This version of the page http://www.golos.com.ua/Print.aspx?id=174126 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-28. The original page over time could change.
Голос України - газета верховної ради України (версія для друку)
 Суспільство

Улюблену газету —від «Любимого міста»
— Коли до нас звернувся Валентин Петрович Ісаков з проханням надати допомогу й передплатити газету «Голос України», — розповідає керівник громадської організації «Любиме місто» Геннадій Сиротін (на знімку), — ми вирішили допомогти не лише йому, а й іншим ветеранам війни і праці. З 1 липня 50 одеських ветеранів отримуватимуть п’ятиразовий випуск «Голосу України». Ми не нав’язували їм своєї думки про газету. Фронтовики казали, що «Голос України» — це одна з небагатьох всеукраїнських газет, яка пише про ветеранські проблеми не тільки до пам’ятних дат. Особисто я, читач газети із шестирічним стажем, повністю з ними згодний. Свою акцію ми назвали «Улюблену газету — від «Любимого міста».
Громадська організація «Улюблене місто», яку два роки тому створив і з перших днів керує нею Геннадій Сиротін, сьогодні в Одесі — найефективніша, має найвищий рейтинг довіри серед городян. У всіх районах міста працюють громадські приймальні «Улюбленого міста», з березня нинішнього року вони одержали статус «Громадські приймальні одеського міського голови Едуарда Гурвіца».
Організацій, що декларують надання допомоги людям, сьогодні в Одесі чимало. Але чи всі вони можуть сказати, що одесити вдячні їм за роботу? «Улюблене місто» це сказати може.
Ця організація свого роду унікальна за формами і методами роботи. У ній кілька структурних підрозділів — від житлово-комунального до історико-краєзнавчого. У штаті «Улюбленого міста» немає сантехників, покрівельників, електриків, зв’язківців, пічників, будівельників. Але саме «Улюблене місто» відгукується на прохання городян про ремонт дахів, водопроводів, чищення димоходів. Активісти «Улюбленого міста», одержавши прохання-заявку від городян на надання допомоги в житлово-комунальних справах, ідуть з нею до чиновників, які зволікають з розв’язанням проблеми. Вони буквально контролюють кожен крок фахівців ЖКГ з ремонту даху чи водопровідної системи. Тобто «Улюблене місто», по суті, виконує на громадських засадах роль адвокатів у відносинах городян із чиновниками.
На початку діяльності «Улюбленого міста» траплялося всіляке — бувало, чиновники просто не помічали громадську організацію, намагалися перекласти виконання своїх обов’язків на інші організації. Але енергії, наполегливості, зубастості «Улюбленому місту» не позичати. І результатом такої діяльності ставали відремонтовані дахи й під’їзди, освітлення вулиць.
І, звичайно, тема особливого звучання для «Улюбленого міста» — ветерани й ті, кому сьогодні через хвороби важко виживати. Їм регулярно й не тільки до свят, доставляють продуктові набори, ліки, окуляри, слухові протези, товари домашнього побуту. Тепер у статті витрат, як запевнив Геннадій Сиротін, з’явиться й нова графа — передплата 50 ветеранам газети «Голос України».
 
В’ячеслав ВОРОНКОВ.