This version of the page http://www.minjust.gov.ua/0/203 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-03. The original page over time could change.
Мiнiстерство юстицiї України
НА ГОЛОВНУ  КОНТАКТИ  САЙТИ УПРАВЛІНЬ ЮСТИЦІЇ 
Міністр юстиції

Лавринович
Олександр Володимирович
  • Міністерство юстиції України оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
  • Громадська рада при Міністерстві юстиції України
  • Координаційна рада молодих юристів при Міністерстві юстиції України
  • Громадська рада з питань дотримання прав людини в установах виконання покарань
  • До уваги об’єднань громадян, легалізованих Міністерством юстиції України
  • До уваги редакцій та засновників друкованих засобів масової інформації
СПІВРОБІТНИЦТВО З РАДОЮ ЄВРОПИ
Програми співробітництва з Радою Європи

Ставши державою-членом Ради Європи (далі - РЄ) Україна визнала, що правова діяльність РЄ є дуже важливою для розвитку європейського законодавства, гармонізації та вдосконалення правових систем всіх держав-членів на засадах спільних стандартів РЄ.

З метою підтримки України у її процесі виконання статутних зобов’язань як держави-члена РЄ, посилення співробітництва між європейськими інституціями та України та сприяння нашій державі у процесі приєднання до міжнародних договорів цієї організації, здійснюється програми співробітництва Ради Європи з Україною.

У взаємодії з органами влади України РЄ успішно здійснила вже кілька програм співробітництва з Україною, причому деякі з них ще на етапі, який передував її вступу до Організації. У результаті попередніх досягнень України у рамках Плану дій на 2005–2008 рр. (ухваленого 15 червня 2005 року Комітетом Міністрів Ради Європи)1 у 2008 році був запропонований новий План дій Ради Європи для України 2008-2011 рр., що спрямований на зміцнення співробітництва з метою сприяння українським органам влади в реалізації європейських прагнень країни та виконанні її зобов’язань перед РЄ.

Ці зобов’язання, які Україна взяла на себе вступивши до Організації, зафіксовані в Висновку ПАРЄ № 190 (1995). У Резолюції 1346 (2003) ПА дійшла думки, що, попри помітний прогрес у законодавчій царині з моменту ухвалення Резолюції № 1262 (2001), країна ще не виконала всіх тих зобов’язань і обов’язків, які вона взяла на себе, стаючи державою-членом. У Резолюції № 1466 (2005) Асамблея відзначила подальший істотний прогрес, включаючи й факт набрання чинності новими Кодексами – Цивільно-процесуальним і Адміністративного судочинства, а також Законом про державне фінансування політичних партій.

Загалом, в межах постійного процесу моніторингу виконання з боку України зобов’язань, узятих на себе після приєднання, РЄ та різні її органи і далі розвиватимуть діалог з державними органами всіх рівнів.

План дій передбачає комплексний пакет пріоритетних заходів Організації, спрямованих на повнішу гармонізацію українського законодавства, інститутів і практики з європейськими стандартами у таких галузях компетенції РЄ, як права людини, демократія та верховенство права. План дій ставить за мету збільшити взаємодію на таких напрямках, як виборча реформа; боротьба з корупцією в політичній, економічній і адміністративній царинах; реформа системи правосуддя та правоохоронних органів; засоби масової інформації, захист меншин; зміцнення демократичної політичної культури й плюралізму в суспільстві; соціальна єдність, освіта, культура, молодіжна політика й спорт. Він також формує основу для співробітництва в таких галузях, як місцева демократія та пенітенціарна реформа.

В рамках виконання чергового етапу Спільної програми Європейської Комісії та Ради Європи для зміцнення демократичної стабільності в Україні було досягнуто домовленості про започаткування окремих проектів технічної допомоги Ради Європи та Європейської Комісії для України “Міжнародне співробітництво у кримінальних справах в Україні” (UPIC - Project “Ukraine - International Cooperation in Criminal Matters”)2, закриття проекту відбулося у листопаді 2008 року; „Підтримка належного урядування: протидія корупції в Україні” (UPAC – Project “Ukraine - against corruption”)3 закриття проекту заплановано на червень 2009 року та 4 грудня 2008 року було офіційно проголошено та розпочато діяльність нового Спільного Проекту Ради Європи та Європейського Союзу, а саме “Проект із зміцнення та захисту прав жінок і дітей в Україні” (TRES - UA: Project on strengthening and protecting women’s and children’s rights in Ukraine)4

На сьогоднішній день Міністерство юстиції, яке є головним виконавцем зазначених проектів в Україні, активно реалізує заходи, що проводяться в рамках зазначених проектів.

Крім того, в рамках Плану дій для співробітництва Ради Європи з Україною Міністерством юстиції здійснюються заходи, заплановані наступними програми:

  1. „Заохочення культури прав людини в Україні та на Південному Кавказі” (тривалість програми 2 роки) – має на меті підвищення рівня культури прав людини в Україні до європейських стандартів у зв’язку з її прагненням до набуття членства в ЄС. Для цього передбачено здійснити низку заходів, які стосуються підвищення рівня поінформованості, поглибленого вивчення європейських стандартів прав людини та покращення роботи міжнародних механізмів захисту цих прав, серед іншого шляхом забезпечення імплементації Європейської соціальної хартії (переглянутої).
  2. „Заохочення демократичних процесів в Україні та на південному Кавказі” (тривалість програми 2 роки) – програма, яка поширюється на країни Південного Кавказу та Україну. ЇЇ мета полягає у сприянні розвитку демократичних інститутів та вільної преси у відповідності до європейських стандартів.
    Так, зокрема, в рамках зазначеної програми Міністерством юстиції розроблено проекти Законів «Про внесення змін до Закону України «Про інформацію» (нова редакція) та «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

  3. “Проект проти відмивання грошей та фінансування тероризму MOLI-UA2”. Мета програми полягає у запобіганні процесу відмивання грошей в Україні та контроль за діяльністю фінансових органів згідно з європейськими стандартами.
  4. «Покращення незалежності судівництва». Метою програми є сприяння створенню в Україні незалежного, безстороннього судівництва, передусім шляхом цілеспрямованої роботи з суддівським корпусом.
  5. «Прозорість та ефективність судової системи України» (TEJSU) Метою проекту є створення правової основи для прозорої, доступної й ефективної судової влади






1 - План дій було розроблено на заміну V Спільної програми співробітництва між Радою Європи та Європейською Комісією для зміцнення демократичної стабільності в Україні. Цей документ був черговою програмою, в рамках яких Україна активно працює з РЄ. У попередні роки Україна отримувала експертну допомогу в рамках реалізації програм “Демо-право”, “Феміда”, “Лоде”, АДАКС, “Октопус” та чотирьох етапів Спільної програми між Європейської Комісією та Радою Європи, виконання яких сприяло розробці багатьох основоположних нормативно-правових актів України, серед них, зокрема, Конституції України, Кримінального кодексу України, Цивільного кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інші документи; отриманню кваліфікованої експертної оцінки законопроектів, а також проведенню багаточисельних семінарів та круглих столів.

2 - Додаток 1 (Проект Міжнародного Співробітництва у Сфері Кримінальних Справ в Україні (UPIC))

3 - Додаток 2 (Підтримка належного урядування: проект протидії корупції в Україні (UPAC))

4 - Додаток 3 (Проект із зміцнення та захисту прав жінок і дітей в Україні (TRES))

На попередню сторінку
АНОНСИ ПОДІЙ
3.11.2010р.
Особистий прийом громадян заступником Міністра юстиції – директором Департаменту державної виконавчої служби Геннадієм Стадніком
3.11.2010р.
Зустріч першого заступника Міністра юстиції Інни Ємельянової з представниками Школи вищого корпусу державної служби
3.11.2010р.
Підписання Угоди про співробітництво між Міністерством юстиції України та Міністерством юстиції Республіки Македонія

Інші анонси >>

  • Обговорюємо
    законопроекти
  • Гарячі телефонні лінії Мін‘юсту
  • Роз’яснення, юридичні консультації
  • Державна реєстрація нормативних актів
  • Нормотворча діяльність
  • Адаптація законодавства України до норм ЄС
  • Єдині та державні реєстри
  • Захист інтересів держави в Європейському суді
  • Співробітництво у цивільних та кримінальних справах
  • Нотаріат
  • Примусове виконання рішень судів
  • Антикорупційні ініціативи
  • Легалізація об’єднань громадян
  • Реєстрація друкованих ЗМІ та інформагентств
  • Міжвідомче міжнародне співробітництво
  • Виконання міжнародних конвенцій
  • Співпраця з міжнародними інституціями
  • План роботи та аналітична звітність Міністерства
  • Державні закупівлі
  • Євро—2012
Пошук


 Шукати в новинах
 Шукати фразу

Розширений пошук

  • Новини Міністерства
  • ЗМІ про Міністерство
  • Фотоальбом
  • Інформаційно-правові ресурси в Інтернеті
Пошукова система «Єдиний Реєстр громадських формувань»
Перелік громадських формувань
  • Політичні партії
  • Громадські організації
  • Благодійні організації
  • Постійно діючі третейські суди
  • Творчі спілки
  • Торгово-промислові палати
  • Інформація про місцеві громадські формування
Реєстр символіки громадських формувань
Реєстр друкованих ЗМІ та інформагентств
Реєстр адвокатських об’єднань
Реєстр атестованих судових експертів
Система публічних торгів конфіскованим та арештованим майном
Перевірка спеціального бланка нотаріального документа

АРХІВ НОВИН
Листопад
Пн18152229
Вт29162330
Ср3101724
Чт4111825
Пт5121926
Сб6132027
Нд7142128

Всі новини >>