This version of the page http://dzyga.com.ua/2005/music/12.10.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-09. The original page over time could change.
Важкі часи важкої музики
пппппппп



Концертна “Лялька”

12 жовтня в клубі “Лялька” відбувся металевий концерт за участю білоруських Veld та запорізьких Hyperion. Зарубіжних метал-банд “Лялька” приймає вже не вперше. Останній великий сейшн відбувся за участю російських Moray Eel та Everlost. Концерт Veld та Hyperion у Львові проходив в рамках туру, який охопив найбільші міста України та Білорусі. В нашому місті з ними виступали місцеві команли Dogma та Ambivalence.

Концерт повинен був початись о 20:00, але, звичайно, почався невчасно (приблизно з годинним запізненням). В залі зібралось більше ста чоловік (не враховуючи музикантів).

Першими виступали Ambivalence. Група змінила стиль в бік brutal death metal. В групі два гітаристи (вірніше гітарист і гітаристка). Оскільки недавно групу залишив (невідомо на який відрізок часу) гітарист Назар, то в  якості другого гітариста виступив Олександр Денисенко з Pagan Land. Добре “відcтукав” новий драммер групи Сєня. Прозвучала моя улюблена “Deadlock”. Але хоч я і звик до альбомної версії, з клавішними, без них пісня не втратила своєї мелодики. Також гурт виконав нову річ – “Макдональдс” (до речі, українською мовою, адже решта їх пісень – англомовні).

Другими виступали Dogma. Група грає мелодік-дез метал. Попри проблеми із звуком, Dogma таки прозвучали,хоча 10 вересня. Здається, вони вже на такому рівні, коли від якості апаратури мало що залежить – якість музону відчувається все одно. «Догматики» виконали декілька нових і декілька старих пісень (“Into the Never”, “Born to Crawl”, “P.C.”та інші).

Третіми виступили хед-лайнери Hyperion (Запоріжжя). Хлопці грують супер-швидкісний брутал дез метал, і в цьому вони таки найкращі в Україні.

Закривали концерт гості з Білорусі – Veld. Прикро, що ще до початку їхнього виступу народ почав потрохи розходитись, але ті, що залишилися, точно не пошкодували. Ніхто з банди не знітився невеликою кількістю людей в залі, музиканти самі собі накрутили звук і від перших до останніх акордів вони протримали натовп в напруженні. Було відчуття присутності на виступі фірмової банди десь в фірмовому закордонному клубі, який просто за збігом обставин чомусь став схожим на Ляльку.

Приємно, що останнім часом відбувається досить багато death, grind та black metal сейшнів. Однак існує проблема – з кожним подібним сейшном кількість шанувальників важкої музики на концертах зменшується, що примушує задуматися. Наступний концерт з цієї серії відбудеться в «Ляльці» 13 листопада. Виступатимуть Hatecraft, Diversia (Росія) та Bazooka Band (Львів). Чекаємо справжніх фанів металу!

Павло Цебенко



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



© DZYGA 2001 - 2007 WEB - адміністратор