This version of the page http://www.personal-plus.net/308/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-31. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №6 (308) 12—18 лютого 2008 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

Студенти мауп відстояли честь країни

Кікбоксери МАУП здобули найвиші нагороди в Афінах
[ читати далі... ]
Актуально

Хто будує? Хто руйнує?

Президент України Віктор Ющенко вважає, що намагання українського уряду запозичити в Росії кредит на 5 млрд. доларів є «ущербним» для України і несе загрозу національним інтересам України.
[ читати далі... ]

НБУ посилює тиск на комерційні банки

Правління Нацбанку прийняло рішення про введення тимчасової адміністрації в банку «Київ» і на шість місяців заморозило внески в цьому банку.
[ читати далі... ]

Кредит чи...

Україна отримала позитивну відповідь від Росії на прохання виділити кредит, однак оприлюднені у ЗМІ вимоги Росії для його надання не відповідають дійсності, заявляє прем’єр Юлія Тимошенко.
[ читати далі... ]

Наступна станція — морг

Минулого тижня в Києві де-факто відмінили ту статтю Конституції України, де йшлося про право громадян на безплатне медичне обслуговування. Щоправда, відповідне письмове розпорядження КДМА ще не підписане, але в поліклініках вже беруть… за все! Окремо за «добрий день, лікарю!», окремо за «у мене отут болить», окремо за «зараз подивимось». Ну і, як водиться, за «спасибі».
[ читати далі... ]

Пристрасті за Артеком-2

Майже чотири роки тому в Україні почалися перші пристрасті навколо відомого дитячого центру «Артек». Тоді виникла загроза передачі його у приватні руки і перетворення на модний курорт. Тоді цю тему підняв на 5-му телеканалі відомий журналіст Ар’єв і все завершилось добре. Лише бадьора піонерська пісня під кінець ефектної програми вдарила радянським рефреном в серце багатьох телеглядачів, які вже встигли призабути ті часи.
[ читати далі... ]
Світ

Острів Зміїний наш, а нафта?

Міжнародний суд ООН третього лютого визнав Зміїний островом, а також визначив берегову лінію України на континентальному шельфі і межі виключних економічних зон у Чорному морі.
[ читати далі... ]

Хто контролює піратів?

У звільненні судна «Фаїна» з піратського полону брала участь закордонна агентура розвідувальних органів України.
[ читати далі... ]

У США Обмежили гламурних менеджерів

Сенат США проголосував у ніч на п’ятницю, 6 лютого, за накладення заборони на виплату бонусів топ-менеджерам фінансових компаній, які отримують кошти із федерального фонду термінової допомоги.
[ читати далі... ]

Чорногорія зажадала пояснень

Влада Чорногорії зажадала від України пояснень щодо намірів Києва заблокувати прийом колишньої югославської республіки у Світову організацію торгівлі (СОТ), повідомляє РІА «Новости» з посиланням на белградське інформаційне агентство «Бета» з Подгоріци.
[ читати далі... ]
Постскриптум

Газовий пасьянс

Російські політики дедалі частіше намагаються розіграти карту стратегічної залежности України від російських енергоносіїв — особливо від газу, який складає майже половину від обсягів споживання енергоносіїв у нашій країні.
[ читати далі... ]
Погляд

Часу на очікування дива у нас немає

Вдосконалити нашу владу можна лише з доброї волі правлячих політиків, але це невигідно правлячим політикам, які і надалі мають намір влаштовувати для народу полі­тичні шоу і вибори без вибору. Це гірка аксіома життя, яка не потребує доведення.
[ читати далі... ]
Фінанси

Банкіри і криза

Економіка України у критичному стані. Найсильнішого і найпідступнішого удару вона отримала від власної кредитно-банківської системи, яка практично перестала надавати позики виробництву і знецінила рівень життя в Україні. Другий вражаючий удар нанесла світова фінансова криза, що позбавила експортних замовлень наші промислові і аграрні підприємства і звела нанівець можливості отримання міжнародних інвестицій. Криза оголила наші застарілі хронічні виразки.
[ читати далі... ]
Пряма мова

Мерія і бюджет

Відомо, що столичний градоначальник Леонід Черновецький просто фон­танує ідеями по збіль­шенню міського бюджету. І здається, ніколи не перестане «дивувати» (зазвичай неприємно), як киян, так і жителів усієї країни.
[ читати далі... ]

Податкова інформує

До відома приватних підприємців.
[ читати далі... ]

Хто придумав ВЧК-ОДПУ-НКВС-КДБ?

Не будемо тягнути кота за хвіст і відповімо одразу: це не Ленін з Троцьким і не Дзержинський з Менжинським та Петерсом придумали, створили і довели до завершеності структуру полі­тичної спецслужби, котра була чи не єдиною надійною опорою тоталітарного більшовицького режиму. Вони лише плагіатори. Хоча й, визнаємо чесно, талановиті.
[ читати далі... ]
Освіта

Чи не стануть тести — репнутим трестом?..

Феномен безвідповідальності по-українському вже давно є притчею во язицех. Щодо мовної освіти, то недбальство в цій галузі має ознаки фахової неспроможності й кричущої бездіяльності.
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

Якісна вища освіта — це реальність

Організація навчального процесу з використанням дистанційних освітніх технологій — досить нове явище в Українській освіті. Насьогодні, в Україні навчання за такою системою із використанням інтернет та телекомунікаційних технологій шляхом організації дистанційного навчання здійснює Телеуніверситет Міжрегіональної Академії управління персоналом. Про організацію навчального процесу та основні напрямки діяльності розповів проректор з інновацій та регіональної роботи — директор Телеуніверситету МАУП Володимир Ілліч Яровой.
[ читати далі... ]

Фундамент вашої кар’єри

Вибір професії в наш час — досить важливий етап у становленні людини як особистості, оскільки від обраного фаху залежить майбутнє життя людини. Про свій майбутній професійний шлях вихованці школи повинні дбати заздалегідь — виявляти здібності до певних предметів та навички роботи у окремій галузі знань. Якщо ж школяр, по закінченні 9 класу, ладен ступити на сходинку самостійного життя, то таку можливість надасть Економіко-правовий технікум при МАУП, який готує майбутніх менеджерів, юристів, бухгалтерів, фінансистів, програмістів, банківських працівників, управлінців у галузі туристичного та готельного бізнесу. Про організацію навчально-виховного процесу розповів директор ЕПТ при МАУП Анатолій Анатолійович Гомон.
[ читати далі... ]
Автосалон

Світові лідери продажів

Складено новий — «кризовий» — топ-10 світових автовиробників за наслідками продажів у 2008 році. В умовах фінансової кризи люди по всьому світу почали купувати більш бюджетні й економічні автомобілі. Япон­ське видання Nikkei підрахувало світові продажі гігантів автопрому і опублікувало сьогодні «кризовий» рейтинг популярності автомобілів. На чолі списку вперше з 1931 р. опинився японський концерн Toyota, потіснивши американського автогіганта General Motors — що незмінно лідирував протягом 77 років.
[ читати далі... ]

Скандальна дорога

Попри кризу, прокладати нову дорогу через територію Лісопарку в Харкові цього року все-таки почнуть. Про це заявила директор Департаменту архітектури, містобудування і земельних відносин Тетяна Овінникова.
[ читати далі... ]

Peugeot відновив компакт-диск-кар 107

Французький автовиробник Peugeot починає продажі оновленій версії компактного автомобіля 107.
[ читати далі... ]

Суперкомпактний міні-кар

Японський виробник міні-карів Такеока Дідося Когей зробив, мабуть, най антисоціальніший автомобіль Milieu R. У машині дуже мало місця. Вона відмінно підходить для тих, хто не любить людей і в дорозі вважає за краще ні з ким не спілкуватися. У Milieu R ледве поміщається одна людина — водій.
[ читати далі... ]

Ціни на бензин повзуть вгору

За даними консалтингової компанії UPECO, в період з 27 січня по 3 лютого 2009 року зафіксовано підвищення цін на нафтопродукти. Найбільш помітним стало подорожчання бензину марки А-92 і А-95. Так, середні ціни в роздріб на бензин А-76 підвищилися на 2 копійки, з 4,87 грн./літр до 4,89 грн./літр. Найдорожчими стали: АР Крим (4,97 грн./літр), Київська область (4,96 грн./літр). Найдешевше А-76 пропонувався на АЗС Дніпропетровщині (4,63 грн./літр).
[ читати далі... ]

Спорткар Mercedes

Mercedes працює над черговим спорткаром, цього разу гібридним. Новий Mercedes-Вenz SLK Gull­wing зможе проїхати на електриці 193 кілометри.
[ читати далі... ]

Банкрутство Edscha

Німецька компанія Edscha, що є одним з ключових постачальників відкидних дахів, дверних шарнірів і систем управління для автомобілів найбільших європейських автовиробників, ініціювала процедуру банкрутства. За словами представника компанії, основною причиною банкрутства є падіння продаж автокомпонентів, що випускаються.
[ читати далі... ]

Нові галогени

Нові галогенні лампи Ecovision компанії Royal Philips Electronics за рахунок нової технології економлять до 20% енергії і створюють світловий потік на 10 % могутніший (ніж стандартна галогенова лампа, встановлена на серійний автомобіль).
[ читати далі... ]

Мобільні сканери для України

На митному посту «Рава-Руська» відбулася церемонія передачі українській митній службі шести сучасних мобільних сканерів. Ключі до нової техніки, яку придбали за гроші ЄС, передав заступникові голови Державної митної служби України Ігорю Піковському посол Єврокомісії в Україні Жозе Мануал Пінту Тейшейра.
[ читати далі... ]

«Жовтий ангел» у Daimler AG

Загальногерманський автомобільний клуб (ADAC) присудив концерну Daim­ler AG і його системному партнерові Continental пре­мію «Жовтий ангел» в номінації «Інновації і навколишнє середовище».
[ читати далі... ]
Здоров`я

Малоінвазивна медицина

Впровадження малоінвазивних методів оптимізує роботу українських лікарень в умовах економічної кризи, зробить їх економічно вигідними, оскільки скоротить терміни лікування, посприяє ефективному використанню ліків та швидкій реабілітації хворого.
[ читати далі... ]

Курсанти отруїлися

70 курсантів Харківського гвардійського факультету військової підготовки Національного технічного університету «ХПІ» отруїлися м’ясними котлетами, які зіпсувалися через відключення холодильного обладнання.
[ читати далі... ]

Економимо на харчуванні

У зв’язку з економічною кризою більшості українців довелося обмежити свої витрати, а третині — економити на харчуванні. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Національним інститутом стратегічних досліджень.
[ читати далі... ]

Кількість хворих на туберкульоз зменшилася

У 2008 році в Херсонській області захворюваність на туберкульоз зменшилася на 18,2%, а в окремих районах (Бериславський і Комсомольський в м. Херсон) — у 1,8 рази.
[ читати далі... ]

Єдина мережа

Президент України наголошує на необхідності створення в Україні єдиної мережі по боротьбі з раком. В світі немає нації, для якої не був би актуальним цей виклик. «Рак є інтернаціональною проблемою», — сказав Президент і підкреслив, що саме тому українська система має бути інтегрована в світову. Україна почала реалізовувати програму по боротьбі з раком, і саме у рамках цієї програми рік тому був створений інститут.
[ читати далі... ]

Знищують пестициди

У Дніпропетровській області до кінця 2009 р. планується знешкодити залишки пестицидів, що зберігаються на території регіону, обсягом 800 тонн. Про це на брифінгу повідомив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій та захисту населення Дніпропетровської обласної державної адміністрації Микола Андрущенко.
[ читати далі... ]

Рак грудей визначать термоприладом

Українські вчені з Донецького фізико-технічного інституту імені А.А. Галкіна спільно з лікарями міської лікарні N2 створили новий термоприбор для обстеження молочних залоз.
[ читати далі... ]

Лікарське самоврядування

Всеукраїнське лікарське товариство (ВУЛТ) виступає за створення лікар­ського самоврядування.
[ читати далі... ]

Свідомі донечани

У Донецькій області в 2008 році усиновлено 579 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки.
[ читати далі... ]
Нам пишуть

Шанс для Піночета

Логіка сьогодення проста: дешевого газу не буде і доведеться таки змінювати структуру економіки. По-перше, будуть самоліквідовані енергозатратні підприємства, що лише забруднюють Україну, а на експорт гонять не готову продукцію, а сировину і напівфабрикати. По-друге, доведеться радикально модернізувати частину існуючих виробництв і здійснити капіталовкладення у створення нових, передусім інформаційних, машинобудівних та сільськогосподарських.
[ читати далі... ]

Навіщо нам нове ярмо?

Прочитав статтю «Потрібна нова концепція грошей» і зауважу: чи варто шукати нам нове ярмо? Ну і що з того, що ми замінемо емісійні гроші однієї держави на інші? Ці кошти працюватимуть не на наші національні інтереси, що неодмінно призведе до негативних наслідків в економіці.
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85