This version of the page http://photo.ukrinform.ua/ukr/autors/?t=lisny-t.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-08-11. The original page over time could change.
Фотослужба УКРІНФОРМу - оперативні фотоновини з України та закордону, ексклюзивні, архівні фото, дос'є

 

Укрінформ-новини

Прес-центр

Ділова Україна

Україна-2012

Країни світу

Новини ПАНІА

Web-архів
 


ЛІСНИЙ Вадим.


        Народився 8 листопада 1949 року в місті Миргороді, що на Полтавщині.
      Освіта вища, закінчив Луганський державний педагогічний університет. Служив у групі радянських військ в Німеччині. З 1974 року живе в Луганську. Працював в обласних газетах, з 1 листопада 1995 року - фотокореспондент УКРІНФОРМу по Луганській області.
      Фоторепортажі, знімки про життя індустріальної Луганщини регулярно друкувались у центральних газетах колишнього СРСР - "Правда", "Известия", "Труд", журналі "Огонёк", у республіканських газетах - "Радянська Україна", "Правда України", "Робітнича газета", "День", журналі "Україна".
      Він неодноразово перемагав у фотоконкурсах цих видань. Брав участь у всесоюзних і республіканських виставках документальної і художньої фото­графії, був лауреатом. Переможець фотоконкурсу газети "Неде­ля" ("Известия") у 1985 році.
      Має медаль Всесоюзної виставки фотомистецтва (1989 рік), дві премії міжнародного фотоконкурсу "За соціалістичне фотомистецтво" в НДР (1982 і 1983 роки). Учасник всесвітньої фотовиставки "Інтерпресфото" (1985 рік). Отримав спеціальний приз фірми "Окамото" в Японії на всесвітній фотовиставці ЮНЕСКО, де було розглянуто 5 975 фоторобіт репортерів із 102 країн світу (1995 рік).
      Персональні фотовиставки: у Луганську (неодноразово), в Любліні (Польща). У 1995 році на Першому національному фестивалі журналістики був удостоєний звання "Фоторепортер року України". У 1999 році секретаріатом Національного союзу журналістів України визнаний "Фотожурналістом року". Указом Президії Верховної Ради СРСР від 6 жовтня 1987 року нагороджений медаллю "За трудовое отличие". Заслужений журналіст України. Член Національної спілки журналістів України, член Спілки фотохудожників України.



Loading...