This version of the page http://dzyga.com.ua/2007/music/01_21.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-10-08. The original page over time could change.
Випуск ParaDek DJ SCHool
Музика в Ляльці

Випуск ParaDek DJ SCHool DJ Derrick & DJ Tonika


Фото: Денис Овчарук

Музика в “Ляльці”

Випуск ParaDek DJ SCHool


З дитинства слухав метал і для мене будь-яка музика штучного походження видавалась чимось таким пластмасовим і неїстивним, ну як «Мівіна», але...

Але вчора таки зрозумів від чого люди тягнуться. Вчора, це я про неділю, у «Ляльці» проходив своєрідний захист дипломів – виступ випускників львівської школи діджеювання  ParaDek DJ SCHool. Засновники, вчителі і наставники школи DJ Derrick та DJ Tonika дочекалисьсвого вже п’ятого випуску. А імена нових діджеїв просто перелічу, бо вам ще не раз доведеться про них чути: DJ COSMIT, DJ BLACK N GEL, DJ KARDIOGRAMM, DJ JURAP, DJ WHITEMAN, DJ MARGARETT, DJ NEONIX, DJ KARINA DOMINIC.

 Нарід сходився повільно, але впевнено, розраховуючи на затяжну і драйвову ніч. В людей досвіду в таких речах було більше ніж у мене. Згодом люду набилося так, що не було де платівці впасти.

Ритми проходять крізь шкіру, м’ясо, нутрощі, мозок, клапани серця і сітківка очей скорочуються в такт із динаміками... Такий собі  вид медитації в сучасному світі.

Не впевнений, що почну слухати якийсь drum&bass, break beat чи інші кислотні препарати, але повага до діджейської справи таки виникла, та й час не вважаю згаяним.

Щоб не читати мої аматорські враження про справу, у якій не сильно петраю, читайте краще що розповів майстер діджеювання у Львові DJ Derrick.

 

Drum  &  Derrick

Інтерв’ю із DJ Derrick-ом, засновником ParaDek DJ SCHool. Розмовляли якраз перед виступами випускників  21 січня в «Ляльці».

Якщо я вже тебе зловив, то розкажи трохи про вашу школу і як до неї можна потрапити.

Школа заснована мною і DJ Tonik-ою два роки тому, це вже наш п’ятий випуск. Мета школи навчити людей поводитись з апаратурою, дати їм якісь перші кроки діжеювання. Ми вже цим займаємось із 98-го року і можемо щось розповісти людям. Школа працює при компанії «Ніко», яка займається звуком і світлом на дискотеках, знаходиться на вулю Личаківській 6/15.

Як із вами може сконтактувати людина, котра бажає займатись діджеюванням?

Найбільш розповсюджене питання. Ми ведемо сайт www.dnb.in.ua. Він присвячений нашій діяльності. Якщо зайдете на розділ  DJ SCHool, то потрапляєте на сторінку школи ParaDek, де є активна анкета – заповнюєте і надсилаєте нам. Ми відповідаємо кожному. Потім ми назначаємо співбесіду, по результатах якої здійснюємо набір.

Які основні вимоги для вступу, як визначаєте що людина варта стати діджеєм?

Ми задаєм декілька навідних питань по тій музиці, яка грається зараз діджеями у всьому світі, по стилях, ще ціквимся для чого людині потрібно це діджейство, чи є в неї якийсь, хоча б мінімальний досвід. Зараз зі з’явою комп’ютерів є різні емулятори і всього можна пробувати вдома. Відбираємо по конкурсній основі людей які готові стати DJ. Тепер попит є великим, так що маємо з кого вибирати. За останній час, десь із двадцяти бажаючих ми можемо набирати тільки вісім. За рік у нас три-чотири випуски. Це – п’ятий.

Що можеш сказати про цей випуск?

Досить сильний випуск, на мою думку. Якщо порівнювати з минулими, нічим не гірший точно. Дає результати те, що в нас вже є досвід і є вибір. Ми намагаємся брати людей, з яких точно може щось вийти.

Можеш назвати імена, якими школа могла б похвалитись?

Із п’ятого випуску ця вечірка і стане підсумком їхнього навчання – найбільш об’єктивною оцінкою є емоції публіки. З минулих випускників є люди, які їздять із гастролями по Україні, є люди, які вистіупають в клубах Львова... Якщо вони стануть такими відомими, що привернуть увагу, то й так всі знатимуть, що вони з нашої школи.

Яким стилям ваші випускники віддають перевагу?

В основному drum&bass. Наприклад із восьми людей, які навчаються в школі, я впевнений, що десь п’ятеро будуть грати  drum&bass. Просто ми з Tonik-ою граємо цю музику.

Звідки таке псвдо – Derrick?

Скорочено від прізвища. Моє прізвище Держко.

Наскільки розвинена у Львові культура діджеювання порівняно з іншими містами України?

Справа в тому, з чим порівнювати. Якщо з рештою України, то розвинена непогано. Останнім часом Львів зробив великий крок у діджействі і вкотре виступив, як традиційна культурна столиця. Ми раді, що теж маємо до цього стосунок. Але безперечно, що переди водить Київ. Причини – загальновідомі.

Чого випуск проводите саме в «Ляльці»?

«Лялька» для нас це клуб, в якому нам дали притулок свого часу, в якому ця музика прижилася у зародковому вигляді і взяла звідси свій розвиток. Ми вважаємо це традицією. Ми починали з «Ляльки» і хочемо, щоб наші випускники теж розпочинали свою працю з неї.

Зі школою розібрались, тепер розкажи трохи про свою музику. Що граєш і де?

Не тільки граю, але й пишу drum&bass. Граю по всіх найбільших містах України, об’їздив з гастролями Польщу, Румунію, Литву, Молдову, Росію,Білорусь...

Де тобі найбільше сподобалось?

Найбільше люблю грати дома, у Львові. А з міст, які найбільше сподобалось: Вільнюс, Санкт-Петербург і міста польщі, там клубна культура дуже добре розвинена.

Чого не вистачає Львову, щоб перетворитись на столицю  DJ-руху?

Відповідь буде банальною: як і в усіх інших галузях культури, нашому місту не вистачає фінансового підгрунтя. Адже у нас завжди було, є і буде багато талановитих людей, але через відсутність матеріальної підтримки, вони починають займатись якоюсь іншою, більш прибутковою, діяльністю і утискають свою творчість. В Києві це простіше.

На останнє, – твоя ціль в житті?

Я хочу випускати свою музику, так щоб вона була доступною всьому світу. Хочу займатись тим, що мені приносить задоволення, щоб провести своє життя не в рутинній праці, а так, щоб після мене щось залишилось.

Вів бесіду Юрко ВовкоГон


если вас интересуют стероиды, половые гормоны - хорошая репутация ; бухгалтерские услуги договор ; продам коляску inglesina б у дешево

© DZYGA 2001 - 2007 WEB - адміністратор