This version of the page http://www.uipa.kharkov.ua/inter.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-24. The original page over time could change.
Міжнародна діяльність та співробітництво УІПА з закордонними партнерами
Загальна інформація
УІПА сьогодні
Історія
Ректорат
Кафедри
Факультети та спеціальності
Бібліотека
Аспірантура та докторантура
Центр підготовки іноземних громадян
Навчальна робота
Науково-методичні розробки
Дистанційна освіта
Розклад занять та працевлаштування
Наукова робота
Організація наукової роботи
Конференції
Наукові школи
Спеціалізовані вчені ради
Збірники наукових праць. Видавнича діяльність
Науково-дослідні лабораторії
Співробітництво
Міжнародні зв`язки
IGIP
Науково-методична комісія
Студентське життя
Самоврядування
Дозвілля студентів
Студентський сайт
  • Головна сторінка
  • Новини
    • Останні новини
    • Архів 2009
    • Архів 2008
    • Архів 2007
  • Абітурієнту
    • Вітання ректора
    • Огляд ВНЗу
    • Спеціальності
    • Умови прийому
    • Вартість навчання
    • Прийом документів
    • Дні відкритих дверей
    • Підготовчі курси
    • Організація навчальної роботи
  • Контакти

Міжнародна діяльність

Встановлення та розвиток міжнародних зв’язків з вищими навчальними закладами та організаціями держав ближнього та дальнього зарубіжжя є одними з пріоритетних напрямків діяльності Української інженерно-педагогічної академії. Міжнародне співробітництво має своєю метою розвиток між університетськими довгостроковими програмами співробітництва у галузі студентського обміну, науково-дослідної роботи, інформаційного та технологічного обміну.

З метою підняття авторитету академії в наукових колах України та за кордоном, а також з метою інтеграції академії у світовий простір міжнародна діяльність академії реалізується у напрямку організації стажування, навчання у ВНЗ закордонних країн на основі угод з країнами-партнерами, міжнародних програм тощо; організації системи співпраці з закордонним університетами при виконанні угод, наукових та науково-дослідних робіт за сумісними проектами.

Співробітники академії активно працюють над створенням нових та підтримкою вже налагоджених контактів з закордонними партнерами.





Академія співпрацює за угодами та підтримує міжнародні зв’язки з питань підготовки інженерно-педагогічних кадрів з партнерами з 9 країн.

 

Співробітництво УІПА з закордонними партнерами

№ з/п Країна  . Навчальний заклад/організація
1 Росія Московський державний агроінженерний університет ім. В.П. Горячкіна
2 Китай Тяньцзінський інженерно-педагогічний університет (ТІПУ)
Цзянсуйський педагогічний університет технології та освіти (ЦПУТО)
3 Білорусь Міжнародна академія технічної освіти (МАТО)
4 Болгарія Технічний університет Габрово
5 Казахстан Східно-Казахстанський державний технічний університет ім. Д. Серикбаєва
6 Словаччина Словацький технологічний університет
7 Німеччина Reactos-Medienforschung
Европейская академия
8 Литва Вільнюський технічний університет ім. Гедиминиса

Досить серйозним напрямком діяльності Української інженерно-педагогічної академії стало її членство в структурі й активна участь у проектах Міжнародного товариства інженерної педагогіки (die Internationale Gesellschaft fur Ingenieurpadagogik – IGIP).

При академії створено і працює Національний моніторинговий комітет України (НМКУ) під егідою Міжнародної організації інженерної педагогіки (IGIP). Відповідно до наказу №61 від 21.03.2000р. У вересні 2001р. у м. Клагенфурт (Австрія) Українська інженерно-педагогічна академія одержала офіційні документи по акредитації УІПА як навчального закладу, що відповідає вимогам підготовки європейських викладачів інженерних дисциплін, а випускники Центру - дипломи Європейських викладачів інженерних вузів.

При академії працює Центр підготовки іноземних громадян, в якому щорічно проходять навчання студенти з багатьох країн світу. До складу Центру входить підготовче відділення, що здійснює довишівську підготовку іноземних громадян. За один рік навчання студенти, разом з вивченням української або російської мови, одержують необхідні знання з математики, фізики, хімії, біології та з інших фундаментальних наук. Навчальний рік складається з двох семестрів – осіннього і весняного.

Іноземні громадяни, що успішно закінчили підготовче відділення, одержують Свідчення державного зразка, яке дає право на подальше навчання у вищих навчальних закладах України.

За роки існування підготовчого факультету на ньому навчалися студенти з Ірану, Сирії, Марокко, Іраку, Танзанії, В’єтнаму, Японії, Китаю та інших країн.

В рамках підписаних угод з закордонними навчальними закладами викладачі та співробітники академії виїжджають до країн партнерів з метою участі у міжнародних конференціях, семінарах; студенти та аспіранти УІПА проходять стажування в закордонних вищих навчальних закладах.

У зарубіжних наукових виданнях Угорщини, Норвегії, Японії, Росії, Болгарії публікуються статті викладачів академії. Відповідно в збірнику наукових праць УІПА «Проблеми інженерно-педагогічної освіти» опубліковано роботи фахівців з Китаю, Литви, Болгарії, Росії, Словаччини, Казахстану, Австрії, Сербії.

Міжнародні зв’язки УІПА постійно поглиблюються та розширюються за напрямками співробітництва із закордонними партнерами. Академія використовує всі можливості міжнародного співробітництва для розвитку наукових досліджень, широкого впровадження наукових розробок і проектів, зміцнення навчально-методичної бази академії. Такі форми співпраці, як: обмін студентами і викладачами; участь у міжнародних семінарах та конференціях для встановлення міжнародних контактів; участь у нових проектах, що передбачають впровадження нових методів навчання в ВНЗ України - все це сприятиме входженню академії у світовий освітній простір.

Наказ Про затвердження Положення про прийом іноземних громадян в українській інженерно-педагогічній академії

Наказ Про затвердження «Положення про службові відрядження і направлення за кордон працівників, студентів, аспірантів і докторантів Української інженерно-педагогічної академії»