This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4b7160ac5636f/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-09-16. The original page over time could change.
Із рейдерами у книгарні "Сяйво" просять розібратися СБУ і Генпрокуратуру | Українська правда - Київ

Із рейдерами у книгарні "Сяйво" просять розібратися СБУ і Генпрокуратуру

Версія для друку     Додати коментар
09.02.2010  15:18

Верховна Рада звернеться до Генпрокуратури, МВС та СБУ з проханням розібратися з захопленням невідомими особами книгарні "Сяйва".

Про це під час засідання у вівторок заявив спікер ВР Володимир Литвин.

"Нам треба звернуться до Генпрокуратури, МВС, СБУ, щоб вони розібралися в цих питаннях і дали нам вичерпну інформацію. Щоб ми не дозволили захопити останнє, що лишилося на Хрещатику", - сказав Литвин.

Таке рішення було прийняте після звіту депутата від БЮТ Володимира Яворівського, якого разом з нунсівцем Кирилом Куликовим зранку делегували з'ясувати, що сталося з книгарнею "Сяйво".

Яворівський нагадав історію із захопленням приміщення книгарні у понеділок ввечері.

"О 7 годині вечора учора невідомі в чорних масках заскочили в книгарню "Ссяйво", ці люди виставили на вулицю працівників книгарні, навіть не давши їм одягнутися", - сказав нардеп.

За його словами, люди заявляли, що вони нібито є новими власниками.

"Але ж там були власники справжні... Ми запросили документи - є протест прокурора на рішення Шевченківської ради про те, що нібито є новий власник, тобто ці люди не мали жодних підстав, для того щоб вламуватися і самочинно захоплювати відому книгарню", - сказав Яворівський.

За його словами, у вівторок зранку невідомі знову намагалися захопити книгарню, про що складено протокол і викликано міліцію.

"Зараз ми попросили, щоб книгарня склала угоду з державною охороною, щоб державна охорона охороняла приміщення. Хто стоїть за цим страшним беззаконням, я думаю, що ми вам скоро доповімо", - сказав Яворівський.

Як повідомлялося раніше, у понеділок ввечері близько 50 невідомих осіб в масках увірвалися до приміщення книгарні, вигнали на вулицю працівників, а самі забарикадувалися зсередини. 

"Українська правда. Київ"

Додати коментар
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Госпсуд арештував 80% акцій "Київміськбуду"
Київ планує до кінця року продати землі на 360 мільйонів
Китайське метро на Троєщину будуватимуть за японські гроші?
Київрада перекроїла бюджет
Спритні службовці провернули аферу на більш ніж 100 мільйонів
    ПУБЛІКАЦІЇ
15
Фоторепортажі
26.08, 14:54

Родина Черновецього відпочиває на найдорожчій віллі Лазурового берегу

Черновецький знайшовся у кращому готелі Женеви
Комітет ЮНЕСКО дозволив далі будувати на Гончара, 17-23?
Новобудови у заповіднику. Чи можна Лавру розвивати цивілізовано?
    КОЛОНКА АВТОРА
16.09.2010, 15:00
Олег Боровий

Як на "громадських зборах" дерибанили 4 тисячі га київського лісу

Місцева влада вирішила затвердити перед виборами генплан на громадських зборах й розширити межі селища аж на 4 тисячі гектарів за рахунок вікового лісу. Зараз згідно з даними офіційного сайту ВРУ площа селища менша, ніж 100 гектарів.
15.09.2010, 12:00
Ірина Бондаренко

Три кольори Генплану

- Так а навіщо Черновецький захотів новий Генплан? - питаю свого знайомого з "Центру містобудування і архітектури" - підприємства, яке розробляло новий Генеральний план Києва. - Навіщо новий Генплан? Щоб прикрити земельні роздачі. Всі про це знають, - відповідає він.