This version of the page http://www.personal-plus.net/201/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-25. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №50 (201) 15 - 21 грудня 2006 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

Зустрічі у Сирії

Тарас Гук Прикро усвідомлювати своєрідну пасивність українського зовнішньополітичного відомства на багатьох геополітичних напрямках. Ще гірше обмежуватися коментарями та спогляданням того, як Україна втрачає плацдарми полі­тичного та економічного впливу в світі. Керівництво МАУП вирішило формувати український зовнішньополітичний вектор на Близькому Сході в активному і наступальному дусі, і таке рішення є особливо нагальним на тлі оглушливого проізраїльського мовчання вітчизняного МЗС.
[ читати далі... ]

Колишніх офіцерів навчатимуть у МАУП

Влад Ісаєв [ читати далі... ]
Актуально

Припинити упереджений підхід до Академії

[ читати далі... ]

США порушують закон і права людини

Генеральний секретар ООН Кофі Аннан, повноваження якого закінчуються 31 грудня, виступив у Ною-Йорку з прощальною промовою. Досвідчений міжнародник звинуватив США у порушенні прав людини та закону в країнах, на території яких американці ведуть так звану «війну з тероризмом».
[ читати далі... ]

Несанкціоноване втручання неприпустиме

[ читати далі... ]

Державна інспекція підтверджує свою упередженість

До редакції газети надходить велика кількість листів від громадських організацій на захист Міжрегіональної Академії управління персоналом і студентів ВНЗ. Представники громадськості повідомляють про свої звернення до Міністерства освіти і науки України і надають копії відповідей МОН з цього вкрай важливого питання.
[ читати далі... ]

Автентичний текст — за основу

[ читати далі... ]
День Академії

У МАУП — поповнення

Іван Сергієнко 11 грудня відбулося вручення студентських квитків абітурієнтам Інституту міжнародної еконо­міки і фінансів імені Святої Великої Княгині Ольги МАУП.
[ читати далі... ]

Філософія серця Григорія Сковороди

Сергій Герук 8-9 грудня в президії Міжрегіональної Академії управління персоналом відбувся Другий Міжнародний науковий круглий стіл на тему «Філософія серця Григорія Сковороди та сучасність», організований центром риторики «Златоуст».
[ читати далі... ]

Менеджмент для викладачів

Сергій Герук 5 грудня в Міжрегіональній Академії управлін­ня персоналом завершилися курси підвищення кваліфікації професорсько-викладацького складу регіональних підрозділів Академії з напряму «Менеджмент», організовані Вищою школою управління на базі Українсько-Російського інституту менеджменту та бізнесу імені Б.Хмельницького.
[ читати далі... ]

Правова допомога малоза­безпеченим

[ читати далі... ]

ГОЛОСІЇВСЬКА РАЙОННА у м. КИЄВІ ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ УПРАВЛІННЯ У СПРАВАХ СІМ’Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

[ читати далі... ]
Поіменно

Біографічні відомості про Євреїв — співробітників ЧК. За книгою Юрія Шаповала, Володимира Пристайка, Вадима Золотарьова «ЧК—ГПУ—НКВД в Україні: особи, факти, документи». — К. 1997.

У попередніх номерах газети опубліковано передмову упорядника книжки «ТАК ХТО Ж ЗДІЙСНЮВАВ ГЕНОЦИД УКРАЇНЦІВ?» професора Василя Яременка. Сьогодні ми продовжуємо публікацію матеріалів зі збірника.
[ читати далі... ]
Дослівно

ТАЙНА ТАНЬИ

[ читати далі... ]
Нескорені

Петро Рубан: «Нас система не зламала»

Народне прислів’я «Не той козак, хто за течією пливе, а той, хто проти» зайвих пояснень і спеціальних пошуків якогось замаскованого сакрального змісту не потребує. Свідома відмова від нав’язаної (байдуже, обставинами, чи системою) «норми й моралі», як і усвідомлення необхідності зміни недолугого на досконале, заслуговує на пошану.
[ читати далі... ]
Передбачення

Нотатки з приводу одного ювілею

Тарас Махно Нарешті, ревізія стала необхідним складником історичного буття. Можна згадувати і з романтичною ностальгією, і з кшатрійською огидою період пізніх 1980-х та ранніх 1990-х. Хтось навіть називає ті часи втечею України з імперії, до того ж втечею неправедною та боягузницькою. Мовляв, тікали українці з поля бою виснажливої Третьої світової, кидаючи зброю та прапори. Однак постає цілком закономірне запитання: а чи була імперія, з якої ми буцімто втікали, привітною та лагідною до нас?
[ читати далі... ]
Світ

Франція для французів

Вибори президента Франції можуть закінчитися тріумфом націоналістів. За останні місяці різко зріс рейтинг Жан-Марі Ле Пена. Він досяг рекордних для його політичної кар’є­ри 17%. Тепер Ле Пен зможе стати якщо не лідером передвиборної гонки, то хоча б гідним конкурентом для Ніколя Саркозі і Сеголен Руаяль.
[ читати далі... ]

Коли мігранти з’їдять Європу

Британський контр-адмірал вважає, що навала «нових варварів» через 30 років поховає західну цивілізацію.
[ читати далі... ]

Українці схиляються до нейтралітету своєї держави

[ читати далі... ]

Музей єврейської мафії

[ читати далі... ]

Переможець комунізму в Чилі помер непереможеним

Днями помер генерал Августо Піночет в американському військовому шпиталі у столиці країни Сантьяго.
[ читати далі... ]
Світоч

Духовне сяйво Димитрія Туптала

Іван Захарченко Під час свят, пошановуючи знаних сучасників, кажемо: як час біжить. Справді, час безперервний і… безцільний. Він не бачить нас, а ми — його. Однак є такі орієнтири, якими можна зміряти і часові глибини. Пізнанням цієї суті для мене став Данило Савович Туптало, бо відчув, що його час зупинився і стоїть над нами, розсіваючи духовне світло.
[ читати далі... ]
Світло і тінь

Поступ нації. Що це?

Олесь Вахній Перш ніж викласти свої думки з цього приводу, вважаю за необхідне коротко пояснити суть явища. Поступ — це перехід від нижчого рівня до вищого, якісно нового; словом, це рух уперед, до кращого та досконалішого.
[ читати далі... ]

Бузинові забарвлення літературних збочень

Олександр Наказненко Ще з минулого століття розпочалася дискредитація кольорів. Так з 1917-го ідеологічно нейтральний червоний колір почав асоціюватися з відомою політичною силою, а потім вже й цілим режимом, що його намагалися поширити по всьому світу.
[ читати далі... ]
Диктатори

«Він думав лише про Іспанію та її інтереси»

Олексій Жупанський Франсиско Франко Баамонде, чи не найбільш ліберальний диктатор буремного ХХ сторіччя, народився в місті Ель-Ферроль 4 грудня 1892 року, як стверджують, у єврейській родині, на Святої Варвари, покровительки артилерії. Пізніше біографи надавили цьому факту великого значення. Його діди і прадіди по батьківській лінії були або моряками, або службовцями портової адміністрації. А його батько, Ніколас Франко, був скарбником у порту.
[ читати далі... ]
Історія

Жодного слова неправди

Підходить якось до мене під доброю мухою знайомий шахтар, один з тих, для кого шматок брежнєвської ковбаси по 2 руб. 20 коп. — як для індуса священна корова, і каже: — За что ти, падло бандєровскоє, нєнавідішь совєтскую власть? Что она тєбє плохого сдєлала? Дала работу, образованіє квартіру, а ти… Тварь нєблагодарная!
[ читати далі... ]
Футболітика

Три п’ятирічки втрачених можливостей

Олександр Наказненко 14 грудня — п’ятнадцять років з дня проголошення незалежності українського футболу. Дата, яку вболівальницький загал згадує після нагадування преси чи офіційних осіб. Тоді, у середині 90-х, нині покійний перший президент Федерації футболу України Віктор Банников дорікав журналістам, що вони жодним словом не упом’янули про чергову річницю футбольної незалежності.
[ читати далі... ]

Ще раз про головну причину невдач

Представники України завершили свої виступи у єврокубках. Точніше? «Шахтар» та «Динамо» зіграли матчі заключного 6-го туру групового турніру Ліги чемпіонів. Для киян він став завершенням єврокубкового сезону 2006/2007 років. Натомість донеччани наступної весни продовжать виступи у турнірі нижче рангом — Кубку УЄФА.
[ читати далі... ]
Світогляд

СОЦІАЛЬНА ДЕРЖАВА ТУГАНА-БАРАНОВСЬКОГО

Наталя Околітенко Що ми знаємо про економіста Михайла Тугана-Барановського, спадщину якого нині вивчає цілий світ? Лише те, що він посмів опонувати Володимиру Леніну й Карлу Марксу, ще й у такому питанні, як влаштування оптимального державного ладу. За це, звісно, в Радянському Союзі його було піддано нищівній критиці, але останнє слово виявилося за ним. І, як і кожне по-справжньому велике слово, вимовлене воно не до кінця...
[ читати далі... ]

Римський імператор — Русин

Ніна Остерка Про історичного діяча Одоакара, який з 476 року, з 14 літ, правив Римською імперією, європейські історичні джерела згадували досить часто. Називали його князем русинів (рутенців). Так, зокрема, зазначено в написі, що зберігся в печері неподалік німецького міста Зальцбурга на мармуровій плиті, яку датують чи то ХV, то XVI століттям.
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85