This version of the page http://www.deputat.org.ua/pp_party_88.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-08-22. The original page over time could change.
Фундація `Відкрите суспільство` - новини, аналітика, Верховна Рада, Експертна думка
 
Неділя 22 серпня 2010

Новини політичних партій

«Батьківщину» перейменують на партію «Блок Юлії Тимошенко»?

Керівництво БЮТ розглядає можливість перейменування партії "Батьківщина" на партію "Блок Юлії Тимошенко" у зв`язку із забороною блокам партій брати участь у виборах депутатів місцевих рад. ...

«Наша Україна» готується до з’їзду

З’їзд ІХ партії «Наша Україна» відбудеться до 21 серпня. Таке рішення було ухвалено на засіданні Ради партії ...

«Наша Україна» проведе політраду 29 травня

«Наша Україна» проведе політраду 29 травня. Відповідне рішення сьогодні було ухвалене під час засідання президії політради партії ...

УНП не піде у Комітет порятунку України

Українська народна партія не піде у Комітет порятунку України, а продовжить формувати реальну праву українську опозицію. Таке рішення було прийнято вчора на засіданні правління. ...

Всі новини

Рейтинг публікацій

1 Мірошниченко: У ПР засуджують спроби підкупу депутатів
2 Комуністи запропонували віддати Держкомзем в руки Мінагро
3 Сьогодні відбудеться екстрене засідання політради НУ- НС
4 БЮТ сподівається знайти компроміс із «регіонами» щодо конституційних змін
5 НУ-НС вимагає від Тимошенко пояснень з приводу заяв про її коаліцію з Партією регіонів

Політичні партії

Партія регіонів

Дата реєстрації: 1997-11-06
Керівник: Янукович Віктор Федорович
Історія партії: Партію регіонального відродження України (ПРВУ) було створено незадовго до парламентських виборів 1998 року. Її установчий з`їзд відбувся 26 жовтня 1997 року в м. Києві. У цей день делегати, які представляли 21 область України, міста Київ і Севастополь, уперше публічно заявили про утворення нової політичної партії. Її програмними принципами стали не механічне маніпулювання суспільством, а еволюційність та спадкоємність у розбудові демократичної держави, прагматизм. А ще - ретельне вивчення і врахування думок та інтересів усіх політичних та громадських об’єднань, пошук спільної позиції і порозуміння у вирішенні нагальних соціально-економічних проблем, спрямованих на досягнення взаємовигідного результату тощо.

Щодо основних питань, які розглядав партійний форум, ними були затвердження партійного списку і передвиборчої платформи. За результатами виборів у багатомандатному окрузі за регіоналів було подано дещо більше, ніж 241 тисяча голосів, що становило 0,908%. З таким результатом ПРВУ посіла 19 місце з-поміж 30 партій, що брали участь у виборах. У мажоритарних округах Партія висунула 46 кандидатів, але результату, який би їх задовольнив, регіонали не отримали.

З`їзд також прийняв Статут Партії регіонального відродження України. Головою Партії було обрано мера міста Донецька Володимира Рибака.

Черговою знаковою подією для регіоналів, що суттєво вплинула на увесь подальший хід подій, став ІІ-й з’їзд Партії (1999 рік). Він проходив у три етапи, і затвердив низку вкрай важливих для Партії політичних рішень. Серед головних результатів його роботи – прийняття Програми Партії та рішення про участь регіоналів у президентських виборах 1999-го року через підтримку кандидатури Л. Кучми. З’їзд рекомендував кандидату в президенти включити в свою передвиборчу програму пропозиції про прийняття першочергових заходів із зміцнення місцевого самоврядування, формування бюджету «знизу вгору», про необхідність активного сприяння відродженню регіонів України, що є основою для переходу на інноваційний шлях розвитку вітчизняного виробництва. Серед інших були і пропозиції щодо внесення змін у статус російської мови.

Виконуючи рішення з’їзду, у червні 1999 року ПРВУ підписала заяву про створення виборчого блоку політичних партій на підтримку Л. Кучми на виборах Президента України «Наш вибір – Леонід Кучма!», об’єднавши свої зусилля з низкою центристських політичних партій.

Крім того, на першому етапі ІІ-го з`їзду Партії регіонального відродження України (13 березня 1999 року) було прийнято рішення обрати Головою ПРВУ строком на 3 роки Володимира Рибака. Відповідно до статті 4.28 Статуту з`їзд доручив йому також очолити Політраду та Політвиконком Партії.

У липні 2000 року голови п’яти політичних партій – Партії регіонального відродження України, Партії солідарності України, Партії Праці, Всеукраїнської партії пенсіонерів і Партії «За красиву Україну» вперше в історії України оголосили про досягнення принципової згоди щодо об’єднання названих партій в єдину політичну силу. Воно було продиктоване тим, що роздробленість і фрагментарність створених у великій кількості вітчизняних політичних партій обумовили їх надзвичайно низький вплив на реальну ситуацію в державі. Шлях екстенсивного зростання кількості партій не призвів до нової якості партійної системи і не сприяв реальному включенню громадян у національний суспільно-політичний процес. Перехід держави від кризового періоду до етапу економічного і соціального поступу, підвищення добробуту людей можна було здійснити тільки завдяки солідарній взаємодії політичних сил, які діють в країні, з міцною опорою на прогресивні суспільні формування, громадську ініціативу і потужний потенціал регіонів.

Переговорний процес тривав кілька місяців. Регулярно відбувалися засідання Вищої координаційної ради голів п’яти партій, які, визначаючи темпи підготовчої роботи, керувалися тим, що «подібні політичні акції не мали прецедентів у минулому, і тому вирішення кожної проблеми потребує неординарних підходів, зваженості, врахування багатьох факторів».

В жовтні цього ж року на засіданні Вищої координаційної ради нове політичне об’єднання отримало нову назву - Партія регіонального відродження «Трудова солідарність України». 17 листопада 2000 року III-ій позачерговий з’їзд Партії регіонального відродження України розглянувши питання порядку денного, вирішив: - реорганізувати Партію регіонального відродження України шляхом приєднання до неї Партії Труда, Політичної Партії «За красиву Україну», Партії Солідарності України, Всеукраїнської партії пенсіонерів, підтримавши рішення з’їздів цих партій щодо їхньої реорганізації шляхом приєднання до Партії регіонального відродження України; - встановив, що Партія регіонального відродження України є правонаступником у здійсненні прав і обов’язків цих партій; - затвердив відповідні зміни і доповнення до Статуту Партії регіонального відродження України; - надав назву об’єднаній партії – Партія регіонального відродження «Трудова солідарність України»; - обрав делегатів на об’єднавчий з’їзд партій.

Останній, до речі, відбувся вже наступного дня, 18 листопада 2000 року. Він, зокрема, обрав керівні органи об’єднаної партії – Політраду, Президію Політради, контрольно-ревізійну комісію, співголів партії, її секретаря та керівника апарату.

Об’єднавчий процес відбувався за принципово новою політичною технологією – технологією «горизонтальної інтеграції», а не шляхом арифметичного складання чи поглинання. На думку лідерів партій, очолювані ними структури об’єдналися на принципах ідейно-програмного взаємозбагачення, коли кожна з партій-учасниць привносить власний програмний набуток в об’єднавчу платформу, зміцнюючи спільну позицію, щоб власним прикладом довести необхідність співпраці, а не політичного розмежування. Головною метою об’єднання було виявлення та ефективне використання могутнього потенціалу країни заради всебічного економічного розвитку і надання українському патріотизмові прагматичного підґрунтя, здійснення «якісного кроку у визначенні політичної і соціально-економічної концепції розвитку країни в руслі «третього шляху», поза рамками традиційно лівої чи правої ідеології».

Очолив новостворену Партію регіонального відродження «Трудова солідарність України» тріумвірат співголів - В. Ландик, П. Порошенко та В. Рибак. До президії Партії увійшли також М. Азаров, Г. Самофалов, Л. Черновецький і Є. Звягільський. Таким чином, було зроблено ще один крок до розбудови в Україні потужної політичної сили, спроможної вирішувати серйозні політичні завдання.

3 березня 2001 року на позачерговому з’їзді Партія змінила назву на нинішню – Партія регіонів, а також обрала нового лідера, котрим став Голова Державної податкової адміністрації України Микола Азаров. З’їзд затвердив Програму, а також зміни та доповнення до Статуту Партії.

На з’їзді відзначалося, що регіонали виступатимуть «за побудову бюджету, починаючи з регіонів». Як і в будь-якої іншої партії, в неї має бути своя ідеологія. І «новий центризм» керівництвом Партії регіонів розглядався як ефективна технологія і філософія творення, котра передбачає культуру політичного компромісу, ставить у центр своєї діяльності людину, забезпечує самозбереження нації.

Програма партії
Адреса головного офісу: 01021, м. Київ, вул. Липська, 10
Прес-служба: 254-29-20, 254-24-01
Сайт партії: http://www.partyofregions.org.ua

Експертна думка

Янукович як пророцтво

Протягом початку червня, напевно, хіба що лінивий аналітик чи журналіст не присвятив матеріал першим 100 дням правління Віктора Януковича. І традиційно можна побачити дві паралельні тенденції. Одні тексти, як правило, описують усе в рожевому світлі, підкреслюючи прагматизм та раціональність нової влади та змальовуючи Януковича та його команду як ефективних менеджерів. Інші прагнуть наблизити ситуацію до практично апокаліптичного сценарію тотальної корумпованості, встановлення жорсткої цензури та початку нового авторитарного режиму.
Детальніше

Наша розсилка

Ваш e-mail:
 
 RSS - розсилка

Новини організації

Шановні друзі!

З 5 по 20 липня 2010 року весь офіс Фундації «Відкрите суспільство» буде у відпустці!!!
Гарного усім відпочинку! До зустрічі!


...

Круглий стіл у м. Дніпропетровськ „Ефективність роботи українського парламенту”

2 березня 2010 року, у вівторок, о 14.00 у Дніпропетровському прес-клубі реформ (вул. Комсомольська, 8) відбувся «круглий стіл» на тему «Ефективність роботи українського парламенту». ...

Круглий стіл у м. Рівне ”Ефективність роботи українського парламенту”

19 лютого об 11.00 у м. Рівне, у будинку вчених (вул. С. Петлюри, 17), Фундація «Відкрите суспільство» спільно з рівненською організацією Комітету виборців України провела круглий стіл на тему «Ефективність роботи українського парламенту». ...

Круглий стіл у м. Полтава ”Ефективність роботи українського парламенту”

16 лютого о 12.00 у м. Полтава, у конференц-залі готелю “Палаццо” (вул. Гоголя, 33), Фундація «Відкрите суспільство» спільно з Інститутом демократичного суспільства провела круглий стіл на тему «Ефективність роботи українського парламенту». ...

Всі новини