This version of the page http://baryer.kiev.ua/1273157035_statti_ukr.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-08-04. The original page over time could change.
Детектор правди для працівників :: Новини
Управление сайтом(CMS): mAdmin от www.Site.net.ua
У 2001 році Агентство національної безпеки США (National Security Agency) перевірило 20 тис. кандидатів на різні посади, пов'язані з обробкою секретних документів.


 
Рекомендуем

 

 

 

 

 

 

Детектор правди для працівників

    

      У 2001 році Агентство національної безпеки США (National Security Agency) перевірило 20 тис. кандидатів на різні посади, пов'язані з відпрацюванням секретних документів. З'ясувалося, що 7,7% з них привели у своїх анкетах фальсифіковані дані, намагаючись приховати колишні арешти й судимості за злочини кримінального характеру, відсутність необхідної освіти, незадовільне проходження військової служби.

      
Результати цих перевірок наочно показують, що підвищена увага західних роботодавців до підбору персоналу - не примха, а необхідність. Тому не викликає здивування і той факт, що служби безпеки таких гігантів, як Microsoft і Intel, нагадують держава в державі. Як правило, великі фірми витрачають на рік на безпеку близько 15% від обороту, а ті, що завойовують місце на ринку - до 25%.

     
Щоб виключити можливість промислового шпигунства, співробітники служби безпеки фірми можуть перевірити інформацію про те, з якими компаніями людина контактувала на колишньому місці роботи і яку репутацію вони мають у бізнес-співтоваристві. У ряді випадків агенти безпеки також дізнаються кредитну історію здобувача, співставляють розмір його колишньої зарплати з сумами, витраченими на розваги, купівлю житла або автомобіля. Щоправда, ці дані можна отримати лише з дозволу найманого на роботу.

      
Якщо неможливо перевірити всю необхідну інформацію про кандидата, компанії вдаються до тестування за допомогою детектора брехні (поліграфа). За даними Американської асоціації операторів поліграфа (American Polygraph Association), в даний час його використовують приблизно у 50 країнах світу. За оцінками експертів, точність перевірок на детекторі брехні - 80-95%. У США деякі банки і підприємства навіть мають у своєму штаті професійних операторів поліграфа. Право випробуваного не відповідати на питання детектора брехні охороняється законом «Про захист прав службовців у з
в'язку з використанням поліграфа" (The Employee Polygraph Protection Act).

 

ДОВІДКА

       
Поліграф (polygraph, від грец. Πολύ - багато і γράφω - писати, синонім: детектор брехні) - технічний засіб, що використовується при проведенні інструментальних психофізіологічних досліджень для синхронної реєстрації параметрів дихання, серцево-судинної активності, електричного опору шкіри, а також, за наявності необхідності та можливості, інших фізіологічних параметрів з подальшим представленням результатів реєстрації цих параметрів в аналоговому або цифровому вигляді, призначеному для оцінки достовірності повідомленої інформації.

Історія

    
Історія інструментальної детекції брехні бере свій початок з робіт італійського фізіолога Анджело Моссо, який в 1877 році за допомогою плетизмографа (прилад для вимірювання кровонаповнення судин і змін пульсу) встановив, що пред'явлення досліджуваному образів, що вселяють страх, відбивається на частоті серцевих скорочень.
   
Перший практичний досвід застосування подібних інструментів з метою детекції брехні належить відомому італійському криміналісту Чезаре Ломброзо. Вже в 1881 році при проведенні допитів підозрюваних у скоєнні злочинів він використовував гідросфігмограф - пристрій, за допомогою якого на діаграму (граф) фіксувалися зміни кров'яного тиску обстежуваного, що дозволяло проводити в подальшому їх детальний аналіз.
     
У 1895 році у своїй книзі «Злочинна людина» Ч. Ломброзо описав позитивний практичний досвід застосування гідросфігмографа в ході перевірки фігуранта у кримінальній справі про пограбування. Провівши дослідження, він не зафіксував видимих змін динаміки артеріального тиску у відповідь на пред'явлення стимулів, пов'язаних з розслідуваним пограбуванням, і в той же час виявив падіння артеріального тиску у відповідь на питання по іншій справі, пов'язаній з розкраданням паспортів, що надалі знайшло своє підтвердження .
    
У 1902 році Ч. Ломброзо був притягнутий до розслідування кримінальної справи про згвалтування і вбивство дівчинки і в ході допиту підозрюваного знову застосував гідроплетізіограф. Аналізуючи отримані дані, Ломброзо виявив незначні зміни в пульсі допитуваного, коли той робив у розумі різні математичні обчислення. Проте коли підозрюваному пред'являлися зображення поранених дітей, що реєструються запис пульсу не показувала ніяких раптових змін, в тому числі і на фотографію вбитої дівчинки. Результати подальшого розслідування переконливо довели, що даний підозрюваний був невинний у цьому злочині.

     
А. Моссо, працюючи спільно з Ч. Ломброзо, також виявив, що у відповідь на пред'явлення різних стимулів змінюється модель дихання. У 1914 році професор австрійського університету в Граці італієць Вітторіо Бенусси, що вивчає проблеми психофізики, опублікував дані своїх досліджень динаміки процесу дихання, що показують, що частота, глибина дихальних циклів і ставлення тривалості вдиху до тривалості видиху змінюється, коли обстежуваний бреше.
     
Перший прообраз сучасного поліграфа був сконструйований в 1921 році співробітником поліції штату Каліфорнія Джоном Ларсоном. Апарат Ларсона одночасно реєстрував зміни динаміки артеріального тиску, пульсу та дихання, і систематично застосовувався їм при розслідуванні злочинів.
    
У 1933 році учень Д. Ларсона Леонард Кілер, співробітник лабораторії наукових методів розкриття злочинів при Північно-західному Університеті, сконструював польовий переносний поліграф, у конструкцію якого був доданий канал вимірювання опору шкіри. Надалі Л. Кілер організував серійний випуск таких поліграфів.

 

 

Детектор правди для працівників
У 2001 році Агентство національної безпеки США (National Security Agency) перевірило 20 тис. кандидатів на різні посади, пов'язані з обробкою секретних документів.


подробнее


АІ-ГРИФОН — охорона будь-якого об´єкту !!!

 

Ідеальної системи централізованого спостереження не існує. У зв'язку із стрімким розвитком техніки системи спостереження постійно удосконалюються. В результаті, системи, які сьогодні здавалися найдосконалішими, завтра вже не будуть такими. Так які ж системи є надійнішими і привабливішими для споживача?

подробнее


Захист інтелектуальної власності.

 

  

   Державним департаментом інтелектуальної власності Міністерства освіти й науки України, компанії "Бар'єр.Безпека Бізнесу" видане свідоцтво " На Знак для товарів і послуг".

подробнее


Всевидяче око !

 

        Вплив відеоспостереження на захист житла!
  Вам зовсім не обов'язково знатися на всіх параметрах камер, але необхідно навчиться точно формулювати представникові фірми, що проектує систему   відеонаблюденія, що ви хочете отримати від відеослеженія.

подробнее