This version of the page http://onat.edu.ua/?pg=ts_dov (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-24. The original page over time could change.
::ОНАЗ ::ЦЕНТР ДОВУЗІВСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ
Skip all go to Content
Skip all go to News
Skip all go to Navigation

ЦЕНТР ДОВУЗІВСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ

ЦЕНТР

ДОВУЗІВСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ

ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІІ ЗВ'ЯЗКУ ім. О.С. ПОПОВА

На фото: Зліва направо сидять: начальник Центру Соловська І.М.; методист в/к Cмаглюк Т.В.

 


Історія Центру довузівської підготовки почалася у 1945 році з організації курсів підготовки до вступу у вищий навчальний заклад. Розпорядженням Ради Народних Комісарів СРСР № 8124-Р від 23 травня 1945 р. і наказом Народного Комісара зв’язку СРСР № 224 від 30 травня 1945 р. при Одеському інституті інженерів зв’язку були організовані курси з підготовки до вступу в інститут. Перший набір нараховував 50 осіб. З 1972 року підготовчі курси почали працювати за 9, 6-місячними та двотижневими програмами. Заняття проводились з математики, фізики та іноземної мови тричі на тиждень.

Сьогодні Центр довузівської підготовки є структурним підрозділом Академії. Головна задача Центру – якісна підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання з математики, фізики, інформатики, української мови та літератури. Навчання в Центрі повинно допомогти майбутнім абітурієнтам поповнити, систематизувати й упорядкувати знання, які вони отримали в середній школі.

До складу Центру входять: підготовчі курси; курси вихідного дня; фізико-математична школа; спеціалізовані групи; заочні підготовчі курси; 2-річні підготовчі курси; підготовче відділення, які створюють єдину систему підготовки абітурієнтів до вступу на всі спеціальності Академії.

Як показав досвід, навчання на підготовчих курсах залишається основною й найбільш ефективною формою підготовки потенційних абітурієнтів.

Центр довузівської підготовки має значний досвід організаційної та методичної роботи щодо підвищення рівня підготовки абітурієнтів до вступу в Академію. Високий рівень підготовки забезпечується проведенням занять на сучасному навчально-методичному рівні висококваліфікованими викладачами. Враховуючи індивідуалізацію навчання талановитої молоді формуються малокомплектні групи (5-6 або 12-15 слухачів). Курси з підготовки до вступу в Академію мають велику популярність серед молоді.

ПІДГОТОВЧІ КУРСИ для учнів 11-х класів працюють з різними строками навчання:

            • 8-місячні підготовчі курси (початок занять з 1 жовтня);

            • 6-місячні підготовчі курси (початок занять з 1 грудня);

            • 4-місячні підготовчі курси (початок занять з 1 лютого);

            • 2-місячні підготовчі курси (початок занять з 1 квітня).

Заняття проводяться з математики, української мови та літератури два рази на тиждень з 15.30 до 19.00. Групи мають різну комплектацію: 30, 15, 8 слухачів.

КУРСИ ВИХІДНОГО ДНЯ створені для слухачів, які бажають навчатися в суботу або неділю і підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання з математики, фізики, української мови та літератури. Відвідувати курси вихідного дня можуть слухачі з Одеської області та сусідніх областей. Початок занять з 9.00 до 15.30. Групи працюють з різними строками навчання та різною комплектацією.

СПЕЦІАЛІЗОВАНІ ГРУПИ для талановитих і працездатних слухачів, які були створені відповідно до рішення Підсумкової колегії Міністерства освіти і науки України "Про індивідуалізацію навчання талановитої молоді" п. 5, 6 від 27.02.04 р.:

• групи з поглибленим вивченням математики з елементами програмування й комп’ютерної техніки. Навчання проводиться в дисплейних класах, де кожний слухач має можливість працювати за окремим комп’ютером. В процесі вивчення матеріалу проводиться тестування у системі "Control" по особистій розробці кафедри інформаційних технологій, яка отримала срібну медаль на виставці "Сучасна освіта 2007" (Київ) й золоту – на виставці "Hi-teck". В групі 12 слухачів;

• групи з вивченням математики англійською мовою для слухачів, які бажають в подальшому навчатися в Академії англійською мовою. Навчання в даних групах окрім підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, спрямоване на полегшення адаптації слухачів до подальшого навчання в "англійських" групах Академії;

• групи з вивченням основ телебачення для тих, хто бажає в подальшому навчатися в Інституті радіо, телебачення, електроніки ОНАЗ ім. О.С. Попова, де окрім підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з математики, української мови та літератури викладається курс основ телебачення. Навчання проводиться в лабораторії цифрового телебачення високої чіткості.

ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНА ШКОЛА особливу увагу приділяє поглибленому вивченню математики, фізики, української мови та літератури. Фізико-математична школа працює з різними строками навчання. Навчатися в школі можна як у будні, так і вихідні дні.

2-РІЧНІ ПІДГОТОВЧІ КУРСИ працюють для учнів 10-х класів й характеризуються більш поглибленою підготовкою до зовнішнього незалежного оцінювання, професійною орієнтацією слухачів. На курсах вивчають математику, інформатику, українську мову та літературу. Початок занять з 1 жовтня або з 1 грудня. Перший рік навчання - 6 місяців, другий рік навчання – 8 місяців. Групи малокомплектні.

ПІДГОТОВЧЕ ВІДДІЛЕННЯ (нульовий курс) організоване з метою підвищення загальноосвітньої підготовки робочої та сільської молоді. Працює для слухачів, які мають повну середню освіту, а також для учнів технікумів, коледжів. Знання, отримані на підготовчому відділенні, є базовими для складання зовнішнього незалежного оцінювання та успішного навчання на початкових курсах Академії. Початок занять з 1 жовтня або з 1 грудня. Заняття проводяться 4 рази на тиждень з 15.30 до 19.00. На відділенні готують до зовнішнього незалежного оцінювання з математики, фізики, інформатики, української мови та літератури.

ЗАОЧНІ ПІДГОТОВЧІ КУРСИ організовані для тих, хто бажає вступити до Академії з різних регіонів України. Майбутні абітурієнти забезпечуються навчально-методичними посібниками, які містять контрольні роботи з математики та української мови аналогічні завданням зовнішнього незалежного оцінювання. Слухачі заочних курсів висилають контрольні роботи на перевірку (можна електронною поштою) і одержують їх з оцінками та рекомендаціями викладачів. Для учнів 10-х класів працюють 2-річні заочні підготовчі курси. Набір на заочні курси проводиться тричі на рік. Початок занять 1 жовтня, 1 грудня і 1 лютого.

ФІЛІЇ ПІДГОТОВЧИХ КУРСІВ знаходяться в Вінниці, Донецьку, Львові, Києві, при науково-навчальних центрах Академії, що дає можливість підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнтам різних регіонів України. Структура курсів і програма навчання в Академії та у містах-філіях однакова.

Значний розвиток комп’ютеризації надав можливість покращити підготовку слухачів за допомогою ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ на Web-сайті Академії, за навчальними програмами розробленими викладачами математики та української мови.

Систематичні заняття, ефективна організація роботи дають міцні знання слухачам курсів, необхідні як для успішної здачі зовнішнього незалежного оцінювання, так і для подальшого успішного навчання в Академії.

З 2000 р. по лютий 2010 р. керівником центру довузівської підготовки була Світлана Василівна Панфілова. Вона організувала та вдосконалила методику підготовки майбутніх абітурієнтів, створила штат висококваліфікованих викладачів, які забезпечили високий рівень й індивідуалізацію навчання талановитої молоді.

Сьогодні Центром довузівської підготовки керує Соловська Ірина Миколаївна.


АБІТУРІЄНТ 2010


Ви хочете навчатись у вищому навчальному закладі? Ви готові до зовнішнього незалежного оцінювання? Ми Вас підготуємо! Центр пропонує:

- для кожного слухача 12 індивідуальних занять з будь-якого предмету;

- 3 місячний курс з математики, фізики, української мови та літератури;

- малокомплектні групи;

- доступні ціни.


ВСТУПИВШИ ТА ЗАКІНЧИВШИ АКАДЕМІЮ ВИ БУДЕТЕ МАТИ ЗАБЕЗПЕЧЕНЕ МАЙБУТНЄ!!!


Оформлення на курси проводиться за адресою:


м. Одеса, вул. Ковальська, 1, ауд. 107.тел.:(0482)37-29-37; (048)720-78-08;


e-mail: podgotovka.kurs@onat.edu.ua