This version of the page http://www.minjust.gov.ua/0/2981 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-11-02. The original page over time could change.
Мiнiстерство юстицiї України
НА ГОЛОВНУ  КОНТАКТИ  САЙТИ УПРАВЛІНЬ ЮСТИЦІЇ 
Міністр юстиції

Лавринович
Олександр Володимирович
  • Міністерство юстиції України оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
  • Громадська рада при Міністерстві юстиції України
  • Координаційна рада молодих юристів при Міністерстві юстиції України
  • Громадська рада з питань дотримання прав людини в установах виконання покарань
  • До уваги об’єднань громадян, легалізованих Міністерством юстиції України
  • До уваги редакцій та засновників друкованих засобів масової інформації
ІСТОРИЧНИЙ ЕКСКУРС
2004 рік
31 грудня Прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 грудня 2004 № 984-р "Про утворення Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності". Науково-дослідний центр віднесено до сфери управління Міністерства юстиції України.
27 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 27 грудня 2004 року № 142/5/310 "Про затвердження Положення про порядок учинення нотаріальних дій в дипломатичних представництвах та консульських установах України".
25 грудня Указом Президента України від 25 грудня 2004 року № 1542/2004 "Про відзначення державними нагородами України працівників підприємств, установ та організацій" за значний особистий внесок у створення і реалізацію інноваційної моделі регіонального розвитку, вагомі досягнення у професійній діяльності нагороджено:

орденом "За заслуги" ІІІ ступеня

Сушинського Івана Васильовича – начальника Чернівецького обласного управління юстиції;

орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня

Лутковську Валерію Володимирівну – заступника Міністра юстиції України – Уповноваженого у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод людини;
Маміну Любов Миколаївну – начальника Харківського обласного управління юстиції;

присвоєно почесне звання "Заслужений юрист України":

Шешені Олексію Миколайовичу – начальникові Тернопільського обласного управління юстиції;
Ященко Ніні Вікторівні – начальникові Київського обласного управління юстиції.
24 грудня У Міністерстві освіти та науки України відбулось підсумкове засідання Всеукраїнської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення за участю Міністра юстиції України, Голови Всеукраїнської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення Олександра Лавриновича та Міністра освіти та науки України Василя Кременя. Обговорено стан викладання правознавства в загальноосвітніх навчальних закладах, підбито підсумки роботи Всеукраїнської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення у 2004 році та затверджено план роботи на 2005 рік.
23 грудня Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2004 року № 1727 "Про заходи щодо підготовки та проведення в Україні у 2005 році Міжнародного року мікрокредитування" Міністерство юстиції України візьме участь у заходах з підготовки та проведення в Україні у 2005 році Міжнародного року кредитування. У складі Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні у 2005 році Міжнародного року мікрокредитування затверджено Міністра юстиції України Лавриновича Олександра Володимировича.
22 грудня Указом Президента України від 22 грудня 2004 року № 1519/2004 Пасенюка Олександра Михайловича звільнено з посади заступника Міністра юстиції України.
20 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 20 грудня 2004 року № 141/5 "Про внесення змін до Інструкції про проведення виконавчих дій та Тимчасового положення про порядок проведення прилюдних торгів з реалізації арештованого нерухомого майна".
13 грудня Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2004 року № 1657 "Деякі питання підвищення кваліфікації працівників юридичних служб центральних органів виконавчої влади" Міністерство юстиції, інші центральні органи виконавчої влади організовуватимуть починаючи з 2005 року підвищення кваліфікації працівників юридичних служб центральних органів виконавчої влади в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції Міністерства юстиції України.
8 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 8 грудня 2004 року № 139/5 "Про внесення змін до граничної чисельності приватних нотаріусів у нотаріальних округах". Чисельність приватних нотаріусів збільшено на 29.
8 грудня Прийнято наказ Міністерства юстиції України та Фонду державного майна України від 8 грудня 2004 року № 137/5/2732 "Про внесення змін до Методики товарознавчої експертизи та оцінки дорожніх транспортних засобів".
29-30 листопада У м. Дніпропетровську відбувся навчальний семінар, організований Міністерством юстиції України спільно з Американською асоціацією юристів ABA/CEELI ("Правова ініціатива в Центральній Європі та Євразії"), для правоохоронців, суддів та працівників органів юстиції східних регіонів України. У ході семінару юристи Американської асоціації юристів ABA/CEELI удосконалювали навички українських колег щодо застосування та виконання в Україні європейських конвенцій та інших міжнародних договорів у галузі кримінального права, зокрема на регіональному рівні.
26 листопада У м. Києві відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з представником ОБСЄ – керівником Центру з запобігання конфліктів, послом Ламбертом Занньєром. Обговорювалась ситуація, що склалася в Україні навколо виборів Президента України.
25 листопада Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2004 року № 1601 за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної правової політики, зміцнення законності і правопорядку та високий професіоналізм Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Глода Євгена Абрамовича – генерального директора спеціалізованого державного підприємства "Укрспец'юст" Міністерства юстиції України.
18 листопада Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 18 листопада 2004 року № 1578 "Про призначення заступника Міністра юстиції України Лутковської В.В. Уповноваженою у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод людини".
18 листопада У місті Києві за ініціативи Директорату з питань шкіл, позашкільної та вищої освіти Генерального Директорату Ради Європи відбудеться регіональна конференція європейського проекту "Освітня політика та національні меншини". В конференції взяли участь представники Генерального Директорату Ради Європи, Центру правової реформи та законопроектних робіт Міністерства юстиції України, делегації країн – членів СНД.
17 листопада Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2004 року № 862-р "Про затвердження складу Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі" у складі Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі затверджено Горбунову Лідію Миколаївну – заступника Міністра юстиції України.
17 листопада Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2004 року № 834-р "Про утворення Міжвідомчої робочої групи з питань відновлення глибоководного суднового ходу р. Дунай – Чорне море" утворено Міжвідомчу робочу групу з питань відновлення глибоководного суднового ходу р. Дунай – Чорне море. До складу Міжвідомчої робочої групи введено Коваленка Миколу Андрійовича – начальник управління законодавства з питань земельних відносин, агропромислового комплексу та охорони довкілля.
17 листопада У Міністерстві юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Надзвичайним і повноважним Послом Японії в Україні Кішічіро Амає.
17 листопада У Міністерстві юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Послом Європейської комісії в Україні Ієном Боугом.
17 листопада Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 листопада 2004 року № 857-р "Про зміну складу осіб, уповноважених представляти інтереси держави у правлінні Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття" до складу осіб, уповноважених представляти інтереси держави у правлінні Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття введено Нижегородову Людмилу Олексіївну - заступника директора департаменту - начальника управління з питань соціального захисту та праці. Виведено із складу членів правління Копачовець Наталію Іванівну.
11 листопада У м. Брюсселі (Бельгія) відбулось шосте спільне засідання Підкомітету № 4 України та Європейського Союзу з питань митниці, транскордонного співробітництва, боротьби з нелегальною міграцією, відмивання грошей та наркобізнесом.
10 листопада Міністр юстиції України Олександр Лавринович та Голова Центрального суду Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Бен Рюр підписали Договір між Україною та Корейською Народно-Демократичною Республікою про передачу осіб засуджених до позбавлення волі для відбуття покарання.
8 листопада Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 8 листопада 2004 року № 129/5 "Про внесення змін і доповнень до наказу Міністерства юстиції України від 15.07. 97 № 285/7-А "Про експертно-кваліфікаційні комісії та атестацію судових експертів".
8 листопада Указом Президента України від 8 листопада 2004 року № 1376/2004 "Про відзначення державними нагородами України працівників підприємств, установ та організацій" за значні заслуги у соціально-економічному та культурному розвитку України, вагомі досягнення у професійній діяльності та багаторічну сумлінну працю почесне звання "Заслужений юрист України" присвоєно Бірченку Василю Григоровичу – директорові департаменту кадрової роботи та державної служби.
8 листопада Указом Президента України від 8 листопада 2004 року № 1376/2004 "Про відзначення державними нагородами України працівників підприємств, установ та організацій" за значні заслуги у соціально-економічному та культурному розвитку України, вагомі досягнення у професійній діяльності та багаторічну сумлінну працю почесне звання "Заслужений юрист України" присвоєно Ємельяновій Інні Іванівні – заступникові Міністра юстиції України.
6-14 листопада Відбувався офіційний візит Міністра юстиції України Олександра Лавриновича до Корейської Народно-Демократичної Республіки та Китайської Народної Республіки.
4 листопада Відбулося розширене засідання колегії Міністерства юстиції України під головування Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з порядком денним: "Удосконалення діяльності Мін'юсту України та його територіальних органів у сучасних умовах соціально-економічного розвитку України:
1. Посилення захисту прав і свобод громадян у діяльності Мін'юсту України, їх законодавче забезпечення.
2. Реалізація Мін'юстом України функції головного розробника проектів законів.
3. Реалізація завдання Мін'юсту України у сфері адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу (стан та перспективи).
4. Покращення стану державної реєстрації нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади.
5. Питання кадрового забезпечення у реалізації покладених на Мін'юст України повноважень".
З доповіддю на колегії виступив перший заступник Міністра юстиції України – керівник апарату А.П. Заєць.
Із розглянутого питання колегія ухвалила відповідне рішення.
3 листопада Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2004 року № 819-р "Про затвердження нового складу Координаційної ради з питань запобігання викраденню людей" затверджено новий склад Координаційної ради. У складі Координаційної ради затверджено Ємельянову Інну Іванівну – заступника Міністра юстиції України.
1 листопада Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 листопада 2004 року № 1475 "Про присвоєння Марченко Л.О. четвертого рангу державного службовця" за сумлінну працю та у зв'язку з виходом на пенсію четвертий ранг державного службовця присвоєно Марченко Ларисі Олександрівні - начальнику управління координації правової роботи та правової освіти Міністерства юстиції України.
28 жовтня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 28 жовтня 2004 року № 127/5 "Про впорядкування процесу здійснення експертизи проектів законів України та інших нормативно-правових актів на предмет їх відповідності acquis communautaire".
28 жовтня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 28 жовтня 2004 року № 126/5 "Про затвердження Положення про Центр європейського та порівняльного права".
28 жовтня Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року № 1451 "Про затвердження Положення про центральний засвідчувальний орган" утворено Раду з питань координації роботи, пов'язаної з виконанням функцій центрального засвідчувального органу. До складу Ради введено Горбунову Лідію Миколаївну – заступника Міністра юстиції України.
28 жовтня Прийнято постанову Кабінету міністрів України від 28 жовтня 2004 року № 1440 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 р. № 731 "Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади".
28 жовтня Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року № 1439 "Про внесення змін у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2000 р. № 403" граничну чисельність працівників апарату Міністерства юстиції та територіальних управлінь юстиції збільшено на 494 одиниці.
25-27 жовтня Відбувався офіційний візити Міністра юстиції України Олександра Лавриновича до Угорської республіки. В ході візиту обговорено низку питань у сфері юстиції.
21 жовтня Міністерство юстиції України уклало п'ятирічну угоду з Київським інститутом туризму, економіки та права щодо спільної підготовки студентів-юристів та аспірантів, перепідготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів системи органів юстиції.
20 жовтня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 20 жовтня 2004 року № 121/5 "Про внесення змін до Положення про умови і порядок проведення тендерів (конкурсів) з визначення спеціалізованих організацій для реалізації арештованого державними виконавцями майна".
19 жовтня Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2004 року "Про заходи щодо проведення в Україні у 2005 році Міжнародного року мікрокредитування " утворено організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні у 2005 році Міжнародного року мікрокредитування. До складу Організаційного комітету введено за посадою Міністра юстиції України.
19 жовтня У м. Києві, напередодні візиту до Угорщини, відбулася зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з послом Угорщини в Україні Яношом Тотом.
15 жовтня Постановою Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2004 року № 1365 "Деякі питання адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу" утворено Координаційну раду з адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. До складу Координаційної ради за посадою введено Міністра юстиції України - заступник голови Координаційної ради; заступника Міністра юстиції України – секретар Координаційної ради.
15 жовтня У м. Тернополі під головуванням Міністра юстиції України Олександра Лавриновича відбулось засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань виконання рішень судів. В засіданні взяли участь члени Міжвідомчої координаційної ради - представники Мін'юсту, МВС, Держмитслужби, ДПА України, Пенсійного фонду, Мінеконеоміки, Мінфіну, Мінпраці, Держказначейства, Верховного суду та СБУ.
14 жовтня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 14 жовтня 2004 року "Про внесення змін до Інструкції про проведення виконавчих дій".
13 жовтня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 13 жовтня 2004 року № 117/5 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України". Зміни стосуються посилення контролю за обігом спеціальних бланків документів реєстрів інформаційної системи Міністерства юстиції України та підвищення рівня захисту майнових прав та інтересів фізичних і юридичних осіб
12 жовтня Розпорядженням Президента України від 12 жовтня 2004 року № 247/2004-рп "Про делегацію України для участі у переговорах з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо підготовки проекту "Ремонт автомобільної дороги Київ-Чоп" (Другий проект формування автодорожнього сектору України)" утворено делегацію України для участі у переговорах з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо підготовки проекту "Ремонт автомобільної дороги Київ-Чоп" (Другий проект формування автодорожнього сектору України). До складу делегації введено Андрієву Тамару Володимирівну – директора департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України.
11 жовтня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2004 року № 730-р "Про склад колегії Мін'юсту" членами колегії Мін'юсту затверджено Дячишина Миколу Дмитровича і Попович Ірину Михайлівну та увільнено від цих обов'язків Тертичного Віталія Григоровича.
10 жовтня У місті Каїр (Єгипет) Міністр юстиції України Олександр Лавринович та Міністр юстиції Арабської Республіки Єгипет Махмуд Абул Лейл підписали Договір між Україною та Арабською Республікою Єгипет про взаємну правову допомогу у кримінальних справах та Договір між Україною та Арабською Республікою Єгипет про видачу правопорушників.
9-13 жовтня Відбувався офіційний візит Міністра юстиції України Олександра Лавриновича до Арабської Республіки Єгипет. В ході візиту підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці Міністерств юстиції обох країн.
8 жовтня З нагоди Дня юриста в Маріїнському палаці відбувся урочистий прийом Президентом України Леонідом Кучмою провідних юристів держави. Ряду працівників органів юстиції, правоохоронних органів та суддів були вручені державні нагороди та присвоєно почесне звання "Заслужений юрист України".
7 жовтня

Указом Президента України від 7 жовтня 2004 року № 1189/2004 "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня юриста" за вагомий особистий внесок у розбудову правової держави, захист конституційних прав і свобод громадян, високий професіоналізм постановлено:

нагородити орденом "За заслуги" ІІІ ступеня

Добжанського Віталія Броніславовича – генерального директора державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України; Павлову Людмилу Миколаївну – директора департаменту у справах цивільного стану громадян та нотаріату Міністерства юстиції України; Пушенка Олександра Григоровича начальника управління систематизації законодавства та правової інформації Міністерства юстиції України;

нагородити орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня

Завальну Інну Ігорівну – директора департаменту цивільного законодавства та підприємництва Міністерства юстиції України; Кисіль Світлану Володимирівну – завідувача Коростенської районної державної нотаріальної контори Житомирської області; Лисенко Валентину Федорівну – завідувача Лебединської районної державної нотаріальної контори Сумської області; Лукіянчину Марію Миколаївну – заступника начальника Вінницького районного управління юстиції – начальника відділу реєстрації актів цивільного стану, м. Вінниця;

присвоїти почесне звання "Заслужений юрист України"

Головченко Людмилі Миколаївні – начальникові управління експертного забезпечення правосуддя Міністерства юстиції України; директорові Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз імені заслуженого професора М.С. Бокаріуса; Шаталюку Сергію Дмитровичу – начальникові Миколаївського обласного управління юстиції.

7 жовтня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 7 жовтня 2004 року № 115/5 "Про внесення змін до Граничної чисельності приватних нотаріусів у нотаріальних округах".
7 жовтня У місті Києві за ініціативи Міністерства юстиції України та підтримки Програми рівних можливостей Організації Об'єднаних Націй відбувся семінар "Гендерний підхід у діяльності органів виконавчої влади".
7 жовтня У Кабінеті Міністрів України відбулась урочиста зустріч керівництва уряду з працівниками юридичної сфери. Ряд працівників органів юстиції було нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, а також було вручено особисті подяки Прем'єр-міністра України.
6 жовтня Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6 жовтня 2004 року № 1323 за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної правової політики, зміцнення законності та правопорядку, високий професіоналізм та з нагоди професійного свята - Дня юриста Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Бачука Богдана Ярославовича – заступника директора департаменту – начальника управління законодавчого та методично-правового забезпечення діяльності державної виконавчої служби департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції; Горбатенка Василя Володимировича – директора департаменту із забезпечення взаємодії з Верховною Радою України і координації законотворчої роботи та стратегічного планування Міністерства юстиції; Железняк Наталію Анатоліївну – заступника директора департаменту – начальника управління з питань цивільного, комерційного, екологічного та соціального законодавства Міністерства юстиції; Запорожець Ірину Григорівну – начальника Луганського обласного управління юстиції; Ковалькову Ольгу Василівну – першого заступника начальника Дніпропетровського обласного управління юстиції; Красовського Костянтина Юрійовича – директора департаменту представництва інтересів держави в судах та в закордонних юрисдикційних органах Міністерств а юстиції; Кунду Валентину Володимирівну – заступника директора департаменту – начальника управління у справах цивільного стану громадян департаменту у справах цивільного стану громадян та нотаріату Міністерства юстиції; Маміну Любов Миколаївну – начальника Харківського обласного управління юстиції; Попович Ірину Михайлівну - начальника Львівського обласного управління юстиції; Степаненка Василя Даниловича – члена ради Української нотаріальної палати, нотаріуса Київського міського нотаріального округу; Тісногуз Вікторію Василівну – директора департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.
1 жовтня Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2004 року № 1237 за багаторічну сумлінну працю, активну громадську позицію у розбудові правової держави та високий професіоналізм Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Стичинську Ганну Миколаївну – приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу.
30 вересня – 1 жовтня Міністр юстиції України Олександр Лавринович представив Україну на конференції Конгресу місцевих та регіональних влад Європи "Зміцнення місцевої демократії та демократичної участі у світі, що змінюється", яка відбулась у м. Осло (Норвегія).
30 вересня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2004 року № 688-р "Про зміну складу колегії Держкомрелігій" членом колегії Держкомрелігій затверджено Лутковську Валерію Володимирівну – заступнику Міністра юстиції України.
30 вересня Постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2004 року № 1288 "Про присвоєння рангів державним службовцям" третій ранг державного службовця присвоєно Шупені Миколі Миколайовичу – заступнику Міністра юстиції України.
28 вересня Прийнято Указ Президента України від 28 вересня 2004 року № 1143/2004 "Про внесення змін до пункту 4 Положення про Міністерство юстиції України". Зміни стосуються покладення на Мін'юст повноважень, щодо постійно діючих третейських судів.
28 вересня Постановою Кабінету Міністрів України від 28 вересня 2004 року № 1282 за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної правової політики, зміцнення законності та правопорядку, високий професіоналізм та з нагоди професійного свята – Дня юриста Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Губика Василя Теодоровича – начальника Волинського обласного управління юстиції; Єрьоменка Вячеслава Григоровича - начальника Херсонського обласного управління юстиції; Зеркаль Олену Володимирівну – директора департаменту міжнародного права Міністерства юстиції; Ільченко Лію Шукріївну – помічника Міністра юстиції – прес-секретаря; Льовкіна Леоніда Пилиповича - начальника Вінницького обласного управління юстиції; Маркова Володимира Івановича - начальника Донецького обласного управління юстиції; Медведєву Людмилу Михайлівну – заступника директора департаменту – начальника управління комерційного законодавства департаменту цивільного законодавства та підприємництва Міністерства юстиції; Стрекалову Ольгу Степанівну – директора департаменту фінансового законодавства Міністерства юстиції; Шандибу Людмилу Іванівну – приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу; Шешеню Олексія Миколайовича – начальника Тернопільського обласного управління юстиції.
22 вересня Постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2004 року № 1250 "Про утворення Координаційної ради з питань функціонування Єдиної державної інформаційної системи у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму" утворено Координаційну раду з питань функціонування Єдиної державної інформаційної системи у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму. До складу Координаційної ради введено Єфіменка Леоніда Васильовича – заступника Міністра юстиції України.
22 вересня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 22 вересня 2004 року № 115/5 "Про внесення змін та доповнень до Інструкції про проведення виконавчих дій".
22 вересня Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2004 року № 1237 за вагомий внесок у зміцнення законності та правопорядку, високий професіоналізм та багаторічну працю Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Гаврилкову Лідію Петрівну – начальника Тисменицького районного управління юстиції, Івано-Фрнанківська область.
21 вересня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 21 вересня 2004 року № 108/5 "Про внесення змін до Інструкції про проведення виконавчих дій"
20 вересня Міністр юстиції України Олександр Лавринович та Надзвичайний та Повноважний Посол Монголії в Україні Тугалхуугійн Баасансурен підписали Угоду про співробітництво між Міністерством юстиції України та Міністерством юстиції та внутрішніх справ Монголії.
16 вересня Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2004 року № 659-р "Деякі питання забезпечення діяльності Центральної виборчої комісії" Міністерство юстиції України має надавати Комісії необхідну інформацію та організаційну допомогу під час здійснення заходів із створення Державного реєстру виборців.
14 вересня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 14 вересня 2004 року № 106/5 "Про внесення змін до Положення про порядок видачі свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю".
14 вересня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 14 вересня 2004 року № 105/5 "Про затвердження Правил здійснення перевірки законності виконання приватними нотаріусами своїх обов'язків".
10 вересня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 10 вересня 2004 року № 104/5 "Про затвердження форми реєстру постійно діючих третейських судів".
9 вересня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 9 вересня 2004 року № 103/2 "Про затвердження Положення про порядок надання Лівобережним відділом реєстрації шлюбів м. Києва з державним Центром розвитку сім'ї додаткових платних послуг правового та технічного характеру громадянам та організаціям".
8 вересня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2004 року № 651-р "Про затвердження плану заходів щодо реалізації положень Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України, всеукраїнськими об'єднаннями організацій роботодавців і підприємців та всеукраїнськими профспілками і профобє'днаннями на 2004-2005 роки" затверджено план заходів щодо реалізації положень Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України, всеукраїнськими об'єднаннями організацій роботодавців і підприємців та всеукраїнськими профспілками і профобє'днаннями на 2004-2005 роки. Міністерство юстиції України візьме участь у заходах щодо реалізації положень Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України, всеукраїнськими об'єднаннями організацій роботодавців і підприємців та всеукраїнськими профспілками і профобє'днаннями на 2004-2005 роки.
8 вересня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2004 року № 642-р "Про Концепцію проекту Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" схвалено Концепцію проекту Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей". Мінсім'ядітимолоді разом з Мін'юстом, Мінпраці, МВС, Мінекономіки, МНС, Мінкультури, МОЗ, МОН, Мінтрансом, Мінфіном, Держкомспортом, Держкомстатом і Держтурадміністрацією повинні розробити з урахуванням положень Концепції проект Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей".
8 вересня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 8 серпня 2004 року № 101/5 "Про внесення змін до Порядку перекладу актів європейського права на українську мову".
6 вересня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 6 вересня 2004 року № 97/5 "Про внесення змін до Положення про Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній республіці Крим, обласні, Київське та Севастопольське міські управління юстиції та Положення про районні в містах, міські (міст обласного значення) управління юстиції". Зміни стосуються створення міськрайонних і міжрайонних управлінь юстиції та покладення на Мін'юст повноважень по реєстрації постійно діючих третейських судів.
6 вересня В ході зустрічі Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Міністром юстиції та громадського порядку Республіки Кіпр Доросом Теодору підписано Угоду між Україною та Республікою Кіпр про правову допомогу у цивільних справах.
1 вересня Наказом Міністерства юстиції України від 01 вересня 2004 року № 949/к Рожця Сергія Михайловича призначено начальником Чернігівського обласного управління юстиції.
31 серпня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 31 серпня 2004 року № 94/5 "Про затвердження Положення про призначення дисциплінарного провадження і розгляд дисциплінарних справ щодо судових експертів".
27 серпня Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2004 року № 1127 "Про внесення змін до Положення про Всеукраїнську координаційно-методичну раду з правової освіти населення".
27 серпня Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2004 року № 1127 "Про внесення змін до Положення про Всеукраїнську координаційно-методичну раду з правової освіти населення".
25 серпня Постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року № 1091 "Про утворення Комісії з питань реформування та розвитку енергетичної галузі" утворено Комісію з питань реформування та розвитку енергетичної галузі. До складу комісії введено Мармазова Василя Євгеновича – заступника Міністра юстиції України.
25 серпня Прийнято наказ Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України від 25 серпня 2004 року № 90/5/191 "Про внесення змін та доповнень до Інструкції про порядок реєстрації актів громадянського стану в дипломатичних представництвах та консульських установах України".
25 серпня Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року № 1101 "Про формений одяг працівників органів державної виконавчої служби".
23 серпня Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 988/2004 "Про відзначення державними нагородами України працівників підприємств, установ та організацій" за значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, вагомі досягнення у професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю орденом "За заслуги" ІІІ ступеня нагороджено Шундрика Василя Вікторовича – начальника Житомирського обласного управління юстиції.
23 серпня Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 988/2004 "Про відзначення державними нагородами України працівників підприємств, установ та організацій" за значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, вагомі досягнення у професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю орденом "За заслуги" ІІІ ступеня нагороджено Бутрименко Валентину Василівну – директора департаменту Міністерства юстиції України.
23 серпня Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 988/2004 "Про відзначення державними нагородами України працівників підприємств, установ та організацій" за значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, вагомі досягнення у професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня нагороджено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
21 серпня Указом Президента України від 21 серпня 2004 року № 951/2004 "Про нагородження працівників підприємств, установ та організацій" за зразкове виконання службового обов'язку, багаторічну працю та з нагоди 13-ї річниці незалежності України орденом "За заслуги" ІІІ ступеня нагороджено Татаровську Людмилу Петрівну – завідувача Бериславського районного відділу реєстрації актів громадянського стану, Херсонська область.
21 серпня Указом Президента України від 21 серпня 2004 року № 951/2004 "Про нагородження працівників підприємств, установ та організацій" за зразкове виконання службового обов'язку, багаторічну працю та з нагоди 13-ї річниці незалежності України орденом "За заслуги" ІІІ ступеня нагороджено Чернобая Леоніда Миколайовича – директора Інституту судових експертиз, м. Одеса.
21 серпня Указом Президента України від 21 серпня 2004 року № 965/2004 "Питання організації виконання Закону України "Про Загальнодержавну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу" внесено зміни до Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого Указом Президента України від 30 грудня 1997 року № 1396.
21 серпня Указом Президента України від 21 серпня 2004 року № 951/2004 "Про нагородження працівників підприємств, установ та організацій" за зразкове виконання службового обов'язку, багаторічну працю та з нагоди 13-ї річниці незалежності України почесне звання "ЗАСЛУЖЕНИЙ ЮРИСТ УКРАЇНИ" присвоєно Нагірняку Миколі Федоровичу – першому заступнику начальника Житомирського обласного управління юстиції.
18 серпня Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 18 серпня 2004 року № 85/5 "Про внесення змін та доповнень до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України" внесено зміни до Положення про Єдиний реєстр заборон відчуження об'єктів нерухомого майна. Також затверджено Інструкцію про порядок заповнення заяв та ведення Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна.
18 серпня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 18 серпня 2004 року № 86/5 "Про затвердження Інструкції про ведення Державного реєстру правочинів".
11 серпня За ініціативи польської сторони відбулась зустріч заступника Міністра юстиції України Василя Мармазова з першим секретарем Посольства Республіки Польща в Україні, експерта з питань європейської інтеграції і взаємин Україна - Польща – ЄС Ельжбетою Безюк. Обговорювались питання адаптації національного законодавства до законодавства Європейського Союзу.
11 серпня У Міністерстві юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з заступником голови місії Посольства Греції в Україні Розою Ієремією. Обговорювались питання адаптації національного законодавства до законодавства Європейського Союзу
10 серпня Постановою Кабінету Міністрів України від 10 серпня 2004 року № 1034 "Про затвердження нового складу Міжвідомчої ради з питань координації заходів, спрямованих на боротьбу з незаконною міграцією" у складі Міжвідомчої ради з питань координації заходів, спрямованих на боротьбу з незаконною міграцією затверджено Ємельянову Інну Іванівну – заступника Міністра юстиції України.
2 серпня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 02 серпня 2004 року № 75/5 "Про затвердження зразка свідоцтва про реєстрацію постійно діючого третейського суду".
2 серпня Указом Президента України від 2 серпня 2004 року № 859 "Про внесення змін до Указу Президента України від 4 березня 2003 року № 188" у складі Державної комісії з питань реформування, розвитку Збройних Сил України, інших військових формувань, озброєння та військової техніки затверджено Зайця Анатолія Павловича – першого заступника Міністра юстиції України - керівника апарату.
29 липня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 29 липня 2004 року № 73/5 "Про затвердження Інструкції про порядок ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна та заповнення заяв".
28 липня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 липня 2004 року № 531-р "Про затвердження складу Урядової комісії з реструктуризації ДАК "Хліб України" у складі Урядової комісії з реструктуризації ДАК "Хліб України" затверджено Єфіменка Леоніда Васильовича – заступника Міністра юстиції України.
26 липня Розпорядженням Президента України від 26 липня 2004 року № 506-р "Про зміну складу колегії Головдержслужби" членом колегії Головдержслужби затверджено Зайця Анатолія Павловича – першого заступника Міністра юстиції України керівника-апарату.
20 липня Розпорядженням Президента України від 20 липня 2004 року № 176/2004-рп "Про підготовку та проведення Всесвітньої конференції юристів" утворено Організаційний комітет з підготовки та проведення Всесвітньої конференції юристів. До складу Організаційного комітету входить Лавринович Олександр Володимирович – Міністр юстиції України.
20 липня Представники Міністерства юстиції України взяли участь у п'ятому раунді консультацій щодо узгодження проекту Плану дій Україна - Європейський Союз, який відбувся у м. Брюсель. Одним з пріоритетів спільних дій Європейського Союзу та України на найближчі два роки визначено адаптацію законодавства України до законодавства ЄС.
16 липня Указом президента України від 16 липня 2004 року № 804/2004 "Про Національний орган України для сприяння контактам з Постійним бюро Гаазької конференції з міжнародного приватного права" Міністерство юстиції України призначено Національним органом України для сприяння контактам з Постійним бюро Гаазької конференції з міжнародного приватного права.
14 липня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 14 липня 2004 року № 67/5 "Про затвердження Положення про порядок постачання, зберігання, обліку та звітності витрачання спеціальних бланків документів інформаційної системи Міністерства юстиції України та внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України".
14 липня Постановою Кабінету Міністрів України від 14 липня 2004 року № 912 "Про затвердження посадового складу Урядової комісії з питань боротьби з ВІЛ/СНІДом" у посадовому складі Урядової комісії з питань боротьби з ВІЛ/СНІДом затверджено, за посадою, заступника Міністра юстиції України.
13 липня Постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2004 року № 917 "Про затвердження складу Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій і внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 серпня 1996 року № 897" до складу Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій введено Ємельянову Інну Іванівну – заступника Міністра юстиції України.
13 липня Постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2004 року № 898 "Про утворення Координаційної ради з питань розвитку морської індустрії" утворено Координаційну раду з питань розвитку морської індустрії. До складу Координаційної ради, за посадою, введено заступника Міністра юстиції України.
8 липня У м. Гаазі (Нідерланди) Міністр юстиції України Олександр Лавринович взяв участь у пленарному засіданні 8-го самміту Україна – Європейський Союз.
5 липня Постановою Кабінету Міністрів України від 5 липня 2004 року № 834 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 30 квітня 1998 року № 592 "Про систему органів юстиції", згідно з якими районні та міські (міст обласного значення) управління юстиції можуть бути об'єднані у міськрайонні управління юстиції, а районні у містах (крім міст Києва та Севастополя) – у міжрайонні управління юстиції за рішенням Міністра юстиції України.
5 липня Прийнято наказ Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України від 5 липня 2004 року № 747/60/5 "Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України від 25.06.2002 року № 607/56/5", стосовно забезпечення охорони громадського порядку при проведенні державними виконавцями виконавчих дій щодо примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб).
5 липня Постановою Кабінету Міністрів України від 5 липня 2004 року № 830 "Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна" Міністерство юстиції України визначено держателем Державного реєстру обтяжень рухомого майна, а державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції - його адміністратором.
2 липня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 2 липня 2004 року № 58/5 "Про затвердження Положення про порядок надання службових жилих приміщень і користування ними в органах та установах Міністерства юстиції України".
2 липня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 2 липня 2004 року № 56/5 "Про внесення змін та доповнень до Порядку скасування рішень про державну реєстрацію нормативно-правових актів, занесених до державного реєстру".
30 червня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 червня 2004 року № 156/2004-рп "Про Уповноваження О.Лавриновича на підписання Договору між Україною та Арабською Республікою Єгипет про видачу правопорушників" Міністра юстиції України Олександра Лавриновича уповноважено на підписання Договору між Україною та Арабською Республікою Єгипет про видачу правопорушників.
25 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 25 червня 2004 року № 769/7 "Про 5-ту річницю виходу у світ першого номера журналу "Бюлетень Міністерства юстиції України"
21 червня Розпорядженням Президента України від 21 червня 2004 року № 148/2004-рп "Про делегацію України на переговорах зі вступу України до Світової організації торгівлі" затверджено персональний склад делегації України на переговорах зі вступу України до Світової організації торгівлі. Членом делегації затверджено Мармазова Василя Євгеновича – заступника Міністра юстиції України.
21 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 21 червня 2004 року № 47/5 "Про внесення змін та доповнень до Інструкції про проведення виконавчих дій".
21 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 21 червня 2004 року № 47/5 "Про внесення змін та доповнень до Інструкції про проведення виконавчих дій ".
17 червня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 червня 2004 року № 395-р "Деякі питання забезпечення виконання Державної програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2004 – 2007 роки" утворено координаційну групу з організації виконання Державної програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2004 – 2007 роки, до складу якої введено Джиму Іванну Віталіївну – начальника відділу Мін'юсту.
17 червня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 червня 2004 року № 392-р "Деякі питання реалізації державної цінової політики у житлово-комунальному господарстві та на міському пасажирському транспорті" утворено Міжвідомчу комісію з питань реалізації державної цінової політики у житлово-комунальному господарстві та на міському пасажирському транспорті. До складу Міжвідомчої комісії введено Єфіменка Леоніда Васильовича – заступника Міністра юстиції України.
16 червня Розпорядженням Президента України від 16 червня 2004 року № 141/2004-рп "Про уповноваження О. Лавриновича на підписання Договору між Україною та Корейською Народно-Демократичною Республікою про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі, для відбування покарання", Міністра юстиції України Олександра Лавриновича уповноважено на підписання Договору між Україною та Корейською Народно-Демократичною Республікою про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі, для відбування покарання.
16 червня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 червня 2004 року № 141/2004-рп "Про Уповноваження О.Лавриновича на підписання Договору між Україною та Корейською Народно-Демократичною Республікою про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі, для відбування покарання" Міністра юстиції України Олександра Лавриновича уповноважено на підписання Договору між Україною та Корейською Народно-Демократичною Республікою про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі, для відбування покарання.
15 червня У рамках візиту представників Верховного Народного Суду Китайської Народної Республіки до України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з заступником голови Верховного Народного Суду Китайської Народної Республіки Цзян Цинчаном. У ході зустрічі відбувся обмін інформацією щодо організації виконання судових рішень у цивільних та кримінальних справах в обох країнах та системи виконання рішень національних судів, функціонування судової системи в цілому.
7 червня У Міністерстві юстиції України відбулося відкриття першого етапу навчання спеціалістів центрального апарату Мін'юсту у сфері нормопроектування за сприянням українсько-британської програми "Проект підтримки нормопроектування в Україні".
4 червня У м. Луцьку відбулося засідання Всеукраїнської міжвідомчої методично-координаційної ради з питань правової освіти населення під головуванням Міністра юстиції України Олександра Лавриновича.
4 червня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 4 червня 2004 року № 367-р "Про забезпечення перебування в Україні офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій на виборах Президента України у 2004 році" утворено міжвідомчу робочу групу із сприяння діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій, які прибудуть в Україну для спостереження за процесом підготовки та проведення виборів Президента України у 2004 році. До складу робочої групи введено Горбунову Лідію Миколаївну – заступника Міністра юстиції України.
4 червня Указом Президента України від 4 червня 2004 року N 614/2004 "Про Комісію з питань формування кадрового резерву на керівні посади державних службовців" утворено Комісію з питань формування кадрового резерву на керівні посади державних службовців. До складу Комісії введено Зайця Анатолія Павловича – першого заступника Міністра юстиції України – керівника апарату.
2 червня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 2 червня 2004 року № 42/5 "Про внесення змін до Положення про Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, обласні, Київське та Севастопольське міські управління юстиції та Положення про районні, районні в містах, міські (міст обласного значення) управління юстиції".
2 червня В Міністерстві юстиції України відбулась зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича із співдоповідачами Парламентської Асамблеї Ради Європи Ханною Северинсен та Ренатою Вольвенд. Обговорювались проблеми функціонування судової влади в Україні.
1-2 червня У м. Києві, за ініціативи Міністерства юстиції України та Посольства Французької Республіки в Україні, проходив міжнародний семінар щодо застосування на території України європейських конвенцій з питань кримінального судочинства.
26 травня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 року № 316-р "Про утворення Організаційного комітету з підготовки та проведення науково-практичної конференції "Дисципліна і контроль у сфері діяльності органів виконавчої влади" утворено Організаційний комітет з підготовки та проведення науково-практичної конференції "Дисципліна і контроль у сфері діяльності органів виконавчої влади". До складу Організаційного комітету введено Зайця Анатолія Павловича – першого заступника Міністра юстиції України – керівника апарату.
26 травня Постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 року № 671 "Про затвердження тимчасового порядку державної реєстрації правочинів" Міністерство юстиції України визначено держателем Державного реєстру правочинів, а державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції його адміністратором.
25 травня Наказом Міністерства юстиції України від 25 травня 2004 року № 557/к Глод Євген Абрамович призначений генеральним директором спеціалізованого державного підприємства "Укрспец'юст" Міністерства юстиції України з 1 червня 2004 року за контрактом.
24 травня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 24 травня 2004 року № 40/5 "Про внесення змін до Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України".
21 травня Розпорядженням Президента України від 21 травня 2004 року № 114/2004 "Про делегацію України для участі у переговорах з Європейською Комісією стосовно укладення Угоди між Україною та Європейськими Співтовариствами про реадмісію осіб" затверджено склад делегації України для участі у переговорах з Європейською Комісією стосовно укладення Угоди між Україною та Європейськими Співтовариствами про реадмісію осіб. До складу делегації введено Зеркаль Олену Володимирівну – директора Департаменту міжнародного права Міністерства юстиції України.
21 травня Підписано Договір між Україною та Республікою Болгарія про правову допомогу в цивільних справах. Від України договір підписав Міністр юстиції України Олександр Лавринович.
20 травня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 травня 2004 року № 314-р "Про затвердження списку посадових осіб центральних органів виконавчої влади, які уповноважені брати участь у заходах, що проводяться Службою Президента України з питань прийому громадян" до списку посадових осіб центральних органів виконавчої влади, які уповноважені брати участь у заходах, що проводяться Службою Президента України з питань прийому громадян, введено Лихацького Дмитра Юрійовича – заступника начальника управління – начальника відділу контролю за виконанням рішень та організацією роботи територіальних відділів державної виконавчої служби Мін'юсту та Маринченко Аллу Сергіївну - начальника відділу розгляду звернень громадян та юридичних осіб державною виконавчою службою Мін'юсту.
19 травня Розпорядженням Президента України від 19 травня 2004 року № 111/2004 – рп "Про делегацію України для участі у переговорах з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо підготовки проекту "Впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів на залізницях України" утворено делегацію України для участі у переговорах з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо підготовки проекту "Впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів на залізницях України". До складу групи введено Дудченко Олександру Броніславівну – заступника начальника управління Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України.
18 травня У Міністерстві юстиції України відбулася зустріч заступника Міністра юстиції України Василя Мармазова з директором Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва Маттіасом Векерлінгом та Консулом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Роландом Шіссау. Обговорювались питання щодо приєднання України до Гаазької конвенції 1961 року, яка скасовує вимоги щодо легалізації іноземних документів. В ході зустрічі німецькою стороною було запропоновано допомогу Україні в приєднанні до Луганської конвенції 1988 року (м. Лугано, Італія), що регулює взаємне визнання та виконання судових рішень країнами – учасниками Конвенції.
17 травня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 17 травня 2004 року № 38/5 "Про затвердження Порядку передачі матеріалів виконавчого провадження з одного органу виконавчої служби до іншого або виконавчої групи, від одного державного виконавця до іншого".
17 травня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 17 травня 2004 року № 37/5 "Про затвердження Порядку та функціонування виконавчих груп при органах державної виконавчої служби".
17 травня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 17 травня 2004 року № 36/5 "Про затвердження змін до Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно".
17 травня Постановою Кабінету Міністрів України від 17 травня 2004 року № 646 за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у забезпечення виконання програм соціального захисту материнства, дитинства і сім'ї Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Левицьку Галину Павлівну – начальника відділу реєстрації актів цивільного стану Вінницького обласного управління юстиції.
17 травня Розпорядженням Президента України від 17 травня 2004 року № 108/2004–рп "Про уповноваження О.Лавриновича на підписання Договору між Україною та Республікою Болгарія про правову допомогу в цивільних справах" Міністра юстиції України Олександра Володимировича Лавриновича уповноважено на підписання Договору між Україною та Республікою Болгарія про правову допомогу в цивільних справах.
14 травня Верховна Рада України ратифікувала Договір між Україною та Панамською Республікою про видачу правопорушників та Договір між Україною та Панамською Республікою про взаємну правову допомогу в кримінальних справах.
13 травня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 травня 2004 року № 308-р "Про утворення Міжвідомчої робочої групи з розроблення концептуальних засад удосконалення системи місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою" співголовою Міжвідомчої робочої групи з розроблення концептуальних засад удосконалення системи місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою затверджено Зайця Анатолія Павловича – першого заступника Міністра юстиції України – керівника апарату.
13 травня Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 2004 року № 630 "Про стан виконавської дисципліни в органах виконавчої влади та заходи щодо її зміцнення", Міністерство юстиції України у двомісячний строк має підготувати проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Типового положення про структурний підрозділ з контролю апарату місцевих державних адміністрацій".
12 травня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 травня 2004 року № 305-р "Про утворення робочої групи з підготовки проекту Концепції розвитку України як соціальної держави" утворено робочу групу з підготовки проекту Концепції розвитку України як соціальної держави. До складу робочої групи введено Ніжегородову Людмилу Олексіївну – заступника директора департаменту Мін'юсту.
11 травня В ході офіційного візиту Міністра юстиції України Олександра Лавриновича до Ісламської Республіки Іран підписано Договір між Україною та Ісламською Республікою Іран про правову допомогу у цивільних і кримінальних справах, Договір між Україною та Ісламською Республікою Іран про видачу правопорушників та Договір між Україною та Ісламською Республікою Іран про передачу засуджених осіб.
7 травня Прийнято наказ Міністерства юстиції України від 7 травня 2004 року № 35/5 "Про внесення змін до Інструкції про порядок розгляду звернень та особистого прийому громадян у Міністерстві юстиції України, в установах та організаціях, що належать до сфери його управління, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 18.03.2004 № 26/5".
7 травня Розпорядженням Президента України від 7 травня 2004 року № 102/2004-рп "Про уповноваження О. Лавриновича на підписання Договору між Україною та Ісламською Республікою Іран про правові відносини та правову допомогу в цивільних та кримінальних справах", Міністра юстиції України Олександра Володимировича Лавриновича уповноважено на підписання Договору між Україною та Ісламською Республікою Іран про правові відносини та правову допомогу в цивільних та кримінальних справах.
6 травня У Міністерстві юстиції України відбулася зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Надзвичайним та Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні Бахманом Мобаракке. Обговорювалися питання щодо підписання міждержавних договорів у сфері права.
5 травня У Міністерстві юстиції України відбулася зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Надзвичайним та Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Талятом Алієвим. Обговорювалися питання пов'язані з підготовкою офіційного візиту до України Президента Азербайджану Ільхама Алієва.
29 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 року № 275-р "Про підготовку та відзначення 350-річчя заснування м. Сум" до складу Організаційного комітету з підготовки та відзначання 350-річчя заснування м. Сум введено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
29 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 року № 273-р "Про затвердження складу наглядової ради Національного дендрологічного парку "Софіївка" у складі наглядової ради Національного дендрологічного парку "Софіївка" затверджено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
29 квітня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 року № 265-р "Про затвердження персонального складу урядової частини Спільної парламентсько-урядової комісії з інтеграції України до Світової організації торгівлі" у складі урядової частини Спільної парламентсько-урядової комісії з інтеграції України до Світової організації торгівлі затверджено Мармазова Василя Євгеновича – заступника Міністра юстиції України.
29 квітня Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 року № 557 "Про внесення змін до пункту 6 Положення про Українську частину Комітету з питань співробітництва між Україною та Європейськими Співтовариствами (Європейським Союзом)", заступником Голови Української частини Комітету з питань міжвідомчої координації діяльності органів виконавчої влади у сфері юстиції, координації та контролю за нормотворчою діяльністю органів виконавчої влади у сфері адаптації законодавства України до законодавства ЄС є за посадою - перший заступник (заступник) Міністра юстиції України.
29 квітня Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 року № 554 "Про затвердження Порядку використання коштів виконавчого провадження та виконавчого збору, стягнутого з боржника" Міністерство юстиції України буде здійснювати контроль та облік використання коштів виконавчого провадження та виконавчого збору, стягнутих з боржників.
29 квітня Постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 року № 553 "Про організаційні заходи пов'язані із забезпеченням представництва України під час розгляду справ у Європейському суді з прав людини" затверджено Порядок забезпечення представництва України під час розгляду справ у Європейському суді з прав людини. Відповідальним за забезпечення представництва України під час розгляду справ у Європейському суді з прав людини визначено Мін'юст в особі уповноваженого у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод людини.
29 квітня У приміщенні Міністерства юстиції України (вул. Городецького, 13) відбулось засідання колегії Міністерства юстиції України з порядком денним:
- Про виконання науково-дослідними інститутами судових експертиз функцій щодо забезпечення судовою експертизою органів правосуддя;
- Про стан розгляду Європейським судом з прав людини справ щодо України;
- Про хід виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 04.01.2002 року № 3 "Про Порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади";
- Про співпрацю Міністерства юстиції України з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування Львівської області з проблем регіонального розвитку.
З доповідями на колегії виступили:
Начальник управління експертного забезпечення правосуддя Л.М. Головченко;
Директор Національного бюро у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод людини З.П. Бортновська;
Начальник управління систематизації законодавства та правової інформації О.Г. Пушенко;
Директор департаменту із забезпечення взаємодії з Верховною Радою України і координації законотворчої роботи та стратегічного планування В.В. Горбатенко. В роботі колегії взяли участь Міністр юстиції України Олександр Лавринович, представники Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства палива та енергетики України, Генеральної прокуратури України, Державного казначейства України, Верховного суду України, Державного департаменту України з питань виконання покарань, Судової адміністрації України. На колегії виступив Міністр юстиції України Олександр Лавринович. Із розглянутих питань колегія прийняла відповідні рішення.
28 квітня – 3 травня Відбувся візит української делегації, яку очолювала заступник Міністра юстиції України Лідія Гобунова, до Ісламської республіки Іран. В ході візиту парафовано Договір між Україною та Ісламською Республікою Іран про правову допомогу у цивільних та кримінальних справах.
27 квітня Наказом Міністерства юстиції України від 27 квітня 2004 року № 34/5 "Про затвердження Положення про порядок надання Центральним відділом реєстрації шлюбів м. Києва з державним Центром розвитку сім'ї додаткових платних послуг правового та технічного характеру громадянам та організаціям" затверджено Положення про порядок надання Центральним відділом реєстрації шлюбів м. Києва з державним Центром розвитку сім'ї додаткових платних послуг правового та технічного характеру громадянам та організаціям.
27 квітня Указом Президента України від 27 квітня 2004 року № 488/2004 "Про зміни у складі Комісії при Президентові України з питань громадянства" у складі Комісії при Президентові України з питань громадянства затверджено Зайця Анатолія Павловича – першого заступника Міністра юстиції України – керівника апарату.
24 квітня Указом Президента України від 24 квітня 2004 року N 476/2004 "Про Експертну групу з підготовки проектів міжнародних договорів України про правові відносини та правову допомогу у цивільних і кримінальних справах" утворено Експертну групу з підготовки проектів міжнародних договорів України про правові відносини та правову допомогу у цивільних і кримінальних справах. Заступника Міністра юстиції України Горбунову Лідію Миколаївну призначено керівником групи. Також до складу експертної групи введено Руду Людмилу Романівну – начальника відділу – заступника начальника управління міжнародно-правової допомоги Департаменту міжнародного співробітництва, Рябошапку Руслана Георгійовича – директора Департаменту законодавства про правосуддя, правоохоронну діяльність та боротьбу зі злочинністю, Шевченко Катерину Георгіївну – начальника управління міжнародно-правової допомоги – заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва.
24 квітня Розпорядженням президента України від 24 квітня 2004 року № 98/2004-рп "Про делегацію України для участі у переговорах між Україною та Ісламською Республікою Іран про правову допомогу у цивільних та кримінальних справах" утворено делегацію України для участі у переговорах між Україною та Ісламською Республікою Іран про правову допомогу у цивільних та кримінальних справах. Главою делегації призначено Горбунову Лідію Миколаївну – заступника Міністра юстиції України. Також, до складу делегації введено Шевченко Катерину Георгіївну – начальника управління міжнародно-правової допомоги – заступника директора Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства юстиції України.
22 квітня У Міністерстві юстиції України відбулася презентація програми професійного навчання для працівників Державної виконавчої служби. Програма запроваджена Міністерством юстиції України спільно із Дирекцією з питань розвитку та співробітництва Міністерства закордонних справ Швейцарської Конфедерації.
19-23 квітня У м. Відні (Австрія) відбувся практичний семінар під егідою Міжнародного валютного фонду та Організації Об'єднаних Націй, щодо розробки законодавчих актів в галузі нових стандартів боротьби з відмиванням "брудних" грошей. Від України в семінарі взяли участь представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства юстиції України та Національного банку України.
19-20 квітня У м. Києві в рамках співробітництва Міністерства юстиції України та Лондонського інституту поглиблених правових студій, відбувся міжнародний семінар, в ході якого відбувся обмін досвідом роботи з реєстрації, систематизації та обліку нормативно-правових актів.
15 квітня Постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2004 року № 500 "Про утворення Комісії із сприяння досудовому врегулюванню спорів між інвесторами та органами виконавчої влади" утворено Комісію із сприяння досудовому врегулюванню спорів між інвесторами та органами виконавчої влади. До складу Комісії введено Єфіменка Леоніда Васильовича – заступника Міністра юстиції України.
14 квітня Розпорядженням Президента України від 14 квітня 2004 року № 70/2004-р "Про уповноваження О.Лавриновича на підписання Договору між Україною та Ісламською республікою Іран про передачу засуджених осіб", Міністра юстиції України Лавриновича Олександра Володимировича уповноважено на підписання від імені України Договору між Україною та Ісламською республікою Іран про передачу засуджених осіб.
14 квітня Розпорядженням Президента України від 14 квітня 2004 року № 69/2004-р "Про уповноваження О.Лавриновича на підписання Договору між Україною та Ісламською республікою Іран про видачу правопорушників", Міністра юстиції України Лавриновича Олександра Володимировича уповноважено на підписання від імені України Договору між Україною та Ісламською республікою Іран про видачу правопорушників.
7 квітня Указом Президента України від 7 квітня 2004 року N 397/2004 "Про українську частину українсько-американського Комітету з питань економічного співробітництва" у складі української частини українсько-американського Комітету з питань економічного співробітництва затверджено Мармазова Василя Євгеновича – заступника Міністра юстиції України.
1-2 квітня В ході візиту до України експертів Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії відбулася зустріч з представниками Міністерства юстиції України. Досягнуто згоди про якнайшвидшу підготовку договору про правовий захист громадян України та Лівії, та комплексне врегулювання механізму правового співробітництва компетентних органів країн у цивільних та кримінальних справах.
1-2 квітня 1 – 2 квітня 2004 року у м. Стразбург відбулися зустрічі представників Верховної Ради України, Міністерства юстиції України та Верховного суду України з представниками Генерального Директорату з правових питань Ради Європи. Метою зустрічі було обговорення ходу реформування судової системи України.
31 березня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 березня 2004 року № 197-р "Деякі питання організації виконання Державної програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2004 – 2007 роки" затверджено план заходів щодо виконання у 2004 році Державної програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2004-2007 роки. Відповідно до заходів Міністерство юстиції України має інформувати громадськість про результати роботи з адаптації законодавства України до законодавства ЄС та організувати роботу з утворення та забезпечення постійного функціонування загальнодержавної інформаційної мережі з питань європейського законодавтсва. Цим же розпорядженням до складу міжвідомчої групи з організації виконання Державної програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2004–2007 роки, введена Гонтковська Алла Борисівна – заступник начальника управління, начальник відділу Мін'юсту.
31 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2004 року № 417 "Про додаткові заходи щодо посилення роботи з адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу" на Міністерство юстиції України покладено координацію діяльності центральних органів виконавчої влади із забезпечення адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. При Міністерстві юстиції України утворено Міжвідомчу координаційну раду з адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу під головуванням Міністра юстиції України. До складу ради, також, введено за посадою першого заступника (заступника) Міністра юстиції України. Затверджено Положення про Міжвідомчу координаційну раду з адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.
31 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2004 року № 410 "Про затвердження Тимчасового порядку ведення іпотек" Міністерство юстиції України визначено держателем Державного реєстру іпотек.
29 березня 29 березня 2004 року в м.Брюсель (Бельгія) відбулося обговорення плану дій Європейського Союзу у сфері юстиції та внутрішніх справ в Україні у ході засідання в форматі Україна-Трійка ЄС. Українську делегацію очолював Міністр юстиції України Олександр Лавринович.
27 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 2004 року № 397 за вагомий внесок у забезпечення реалізації державної правової політики, зміцнення законності та правопорядку, високий професіоналізм, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Зайця Анатолія Павловича – першого заступника Міністра юстиції України – керівника апарату.
25-26 березня 25-26 березня 2004 року у м.Києві відбувся міжнародний семінар організований Міністерством юстиції України за сприянням Американської асоціації юристів та Німецького фонду міжнародного правового співробітництва. В ході семінару представники міністерств юстиції України, Польщі, Латвії, Естонії та Бєларусі обговорили ідеологію правовідносин в умовах розширення з 1 травня 2004 року кордонів Європейського Союзу.
25 березня Указом Президента України від 25 березня 2004 року № 364/2004 "Про внесення змін до деяких указів Президента України" у складі Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції затверджено Зайця Анатолія Павловича – першого заступника Міністра юстиції України – керівника апарату.
24 березня Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2004 року № 386 "Про створення галузевого державного архіву документів, пов'язаних із захистом прав та інтересів України в закордонних юрисдикційних органах" Міністерство юстиції України має створити галузевий державний архів документів, пов'язаних із захистом прав та інтересів України в закордонних юрисдикційних органах.
24 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2004 року № 375 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1997 року № 1496" до складу Міжгалузевої комісії з питань навігації і управління транспортними засобами та іншими рухомими об'єктами введено заступника Міністра юстиції України.
24 березня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 березня 2004 року № 165-р "Деякі питання, пов'язані з виконанням Державної програми підготовки, перепідготовки, та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України" у складі міжвідомчої групи із забезпечення виконання Державної програми підготовки, перепідготовки, та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2004 – 2007 роки затверджено Зеркаль Олену Володимирівну – директора департаменту міжнародного права Міністерства юстиції України.
24 березня Указом Президента України від 24 березня 2004 року № 362/2004 "Про заходи щодо дальшого вдосконалення діяльності Координаційного комітету по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю при Президентові України" у складі Координаційного комітету по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю при Президентові України затверджено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
19 березня Прийнято спільний наказ Міністерства юстиції України та Пенсійного фонду України від 19 березня 2004 року № 25/5/39 "Про взаємодію органів державної виконавчої служби та Пенсійного фонду України".
18 березня Наказом Міністерства юстиції України від 18 березня 2004 року № 26/5 затверджено Інструкцію про порядок розгляду звернень та особистого прийому громадян у Міністерстві юстиції України, в установах та організаціях, що належать до сфери його управління
18 березня В ході візиту в Україну делегації Антитерористичного підрозділу Управління ООН з наркотиків та злочинності, відбулася зустріч офіцера Антитерористичного підрозділу Управління ООН Долгор Солонго з представниками Міністерства юстиції України. Була висловлена готовність надати Україні допомогу в аналізі та узгодженні національного законодавства з положеннями міжнародних антитерористичних конвенцій та протоколів.
17-19 березня 17-19 березня відбувався візит до України делегації Секретаріату Ради Європи, в ході якого було затверджено проект П'ятої спільної програми Європейської Комісії та Ради Європи для зміцнення стабільності та демократії в Україні. Проект П'ятої спільної програми Європейської Комісії та Ради Європи передбачає заходи щодо допомоги Міністерству юстиції України в експертизі національного законодавства.
17 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 17 березня 2004 року № 328 "Про утворення Міжвідомчої комісії з координації роботи пов'язаної з реалізацією положень Концепції функціонування та розвитку оптового ринку електричної енергії України" у складі Міжвідомчої комісії з координації роботи пов'язаної з реалізацією положень Концепції функціонування та розвитку оптового ринку електричної енергії України затверджено першого заступника Міністра юстиції України у зв'язках з Верховною Радою України – Супруна Василя Федоровича.
11 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року № 300 "Про затвердження складу Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі" у складі Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі затверджено Єфіменка Леоніда Васильовича – заступника Міністра юстиції України.
5 березня Розпорядженням Президента України від 5 березня 2004 року № 40/2004-рп "Про спеціальну комісію з перевірки додержання законодавства з питань адміністрування і відшкодування податку на додану вартість" у складі спеціальної комісії з перевірки додержання законодавства з питань адміністрування і відшкодування податку на додану вартість затверджено Стрекалову Ольгу Степанівну – директора департаменту фінансового законодавства Міністерства юстиції України.
5 березня Указом Президента України від 5 березня 2004 року № 280/2004 "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких указів Президента України" внесено зміни до Положення про Міністерство юстиції України. Указом уточнено повноваження Міністра юстиції України, перших заступників Міністра та заступників Міністра.
5 березня Наказом Міністерства юстиції України від 5 березня 2004 року № 21/5 "Про внесення змін до Граничної чисельності приватних нотаріусів у нотаріальних округах". Чисельність приватних нотаріусів збільшено на 45 осіб.
5 березня Наказом Міністерства юстиції України від 5 березня 2004 року № 23/5 внесено зміни до Положення про умови і порядок проведення тендерів (конкурсів) з визначення спеціалізованих організацій для реалізації арештованого державними виконавцями майна.
4 березня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 4 березня 2004 року N 105-р "Про утворення експертно-аналітичної групи для опрацювання пропозицій та заходів стосовно забезпечення умов стабільного функціонування ринку нафти і нафтопродуктів" до складу експертно-аналітичної групи введено Супруна Василя Федоровича – першого заступника Міністра юстиції у зв'язках з Верховною Радою України.
4 березня Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2004 року № 263 "Деякі питання поліпшення організації законопроектної діяльності" Міністерство юстиції України здійснює функції головного розробника:
з 1 січня 2004 року – проектів законів, що стосуються прав і свобод людини, відносин між громадянином і державною владою, конституційного устрою, повноважень і взаємовідносин органів державної влади, судоустрою та судочинства, цивільного і кримінального законодавства;
з 1 січня 2006 року – інших проектів законів.
4 березня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 4 березня 2004 року № 102-р "Про затвердження складу Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні у 2004 році Року сім'ї" у складі Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні у 2004 році Року сім'ї затверджено Горбунову Лідію Миколаївну – заступника Міністра юстиції України.
4 березня Прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 4 березня 2004 року № 279 "Про утворення Міжвідомчої групи із забезпечення інтересів України в Іраку". До складу Міжвідомчої групи із забезпечення інтересів України в Іраку увійшов Мармазов Василь Євгенович – заступник Міністра юстиції України.
3 березня Постановою Кабінету Міністрів України від 3 березня 2004 року N 225 "Про затвердження складу Митно-тарифної ради України" до складу Митно-тарифної ради України введено Єфіменка Леоніда Васильовича – заступника Міністра юстиції України.
3 березня Наказом Міністерства юстиції України від 03 березня 2004 року № 20/5 затверджено Інструкцію про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України.
3 березня 3 березня 2004 року в м. Києві відбувся "круглий стіл" стосовно приєднання України до Гаазької конвенції "Про захист дітей та співробітництво в галузі міждержавного усиновлення". В обговоренні щодо доцільності приєднання України до вказаної Конвенції взяли участь і представники Міністерства юстиції Украни.
2 березня Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 2 березня 2004 року № 212/к Маркова Володимира Івановича призначено начальником Донецького обласного управління юстиції.
1 березня Міністерство юстиції України та Національний координаційний центр адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів прийняли наказ від 1 березня 2004 року № 17/5/30 "Про затвердження Порядку передання органами державної виконавчої служби майна, конфіскованого за рішенням суду, Національному координаційному центру адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів".
26 лютого У Міністерстві юстиції України відбулося парафування Україною та Ісламською Республікою Іран Договору про видачу правопорушників.
25 лютого У Міністерстві юстиції України відбулося парафування Україною та Ісламською Республікою Іран Договору про передачу осіб, засуджених до позбавлення волі.
21 лютого В ході конференції "Україна в Європі та світі", яка відбулася 20-21 лютого в Києві, в засіданні секції "Реформи в Україні: чого ми досягли" взяв участь і виступив Міністр юстиції України Олександр Лавринович. Міністр заявив про необхідність скасування законів які забороняють виконувати рішення судів.
19 лютого Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 лютого 2004 р. № 88-р "Про утворення робочої групи з підготовки проекту середньострокової Програми розвитку державної служби", у складі робочої групи з підготовки проекту середньострокової Програми розвитку державної служби затверджено Зайця Анатолія Павловича – першого заступника Міністра юстиції України керівника-апарату.
19 лютого Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 лютого 2004 р. № 88-р "Про утворення робочої групи з підготовки проекту середньострокової Програми розвитку державної служби", у складі робочої групи з підготовки проекту середньострокової Програми розвитку державної служби затверджено Зайця Анатолія Павловича – першого заступника Міністра юстиції України керівника-апарату.
19 лютого В рамках державного візиту Президента України до Федеративної Республіки Німеччина відбулися переговори Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Федеральним міністром юстиції Німеччини Бригіттою Цюприс. Обговорювалися питання щодо захисту цивільних прав громадян на двосторонньому та багатосторонньому рівні. Зокрема, про визнання та виконання судових рішень у цивільній сфері, щодо надання інформації про цивільний стан громадян обох країн тощо. В рамках державного візиту Президента України до Федеративної республіки Німеччина відбулась робота секції "Юстиція та правова допомога", яку очолював Міністр юстиції України Олександр Лавринович.
18 лютого В "Українському домі" (м. Київ, вул. Хрещатик, 2) відбулася колегія Міністерства юстиції України з порядком денним: "Про підсумки діяльності Міністерства юстиції України та його територіальних органів у 2003 році і завдання на поточний рік". В роботі колегії взяли участь Міністр юстиції України Олександр Лавринович, представники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, керівники структурних підрозділів центрального апарату Міністерства юстиції України, начальники Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції.
12 лютого Спільним наказом Міністерства юстиції України та Міністерства закордонних справ України від 12.02.2004 р. № 16/5/29 внесено зміни до Інструкції щодо правил забезпечення бланками свідоцтв про реєстрацію актів громадянського стану Міністерства закордонних справ України для їх подальшого передавання дипломатичним представництвам та консульським установам України, порядку їх обліку, зберігання та витрачання.
11 лютого Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2004 р. № 65-р "Про проведення моніторингу виконання центральними та місцевими органами виконавчої влади найважливіших актів законодавства та завдань у першому півріччі 2004 року" Міністерство юстиції України має інформувати в лютому 2004 року Кабінет Міністрів України про результати моніторингу актів законодавства та завдань про стан адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.
11 лютого Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2004 р. № 155 "Про затвердження Основних концептуальних підходів до підвищення ефективності управління корпоративними правами держави" Міністерство юстиції України прийме участь у реалізації Основних концептуальних підходів до підвищення ефективності управління корпоративними правами держави.
11 лютого Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2004 р. № 154 "Деякі питання організації обліку, зберігання та оцінки майна, що реалізується за рішеннями органів виконавчої влади" Міністерство юстиції України разом з іншими органами влади має вирішувати питання організації обліку, зберігання та оцінки майна, що реалізується за рішеннями органів виконавчої влади. Буде створено Єдину інформаційну систему з обліку, зберігання та оцінки майна, що реалізується за рішеннями органів виконавчої влади.
11 лютого Указом Президента України від 11 лютого 2004 р. № 182/2004 затверджено новий склад Міжвідомчої комісії з питань усиновлення іноземцями дітей, які є громадянами України. До складу комісії введено Горбунову Лідію Миколаївну – заступника Міністра юстиції України.
9 лютого Відповідно до Указу Президента України від 9 лютого 2004 р. № 175/2004 "Про систему заходів щодо усунення причин та умов, які сприяють злочинним проявам і корупції" Міністерство фінансів України разом із Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції України, Головним контрольно-ревізійним управлінням України, Міністерством юстиції України повинні узагальнити міжнародну практику відшкодування державою збитків, у тому числі необгрунтованих втрат, завданих суб'єктам підприємницької діяльності та громадянам незаконними рішеннями, діями, бездіяльністю органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб.
4 лютого Постановою Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2004 р. № 118 "Про внесення змін у додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2000 р. № 403" на 12 одиниць збільшено граничну чисельність працівників територіальних органів Міністерства юстиції України. Постанова набирає чинності з 1 січня 2005 року.
4 лютого Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2004 р. № 58-р Міністерство юстиції України візьме участь у заходах щодо запобігання виготовленню та обігу фальсифікованих алкогольних напоїв і марок акцизного збору.
3 лютого Указом Президента України від 3 лютого 2004 р. № 125/2004 першому заступнику Міністра юстиції України – керівнику апарату, Зайцю Анатолію Павловичу, присвоєно перший ранг державного службовця.
30 січня 30 січня 2004 року в Міністерстві юстиції України відбулася зустріч заступника Міністра юстиції України Василя Мармазова з Надзвичайним та Повноважним Послом Фінляндії в Україні Лаурою Рейніля. У ході зустрічі, серед інших, обговорювались питання візиту в Україну делегації експертів Міністерства юстиції Фінляндії для обміну досвідом та можливість співробітництва з правових питань на багатосторонньому рівні.
30 січня Указом Президента України від 30 січня 2004 р. №111/2004 затверджено новий персональний склад Наглядової ради Національного фонду соціального захисту матерів і дітей „Україна-дітям", до складу якої введено Лавриновича Олександра Володимировича - Міністра юстиції України
29 січня Спільним наказом Міністерства юстиції України та Міністерства освіти і науки України від 29 січня 2004 р. №10/5/68 затверджено Положення про стипендію Міністерства юстиції України студентам факультету юстиції Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого.
28 січня Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 січня 2004 р. № 37-р Міністерство юстиції України візьме участь у заходах щодо зменшення негативного впливу автомобільних транспортних засобів на довкілля на 2004 – 2010 роки.
28 січня Постановою Кабінету Міністрів України від 28 січня 2004 року № 92 внесено зміни до Порядку та умов обов'язкового державного страхування державних виконавців.
27 січня Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2004 р. № 77 за вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики щодо релігії, церкви і релігійних організацій, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджено Любчика Володимира Пимоновича – начальника управління релігієзнавчої та аналітичної роботи Державного комітету у справах релігії; Маліборського Володимира Антоновича – голову Комітету у справах релігій при Раді міністрів Автономної Республіки Крим.
26 січня Указом Президента України від 26 січня 2004 р. № 98/2004 у складі Ради з питань реформування судової системи України затверджено Лавриновича Олександра Володимировича – Міністра юстиції України.
26 січня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 січня 2004 р. № 33-р Мін'юсту виділено 850 тис. гривень, не використаних у 2003 році на фінансування заходів, передбачених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2003 р. № 825.
23 січня У м. Києві, за ініціативи Міністерства юстиції України та Посольства Канади в Україні, відбувся круглий стіл: "Корупція в Україні: аналіз, проблеми, пошук рішень". Під час круглого столу було заявлено про те, що Україна і Канада започатковують новий трирічний проект у сфері боротьби із корупцією.
22 січня Наказом Міністерства юстиції України від 22 січня 2004 року № 42/к Семьоркіну Олену Миколаївну призначено директором Центру правової реформи та законопроектних робіт при Міністерстві юстиції України.
22 січня Указом Президента України від 22 січня 2004 р. № 74/2004 Зайця Анатолія Павловича призначено першим заступником Міністра юстиції України-керівником апарату.
22 січня Указом Президента України від 22 січня 2004 № р. 73/2004 Зайця Анатолія Павловича звільнено з посади першого заступника Міністра юстиції України.
22 січня У Міністерстві юстиції України відбулась зустріч заступника Міністра юстиції України Інни Ємельянової з директором групи міжнародного співробітництва Міністерства юстиції Канади, керівником Україно-Канадського Проекту сприяння доброчесності Сержем Лорті. За результатами зустрічі було повідомлено, що Україна планує розробити навчальний курс протидії корупції.
22 січня Відбулася зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Надзвичайним і повноважним Послом Японії в Україні Кішічіро Амає. Міністр передав японському дипломатові проекти двох міждержавних Договорів про співробітництво у правовій сфері між Україною та Японією.
19 січня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 січня 2004 р. № 20-р затверджено членами колегії Держкомрелігій Клижку Миколу Дмитровича, Лисенка Анатолія Вікторовича та увільнено від цих обов'язків Поліщука Валерія Васильовича, Ягодку Віктора Григоровича.
19 січня Указом Президента України від 19 січня 2004 р. № 58/2004 затверджено Перелік посадових осіб органів державної влади, на яких покладається виконання функцій державного експерта з питань таємниць. По Міністерству юстиції України державними експертами з питань таємниць визначено Міністра та Першого заступника Міністра.
19 січня У Міністерстві юстиції України відбулася зустріч Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з представниками ПАРЄ. Обговорювалися питання конституційної реформи в Україні.
15 січня Міністерством юстиції України прийнято наказ від 15 січня 2004 р. № 8/5 "Про огляд-конкурс на організацію правової роботи в міністерствах, інших центральних органах влади".
14 січня Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 січня 2004 р. № 17-р засновано 10 стипендій Міністерства юстиції України для студентів факультету юстиції Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого.
14 січня Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 січня 2004 р. № 7-р утворено Міжвідомчу комісію з питань удосконалення діяльності санаторно-курортних закладів та захисту майнових інтересів держави під час їх приватизації, до складу якої введено Горбунову Лідію Миколаївну - заступника Міністра юстиції України.
13 січня У Міністерстві юстиції України відбулася зустріч заступника Міністра юстиції України Василя Мармазова з Головою Європейської Комісії Сейму Республіки Польща, паном Юзефом Олекси. Обговорено досвід Міністерств юстиції України та Республіки Польща щодо адаптації законодавства України до законодавства ЄС.
5 січня Відповідно до указу Президента України від 5 січня 2004 р. № 4/2004 Міністерство юстиції України візьме участь у реалізації заходів щодо Стратегії реформування системи державної служби в Україні.
На попередню сторінку
АНОНСИ ПОДІЙ
3.11.2010р.
Особистий прийом громадян заступником Міністра юстиції – директором Департаменту державної виконавчої служби Геннадієм Стадніком
3.11.2010р.
Зустріч першого заступника Міністра юстиції Інни Ємельянової з представниками Школи вищого корпусу державної служби
3.11.2010р.
Підписання Угоди про співробітництво між Міністерством юстиції України та Міністерством юстиції Республіки Македонія

Інші анонси >>

  • Обговорюємо
    законопроекти
  • Гарячі телефонні лінії Мін‘юсту
  • Роз’яснення, юридичні консультації
  • Державна реєстрація нормативних актів
  • Нормотворча діяльність
  • Адаптація законодавства України до норм ЄС
  • Єдині та державні реєстри
  • Захист інтересів держави в Європейському суді
  • Співробітництво у цивільних та кримінальних справах
  • Нотаріат
  • Примусове виконання рішень судів
  • Антикорупційні ініціативи
  • Легалізація об’єднань громадян
  • Реєстрація друкованих ЗМІ та інформагентств
  • Міжвідомче міжнародне співробітництво
  • Виконання міжнародних конвенцій
  • Співпраця з міжнародними інституціями
  • План роботи та аналітична звітність Міністерства
  • Державні закупівлі
  • Євро—2012
Пошук


 Шукати в новинах
 Шукати фразу

Розширений пошук

  • Новини Міністерства
  • ЗМІ про Міністерство
  • Фотоальбом
  • Інформаційно-правові ресурси в Інтернеті
Пошукова система «Єдиний Реєстр громадських формувань»
Перелік громадських формувань
  • Політичні партії
  • Громадські організації
  • Благодійні організації
  • Постійно діючі третейські суди
  • Творчі спілки
  • Торгово-промислові палати
  • Інформація про місцеві громадські формування
Реєстр символіки громадських формувань
Реєстр друкованих ЗМІ та інформагентств
Реєстр адвокатських об’єднань
Реєстр атестованих судових експертів
Система публічних торгів конфіскованим та арештованим майном
Перевірка спеціального бланка нотаріального документа

АРХІВ НОВИН
Листопад
Пн18152229
Вт29162330
Ср3101724
Чт4111825
Пт5121926
Сб6132027
Нд7142128

Всі новини >>