This version of the page http://www.profspilka.org.ua/posts/5328 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-08-05. The original page over time could change.
НІ – ЦЕНЗУРІ! ЗАЯВА КОМІТЕТУ НМПУ
Реєстрація!
Нагадати пароль

НІ – ЦЕНЗУРІ! ЗАЯВА КОМІТЕТУ НМПУ

  Роман Скрипін 7/5/2010 у 23:01      |  Рейтинґ: 2

Незалежна Медіа-Профспілка України висловлює солідарність та підтримку діям журналістів телеканалів «1+1» та «СТБ», які заявили про наявність цензури в своїх редакціях.

НМПУ підтримує спротив встановленню тотальної цензури і готова надати всебічну допомогу журналістам у цій боротьбі.

Вважаємо неприпустимим повернення у добу авторитаризму. Ми пам’ятаємо як це було і нагадуємо, чим це завершилося.

Сьогодні закликаємо усіх журналістів стати пліч-о-пліч, відкинути розбіжності і дати відсіч замаху на свободу слова, замаху на професію.

Звертаємо увагу Генеральної прокуратури, що оприлюднені факти впровадження цензури є достатньою підставою для порушення кримінальних справ.

Вимагаємо застосування на практиці Конституції, яка прямо забороняє цензуру. Відповідальність за дотримання Основного Закону покладена на ґаранта Конституції – Президента України.

Вимагаємо від власників ЗМІ неухильно дотримуватися діючого законодавства, яке забезпечує невтручання у редакційну політику.

Закликаємо журналістів інших засобів масової інформації у випадку впровадження цензури у їхніх редакціях, голосно про це заявляти.

НМПУ звернеться за підтримкою до Міжнародної Федерації Журналістів (IFJ).

Комітет НМПУ

Київ, 7 травня 2010 р.

цензура, заява Комітету НМПУ, 1+1, СТБ



Коментарів немає

Щоби лишити коментар, зереєструйтеся або залогіньтеся у формі нагорі