політики. До складу Ради введено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївна.
22 травня Розпорядженням Президента України від 22 травня 2006 року № 83/2006-рп "Про уповноваження С.Головатого на підписання Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, що стосується затвердження додаткової розпізнавальної емблеми (Протокол ІІІ)" уповноважено Міністра юстиції України Сергія Головатого на підписання Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, що стосується затвердження додаткової розпізнавальної емблеми (Протокол ІІІ), прийнятого під час Дипломатичної конференції у м. Женеві 8 грудня 2005 року.
18 травня Україна та Республіка Індія парафували проект Договору про взаємну правову допомогу у цивільних та господарських справах під час офіційного візиту індійської делегації до Києва. За словами заступника Мінстра юстиції України, керівника Експертної групи з підготовки міжнародних договорів України про правові відносини та правову допомогу у цивільних і кримінальних справах Лідії Горбу нової, Договір передбачає надання одній договірній стороні на території другої договірної сторони рівний правовий захист. Громадяни однієї сторони мають право вільно звертатися до суду та інших компетентних органів іншої сторони для подачі позовів і захисту своїх прав та інтересів на тих самих умовах, як і громадяни другої договірної сторони. Від України проект Договору парафували заступник Міністра юстиції України Лідія Горбунова. Від Республіки Індія – заступник Міністра юстиції пан Сінгх.
17 травня Відбувся семінар з питань організації роботи органів юстиції із систематизації законодавства. Семінар організували та провели Управління систематизації законодавства та правової інформації спільно з Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців. Начальник управління систематизації законодавства та правової інформації Міністерства юстиції України Олександр Пушенко підбив підсумки роботи органів та установ юстиції з питань систематизації за 2005 рік, а також проінформував учасників семінару про намічені заходи щодо подальшого її вдосконалення. У роботі семінару також взяли участь відповідальні працівники Міністерства юстиції України, заступники начальників та спеціалісти обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції. Учасники "круглого столу", яким завершився семінар, обговорили проблемні питання роботи, намітили заходи щодо подальшого вдосконалення і розвитку систематизації законодавства України.
17 травня Постановою Кабінету Міністрів України від 17 травня 2006 року № 683 "Про внесення змін до переліку центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через відповідальних міністрів" встановлено, що діяльність Державного департаменту України з питань виконання покорань спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра юстиції України.
16 травня Указом Президента України від 16 травня 2006 року № 392/2006 "Про делегацію України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладання Угоди про позику (Проект розширення доступу до ринків фінансових послуг) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку" утворено делегацію України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладання Угоди про позику (Проект розширення доступу до ринків фінансових послуг) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. До складу делегації введено начальника відділу департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Кішко Світлану Юріївну.
15 травня У Міністерстві юстицїі України відбувся семінар на тему: "Концепція РЄ про відмивання, пошук, арешт та конфискацію доходів від злочину та фінансування тероризму". Захід організовано у рамках Проекту Міжнародного співробітництва у сфері кримінальних справ в Україні. Метою семінару є підготовка пропозицій щодо ратифікації Конвенції РЄ про відмивання, пошук, арешт та конфискацію доходів від злочину та фінансування тероризму. Учасники семінару ознайомилися з досвідом Європейського Союзу щодо впровадження зобовязань Конвенції РЄ про відмивання, пошук, арешт та конфискацію доходів від злочину та фінансування тероризму. Україна приєдналася до Конвенції 29 листопада 2005 року.
12 травня Національна комісія зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права за участю Міністерства юстиції України, фахівців у сфері кримінального і кримінально процесуального права, міжнародних експертів та за підтримки Відділу Радника з правових питань посольства США провели засідання "круглого столу" на тему: "Концептуальні положення нового Кримінально – процесуального кодексу України". Метою проведення "круглого столу" є напрацювання підходів щодо нового КПК України, що здійснюється на виконання абзацу другого пункту 8 розділу 1 Плану заходів із виконання обовязків та зобовязань України, що випливають з її членства в Раді Європи, затвердженого Указом Президента України від 20 січня 2006 року №39. У своєму виступі, Голова Національної комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права, Міністр юстиції України Сергій Головатий наголосив, що Національна комісія у цьому питанні виходить з того, що в Україні слід мати концепцію державної політики у сфері кримінальної юстиції, яка б стала основою для системного реформування таких сфер, як кримінальне право, кримінальний процес, а також реформування державних органів, що з радянських часів мають умовну назву "правоохоронні", але такими не є, і тому мають бути реформовані у відповідності з європейськими стандартами. У роботі "круглого столу" взяли участь Бернгем Вільям, професор права Академії права при Університеті Мічиган, Детройт (США), а також Воглер Річард Кеннет, старший викладач правознавства Факультету права в Універсітеті Суссекс (Англія).
11 травня Постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2006 року № 623 "Про затвердження Державної програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2006 – 2010 роки" затверджено Державну програму подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2006 – 2010 роки. На Міністерство юстиції України покладено завдання по удосконаленню нормативно – правової бази щодо правового врегулювання питань соціального захисту дітей та запобіганню бездоглядності; проведення аналізу законодавства з питань дитинства; розроблення нормативно – правових актів з питань функціонування соціально – реабілітаційних центрів – дітячих містечок; розроблення порядку працевлаштування і забезпечення житлом випускників шкіл – інтернатів, загальноосвітніх шкіл і професійних училищ, вихованців дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та організації і проведення Всеукраїнської науково – практичної конференції "Діти вулиці: права, гарантії та захист".
11 травня Розпорядженням Кабінету Мінітрів України від 11 травня 2006 року № 260-р "Про затвердження плану заходів на 2006 рік з підготовки до участі у другому етапі тендеру на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні та Республіці Польща" затверджено план заходів на 2006 рік з підготовки до участі у другому етапі тендеру на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні та Республіці Польща. На Міністерство юстиції України покладено завдання щодо розрозроблення законопроекту про проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні та Республіці Польща "Євро – 2012"; розроблення плану заходів щодо реконструкції аеропортів, автомобільних та залізничних вокзалів у містах, де проводитимуться змагання та оргаізувати роботу з підготовки документів, необхідних для участі в другому етапі тендеру та подання їх виконавчій дирекції "Євро 2012" Федерації футболу України.
11 травня Розпорядженням Кабінету Мінітсрів України від 11 травня 2006 року № 256-р "Про внесення змін до заходів щодо усунення можливостей подання до України позовів у закордонні юрисдикційні органи та підвищення ефективності захисту прав та інтересів України під час розгляду справ у цих органах" внесенно зміни до заходів щодо усунення можливостей подання до України позовів у закордонні юрисдикційні органи та підвищення ефективності захисту прав та інтересів України під час розгляду справ у цих органах.
11 травня Розпорядженням Кабінету Мінітсрів України від 11 травня 2006 року № 267-р "Про схвалення Концепції розвитку технічного регулювання та споживчої політики у 2006 – 2010 роках" схвалено Концепцію розвитку технічного регулювання та споживчої політики у 2006 – 2010 роках. На Міністерство юстиції України покладено завдання щодо підготовки та подання пропозицій по вступу України до Міжнародної організації споживачів.
28 квітня Відбулась прес-конференція Міністра юстиції України Сергія Головатого, на якій він презентував БІЛУ КНИГУ представникам ЗМІ. БІЛА КНИГА містить інформацію про функціонування системи органів юстиції в Україні. Як зазначив Міністр: "Це аналіз того, чим Міністерство та його органи є сьогодні". БІЛА КНИГА оприлюднена на офіційному сайті Міністерства юстиції України. Пропозиції, побожання, зауваження, коментарі, що їх отримає Мін’юст від громадськості, будуть враховані у ЗЕЛЕНІЙ КНИЗІ, що готується у Міністерстві юстиції України.
11 травня Указом Президента України від 11 травня 2006 року № 386/2006 "Про делегацію України для участі у переговорах між Україною та Республікою Індія щодо підготовки проекту Договору між Україною та Республікою Індія про правову допомогу та правові відносини у цивільних справах (м. Київ)" утворено делегацію України для участі у переговорах між Україною та Республікою Індія щодо підготовки проекту Договору між Україною та Республікою Індія про правову допомогу та правові відносини у цивільних справах. Главою делегації призначено заступника Міністра юстиції Горбунову Лідію Миколаївну. До складу делегації введено заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Шевченко Катерину Георгіївну.
10 травня Міністр юстиції Сергій Головатий підписав юридичний висновок Міністерства юстиції щодо рішень деяких органів місцевого самоврядування (Харківської міської ради, Севастопольської міської ради і Луганської обласної ради) стосовно статусу та порядку застосування російської мови в межах міста Харкова, міста Севастополя і Луганської області. Текст висновку.
6 травня Розпорядженням Президента України від 6 травня 2006 року № 66/2006-рп "Про підготовку щорічного Послання Президента України до Верховної Ради України" затверджено персональний склад робочої групи з підготовки щорічного Послання Президента України до Верховної Ради України. У складі робочої групи затверджено заступника Міністра юстиції Ємельянову Інну Іванівну.
27 квітня Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2006 року № 243-р "Про затвердження заходів щодо виконання у 2006 році Плану дій Україна - ЄС" Міністерство юстиції візьме участь у реалізації заходів щодо виконання у 2006 році Плану дій Україна – ЄС.
27 квітня У приміщенні Міністерства юстиції відбулось сьоме пленарне засідання Національної комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права.
На засіданні розглянуто проект Концепції державної політики України в сфері кримінальної юстиції та забезпечення правопорядку в Україні. Концепція спрямована на:
  • створення науково обґрунтованої методологічної основи становлення нової системи кримінальної юстиції та органів правопорядку в Україні;
  • проведення гуманізації кримінального законодавства шляхом декриміналізації багатьох кримінально-караних діянь;
  • реформування процедури і організації проведення досудового розслідування кримінальних правопорушень;
  • удосконалення порядку судового розгляду справ про кримінальні правопорушення та уніфікацію судових процедур з цивільним і адміністративним судочинством у тій частині, де не повинно бути розбіжностей, обумовлених предметом і завданням кримінального судочинства;
  • забезпечення справедливого кримінального судочинства;
  • проведення необхідних інституційних змін системи органів правопорядку тощо.

Національна комісія вирішила взяти за основу проект Концепції в редакції від 27 квітня 2006 року та провести обговорення схваленого документу в широкому науковому колі за участю фахівців у сфері кримінального та кримінального процесуального права. Після цього доопрацьований варіант Концепції планується розглянути на пленарному засідання Національної комісії.
Також на сьомому засіданні Національна комісія розглянула проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій України" щодо удосконалення законодавства про судоустрій", розроблений з урахуванням Концепції удосконалення судівництва для утвердження справедливого суду в Україні відповідно до європейських стандартів, а також прийняла рішення направити його до Ради суддів України та Верховного Суду України для надання пропозицій.
Також Національна комісія схвалила проект Закону України "Про судовий збір" та проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансування судової влади".
У складі Національної комісії створено робочу групу для вироблення підходів щодо реформування системи юридичної освіти в Україні.
20 квітня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 20 квітня 2006 року № 38/5 "Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції від 30 серпня 2000 року № 36/5".
19 квітня У Міністерстві юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Сергія Головатого з Міністром юстиції Естонії Рейном Лангом. Метою зустрічі була активізація двостороннього міжвідомчого співробітництва між міністерствами двох країн. Сторони обговорили питання виконання судових рішень, ролі прокуратури в державі, її функції та повноваження, функціонування пенітенціарної системи.
19 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2006 року № 221-р "Про підготовку та проведення міжнародного медіафоруму "Україна на інформаційній карті світу" утворено Організаційний комітет з підготовки та проведення медіафоруму "Україна на інформаційній карті світу". До складу Організаційного форуму введено заступника Міністра юстиції Горбунову Лідію Миколаївну.
19 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2006 року № 209-р "Про проведення міжнародної конференції "Роль вищих органів фінансового контролю у боротьбі з корупцією та шахрайством" утворено Організаційний комітет з підготовки та проведення міжнародної конференції "Роль вищих органів фінансового контролю у боротьбі з корупцією та шахрайством. До складу Організаційного комітету введено заступника Міністра юстиції Ємельянову Інну Іванівну.
18 квітня Міністр юстиції Сергій Головатий підписав юридичний висновок Міністерства юстиції щодо виконання вимог статті 99 Закону України "Про вибори народних депутатів України" особами, яких на виборах 26 березня 2006 року було обрано народними депутатами України і які є членами Кабінету Міністрів України, повноваження яких припиняються з початком роботи новосформованого Кабінету Міністрів. Текст висновку.
12 квітня Постановою Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2006 року № 504 "Про проведення ґендерно-правової експертизи" установлено, що Міністерство юстиції проводить ґендерно-правову експертизу чинного законодавства та проектів нормативно-правових актів в усіх сферах законодавства, що стосуються прав і свобод людини.
10 квітня Міністр юстиції Сергій Головатий, перебуваючи з робочим візитом у Раді Європи, у місті Страсбурзі підписав від імені України:
  • Європейську угоду про обмін лікувальними речовинами людського походження, 1958 року;
  • Додатковий протокол до Конвенції про захист прав людини та людської гідності щодо застосування біології та медицини, 1998 року.
7-10 квітня Відбувся робочий візит Міністра юстиції Сергія Головатого до Ради Європи.
В ході робочого візиту Міністр юстиції провів зустріч з керівником Департаменту юридичного радника та договірного офісу Секретаріату Ради Європи П. Дюваге, під час якої було обговорено питання Європейської хартії європейських мов, а також завершення процедури приєднання України до Європейської конвенції про кіберзлочинність.
Також відбулась зустріч із секретаріатом Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) під час якої було обговорено питання конституційної реформи в Україні та ситуації, що склалася довкола формування Конституційного Суду України.
Під час зустрічі Міністра юстиції із Генеральним секретарем Парламентської Асамблеї Ради Європи М. Сорінасом сторони обговорили реалізацію Плану заходів із виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи.
Відбулась також зустріч Міністра юстиції з новообраним Комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Гаммербергом. Було обговорено питання стану прав людини і основоположних свобод в Україні та перспективи співпраці Офісу Комісара з українськими інституціями.
В останній день візиту Міністр юстиції зустрівся з Генеральним директором Генерального директорату Ради Європи з юридичних питань Гі де Велом. Сторонами було відзначено активну співпрацю.
Також Міністр юстиції Сергій Головатий провів зустрічі з Генеральним секретарем Ради Європи Террі Девісом та Президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Рене ван дер Ліндоном, під час яких було обговорено поточну політичну ситуацію в Україні та проведення правової реформи.
Відбулась також зустріч Міністра юстиції із співдоповідачками Моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Ганне Северинсен та Ренате Вольвенд. Учасниками зустрічі було обговорено проведення парламентських виборів в Україні та хід реформування системи юстиції.
5 квітня Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2006 року № 452 "Про ліквідацію спеціалізованого державного підприємства "Укрспец’юст".
5 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2006 року № 186-р "Про утворення Координаційної ради з організації проведення оцінки державного управління за базовими показниками SIGMA" утворено Координаційну раду з організації проведення оцінки державного управління за базовими показниками SIGMA. До складу Ради уведено першого заступника Міністра юстиції Крупка Петра Миколайовича.
5 квітня Міністр юстиції Сергій Головатий підписав юридичний висновок Міністерства юстиції щодо порядку складення повноважень Кабінетом Міністрів України перед новообраною Верховною Радою України. (Текст висновку).
5 квітня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 5 квітня 2006 року № 36/5 "Про затвердження Змін до наказу Міністерства юстиції України від 19.11.98 № 63/5 та Положення про Комісію з розгляду подань Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції щодо анулювання свідоцтв про право на заняття нотаріальною діяльністю, затвердженого зазначеним наказом".
4 квітня Розпорядженням Президента України від 4 квітня 2006 року № 56/2006-рп "Про уповноваження С.Головатого на підписання Європейської угоди про обмін лікувальними речовинами людського походження" Міністра юстиції Сергія Головатого уповноважено на підписання від імені України Європейської угоди про обмін лікувальними речовинами людського походження, укладеної 15 грудня 1958 року.
4 квітня Розпорядженням Президента України від 4 квітня 2006 року № 57/2006-рп "Про уповноваження С.Головатого на підписання Додаткового протоколу до Конвенції про захист прав людини та людської гідності щодо застосування біології та медицини, який стосується заборони клонування людей" Міністра юстиції Сергія Головатого уповноважено на підписання від імені України Додаткового протоколу до Конвенції про захист прав людини та людської гідності щодо застосування біології та медицини, який стосується заборони клонування людей, прийнятий 12 січня 1998 року у м.Парижі.
3 квітня Указом Президента України від 3 квітня 2006 року № 278/2006 "Про забезпечення підготовки та проведення Саміту ГУАМ 2006 року" утворено Організаційний комітет з підготовки та проведення Саміту ГУАМ 2006 року та затверджено персональний склад Організаційного комітету. У складі Організаційного комітету затверджено Міністра юстиції Головатого Сергія Петровича.
3 квітня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 3 квітня 2006 року № 33/5 "Про внесення змін до Правил здійснення перевірки законності виконання приватними нотаріусами своїх обов’язків".
3 квітня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 3 квітня 2006 року № 34/5 "Про затвердження Порядку та умов проведення конкурсного відбору осіб, які виявили бажання стажуватися в державній нотаріальній конторі або в приватного нотаріуса, Порядку та умов проведення конкурсу на реєстрацію приватної нотаріальної діяльності серед осіб, які мають намір її провадити, Порядку проведення кваліфікаційного іспиту для допуску до нотаріальної діяльності".
3 квітня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 3 квітня 2006 року № 35/5 "Про затвердження Змін до Положення про порядок реєстрації приватної нотаріальної діяльності".
3 квітня Міністр юстиції Сергій Головатий надіслав Президентові України, Голові Верховної Ради України, та Голові Центральної виборчої комісії переклад українською мовою Висновку Європейської Комісії "За демократію через право" (Венеціанська Комісія) та ОБСЄ/БДІПЛ щодо Закону України "Про вибори народних депутатів України" (Текст висновку). Остаточний Висновок було схвалено на 66-му пленарному засіданні Комісії 17-18 березня 2006 року.
31 березня Міністр юстиції, Голова Національної комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права Сергій Головатий надіслав Президентові України на затвердження доопрацьовану Концепцію удосконалення судівництва для утвердження справедливого суду в Україні відповідно до європейських стандартів (Читати текст) та Концепцію формування системи безоплатної правової допомоги (Читати текст).
30 березня У Міністерстві юстиції відбулось перше засідання нового складу Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату під головуванням Міністра юстиції Сергія Головатого. Відкриваючи засідання Сергій Головатий зазначив, що впровадження реальних механізмів оновлення системи нотаріату, є пріоритетним напрямком його діяльності на посаді Міністра юстиції.
29 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2006 року № 396 "Про присвоєння рангів державних службовців" присвоєнно четвертий ранг державного службовця Уповноваженому у справах дотримання Конвенції про захист прав і свобод людини Міністерства юстиції України Зайцеву Юрію Євгеновичу
28 березня У Міністерстві юстиції України відбувся "круглий стіл" з обговорення проекту Закону України "Про особливості роздержавлення друкованих засобів масової інформації" за участю Міністра юстиції України Сергія Головатого. Проект Закону України України "Про особливості роздержавлення друкованих засобів масової інформації" був разроблений фахівцями Міністерства юстиції України у рамках Плану заходів із виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи. У "круглому столі" взяли участь працівники Міністерства юстиції, Міністерства фінансів, Міністерства економіки, Міністерства транспорту та зв’язку, Фонду державного майна, Антимонопольного комітету, Державного комітету телебачення і радіомовлення, Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, провідних засобів масової інформації, а також представники Національної спілки журналістів, Української асоціації видавців періодичної преси, Центру інформації та документації НАТО в Україні, Бюро інформації та документації Ради Європи в Україні, представництва Єврокомісії в Україні, Міжнародного фонду "Відродження" тощо.
24 березня Розпорядженням Глави Секретаріату Президента України від 24 березня 2006 року № 35 "Про робочу групу з питань комплексного моніторінгу виконання Указу Президента України від 23 січня 2006 року № 62 "Про забезпечення проведення демократичних, чесних і прозорих виборів 2006 року" затверджено персональний склад груп з питань комплексного моніторінгу виконання Указу Президента України від 23 січня 2006 року № 62 "Про забезпечення проведення демократичних, чесних і прозорих виборів 2006 року". До складу робочої групи уведено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну (за згодою).
23 березня В рамках робочого візиту до Угорщини відбулась зустріч Міністра юстиції України Сергія Головатого із Міністром юстиції Угорщини Йожефом Петретеї. Під час зустрічі було висловилено задоволення рівнем та інтенсивністю співробітництва між міністерствами юстиції двох країн. Обговорювалися питання щодо передачі Угорщиною свого досвіду Україні в адаптації законодавства відповідно до норм і стандартів ЄС. Також Сторони обговорили питання здійснення судової реформи, оптимізації роботи суддів, актуальності створення засад для їх фахової підготовки.
22 березня У Міністерстві юстиції відбулось шосте пленарне засідання Національної комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права. На засіданні розглянуто та схвалено Концепцію удосконалення судівництва для утвердження справедливого суду в Україні відповідно до європейських стандартів (Читати текст) та Концепцію формування системи безоплатної правової допомоги (Читати текст).
22 березня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 22 березня 2006 року № 78/5 "Щодо державної реєстрації будівельних палат".
21 березня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 21 березня 2006 року № 16/5 "Про внесення змін до Положення про кваліфікаційну комісію нотаріату".
21 березня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 21 березня 2006 року № 15/5 "Про затвердження Змін до Положення про районні, районні у містах, міські (міст обласного значення), міськрайонні і міжрайонні управління юстиції".
21 березня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 21 березня 2006 року № 14/5 "Про затвердження Змін до Положення про Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, обласні, Київське та Севастопольське міські управління юстиції".
20 березня Указом Президента України від 20 березня 2006 року № 242/2006 "Про План заходів на 2006 рік щодо вдосконалення судового устрою та забезпечення справедливого судочинства в Україні відповідно до європейських стандартів" затверджено План заходів на 2006 рік щодо вдосконалення судового устрою та забезпечення справедливого судочинства в Україні відповідно до європейських стандартів.
17 березня У Міністерстві юстиції відбулось чергове засідання Всеукраїнської міжвідомчої координаційно – методичної ради з правової освіти населення під головуванням заступника Міністра юстиції Лідії Горбу нової. Під час засідання обговорювались такі питання: "План – стратегія розвитку правової освіти населення (розроблення та схвалення плану правоосвітніх заходів до кінця 2006 року)" та "Діяльність організації Товариство "Знання" України", газети "Урядовий кур’єр", журналу "Право України", видавництва правової літератури "Юрінком Інтер" в рамках реалізації Національної програми правової освіти населення". За результатами засідання Всеукраїнської МКМР з правової освіти населення схвалено стратегію розвитку правової освіти громадян та план правоосвітніх заходів на поточноий рік.
17 березня Указом Президента України від 17 березня 2006 року № 229/2006 "Про делегацію України для участі у переговорах між Україною та Європейською організацією з питань юстиції щодо підготовки проекту Угоди між Україною та Європейською організацією з питань юстиції" утворено делегацію України для участі у переговорах між Україною та Європейською організацією з питань юстиції щодо підготовки проекту Угоди між Україною та Європейською організацією з питань юстиції. До складу делегації уведено заступника директора департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Шевченко Катерину Георгіївну.
15 березня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 березня 2006 року № 150-р "Про здійснення заходів у зв’язку з 60-ю річницею примусового виселення етнічних українців з території Польщі у 1944 – 1946 роках" утворено Організаційний комітет з підготовки та здійснення заходів у зв’язку з 60-ю річницею примусового виселення етнічних українців з території Польщі у 1944 – 1946 роках. Заступником голови Організаційного комітету затверджено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну.
15 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 15 березня 2006 року № 228 "Про затвердження складу спостережної ради Державної акціонерної компанії "Українське видавничо – поліграфічне об’єднання" затверджено склад спостережної ради ДАК "Українське видавничо – поліграфічне об’єднання". У складі спостережної ради затверджено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну.
15 березня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 березня 2006 року № 151-р "Про затвердження плану заходів щодо виконання у 2006 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу" затверджено план заходів щодо виконання у 2006 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. На Міністерство юстиції України покладено завдання забезпечити виконання плану заходів Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу та проводити постійний моніторинг виконання плану заходів і до 15 липня 2006 року та 20 січня 2007 року поінформувати Координаційну раду з адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу про результати роботи.

15 березня

Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 15 березня 2006 року № 283 "Про порядок використання у 2006 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення платежів на виконання рішень закордонних юрисдикційних органів, прийнятих за наслідками розгляду справ проти України".

14 березня

Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 14 березня 2006 року № 281 "Про внесення змін до Положення про Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату".

13 березня

Міністр юстиції України Сергій Головатий зустрівся з Регіональним представником УВКБ ООН Сімоною Волькен. Обговорювалась ситуація, яка склалася навколо примусового видворення у лютому 2006 року з України до Узбекистану громадян цієї країни.
Під час зустрічі також було обговорено шляхи виходу із зазначеної ситуації, зокрема питання внесення змін до існуючих нормативно-правових актів щодо надання статусу біженців та адміністративної практики їх застосування.

13 березня

Прийнято Указ Президента України від 13 березня 2006 року № 215/2006 "Про Національну систему координації співробітництва України з Організацією Північноатлантичного договору". Відповідно до Указу національним координатором співробітництва України з НАТО у правовій сфері призначено першого заступника Міністра юстиції України за посадою.

7 березня

Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 7 березня 2006 року № 256 "Про вдосконалення організації роботи з приведення національного законодавства у відповідність з європейськими нормами і стандартами". Відповідно до постанови ліквідовується Державний департамент з питань адаптації законодавства.

6 березня Міністр юстиції Сергій Головатий підписав юридичний висновок Міністерства юстиції України щодо відповідності Конституції України і законам України постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 22 лютого 2006 року № 1578-4/06 "Про призначення республіканського (місцевого) консультативного референдуму за ініціативою громадян України, які постійно проживають в Автономній Республіці Крим". Текст висновку.

1 березня

Постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2006 року № 242 "Про звільнення Шупені М.М. з посади заступника Міністра юстиції України" Миколу Миколайовича Шупеню звільнено з посади заступника Міністра юстиції України у зв’язку з ліквідацією посади.

27 лютого

Указом Президента України від 27 лютого 2006 року № 153/2006 "Про проведення комплексного аналізу стану виконання Конституції та законів України, актів Президента України в Автономній Республіці Крим" утворено робочу групу з проведення комплексного аналізу стану виконання Конституції та законів України, актів Президента України в Автономній Республіці Крим. До складу робочої групи уведено першого заступника Міністра юстиції України Крупка Петра Миколайовича.

27 лютого

Ропорядженням Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2006 року № 108-р "Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань координації та контролю за реалізацією проекту "Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру" утворено міжвідомчоу робочу групу з питань координації та контролю за реалізацією проекту "Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру". До складу міжвідомчої робочої групи уведено начальника управління законодавства з питань земельних відносин, агропромислового комплексу та охорони довкілля Міністерства юстиції України Коваленка Миколу Андрійовича.

24 лютого

У Міністерстві юстиції України відбулосся урочисте відкриття проекту "Міжнародне співробітництво у кримінальних справах в Україні" (UPIC), підтримане спільно Радою Європи та Європейською Комісією. Мета проекту – посилення можливостей України у здійсненні міжнародного співробітництва в рамках європейських конвенцій та інших міжнародних договорів у сфері кримінального судочинства. Відкрили семінар заступник Міністра юстиції України Дмитро Котляр, перший радник Делегації Європейської Комісії в Україні Елен Крей та представник Генерального директорату з юридичних питань Ради Європи Роман Шлапак. У конференції взяли участь делегація Секретаріату Ради Європи, представники іноземних посольств в Україні, секретар Європейської правової мережі Ангел Галго. З української сторони – представники Міністерства юстиції, Верхвного Суду, Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, НЦБ Інтерполу в Україні, Академії правових наук, Академії прокуратури, працівники обласних управлінь юстиції та органів прокуратури тощо.

23 лютого

Постановою Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2006 року № 207 "Про спрямування і координацію діяльності центральних органів виконавчої влади через відповідних міністрів" затверджено перелік центральних органів влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через відповідних міністрів. Через Міністра юстиції України спрямовується і координується діяльність Держкомархіву та Держкомнацміграції.

22 лютого

Указом Президента України від 22 лютого 2006 року № 150/2006 "Про делегацію України для участі у переговорах між Україною та Республікою Білорусь щодо підготовки проекту Договору між Україною та Республікою Білорусь про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі, для подальшого відбування покарання" утворено делегацію України для участі у переговорах між Україною та Республікою Білорусь щодо підготовки проекту Договору між Україною та Республікою Білорусь про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі, для подальшого відбування покарання (м. Мінськ, Республіка Білорусь). Главою делегації призначено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну. До складу делегації введено заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України Шевченко Катерину Георгіївну.

20 лютого

Заступник Міністра юстиції Дмитро Котляр взяв участь у засіданні Політичного комітету НАТО-Україна, що відбулося в Брюсселі. Візит української делегації на чолі із заступником Міністра юстиції відбувся в рамках Інтенсифікованого діалогу між Україною та НАТО, котрий було розпочато ще в квітні 2005 року. Дмитро Котляр поінформував членів Політичного комітету – представників держав - членів НАТО про хід судової та конституційної реформ в Україні, а також про підготовку до парламентських виборів.

20 лютого

Розпорядженням Президента України від 20 лютого 2006 року № 33/2006-рп "Про делегацію України у Групі Ради Європи проти корупції (GRECO)" утворено делегацію України на засіданнях пленарних з’їздів Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO). Головою делегації затверджено директора департаменту законодавства про правосуддя, правоохоронну діяльність та боротьбу із злочинністю Міністерства юстиції України Рябошапку Руслана Георгійовича.

17 лютого

Міністр юстиції України Сергій Головатий звернувся до Генерального прокурора України Олександра Медведька щодо виконання рішення Європейського Суду з прав людини у справі "Гонгадзе проти України". Текст звернення.

17 лютого

У рамках візиту в Україну, оціночної місії Європейської Комісії з питань юстиції, свободи та безпеки відбулась зустріч заступника Міністра юстиції України Дмитра Котляра з експертами оціночної місії Європейської Комісії. Учасники зустрічі обговорили питання судової та конституційної реформи в Україні. Дмитро Котляр поінформувавчленів делегації про останні кроки щодо активізації судової реформи в Україні, які вживаються Міністерством юстиції України та Національною комісією зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права. Було обговорено також низку інших питань у сфері правових реформ в Україні.

15 лютого

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2006 року № 78-р "Про утворення робочої групи з проведення переговорів щодо врегулювання колективного трудового спору між всеукраїнськими профспілками і профоб’єднаннями та Кабінету Міністрів України" утворено робочу групу з проведення переговорів щодо врегулювання колективного трудового спору між всеукраїнськими профспілками і профоб’єднаннями та Кабінету Міністрів України. У складі Робочої групи затверджено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну.

14 лютого

Міністр юстиції України Сергій Головатий звернувся до Президента України Віктора Ющенка з приводу забезпечення гласності під час судового розгляду справи Гонгадзе. Текст звернення.

14 лютого

У приміщенні Секретаріату Президента України за участю Президента України Віктора Ющенка відбулось 5-те пленарне засідання Національної комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права. На засіданні Національна комісія своїм Рішенням схвалила:

  • Концепцію удосконалення судового устрою та забезпечення справедливого судочинства в Україні відповідно до європейських стандартів;
  • Рекомендації щодо здійснення судової реформи у 2006 році;
  • Проект Указу Президента України "Про Концепцію удосконалення судового устрою та забезпечення справедливого судочинства в Україні відповідно до європейських стандартів;
  • Проект Плану заходів щодо реалізації у 2006 році Концепції удосконалення судового устрою та забезпечення справедливого судочинства в Україні відповідно до європейських стандартів.

14 лютого

Указом Президента України від 14 лютого 2006 року № 133/2006 "Питання Комісії з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель" затверджено персональний склад Комісії з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель. У складі Комісії затверджено заступника Міністра юстиції України Миколу Миколайовича Шупеню.

8 лютого

Указом Президента України від 13 лютого 2006 року № 127/2006 "Про внесення змін до Указу Президента України від 8 лютого 2005 року № 208" Міністра юстиції України Сергія Петровича Головатого уведено до складу Ради національної безпеки і оборони.

8 лютого

Заступник Міністра юстиції України Дмитро Котляр взяв участь у засіданні Комітету Ради Європи, яке відбулося в Страсбурзі. Дмитро Котляр поінформував представників держав – членів Ради Європи про стан виконання Україною низки рішень Європейського Союзу з прав людини, у яких було констатовано порушення Конвенції про захист прав і основних свобод людини.

8 лютого

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2006 року № 76-р "Про затвердження складу робочої групи щодо взаємодії з Європейським комітетом з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню" затверджено склад робочої групи щодо взаємодії з Європейським комітетом з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню. У складі робочої групи затверджено Рябошапку Руслана Георгійовича – директора департаменту законодавства про правосуддя, правоохоронну діяльність та боротьбу із злочинністю Міністерства юстиції України.

8 лютого

Постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2006 року № 111 "Про призначення Зайцева Ю.Є. Уповноваженим у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод людини" Зайцева Юрія Євгеновича призначено Уповноваженим у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод людини.

2 лютого

Постановою Кабінету Міністрів України від 1 лютого 2006 року № 91 "Про затвердження складу Міжвідомчої комісії з імплементації в Україні міжнародного гуманітарного права" затверджено склад Міжвідомчої комісії з імплементації в Україні міжнародного гуманітарного права. Головою Комісії затверджено Головатого Сергія Петровича – Міністра юстиції України. Секретарем Комісії затверджено Березіну Світлану Геннадіївну – заступника начальника відділу правової експертизи міжнародних договорів департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України. До складу комісії введено Андрієву Тамару Володимирівну – директора департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України.

2 лютого

Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 2 лютого 2006 року № 4/5 "Про внесення змін до Положення про кваліфікаційну комісію нотаріату".

1 лютого

Постановою Кабінету Міністрів України від 1 лютого 2006 року № 82 "Про утворення Міжвідомчої комісії з підтримки Болонського процесу в Україні" утворено Міжвідомчу комісію з підтримки Болонського процесу в Україні. До складу Міжвідомчої комісії введено Міністра юстиції України за посадою.

25 січня

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 січня 2006 року № 49 "Про затвердження складу спостережної ради Державної акціонерної компанії "Хліб України" затверджено склад спостережної ради Державної акціонерної компанії "Хліб України". У складі спостережної ради затверджено Мітягіну Світлану Борисівну - заступника начальника управління законодавства з питань земельних відносин, агропромислового комплексу та охорони довкілля Міністерства юстиції України.

23-24 січня

Відбувався робочий візит Міністра юстиції України Сергія Головатого до Ради Європи. У ході візиту відбулись зустрічі Сергія Головатого з Генеральним секретарем Парламентської Асамблеї Ради Європи Бруно Аллером, заступником генерального директора Директорату з правових питань Ради Європи Роберто Лампоні, співдоповідачками Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи Ганне Северинсен і Ренате Вольвенд, секретарем Венеціанської Комісії Джанні Букіккіо, Президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Рене Ван дер Ліндоном, Генеральним секретарем Ради Європи Террі Девісом.

Під час візиту було представлено План заходів із виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи, затвердженого Указом Президента України від 20 січня 2006 року № 39 "Про План заходів із виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи".

Також Міністр юстиції України Сергій Головатий від імені України підписав сім наступних міжнародних договорів Ради Європи:

  • Європейську конвенцію про незастосування строків давності до злочинів проти людяності та воєнних злочинів (CETS № 082);
  • Європейську конвенцію про правовий статус дітей народжених поза шлюбом (CETS № 085);
  • Європейську конвенцію про міжнародні наслідки позбавлення права керування автотранспортним засобом (CETS № 088);
  • Європейську конвенцію про визнання та виконання рішень стосовно опіки над дітьми та про поновлення опіки над дітьми (CETS № 105);
  • Конвенцію про захист навколишнього середовища засобами кримінального права (CETS № 172);
  • Європейську конвенцію про захист аудіовізуальної спадщини (CETS №183);
  • Протокол до Європейської конвенції про захист аудіовізуальної спадщини (CETS №184).

Таким чином, для України з 201 договору Ради Європи набули чинності 47 договорів, ще 37 договорів підписано.

23 січня

Розпорядженням Президента України від 23 січня 2006 року № 16/206-рп "Про внесення змін до Розпорядження Президента України від 19 липня 2005 року № 1222" до складу робочої групи з підготовки щорічного послання Президента України до Верховної Ради України уведено заступника Міністра юстиції України Ємельянову Інну Іванівну.

21 січня

Розпорядженням Президента України від 21 січня 2006 року № 3/2006-рп "Про уповноваження С.Головатого на підписання Європейської конвенції про незастосування строків давності до злочинів проти людяності та воєнних злочинів" Міністра юстиції України Сергія Петровича Головатого уповноважено на підписання Європейської конвенції про незастосування строків давності до злочинів проти людяності та воєнних злочинів, укладеної 25 січня 1974 року у м.Стразбурзі.

21 січня

Розпорядженням Президента України від 21 січня 2006 року № 4/2006-рп "Про уповноваження С.Головатого на підписання Конвенції про захист довкілля засобами кримінального судочинства" Міністра юстиції України Сергія Петровича Головатого уповноважено на підписання Конвенції про захист довкілля засобами кримінального судочинства, укладеної 4 листопада 1998 року у м.Страсбурзі, на умовах, установлених підпунктом "b" пункту 1 статті 13 Конвенції.

21 січня

Розпорядженням Президента України від 21 січня 2006 року № 5/2006-рп "Про уповноваження С.Головатого на підписання Європейської конвенції про визнання та виконання рішень стосовно опіки над дітьми та про поновлення опіки над дітьми" Міністра юстиції України Сергія Петровича Головатого уповноважено на підписання Європейської конвенції про визнання та виконання рішень стосовно опіки над дітьми та про поновлення опіки над дітьми, укладеної 20 травня 1980 року у м.Люксембурзі.

21 січня

Розпорядженням Президента України від 21 січня 2006 року № 6/2006-рп "Про уповноваження С.Головатого на підписання Європейської конвенції про міжнародні наслідки позбавлення права на керування автотранспортним засобом" Міністра юстиції України Сергія Петровича Головатого уповноважено на підписання Європейської конвенції про міжнародні наслідки позбавлення права на керування автотранспортним засобом, укладеної 3 червня 1976 року в м.Брюселі.

21 січня

Розпорядженням Президента України від 21 січня 2006 року № 7/2006-рп "Про уповноваження С.Головатого на підписання Європейської конвенції про правовий статус дітей народжених поза шлюбом" Міністра юстиції України Сергія Петровича Головатого уповноважено на підписання Європейської конвенції про правовий статус дітей народжених поза шлюбом, укладеної 15 жовтня 1975 року у м.Страсбурзі.

21 січня

Розпорядженням Президента України від 21 січня 2006 року № 8/2006-рп "Про уповноваження С.Головатого на підписання Європейської конвенції про захист аудіовізуальної спадщини та Протоколу до Європейської конвенції про захист аудіовізуальної спадщини, що стосується захисту телевізійної продукції" Міністра юстиції України Сергія Петровича Головатого уповноважено на підписання Європейської конвенції про захист аудіовізуальної спадщини та Протоколу до Європейської конвенції про захист аудіовізуальної спадщини, що стосується захисту телевізійної продукції, укладених 8 листопада 2001 року у м.Стразбурзі.

20 січня

Оприлюднено звіт Міністра юстиції України Сергія Петровича Головатого з приводу 100 днів перебування на посаді. Читати текст звіту.

20 січня

Указом Президента України від 20 січня 2006 року № 39 "Про План заходів із виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи" затверджено План заходів із виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи.

18 січня

Постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2006 року № 39 "Про присвоєння четвертого рангу державним службовцям" за сумлінну працю та у зв’язку з виходом на пенсію четвертий ранг державного службовця присвоєно заступнику директора департаменту представництва інтересів держави в судах України та в закордонних юрисдикційних органах Міністерства юстиції України - Скоморосі Людмилі Василівні.

18 січня

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 січня 2006 року № 24-р "Про затвердження складу наглядової ради Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" затверджено склад наглядової ради Українського національного агентства "Укрінформ". У складі наглядової ради Українського національного агентства "Укрінформ" затверджено заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну.

17 січня

Оприлюднено заяву Міністра юстиції України Сергія Петровича Головатого з приводу неналежного виконання повноважень Головою Верховної Ради України у частині, що стосується забезпечення функціонування Конституційного Суду України. Читати текст заяви.

16 січня

Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 16 січня 2006 року № 1/5 "Про внесення змін до Положення про умови і порядок проведення тендерів (конкурсів) з визначення спеціалізованих організацій для реалізації арештованого державними виконавцями майна".

13 січня

Оприлюднено заяву Міністра юстиції України Сергія Петровича Головатого з приводу неналежного оформлення запитів народних депутатів України до членів Кабінету Міністрів України. Читати текст заяви.

11 січня

Міністр юстиції Сергій Головатий пидписав висновок Міністерства юстиції України щодо Постанови Верховної Ради України від 10 січня 2006 року "Про відставку Прем`єр-міністра України, членів Кабінету Міністрів України". Читати текст висновку.

11 січня

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2006 року № 12 "Про присвоєння рангів державним службовцям" заступнику Міністра юстиції України Котляру Дмитру Миколайовичу присвоєно п’ятий ранг державного службовця.

На попередню сторінку
АНОНСИ ПОДІЙ
3.11.2010р.
Особистий прийом громадян заступником Міністра юстиції – директором Департаменту державної виконавчої служби Геннадієм Стадніком
3.11.2010р.
Зустріч першого заступника Міністра юстиції Інни Ємельянової з представниками Школи вищого корпусу державної служби
3.11.2010р.
Підписання Угоди про співробітництво між Міністерством юстиції України та Міністерством юстиції Республіки Македонія

Інші анонси >>

  • Обговорюємо
    законопроекти
  • Гарячі телефонні лінії Мін‘юсту
  • Роз’яснення, юридичні консультації
  • Державна реєстрація нормативних актів
  • Нормотворча діяльність
  • Адаптація законодавства України до норм ЄС
  • Єдині та державні реєстри
  • Захист інтересів держави в Європейському суді
  • Співробітництво у цивільних та кримінальних справах
  • Нотаріат
  • Примусове виконання рішень судів
  • Антикорупційні ініціативи
  • Легалізація об’єднань громадян
  • Реєстрація друкованих ЗМІ та інформагентств
  • Міжвідомче міжнародне співробітництво
  • Виконання міжнародних конвенцій
  • Співпраця з міжнародними інституціями
  • План роботи та аналітична звітність Міністерства
  • Державні закупівлі
  • Євро—2012
Пошук


 Шукати в новинах
 Шукати фразу

Розширений пошук

  • Новини Міністерства
  • ЗМІ про Міністерство
  • Фотоальбом
  • Інформаційно-правові ресурси в Інтернеті
Пошукова система «Єдиний Реєстр громадських формувань»
Перелік громадських формувань
  • Політичні партії
  • Громадські організації
  • Благодійні організації
  • Постійно діючі третейські суди
  • Творчі спілки
  • Торгово-промислові палати
  • Інформація про місцеві громадські формування
Реєстр символіки громадських формувань
Реєстр друкованих ЗМІ та інформагентств
Реєстр адвокатських об’єднань
Реєстр атестованих судових експертів
Система публічних торгів конфіскованим та арештованим майном
Перевірка спеціального бланка нотаріального документа

АРХІВ НОВИН
Листопад
Пн18152229
Вт29162330
Ср3101724
Чт4111825
Пт5121926
Сб6132027
Нд7142128

Всі новини >>