This version of the page http://www.hgi.org.ua/?ch=dix (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-28. The original page over time could change.
ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА
Незалежний громадський сайт інформаційно-аналітичної підтримки
розвитку ефективного місцевого самоврядування і дієвого громадянського суспільства
На головну   Пишіть нам
ХЕРСОН.ГРОМАДА.ІНІЦІАТИВА            
 
  Область        Місто  
УЗНАТИ ОЦІНИТИ ІНІЦІЮВАТИ ОБ'ЯВИ ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СПОНСОРІВ
 
ПРО ПРОЕКТ ЗАСНОВНИКИ ТА ПІДТРИМКА ПРОЕКТУ
ХЕРСОН
Херсон сьогодні >>
Керівники міста і області >>
Діалоги з успішними керівниками >>
Зазирнемо у майбутнє >>
Місто історичне >>
Природні рекорди Херсонщини >>
Важливі контакти міських і обласних служб >>
ГРОМАДА
Громада міста >>
Видатні громадяни >>
Громадські об'єднання >>
Громадська думка >>
Діалоги з лідерами громадських об'єднань >>
Благодійність та меценацтво >>
Громада в історичному
ракурсі >>
Сайти громадянського суспільства >>
САМОВРЯДУВАННЯ
Вектор самоврядування >>
Депутати >>
Місцеві програми >>
Органи самоорганізації населення
Самоврядування у вищих навчальних закладах >>
Шкільне самоврядування >>
Досвід самоврядування >>
ІДЕЇ ТА ІНІЦІАТИВИ
Оголошені конкурси >>
Матеріали конкурсів >>
Пропозиції проектів >>
НАШІ ПРАВА
Загальна декларація з прав людини
Міжнародний Пакт про громадянські і політичні права
Конституція України
Права дитини >>
Право громади >>
Практичні поради
БІБЛІОТЕКА
Тезаурус
Матеріали про демократію
Філософська бібліотечка
Класика сатири

Пошук по сайту





В джазі тільки діти

Світ музики великий та різноманітний як і світ людей з їх смаками та пристрастями А можливо і більший. Є в ньому музика танцювальна і класична, рок та кантрі, рок-н-рол та джаз. Кожний обирає свою.

Наша розповідь для любителів джазу. Справа в тому, що в Херсоні є колектив, де джаз представляють тільки діти. Це диксиленд Херсонського палацу дитячої та юнацької творчості. Унікальність цього колективу в тому, що він є самодіяльним, але його рівень професійний і міжнародний.

З 1998 року Диксиленд неодноразово ставав лауреатом міжнародного дитячого джазового фестивалю ім.. Л. Утьосова в м. Одеса. Змагаючись з колективами з різних країн СНД, колектив кожного разу завойовував почесні І і ІІ місця серед колективів професіоналів.

Восени 2005 року Диксиленд запросили до Києва, прийняти участь у ІІІ дитячому джазовому фестивалі „Атлант – М”. Це було справжнє свято джазу, де виступали гості не тільки з України, а й з-за кордону. Фестиваль проходив у відомому „Арт-клубі 44”. І те, що наші діти виступали на одній сцені з такими світовими зірками джазу, як вокальний секстет Mansaund з м. Києва та американським саксофоністом з Каліфорнії Ericom Marientabom, говорить про рівень підготовки учасників Диксиленду. Клуб просто вибухнув оплесками коли у виконанні ансамблю зазвучали твори Г. Мілера, Г. Уорена, П.Макартні, Дж.Ленона, І.Дунаєвського.

Диксиленд з’явився у 1997 році, народившись з естрадно- духового оркестру при Палаці дитячої та юнацької творчості. Діти, які проявляли здібності, починали займатися джазом, якій потребує більшої віртуозності виконання. Завдяки авторській методиці керівника колективу С.М. Ривкіна учасники дуже скоро оволоділи технікою гри і починають виступати на сцені. Наймолодшому учаснику ансамблю – Роману Купріянову 6 років. Займається він всього півроку, але вже відкривав міжнародний фестиваль в Одесі. Трубачу Миколі Реві 12 років. Займається вік другий рік і має вже свої досягнення. Він лауреат міжнародного джазового конкурсу в Одесі – ІІ місто серед виконавців - солістів по класу труба.

В чому ж секрет навчання? Воно спрямоване більш на індивідуальні заняття з дитиною. Іноді заняття відбуваються кожного дня. Але учні ходять сюди з задоволенням. До речі навчання повністю безкоштовне. У кожного гуртківця оркестру своя історія „Почули, прийшли, спробували”. Діти, які займаються тут дуже різні: є з малозабезпечених сімей і діти вулиці і діти, яких приводять тільки батьки, тому що навчання тут вже є престижним. Отже випускники Семена Миколайовича продовжують набувати професіоналізм в консерваторіях м. Києва і м. Донецька. Багато з них вже стали професійними музикантами в Москві та за кордоном. Отже музика джазу не тільки робить душу м’якше, а характер краще. Це ще для багатьох путівки в життя.

Філенко Вікторія, методист по соціальним та громадським зв'язкам ПДЮТ

 
Громадський простір
 

Актуальна цитата
В области образования нужно начать обращать внимание на обычно игнорируемые вещи. Мы тратим часы на изучение, скажем, структуры правительства или строения амебы. Но сколько усилий затрачивается на изучение структуры каждодневной жизни — на что тратится время, расходуются деньги, куда обратиться за помощью в обществе, в котором все так сложно? Мы принимаем, как само собой разумеющееся, что молодые люди уже знают свою дорогу в нашей социальной структуре. В действительности большинство имеет самое смутное представление о том, как организован мир работы или бизнеса. Большинство студентов ничего не знает о структуре экономики своего города, о работе местного управленческого аппарата или куда обратиться с жалобой на торговца. Многие даже не понимают, как организованы их собственные школы, даже университеты...

Э. Тофлер "Третья волна"

©2005 - 2010 Видавець сайту Херсонська міська громадська організація "Розвиток"


Сайт був створений за підтримки Міжнародного фонда "Відродження"