This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4c1f1cd2842e8/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-16. The original page over time could change.
Прокуратура наказала мерії розібратися з платною медициною | Українська правда - Київ

Прокуратура наказала мерії розібратися з платною медициною

Версія для друку     Додати коментар
21.06.2010  11:03


Фото GettyImages
Прокуратура Києва 11 червня внесла подання до Київської міської держадміністрації з вимогою не допускати порушення конституційних прав громадян на отримання безоплатної медичної допомоги у міських лікарнях.

Таке рішення прокуратурою було прийняте за результатами проведеної перевірки щодо  додержання конституційного права громадян на безоплатну медичну допомогу повідомляє прес-служба відомства.

Після проведеної перевірки прокуратура прийшла до висновку, що "на сьогодні жителі столиці не завжди можуть отримати медичну допомогу в державних і комунальних закладах охорони здоров'я,  не сплативши власні кошти за ліки, харчування та "необхідні витратні матеріали"".

У зв'язку з цим відомство доручило КМДА розробити систему організаційних заходів щодо упередження подібних порушень закону, притягнути до дисциплінарної відповідальності головних лікарів комунальних закладів охорони здоров`я, де виявлялися факти незаконного вимагання оплати медичних послуг.

Також, за даними прокуратури, впродовж 2010 року за фактами незаконної вимоги оплати за надання медичної допомоги у комунальних закладах охорони здоров`я порушено 3 кримінальні справи, у 2009 - 5.

Це стосується закладів охорони здоров`я Дарницького, Голосіївського, Оболонського, Подільського, Солом`янського та Шевченківського районів Києва.

"Українська правда. Київ"

Додати коментар
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Голубченко обіцяє до кінця року здати всі об’єкти, які осточортіли киянам
На Караваєвих дачах загинув мотоцикліст
Мінрегіонбуд отримав перші 100 мільйонів на доступне житло
На станції метро "Хрещатик" на колію впала людина
Колесо трактора впало просто на легковик
    ПУБЛІКАЦІЇ
15
Фоторепортажі
26.08, 14:54

Родина Черновецього відпочиває на найдорожчій віллі Лазурового берегу

Черновецький знайшовся у кращому готелі Женеви
Комітет ЮНЕСКО дозволив далі будувати на Гончара, 17-23?
Новобудови у заповіднику. Чи можна Лавру розвивати цивілізовано?
    КОЛОНКА АВТОРА
15.09.2010, 12:00
Ірина Бондаренко

Три кольори Генплану

- Так а навіщо Черновецький захотів новий Генплан? - питаю свого знайомого з "Центру містобудування і архітектури" - підприємства, яке розробляло новий Генеральний план Києва. - Навіщо новий Генплан? Щоб прикрити земельні роздачі. Всі про це знають, - відповідає він.
14.09.2010, 10:30
Петро Олещук

Адміністративна реформа по-київські: зразок для майбутнього України?

Згідно з Конституцією глав районних державних адміністрацій призначає президент, однак ні в кого не має найменших ілюзій, що глава держави персонально підбирає кадри для усіх посад. Значна частина питань вирішуються де факто саме у президентській адміністрації, діяльність якої не регулюється ні конституцією та законами.