This version of the page http://www.uipa.kharkov.ua/dist.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-21. The original page over time could change.
Дистанційна освіта
Загальна інформація
УІПА сьогодні
Історія
Ректорат
Кафедри
Факультети та спеціальності
Бібліотека
Аспірантура та докторантура
Центр підготовки іноземних громадян
Навчальна робота
Науково-методичні розробки
Дистанційна освіта
Розклад занять та працевлаштування
Наукова робота
Організація наукової роботи
Конференції
Наукові школи
Спеціалізовані вчені ради
Збірники наукових праць. Видавнича діяльність
Науково-дослідні лабораторії
Співробітництво
Міжнародні зв`язки
IGIP
Науково-методична комісія
Студентське життя
Самоврядування
Дозвілля студентів
Студентський сайт
  • Головна сторінка
  • Новини
    • Останні новини
    • Архів 2009
    • Архів 2008
    • Архів 2007
  • Абітурієнту
    • Вітання ректора
    • Огляд ВНЗу
    • Спеціальності
    • Умови прийому
    • Вартість навчання
    • Прийом документів
    • Дні відкритих дверей
    • Підготовчі курси
    • Організація навчальної роботи
  • Контакти

Головна сторінка системи навчального менеджменту

http://cdo.uipa.kharkov.ua

Що таке дистанційна освіта?

При дистанційній технології навчання навчальні матеріали надаються за допомогою спеціалізованого інформаційно-освітнього середовища на будь-якій відстані від навчального закладу через мережу Internet. Організація процесу навчання здійснюється з використанням спеціальної програмної оболонки - системи навчального менеджменту. У УІПА використовуеться популярна система moodle.

Студент дістає доступ до навчальних матеріалів через мережу Internet. Він заходить в систему під своїм паролем, що дозволяє однозначно знати, коли і що він виконував і подивитися результати роботи. Кожен працює в прийнятний для себе час в зручному місці і в зручному темпі стільки, скільки йому особисто необхідно для освоєння предмету і отримання необхідних заліків по вибраних курсах.

У очній формі проходить складання іспитів, курсових і дипломних проектів, а також окремих лабораторних робіт, які ставлять за мету навчити працювати з устаткуванням практично.

Забезпечення якості навчання

Якість навчання в першу чергу визначається якістю представленого для вивчення матеріалу, багато в чому - вибраною методикою навчання, чіткістю організації і проведення навчального процесу, систематичним контролем засвоєння матеріалу. Як і при традиційному навчанні, дистанційне розділене по семестрах, які мають перелік обов'язкових для освоєння предметів.

Відсутність можливості очного контролю якості навчання замінюється системою тестування, як в процесі навчання, так і на стадії, що завершує його.

Для ефективності процесу навчання в оболонці налагоджена постійна взаємодія студентів і викладача. Асинхронна взаємодія передбачає обмін повідомленнями і результатами роботи, організацію постійно діючих форумів. Синхронна взаємодія організована у вигляді чатів.

Що потрібне для навчання з використанням дистанційної технології?

Необхідна початкова комп'ютерна підготовка: уміння працювати в операційній системі Windows, в мережі Internet і базові знання роботи з MS Word.

Для тих, у кого є комп'ютер з підключенням до Internet, вчитися можна прямо вдома або на роботі. Процес навчання не вимагає постійного підключення, отримавши завдання, студент відключається, виконує його, а при новому підключенні висилає результати роботи. Тому витрати на доступ до Internet незначні, достатньо будь-якого способу підключення.

Зараз в Академії практикується змішана система – окремі предмети вивчаються традиційно, окремі – з використанням дистанційних технологій. Це здебільшо компьютерні предмети, викладачі яких є ентузіастами і дбають про якість навчального процесу. Результати анкетування показують, що студенти схвально сприймають дистанційне навчання, тому очікується розширення використання цих технологій аж до повного переведення окремих спеціальностей на дистанційне навчання.

Навчальні матеріали для викладачів і студентів

Для викладачів по підготовці дистанційних курсів
Для викладачів по проведенню дистанційного навчання
Для студентів

Контакти

Питання по особливості навчання із застосуванням дистанційних технологій можна задати по E-mail:

cdouipa.kharkov.ua