This version of the page http://www.minjust.gov.ua/0/2982 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-02. The original page over time could change.
Мiнiстерство юстицiї України
НА ГОЛОВНУ  КОНТАКТИ  САЙТИ УПРАВЛІНЬ ЮСТИЦІЇ 
Міністр юстиції

Лавринович
Олександр Володимирович
  • Міністерство юстиції України оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
  • Громадська рада при Міністерстві юстиції України
  • Координаційна рада молодих юристів при Міністерстві юстиції України
  • Громадська рада з питань дотримання прав людини в установах виконання покарань
  • До уваги об’єднань громадян, легалізованих Міністерством юстиції України
  • До уваги редакцій та засновників друкованих засобів масової інформації
ІСТОРИЧНИЙ ЕКСКУРС
2003 рік
26 грудня Постановою Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2003 року № 2023 до складу наглядової ради Одеської національної юридичної академії введено Зайця Анатолія Павловича – першого заступника Міністра юстиції України.
11 грудня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2003 року № 402/2003-рп заступника начальника управління – начальника відділу правової експертизи міжнародних договорів та співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями Міністерства юстиції України Дудченко Олександру Броніславівну затверджено членом делегації України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку в рамках проекту "Розвиток системи державної статистки для моніторингу соціально-економічних перетворень".
11 грудня У м. Меріда (Мексиканські сполучені штати) Міністр юстиції України Олександр Лавринович від імені України підписав "Конвенцію Організації Об’єднаних Націй проти корупції".
10 грудня Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 року № 1901 "Про затвердження складу осіб, уповноважених представляти інтереси держави у правліннях та наглядових радах фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування":
- директора департаменту соціального, трудового та гуманітарного законодавства Міністерства юстиції України Копачовець Наталію Іванівну уповноважено представляти інтереси держави у правлінні Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у правлінні Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та у правлінні Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;
- заступника Міністра юстиції Горбунову Лідію Миколаївну уповноважено представляти інтереси держави у наглядовій раді Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у наглядовій раді Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та у наглядовій раді Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
10 грудня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 року № 743-р "Про представників Кабінету Міністрів України у Національній раді соціального партнерства" заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну затверджено представником Кабінету Міністрів України у Національній раді соціального партнерства.
8 грудня Наказом Міністерства юстиції від 08 грудня 2003 року № 1742/к директором Департаменту державної виконавчої служби призначено Захарченка Сергія Васильовича.
8 грудня Президент України Л. Кучма підписав ратифікований Верховною Радою України Закон України "Про ратифікацію Угоди між Україною та Гонконгом – Спеціальним адміністративним районом Китайської Народної Республіки про взаємну правову допомогу в кримінальних справах". З українського боку Угода була підготовлена, парафована і підписана Міністерством юстиції України 02 квітня 2003 року.
5 грудня Наказом Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства юстиції України від 05 грудня 2003 року № 237/803/151/5 затверджено Правила проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав.
5 грудня Відбулося засідання Комісії Міністерства юстиції України з розгляду подань Головного управління юстиції в Автономній Республіці Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції щодо анулювання свідоцтв про право на заняття нотаріальною діяльністю. За неодноразові порушення нотаріальних дій, які завдали шкоди державі, 6 нотаріусів позбавлені права на нотаріальну діяльність.
3-4 грудня Відбувся візит до України експертів Ради Європи з питань розвитку в Україні державної виконавчої служби. В ході зустрічі з керівництвом Міністерства юстиції України були обговорені проблемні питання в галузі виконання судових рішень.
3 грудня Постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2003 року № 1866 за вагомий особистий внесок у функціонування єдиної системи правової інформатизації, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Т.І. Кордун – генерального директора Головного державного об’єднання правової інформації та пропаганди правових знань Міністерства юстиції України.
1 грудня Постановою Кабінету Міністрів України від 01 грудня 2003 року № 1863 за багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено І.І. Чипенко – заступника директора департаменту конституційного законодавства та державного будівництва Міністерства юстиції України.
1 грудня Наказом Міністерства юстиції України від 01 грудня 2003 року № 148/5 затверджено Правила заповнення бланків актових записів цивільного стану та свідоцтв, що видаються на підставі вчинених актових записів, у державних органах реєстрації актів цивільного стану в Україні.
28 листопада Спільним наказом Міністерства юстиції України та Державної митної служби України від 28 листопада 2003 року № 146/5/804 внесено зміни до Порядку передачі митними органами майна, конфіскованого за рішеннями судів, органами державної виконавчої служби.
27 листопада Проведено розширену колегію Міністерства юстиції України, з порядком денним: про стан дотримання фінансової, бюджетної дисципліни, збереження та використання державного майна територіальними органами та установами юстиції; про результати перевірки фінансово-господарської діяльності Мін’юсту Рахунковою палатою; звіт про діяльність Управління з питань правоохоронної діяльності та національної безпеки за 2002-2003 роки; про матеріальне заохочення студентів факультету юстиції Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого.
27 листопада Прийнято Закон України від 27 листопада 2003 року № 1349-ІV "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку із запровадженням державного фінансування політичних партій в Україні". Відповідно до Закону на Міністерство юстиції України покладено забезпечення перерахування на рахунки політичних партій коштів, виділених з Державного бюджету України, на фінансування статутної діяльності відповідних політичних партій.
26-27 листопада Міністерство юстиції України та експерти Ради Європи провели семінар для українських суддів з питань застосування у вітчизняній судовій практиці статті 10 Конвенції про захист прав і основних свобод людини.
26 листопада Наказом Міністерства юстиції України від 26 листопада 2003 року № 144/5 затверджено Порядок перекладу актів європейського права на українську мову.
26 листопада Наказом Міністерства юстиції України від 26 листопада 2003 року № 143/5 затверджено Інструкцію з діловодства у відділах реєстрації актів цивільного стану районних, районних у містах, міських (міст обласного значення) управлінь юстиції.
26 листопада Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2003 року № 709-р "Про затвердження плану заходів щодо об’єднання Мін’юстом і Держкомземом баз даних державного реєстру земель і державного реєстру прав власності на нерухоме майно" затверджено план заходів щодо об’єднання Мін’юстом і Держкомземом баз даних державного реєстру земель і державного реєстру прав власності на нерухоме майно.
26 листопада Указом Президента України від 26 листопада 2003 року № 1348/2003 "Про поліпшення організації законопроектної діяльності" на Міністерство юстиції України покладено функції головного розробника проектів законів, що вносяться Президентом України на розгляд Верховної Ради України, крім проектів, щодо яких законами України та актами Президента України встановлено інший порядок розроблення.
26 листопада Кабінет Міністрів України на своєму засіданні ухвалив рішення про направлення до Верховної Ради України проекту Закону України "Про внесення змін до Господарського кодексу України". Ініціатором і розробником змін виступило Міністерство юстиції України.
25-27 листопада У Міністерстві юстиції України відбулися переговори експертів України та Республіки Таджикистан по узгодженню Договору про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі, для подальшого відбування покарання. За результатами переговорів договір було парафовано. Від України текст Договору парафувала заступник Міністра юстиції України Лідія Горбунова.
24 листопада Спільним наказом Міністерства юстиції України та Фонду державного майна України від 24 листопада 2003 року № 142/5/2092 затверджено Методику товарознавчої експертизи та оцінки дорожніх транспортних засобів.
21 листопада Міністр юстиції України Олександр Лавринович взяв участь в урочистостях, що відбулися з нагоди 10-ї річниці вищої галузевої державної наукової установи – Академії правових наук України (м. Харків).
20 листопада Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 листопада 2003 року № 692-р "Про затвердження нового складу експертно-апеляційної ради при Держпідприємництві" директора департаменту цивільного законодавства та підприємництва Мін’юсту І.І. Завальну включено до складу експертно-апеляційної ради при Держпідприємництві.
20 листопада Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження від 20 листопада 2003 року № 691-р "Про затвердження заходів щодо організаційного забезпечення подальшого вдосконалення законодавства з питань захисту прав і свобод людини та приведення його у відповідність з міжнародними стандартами (за щорічною та спеціальною доповідями Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини)".
20 листопада Відбулася двостороння зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Віце-прем’єр-міністром, Міністром юстиції Держави Ізраїль Йозефом Лапідом, у ході якої були обговорені питання правового співробітництва.
19 листопада Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 листопада 2003 року № 679-р "Про утворення координаційної ради у зв’язках з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)" утворено координаційну раду у зв’язках з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). До складу координаційної ради введено заступника Міністра юстиції України Василя Мармазова.
19 листопада Указом Президента України від 19 листопада 2003 року № 1317/2003 почесне звання "Заслужений юрист України" присвоєно Зайцю Анатолію Павловичу — першому заступникові Міністра юстиції України.
18 листопада Наказом Міністерства юстиції від 18 листопада 2003 року № 1690/к начальником Сумського обласного управління юстиції призначено Могильного Юрія Володимировича.
18 листопада Наказом Міністерства юстиції України від 18 листопада 2003 року № 140/5 внесено зміни та доповнення до Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні.
12 листопада Указом Президента України від 12 вересня 2003 року № 1303/2003 за вагомі трудові здобутку та високий професіоналізм почесне звання "Заслужений юрист України" присвоєно Скоморосі Людмилі Василівні – директорові департаменту Міністерства юстиції України.
11 листопада Наказом Міністерства юстиції України від 11 листопада 2003 року № 136/5 затверджено Положення про умови і порядок проведення тендерів (конкурсів) з визначення спеціалізованих організацій для реалізації арештованого державними виконавцями майна.
10 листопада Підписано Договір між Україною та Панамою про взаємну правову допомогу в кримінальних справах.
10 листопада Підписано Договір між Україною та Панамою про видачу правопорушників.
1 листопада Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 листопада 2003 року N 661-р "Деякі організаційні питання щодо подальшого будівництва Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд" утворено Міжвідомчу робочу групу для проведення консультацій з країнами - учасницями будівництва Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд та потенційними інвесторами щодо його подальшого будівництва. До складу Міжвідомчої робочої групи введено Мармазова Василя Євгеновича – заступника Міністра юстиції України.
29 жовтня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 жовтня 2003 року № 654-р "Про утворення Організаційного комітету з підготовки та проведення 7-ї Європейської міністерської конференції з питань засобів масової інформації" утворено Організаційний комітет з підготовки та проведення 7-ї Європейської міністерської конференції з питань засобів масової інформації. До складу Організаційного комітету введено першого заступника Міністра юстиції України Анатолія Зайця.
22 жовтня Проведено розширене засідання колегії Міністерства юстиції України. Розглянуто питання стану виконання законів України, актів та доручень Президента України і Кабінету Міністрів України; стан виконавської дисципліни та заходи щодо посилення контролю і підвищення відповідальності керівників підрозділів центрального апарату Міністерства юстиції України щодо забезпечення роботи із зверненнями громадян.
15 жовтня Постановою Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2003 року № 1608 "Про утворення Міжвідомчої робочої групи з питань фінансування проектів місцевого розвитку без надання державної гарантії" утворено Міжвідомчу робочу групи з питань фінансування проектів місцевого розвитку без надання державної гарантії. До складу Міжвідомчої робочої групи включено заступника Міністра юстиції України Василя Мармазова.
15 жовтня Постановою Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2003 року № 1602 "Про призначення Бортновської З. П. Уповноваженим у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод людини" Бортновську Зоряну Петрівну призначено Уповноваженим у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод людини.
13 жовтня Міністром юстиції України Олександром Лавриновичем та Головою Центрального суду КНДР Кім Бен Юром підписано Договір про правову допомогу в цивільних та кримінальних справах.
10 жовтня Указом Президента України від 09 жовтня 2003 року № 1161/2003 за вагомий особистий внесок у законодавче становлення України, реалізацію державної правової політики, захист конституційних прав і свобод громадян, високий професіоналізм почесне звання "Заслужений юрист України" присвоєно Федосенко Олені Семенівні – начальникові Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим; Шиловій Олені Пилипівні – заступникові начальника – начальнику відділу реєстрації актів громадянського стану Дніпровського районного управління юстиції міста Дніпродзержинська, Дніпропетровська область.
10 жовтня Міністерство юстиції України відкрило повний доступ до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів.
9 жовтня Указом Президента України від 09 жовтня 2003 року № 1161/2003 почесне звання "Заслужений юрист України" присвоєно Горбуновій Лідії Миколаївні — заступнику Міністра юстиції України.
9 жовтня У м. Софії (Болгарія) відбулася зустріч Міністра юстиції Фінляндії Й. Коскінена та Міністра юстиції України О. Лавриновича. Досягнуто домовленості про обмін досвідом та експертами у галузі судових експертиз.
8 жовтня У м. Софії (Болгарія) відбулася зустріч Міністра юстиції Болгарії А. Станкова та Міністра юстиції України О. Лавриновича. Досягнуто домовленості щодо підписання між двома країнами на початку 2004 року договору про взаємодопомогу.
8-10 жовтня Міністр юстиції України Олександр Лавринович взяв участь у Конференції європейських міністрів юстиції (м. Софія, Болгарія).
3 жовтня Постановою Кабінету Міністрів України від 03 жовтня 2003 року № 1581 за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної правової політики, зміцнення законності та правопорядку, зразкове виконання службових обов’язків Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Марченко Ларису Олександрівну – начальника управління координації правової роботи та правової освіти Міністерства юстиції України.
2 жовтня Постановою Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2003 року N 1565 "Про утворення міжвідомчої робочої групи з дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом" утворено міжвідомчу робочу групу з дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом. До складу робочої групи введено Єфіменка Леоніда Васильовича – заступника Міністра юстиції України.
25 вересня Указом Президента України від 25.09.2003 р. № 1088/2003 "Про призначення В. Лутковської заступником Міністра юстиції України" Валерія Володимирівна Лутковська призначена заступником Міністра юстиції України.
25 вересня Указом Президента України від 25 вересня 2003 року № 1087/2003 "Про призначення І. Ємельянової заступником Міністра юстиції України" Інна Іванівна Ємельянова призначена заступником Міністра юстиції України.
16 вересня У ході візиту до Австрійської республіки відбулася зустріч Міністра юстиції України Олександар Лавриновича з Президентом Верховного Суду та з Генеральним Прокурором Австрії. Досягнуто взаєморозуміння щодо шляху вирішення проблем правонаступництва майна колишнього СРСР на території Австрії.
12 вересня Відбулася зустріч Міністра юстиції Олександра Лавриновича з Комісаром Європейського Союзу з питань розширення. Обговорено питання щодо виконання домовленості між Україною та ЄС в галузі юстиції та адаптації українського законодавства до нормативно-правових актів Європейського Союзу.
11 вересня Постановою Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2003 року № 1443 за високий професіоналізм Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Ткаченко Ганну Петрівну – заступника начальника Луганського обласного управління юстиції – начальника відділу реєстрації актів громадянського стану.
10 вересня Відбулася зустріч Міністра юстиції О. Лавриновича з Постійним представником Програми розвитку ООН в Україні, координатором системи ООН в Україні Д. Гарднером.
4 вересня Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 вересня 2003 року N 558-р "Про склад Міжвідомчої координаційної ради для забезпечення координації та контролю за ходом підготовки і реалізації проекту Програмної системної позики" у складі Міжвідомчої координаційної ради для забезпечення координації та контролю за ходом підготовки і реалізації проекту Програмної системної позики затверджено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
20 серпня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2003 року N 521-р "Про відзначення 200-річчя Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого" до складу Організаційного комітету з підготовки і відзначення 200-річчя Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого введено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
7 серпня Постановою Кабінету Міністрів України від 7 серпня 2003 року N 1238 "Про Урядову комісію України з питань Співдружності Незалежних Держав" у складі Урядової комісії з питань Співдружності Незалежних Держав затверджено Мармазова Василя Євгеновича – заступника Міністра юстиції України.
1 серпня Наказом Міністерства юстиції України від 01серпня 2003 року № 94/5 затверджено Примірне положення про порядок надання відділами реєстрації актів цивільного стану додаткових платних послуг правового та технічного характеру громадянам та організаціям.
16 липня Проведено розширене засідання колегії Міністерства юстиції України. Серед інших розглянуто питання про стан виконання Міністерством юстиції України та його територіальними органами послань Президента України до Верховної Ради України (2000-2003 роки) та завдання органів юстиції, що випливають із щорічного послання Глави держави до Парламенту 15 квітня 2003 року про внутрішнє і зовнішнє становище України.
15 липня Міністерству юстиції України виповнюється 85 років. 15 липня 1918 року Гетьман всієї України Павло Скоропадський затвердив ухвалений Радою міністрів України закон, згідно з яким Міністерство Судових Справ перейменовано на Міністерство Юстиції.
15 липня Указом Президента України від від 15 липня 2003 року № 681/2003 "Про призначення В. Супруна першим заступником Міністра юстиції України у зв’язках з Верховною Радою України" Василь Федорович Супрун призначений першим заступником Міністра юстиції України у зв’язках з Верховною Радою України".
15 липня Указом Президента України від 15 липня 2003 року № 680/2003 "Про призначення А. Зайця першим заступником Міністра юстиції України" Анатолій Повловича Заєць призначений першим заступником Міністра юстиції України.
15 липня Указом Президента України від 15 липня 2003 року № 679/2003 "Про звільнення А. Зайця з посади Державного секретаря Міністерства юстиції України" Анатолія Повловича Зайця звільнено з посади Державного секретаря Міністерства юстиції України.
12 липня Указом Президента України від 12 липня 2003 року № 647/2003 "Про призначення Л. Горбунової заступником Міністра юстиції України" Лідія Миколаївна Горбунова призначена заступником Міністра юстиції України.
12 липня Указом Президента України від 12 липня 2003 року № 645/2003 "Про призначення М. Шупені заступником Міністра юстиції України" Микола Миколайович Шупеня призначений заступником Міністра юстиції України.
12 липня Указом Президента України від 12 липня 2003 року № 643/2003 "Про призначення О. Пасенюка заступником Міністра юстиції України" Олександр Михайлович Пасенюк призначений заступником Міністра юстиції України.
12 липня Указом Президента України від 12 липня 2003 року № 642/2003 "Про призначення В. Мармазова заступником Міністра юстиції України" Василь Євгенович Мармазов призначений заступником Міністра юстиції України.
12 липня Указом Президента України від 12 липня 2003 року № 640/2003 "Про призначення Л. Єфіменка заступником Міністра юстиції України" Леонід Васильвич Єфіменко призначений заступником Міністра юстиції України.
11 липня У приміщенні Міністерства юстиції Украни відбулася зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Віце-президентом, Федеральним радником юстиції і поліції Швейцарської Конфедерації пані Рут Метцлер-Арнольд.
8 липня У приміщенні Міністерства юстиції України відбулася зустріч з керівництвом Канадсько-Українського проекту сприяння доброчесності щодо обговорення питань подальшої співпраці.
30 червня - 4 липня Директор Центру правової реформи і законопроектних робіт при Міністерстві юстиції України Руслан Рябошапка взяв участь у 12-му Пленарному засіданні Комітету Ради Європи з питань взаємної оцінки заходів проти відмивання грошей.
25-26 червня Відбувся оціночний візит експертів Ради Європи з питань розвитку системи правової допомоги в Україні. У зустрічі взяли участь заступник Державного секретаря Міністерства юстиції України Олександр Пасенюк, директор Центру правової реформи та законопроектних робіт Руслан Рябошапка, керівники структурних підрозділів Мін’юсту, представники Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
25 червня Проведено розширене засідання колегії Міністерства юстиції України. Серед інших розглянуто питання організації прийому та розгляду звернень громадян у Міністерстві юстиції України та його територіальних органах відповідно до вимог Закону України від 02 жовтня 1996 р.оку № 393/96-ВР "Про звернення громадян".
25 червня Відбулася зустріч працівників міністерства з представниками ООН, керівниками програми "За доброчесність" щодо презентації в Україні проекту "Бюро правової допомоги".
6 червня В приміщенні Міністерства юстиції України відбулася зустріч Державного секретаря Міністерства юстиції України Анатолія Зайця з делегацією Місії ОБСЄ в Україні.
2 червня Постановою Кабінету Міністрів України від 2 червня 2003 року N 793 "Деякі питання Державної акціонерної компанії "Українське видавничо-поліграфічне об’єднання" до складу спостережної ради Державної акціонерної компанії "Українське видавничо-поліграфічне об’єднання" введено Горбунову Лідію Миколаївну – заступника Державного секретаря Мін’юсту.
28 травня Розпорядженням Президента України від 28 травня 2003 року № 159/2003-рп "Про уповноваження О. Лавриновича на підписання Угоди між Україною та Республікою Кіпр про правову допомогу у цивільних справах" Міністр юстиції України Олександр Лавринович уповноважений на підписання Угоди між Україною та Республікою Кіпр про правову допомогу у цивільних справах.
21-23 травня Міністр юстиції України О.В.Лавринович взяв участь у 10-й пленарній сесії КМРВЄ (м. Страсбург).
20-22 травня Відбулося підсумкове засідання Робочої групи по всенародному обговоренню проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України" (Пуща Озерна, м. Київ).
15 травня Постановою Кабінету Міністрів України від 15 травня 2003 року № 710 за сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток інформаційного забезпечення Міністерства юстиції України Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Добжанського Віталія Броніславовича – генерального директора Державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України.
13 травня Відповідно до Указу Президента України від 13 травня 2003 року N 402/2003 "Про підвищення ефективності діяльності Координаційного комітету по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю" до складу Координаційного комітету по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю при Президентові України введено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
5 травня Постановою Кабінету Міністрів України від 5 травня 2003 року N 657 "Про новий склад Міжвідомчої комісії з імплементації в Україні міжнародного гуманітарного права" до Міжвідомчої комісії з імплементації в Україні міжнародного гуманітарного права введено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
23 квітня Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2003 року N 251-р "Про підготовку та відзначення 350-річчя заснування м. Харкова" до складу Організаційного комітету з підготовки та відзначення 350-річчя заснування м. Харкова введено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
16 квітня У приміщенні Міністерства юстиції відбулася зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з делегацією прокуратури Латвійської Республіки на чолі з Генеральним прокурором Янісом Майзітісом.
31 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2003 року N 429 "Про затвердження складу наглядової ради Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого" до складу наглядової ради Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого введено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
29 березня Указом Президента України від 29 березня 2003 року № 287/2003 почесне звання "Заслужений юрист України" присвоєно Лавриновичу Олександру Володимировичу — Міністрові юстиції України.
27 березня Підписано Договір між Україною та Республікою Куба про правові відносини та правову допомогу в цивільних та кримінальних справах.
26 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 26 березня 2003 року N 379 "Про зміну складу Комісії з організації діяльності технологічних парків та інноваційних структур інших типів" до складу Комісії введено Єфіменка Леоніда Васильовича - заступника Державного секретаря Мін’юсту.
26 березня Указом Президента України від 26 березня 2003 року N 276/2003 "Про відзначення 60-річчя Перемоги та пам’ятних подій Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років" утворено Організаційний комітет з підготовки і відзначення 60-річчя Перемоги та пам’ятних подій Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років. До складу Організаційного комітету введено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
20-22 березня Міністр юстиції України Олександр Лавринович взяв участь у ІХ-й Конференції "Реформа юстиції в Середній та Східній Європі" (м. Мюнхен).
17-18 березня Міністр юстиції України Олександр Лавринович взяв участь у 6-у засіданні Ради з питань співробітництва між Україною та Європейським Союзом (м. Брюссель).
17 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 17 березня 2003 року N 349 "Про затвердження складу Державної комісії з підготовки та проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України" затверджено склад Державної комісії з підготовки та проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України. До складу Державної комісії введено Горбунову Лідію Миколаївну – заступника Державного секретаря Мін’юсту .
24 лютого Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003 року № 74-р "Про утворення робочої групи з підготовки проекту Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу" утворено робочу групу з підготовки проекту Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Міністра юстиції України Олександра Лавриновича призначено керівником робочої групи, Державного секретаря Міністерства юстиції України Анатолія Зайця - заступником керівника робочої групи.
21 лютого Указом Президента України від 21 лютого 2003 року N 155/2003 "Про новий склад Національної ради з питань адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу" заступником Голови Ради затверджено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України. Також до складу Національної ради введено Горбунову Лідію Миколаївну - заступника Державного секретаря Міністерства юстиції України.
11 лютого Наказом Мін’юсту від 11 лютого 2003 року № 10/5 затверджено Положення про умови і порядок проведення тендерів (конкурсів) з визначення спеціалізованої організації для реалізації арештованого державними виконавцями майна.
7 лютого У приміщенні Міністерства юстиції України відбулася зустріч Державного секретаря Міністерства юстиції України Анатолія Зайця з Керівником проектів по Україні Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва паном Штефаном Хюльсхьорстером.
5 лютого У приміщені Міністерства юстиції України відбулася зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Директором Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові паном Лукою Барбоне.
29 січня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 pоку N 43-р "Про затвердження нового складу Міжвідомчої комісії з розгляду та вирішення питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" до складу Міжвідомчої комісії з розгляду та вирішення питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, введено Горбунову Лідію Миколаївну – заступника Державного секретаря Мін’юсту.
29 січня Постановою Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року № 138 за значні успіхи у професійній діяльності Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Єремеєва Володимира Борисовича – начальника Дніпропетровського обласного управління юстиції; Пруняк Наталію Мефодіївну – заступника начальника Хмельницького обласного управління юстиції; Радіоненко Оксану Володимирівну – заступника директора департаменту державної реєстрації нормативних актів Міністерства юстиції України.
27 січня Відбулася зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з студентами Національного університету "Києво-Могилянська академія".
23 січня У Мін’юсті проведено засідання експертної групи, на якому обговорювалась Конвенція ООН проти транснаціональної організованої злочинності 2000 року та протоколи до неї.
21 січня Постановою Кабінету Міністрів України від 21 січня 2003 року N 107 "Про затвердження складу Державної комісії" до складу Державної акредитаційної комісії введено Горбунову Лідію Миколаївну – заступника Державного секретаря Мін’юсту.
20 січня Відбулася зустріч Міністра юстиції Олександра Лавриновича з представником ЮНІСЕФ в Україні Джеремі Хартлі. Обговорено проект впровадження в Україні інституту ювенальної юстиції.
16 січня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 січня 2003 року N 4-р "Про відзначення 170-річчя Київського національного університету імені Тараса Шевченка" затвердити склад Організаційного комітету з підготовки та відзначення 170-річчя Київського національного університету імені Тараса Шевченка. До складу Організаційного комітету введено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
На попередню сторінку
АНОНСИ ПОДІЙ
3.11.2010р.
Особистий прийом громадян заступником Міністра юстиції – директором Департаменту державної виконавчої служби Геннадієм Стадніком
3.11.2010р.
Зустріч першого заступника Міністра юстиції Інни Ємельянової з представниками Школи вищого корпусу державної служби
3.11.2010р.
Підписання Угоди про співробітництво між Міністерством юстиції України та Міністерством юстиції Республіки Македонія

Інші анонси >>

  • Обговорюємо
    законопроекти
  • Гарячі телефонні лінії Мін‘юсту
  • Роз’яснення, юридичні консультації
  • Державна реєстрація нормативних актів
  • Нормотворча діяльність
  • Адаптація законодавства України до норм ЄС
  • Єдині та державні реєстри
  • Захист інтересів держави в Європейському суді
  • Співробітництво у цивільних та кримінальних справах
  • Нотаріат
  • Примусове виконання рішень судів
  • Антикорупційні ініціативи
  • Легалізація об’єднань громадян
  • Реєстрація друкованих ЗМІ та інформагентств
  • Міжвідомче міжнародне співробітництво
  • Виконання міжнародних конвенцій
  • Співпраця з міжнародними інституціями
  • План роботи та аналітична звітність Міністерства
  • Державні закупівлі
  • Євро—2012
Пошук


 Шукати в новинах
 Шукати фразу

Розширений пошук

  • Новини Міністерства
  • ЗМІ про Міністерство
  • Фотоальбом
  • Інформаційно-правові ресурси в Інтернеті
Пошукова система «Єдиний Реєстр громадських формувань»
Перелік громадських формувань
  • Політичні партії
  • Громадські організації
  • Благодійні організації
  • Постійно діючі третейські суди
  • Творчі спілки
  • Торгово-промислові палати
  • Інформація про місцеві громадські формування
Реєстр символіки громадських формувань
Реєстр друкованих ЗМІ та інформагентств
Реєстр адвокатських об’єднань
Реєстр атестованих судових експертів
Система публічних торгів конфіскованим та арештованим майном
Перевірка спеціального бланка нотаріального документа

АРХІВ НОВИН
Листопад
Пн18152229
Вт29162330
Ср3101724
Чт4111825
Пт5121926
Сб6132027
Нд7142128

Всі новини >>