This version of the page http://klen.in.ua/uk/tips/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-31. The original page over time could change.
Корисні поради «

Корисні поради

  1. Проблеми вибору.
    Вам необхідно купити меблевий щит з бука, дуба, ясена? Значить, Вам потрібно знати основні критерії вибору.
    Необхідно звертати особливу увагу на якість матеріалів. Якість визначається тими стандартами, що використовуються як «базові» в торгуючій організації. Не важливо, що Ви вирішили купити: матеріал з бука чи дуба, завжди варто пам’ятати по яким стандартам якості здійснюється оцінка сортності матеріалів.
    До покупки потрібно підходити максимально уважно. Радянські ГОСТи не завжди відповідають сучасним ринковим реаліям. Безсумнівно легковажно буде купити матеріал, якщо продавець не готовий представити Вам чіткі формалізовані критерії встановлення сортності щитів.
    Будь-яка серйозна компанія має на Вашу вимогу пред’явити внутрішні стандарти якості на будь-які номенклатурні позиції.
    Щит меблевий потрібно перевірити на предмет якості. Дуже важливим фактором при встановленні сортності (якості) є якість сушки. Результатом безграмотної сушки можуть стати тріщини.
    І так, щоб купити щит бук, дуб, ясен треба бути ознайомленим з критеріями оцінки. Запорукою якості може стати компанія-постачальник, маючи свої власні високі стандарти якості. Вибирайте надійних партнерів!
    Вибір за Вами!
  2. Одна з головних помилок при будівництві – це коли про сходи згадують після будівництва будинку. Ще на рівні проектування будинку необхідно вибрати один з можливих варіантів сходів і оцінити його за наступними критеріями: зручність, дизайн, вартість. І потім вже будувати дім, враховуючи характеристики вибраних сходів.
  3. Незалежно від типу сходів при їх проектуванні враховуються важливі технічні нормативи: корисна ширина сходового марша повинна бути не менше 800 мм, висота підсходинки 170±30 мм, ширина сходинки 230-320 мм, висота огорожі не менше 900 мм, а відстань між балясинами 120-180 мм.
  4. Рекомендований кут підйому/спуску 30-40º. В крайньому випадку 45º і думайте про майбутню старість, якщо Ви молоді і повні сил. Якщо кут підйому/спуску дуже крутий, більше 50º, – підніматися Вам буде важко, а спускатися просто небезпечно.
  5. Виготовлення металокаркасу для сходів Ви доручаєте випадковим робітникам, а ті, кому Ви замовите виготовити сходи, запропонують Вам видалити цю конструкцію, бо вона придатна тільки для використання в процесі будівництва. Обшити такий металокаркас і перетворити його в красиві сходи або неможливо, або дуже дорого через його вирівнювання. У всіх, звісно, свої переваги, але краще робити сходи повністю з дерева, або на бетонній основі. При цьому можливість вібрації і скрипів значно менша.
  6. Важливо також знати, що для внутрішніх робіт (в середині приміщення) використовують клей марки D 3, а для зовнішніх робіт – марки D 4.
  7. Вологість деревини змінюється при зміні вологості і температури повітря. При вологості повітря 50% і температурі 20ºС вологість деревини складає 9%. Швидкість зміни вологості деревини також залежить від її породи: дуб може змінити вологість за 40 діб на ± 2%, а бук за 12 діб на ± 2%. Якщо в зимовий період приміщення, де знаходяться сходи не опалюється, то вони будуть розсихатися. Щоб цього не трапилось потрібно автоматику опалення перевести в режим 15-20ºС і підтримувати вологість повітря приблизно в 50%.
  8. Якщо в будинку є тварини, будьте готові до того, що дерево може бути подряпане.