This version of the page http://www.personal-plus.net/295/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-14. The original page over time could change.
Персонал Плюс - №43 (295) 4-10 листопада 2008 року
Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
про видання | передплата | форум
свіжий номер | rss

День визволення

65 років тому радянські війська звільнили Київ від німецьких загарбників.
[ читати далі... ]
Актуально

Є антикризовий закон

Президент України Вік­тор Ющенко підписав Закон Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фі­нансової кризи й про внесення змін у деякі законодавчі акти.
[ читати далі... ]

Позачергове засідання уряду

Кабінет міністрів України має намір затвердити тимчасовий порядок використання коштів стабілізаційного фонду.
[ читати далі... ]

Уже скорочують персонал

Поглиблення фінансової кризи заставляє приймати заходи по скороченню витрат страхові компанії України, пише Коммерсант-Україна.
[ читати далі... ]

Будуть непопулярні методи

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що в Україні прийшов час для прийняття непопулярних методів у сфері реформування економіки країни.
[ читати далі... ]

Інфляція сягне 22%?

Президент Віктор Юще­нко прогнозує інфляцію у 22% за результатами 2008 року.
[ читати далі... ]

Литвин — суперкоментатор!

Лідер фракції Блоку Литвина Володимир Литвин вважає, що сварка між Президентом України і прем’єр-міністром, які представляють один політичний табір, «позбавляє країну будь-якої перспективи».
[ читати далі... ]

RosUkrEnergo forever?

Газ в Україну наразі продовжує постачати RosUkrEnergo, повідомив міністр палива і енергетики Юрій Продан.
[ читати далі... ]

Тимошенко відповіла на наїзд Ющенка

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що урядом на сто відсотків профінансовано усі видатки на ліквідацію наслідків повені, яка сталася влітку у західних областях України.
[ читати далі... ]

Безвізовий режим з ЄС?

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко говорить, що Україна може отримати безвізовий режим від ЄС без приєднання до Шенгенської угоди.
[ читати далі... ]

За газ — гроші

Вартість російського газу для України в 2009 році може скласти $230-250 за тисячу кубометрів — на 22-28% що вище діє.
[ читати далі... ]

Податок на зерно

[ читати далі... ]

Законсервовано до кращих часів

Об’єднана компанія «РУСАЛ» — власник контрольного пакету акцій Запорізького алюмінієвого комбінату (ВАТ «ЗАлК») приступила до консервації електролізного і глиноземного виробництв під­приємства.
[ читати далі... ]

Криворіжсталь хоче знизити собівартість продукції

«Арселор Міттал» пропонує Мінпромполітики і Фонду державного майна України створити спільну робочу комісію для внесення змін до графіка виконання зобов’язань, узятих на себе в ході приватизації ВАТ «Криворіжсталь».
[ читати далі... ]

Кримські парламентарії здивовані

У кримському парламенті вважають некомпетентним висловлювання міністра закордонних справ головуючої в Європейському Союзі Франції Бернара Кушнера про можливе повторення Російською Федерацією «грузинського сценарію» в Криму.
[ читати далі... ]

Неконтрольована ситуація

Національна рада з питань охорони здоров’я населення при Президентові України пропонує розробити і подати на схвалення уряду проект постанови щодо механізму ціноутворення на лікар­ські засоби з метою їх оптимізації відповідно до суспільних можливостей і компенсації населенню за медикаменти для лікування найбільш поширених захворювань.
[ читати далі... ]

Літак для Лівії

Харківський авіазавод добудує літак для Лівії. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, передає прес-служба ХОГА.
[ читати далі... ]
Економіка

ЗА ЛАШТУНКАМИ СВІТОВОЇ КРИЗИ

Глобалізація «стирає» кордони, забезпечуючи, в першу чергу, вільний перетік капіталів, товарів, послуг, інформації. Економічні переваги глобалізації, здавалося б, очевидні. Однак, за все потрібно платити. Коли закладено системну помилку в глобалізованому світі платять усі — хтось більше, хтось менше. Водночас, це вочевидь, у виграшному становищі опиняється той, хто передбачив майбутні негаразди, і, якщо не «загнуздав», то хоча б «осідлав» їх. Україна, як і більшість держав, будучи частиною цього світу, не могла уникнути кризи, що охопила світову фінансову систему.
[ читати далі... ]
Суспільство

Як нам облаштувати комфортну Україну?

З черговим витком перманентного поглиблення політичної кризи в Україні, з якоюсь надто завзятою синхронністю пожвавлюються інформаційно-десантні операції на гуманітарно-ідеологічному фронті. З доставкою в душу.
[ читати далі... ]

Штрафбат як засіб знищення власного народу

Популярний російський серіал «Штрафбат» не лише викликав запеклу полеміку у ЗМІ наших сусідів, а й спричинився до серйозних наукових розробок цієї болючої проблеми. Одне з московських видавництв у серії з промовистою назвою «Велика Вітчизняна: ціна Перемоги» видало чесне і об’єктивне дослідження професійного історика Володимира Дайнеса «Штрафбати і загороджувальні загони Червоної Армії».
[ читати далі... ]
Світ

Спецоперація «Фаїна»

25.09.2008 в українських ЗМІ з’явилися повідомлення, що Міністерство закордонних справ перевіряє інформацію про можливе захоплення піратами судна «Faina», серед членів екіпажу якого — 17 громадян України.
[ читати далі... ]

Росія тисне на ООН

Росія здійснює тиск на представників генерального комітету ООН з метою не допустити розгляду питання про Голодомор 1932-33 років Генеральною асамблеєю цієї організації, заявив заступник міністра закордонних справ України Олександр Горін.
[ читати далі... ]
Політикум

Шануймося, українці!

«Набрався боргів, вибачте, як сучка бліх» — це Віктор Андрійович Ющенко про Уряд України.
[ читати далі... ]

Нам «Потрібні ентомологи!»

Події останніх місяців похитнули, здається, останній з непохитних українських міфів: про те, що наші національно усвідомлені демократи об’єднуються лише перед розстрілом. Бо коли депутат Н. публічно обіцяє «начистити хрюльник» депутатові НН., то такий екстрім ще можна пояснити тим, що обидва належать до протилежних політичних фракцій. Але коли без попередніх обіцянок публічно у залі парламенту чистять один одному, даруйте, хрюльники соратники по урядовій коаліції, то це вже, як кажуть у певних інтелігентних колах, суцільний пардиманокль.
[ читати далі... ]

Долар і паливо

З уповільненням економічного зростання в США і Китаї, почалося падіння ціни на нафту.
[ читати далі... ]
Джерела

І напоїли санскрит праукраїнські джерела

Продовжуємо публікацію уривків з книги відомого філолога Станіслава Губерначука «КАРБИ ТРИПІЛЬСЬКОЇ ДОБИ В УКРАЇНСЬКИХ ГЕОГРАФІЧНИХ НАЗВАХ ТА ІМЕНАХ ОСОБОВИХ»
[ читати далі... ]
Конкурси

Престижність української мови зросте

Дев’ятий Міжнародний конкурс з української мови ім. П. Яцика
[ читати далі... ]
Нам пишуть

Як жити далі?

Одного погожого осіннього дня, після пішого походу по вулицям і скверам центру Києва, у Маріїнському парку я вирішив відпочити на одній із лавок і, заодно, проглянути свіжий номер газети. Окрім того, з цього місця, у будь-яку пору року, можна полюбуватися чудовими видами безкрайого лівого берегу і самим дніпровським плесо…
[ читати далі... ]

Фіалкова любов

[ читати далі... ]
Урок історії

Такою була війна

Після закінчення інституту, про що так мріяла наша сім’я, я почав працювати в авіації. Гігантський «Руслан» будувала вся країна. В 1979 році я полетів в тривале відрядження до Ташкента й Андижана, а потім прилетів до Москви. Нарешті, можна їхати до Києва, і відіспатися в зручному купе швидкого поїзда «Москва — Прага».
[ читати далі... ]
УКРАЇНСЬКИЙ ЛІДЕР

Козаки в гостях у студентів МАУП

Нещодавно в гості до студентів Білоцерківської філії МАУП завітали справжні козаки: в українських сорочках, свитках і яскравих чоботах.
[ читати далі... ]

Відзначено нагородою

До Ювілею — 50 річчя зі Дня народження Святійший Патріарх Всієї Русі — України, Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет, 31 жовтня в своїй Резиденції (вул. Пушкінська, 36) провів урочисту церемонію нагородження Орденом Святої великомучениці Варвари Білоус Алли Олександрівни — директора Інституту підготовки наукових кадрів та бізнес — освіти Міжрегіональної Академії управління персоналом, Вченого секретаря Академії, кандидата історичних наук, доцента, професора Міжнародної Кадрової Академії, Відмінника освіти і науки України, двічі нагородженої Почесними грамотами Міністерства освіти і науки ,а також Орденом святих рівноапостольних Кирила та Мефодія покровителів освітян та науковців.
[ читати далі... ]

Мирослав Цибулюк – новий голова Студентської ради

Однією з головних засад демократичного суспільства є наявність та ефективне функціонування громадського самоврядування – це гарантоване державою право і реальна здатність громади самостійно або під відповідальність органів чи посадових осіб самоврядування вирішувати питання внутрішнього керівництва в межах визначених законодавством. Українське законодавство передбачає таку можливість і для студентських громад вищих навчальних закладів.
[ читати далі... ]
Автосалон

Porsche пригальмовує виробництво авто

Німецький автоконцерн Porsche Automobil Holding SE оголосив про зниження обсягів виробництва у зв’язку із закриттям на модернізацію свого найбільшого заводу в Штутгарті, де працюють більше 1 тис. чоловік.
[ читати далі... ]

Злиття — соломинка для порятунку

General Motors Corp. (GM) і Chrysler LLC провели вихідні за столом переговорів, оскільки сувора реальність спаду американської економіки змусила компанії перебороти конкурентні розбіжності і спробувати домовитися про злиття.
[ читати далі... ]

Mercedes Mclaren SLR в баченні Hamann

[ читати далі... ]

Німці зробили тюнинг BMW X6

[ читати далі... ]

Лімітований кабріолет

Кабріолет Infiniti G37 Bloomingdale Premiere надійде у продаж 10 листопада. Ціни поки неві­домі.
[ читати далі... ]

Citroen представив нове покоління C1

Компанія Citroen представила оновлену версію міської мікролітражки C1, продажі якої в Європі почнуться вже в листопаді.
[ читати далі... ]

Шини Nokian для суворих умов

Компанія Nokian Tyres офіційно вийшла на ринок вантажних, автобусних і спеціальних шин для сільськогосподарської, лісозаготівельної і промислової техніки.
[ читати далі... ]
Технології

Всі українці — будівничі!

Огляд досягнень і перспектив розвитку в цій області показав, що стогони про сумну долю, що чекає Україну в недалекому майбутньому, всього лише недалекоглядна брехня недолугих політиків, у яких нема опори в суспільстві.
[ читати далі... ]

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.
Реєстраційне свідоцтво КВ № 12115-986ПР від 18.12.2006 р.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, personalp@ukr.net або за телефоном редакції (044) 525-61-85