This version of the page http://dzyga.com.ua/2007/music/02_10.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-08. The original page over time could change.
Готична вечірка
Музика в Ляльці

Готична вечірка


Фото: Денис Овчарук

Музика в “Ляльці”

Готична вечірка

Інвазія готів Інтерв’ю із готично-танцювальним діджеєм Хоміусом.

Смерті боїшся?

Смерть – це просто перехід в інший вимір, чого тут боятися? Все залежить від того, як прожити це життя.

А яку форму потойбічного життя вибираєш для себе, хоч сповідатись перед відходом збираєшся?

Точно не вибрав би реікарнацію. Взагалі обрав би все у руслі християнської традиції, навіть би сповідався, якщо встиг би. Але людина своїм обмеженим розумом не може цього уявити, ці всі картинки, які намальовуються є дуже примітивними: і картинки пекла, і раю у стилі свідків Єгови…

Як в миру називаєшся і чим займаєшся?

Ростислав Антимис. Підприємець, зразковий сім’янин, батько, друзі кажуть – красивий, ги-ги.

Що може врятувати світ?

Та не треба його рятувати, він загине і без нас.

Чого не анти, не венеди, а – готи? Готи взагалі-то були загарбниками, що за непатріотичне неподобство?

Ну племена готів до готичної культури мають таке саме відношення, як Заратустра Ніцше до зороастризму. «Готи» пішло від терміну «готичне», що в англійській мові виражається через поняття «гротескний», «жахливий», «похмурий»… Від цього пішло поняття готичної літератури, а потім перекинулось і на музику та субкультуру.

Готи – на руках колготи, це всі знають, а якщо залишити в спокої прикид, чим відрізняється сама філософія готів?

Як і більшість субкультур, готична не позбавлена стереотипів, які притаманні людям не надто обізнаним. Чорна готична субкультура насправді є дуже різнокольоровою. На останніх фестивалях це було видно, навіть одяг ряснів до жовтих чи зелених тонів. Готична культура постійно народжує дуже багато різних субкультур – там «кіберготи», чи «корпорейтів слейв готи», які ходять на роботу у піджаках, приховуючи свій пірсинг і тату…

Ідеології, як такої немає, бо нема лідера. Взагалі більшість молодіжних субкультур є явищем спонтанним, яке породжене коливаннями суспільної свідомості, а готична субкультура є дуже неоднорідною і аморфною.

То що – для того, щоб вважати себе готом, достатньо слухати «Dead can dance» чи «Lakrimosa»?

Не зовсім. Але це вже є межами, бо навіть, якщо включити ту саму танцювальну готику наприклад в «Мілленіумі», то стандартні відвідувачі розбіжаться, бо вона не сприйметься. В більшості, це похмура і навантажуююча музика.

Тупе стандартне питання, на яке хочеться почути твою відповідь: чим відрізняються готи і блекери?

Музичними вподобаннями. Як такої ідеології у готів нема. Всі ці забавки типу «готика врятує світ» є дитячими шизоїдними мареннями.

Як людина, яка робила готичні концерти в нас і була за кордонами, скажи чим наші готи відрізняються від їхніх?

Насамперед майновим статусом. Відповідно до цього і можливістю одягнутися, купити квиток на концерт, а особливо – привезти відому групу і влаштувати концерт, ще й так, щоб він окупився. Тепер в Україну пробують привозити готичних зірок, але концерти є збитковими. Ну і звичайно наші готи відрізняються поінформованістю, не зважаючи на те, що в нас вже є інтернет.

Екскурсія у твою готичність. Як сам почав слухати готику?

Десь у тринадцять років почув «Кому Вниз». Потім зібралися люди і ми створили готичний клуб «Гаммадіон», це не був зовсім тернопольський чи український проект, швидше – ноосферний. Організовували фестивалі «Чорна Ліра»… Наразі люди, які робили цей фестиваль, займаються своїми комерційними проектами. Але ми мріємо, коли заробимо трохи грошей, робити концерти далі. Просто перші «Чорні Ліри» були дуже збитковими…

Якись поступ готів на теренах Вітчизни бачиш?

Нових груп майже не з’являється та й ні про які особливо свіжі заходи я не чув… Ні, напевно.

Але на готичну вечірку в «Ляльці» набилося стільки народу, що не можна було пройти…

Просто цілий рік не було ніяких заходів. Звичайно, що зацікавив усіх приїзд одеського гурту «Grey Scale», проект дуже талановитого музиканта Сашка Гречаника. Він не міг просто так залишитись поза увагою.

А як тоді «Audi Sile», ти ж був свого часу їхнім продюсером?

Зараз вони переїхали в Київ і грають дез-метал, мені так казали. Я навіть із діджеюванням зав’язав. Це був мій останній виступ, недавно в «Ляльці».

Чо так?

Просто вважаю, щоб займатись якісно справою, треба постійно бути в курсі, відслідковувати всі зміни, новини, технічно вдосконалюватись… А тепер не маю на це часу. Краще залишити це людям, які займаються цим професійніше.

Що читаєш, хто з філософів, крім Ніцше?

Ніцше.

А зі світських книжок?

Щось про виховання дитини. У мане є донечка Софія, і ще скоро намічається хлопчик.

Чо українці не можуть влагодити своє життя?

Кожен народ має таке життя, на яке заслуговує.

Музичні пляни на майбутнє?

У квітні-травні хочу привезти до Львова пару польських готичних гуртів. Так що – чекайте.

ГОТував інтерв’ю Юрко ВовкоГон


бюро переводов онлайн, бюро агентство переводов ; Прикольные сувениры оптом

© DZYGA 2001 - 2007 WEB - адміністратор