This version of the page http://www.nokia.ua/support/repair-and-recycle-o1 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-12. The original page over time could change.

Сервіс

Перед тим, як звернутись до сервисного центру Nokia, будь ласка, ознайомтесь із запропонованою інформацією

Діагностика

У чому полягає проблема, яка у вас виникла?

На дисплей мого телефону виводиться повідомлення SIM card rejected (SIM-картка відхилена) або SIM card unaccepted (SIM-картка не прийнята)

SIM-картка — компактна картка всередині вашого телефону, яка здійснює підключення до мережі. SIM-картка надається вашим оператором або постачальником телекомунікаційних послуг. У більшості випадків саме вони можуть надати найкомпетентнішу допомогу в роботі з SIM-картками. На дисплей вашого телефону может виводитися повідомлення про помилку SIM-картки у таких випадках:

  • SIM-картка встановлена нерівно. У випадку, якщо телефон падав, його вдаряли чи відкривали, SIM-картка могла зсунутися і її потрібно вставити на місце. Дотримуйтеся інструкцій зі встановлення SIM-картки у вашому посібнику користувача.
  • PUK-код введений неправильно декілька разів. Це може викликати деактивацію SIM-картки. У випадку постійної деактивації вам потрібно отримати нову SIM-картку від вашого оператора або постачальника телекомунікаційних послуг.
  • Недавно вы сменили Нещодавно ви змінили постачальника телекомунікаційних послуг. У цьому випадку можливо, що ваша SIM-картка або телефон були налаштовані на роботу з попереднім оператором і можуть вимагати нових налаштувань. Крім того, ваш телефон може бути налаштований таким чином, що його не можна використовувати з SIM-карткою іншого оператора або постачальника телекомунікаційних послуг. Зверніться по допомогу до свого оператора або постачальника телекомунікаційних послуг.

Якщо жодна з перерахованих вище ситуацій не підходить і ви продовжуєте отримувати повідомлення про помилку, ваша SIM-картка може бути пошкоджена. Зверніться по допомогу до свого оператора або постачальника телекомунікаційних послуг для тестування і заміни SIM-картки. Інший варіант — віднесіть телефон до найближчого авторизованого сервісного центру Nokia на діагностику.

запитує PIN//PUK-код

Мій телефон запитує PIN/PIN2/PUK/PUK2-код

Ваш телефон обладнаний одним або більше кодами для захисту від неавторизованого користування. PIN- і PUK-коди захищають SIM-картку — компактну картку всередині вашого телефону, яка забезпечує підключення до мережі. У більшості випадків найкомпетентнішу допомогу у роботі з PIN- і PUK-кодами зможе надати ваш оператор або постачальник телекомунікаційних послуг.

  • Найпоширеніший код — це PIN-код, який ви встановлюєте особисто і можете активувати або дезактивувати його, дотримуючись інструкцій у посібнику користувача.
  • PIN2-код — це PIN-код другого рівня, який виконує роль другого рівня захисту для для деяких функцій вашого телефону. Він працює так само, як і PIN-код; додаткову інформацію ви знайдете у посібнику користувача.
  • Якщо PIN-код вводиться декілька разів неправильно, ваш телефон може запитати PUK-код. PUK-код — це код з 8 цифр, наданий вашим оператором або постачальником телекомунікаційних послуг.
  • Якщо PIN2-код вводиться декілька разів неправильно, ваш телефон може запитати PUK2-код.

Зверніться до свого оператора або постачальника телекомунікаційних послуг по допомогу в роботі з PIN- і PUK-кодами. Якщо наданий код не спрацював, вам потрібно отримати нову SIM-картку у вашого оператора або постачальника телекомунікаційних послуг.

Мій телефон запитує код безпеки

Ваш телефон обладнаний одним або більше кодами для захисту від неавторизованого користування. Зверніть увагу, що код безпеки, який захищає телефон, відрізняється відт PIN-коду, який захищає SIM-картку.

Якщо ваш телефон запитує код безпеки, а ви його не активували, спробуйте виконати такі дії:

  • Введіть код безпеки, встановлений по замовчанню: 12345. Введіть його тільки один раз.

Якщо ваш телефон продовжує запитувати код безпеки, віднесіть його в найближчий авторизований сервісний центр Nokia на діагностику.

Зауваження

  • Деякі оператори налаштовують телефони таким чином, що вони можуть працювати тільки з їхніми фірмовими SIM-картками. У цьому випадку, якщо ви ввели невірний код підряд три чи більше разів, телефон може бути перманентно заблокований. Якщо це станеться, зверніться по допомогу до свого оператора аабо постачальника телекомунікаційних послуг.
  • В інших випадках, якщо ви ввели неправильний код підряд три чи більше разів, телефон перемикається у «режим сну» і не реагує на натискання протягом наступних 15 хвилин. У цьому випадку ввімкніть та вимкніть телефон, почекайте 15 хвилин або віднесіть його до сервісного центру Nokia.

Мій телефон автоматично вимикається

При проблемах з живленням телефону причина може бути в телефоні, батареї або зарядному пристрої. Перш ніж віднести телефон до сервісного центру Nokia на діагностику, проведіть таку перевірку:

  • Повністю зарядіть батарею у відповідності до інструкції у посібнику користувача
  • Вийміть і вставте батарею у відповідності до інструкції у посібнику користувача
  • Переконайтеся, що ви користуєтеся батареєю і зарядним пристроєм Nokia, які є сумісними з вашою моделлю телефону. Ви можете перевірити сумісність у розділі Додаткові пристрої
  • Якщо ви маєте доступ до таких самих батарей і зарядних простроїв, спробуйте замінити ними свою батарею і зарядний пристрій, щоб з'ясувати, у чому криється проблема — в телефоні, батареї чи зарядному пристрої.

Якщо ви не можете перевірити свій телефон чи він продовжує вимикатися, віднесіть його до найближчого на діагностику.

Мій телефон не вмикається

При проблемах з живленням телефону причина може бути в телефоні, батареї або зарядному пристрої.

  • Перш за все спробуйте підключити до телефону зарядний пристрій. Підключіть зарядний пристрій до джерела живлення, зачейкате деякий час, потім спробуйте ввімкнути телефон.

Якщо телефон не вмикається, проведіть таку перевірку:

  • Повністю зарядіть батарею відповідно до інструкцій у посібнику користувача
  • Вийміть і вставте батарею відповідно до інструкцій у посібнику користувача
  • Переконайтеся, що ви користуєтеся батареєю і зарядним пристроєм Nokia, які є сумісними з вашою моделлю телефону. Ви можете перевірити сумісність у розділі Додаткові пристрої
  • Якщо ви маєте доступ до таких самих батарей і зарядних простроїв, спробуйте замінити ними свою батарею і зарядний пристрій, щоб з'ясувати, у чому криється проблема — в телефоні, батареї чи зарядному пристрої.

Якщо ви не можете перевірити свій телефон чи він продовжує не вмикатися, віднесіть його до найближчого авторизованого сервісного центру Nokia на діагностику.

Мій телефон завжди показує низький заряд батареї

При проблемах з енергоємністю батареї телефону причина може бути в телефоні, батареї або зарядному пристрої.

  • Переконайтеся, що ви користуєтеся батареєю і зарядним пристроєм Nokia, які є сумісними з вашою моделлю телефону. Ви можете перевірити сумісність у розділі Додаткові пристрої.Якщо ваша батарея має голографічну наклейку, ви можете переконатися в тому, що ваша батарея є оригінальним продуктом Nokia, за допомогою нашого сервісу «Перевірка батарей».
  • Якщо ви маєте доступ до таких самих батарей і зарядних простроїв, спробуйте замінити ними свою батарею і зарядний пристрій, щоб з'ясувати, у чому криється проблема — в телефоні, батареї чи зарядному пристрої.
  • Навіть такі високоякісні батареї, як Nokia, втрачають із часом енергоємність. Якщо надійшов час змінити вашу батарею, переконайтеся, що ви купуєте оригінальну батарею Nokia в авторизованого дилера Nokia.

Якщо ви не можете перевірити свій телефон, батарею чи зарядний пристрій або потребуєте додаткової допомоги, віднесіть їх до найближчого авторизованого Центру обслуговування Nokia на діагностику.

Мої виклики перериваються/скидаються

Скидання виклику або погана якість звуку під час викликів може бути результатом низької потужності сигналу або розривів у зоні дії мережі як на вашому, так і на іншому кінці з'єднання. У більшості випадків найкомпетентнішу допомогу з питань, що стосуються сили сигналу, може надати ваш оператор або постачальник телекомунікаційних послуг.

  • Потужність сигналу демонструється індикаторами сигналу на лівому боці дисплею телефону. Індикатор збільшується, якщо потужність сигналу зростає, і зменшується, коли вона падає.
  • Щоб збільшити потужність сигналу, спробуйте змінити положення телефону або підійдіть до вікна, якщо ви телефонуєте з приміщення.
  • Якщо ви постійно стикаєтеся з низьким рівнем сигналу у певному місці, можливо, що в ньому незадовільна якість покриття. Додаткову інформацію про зону дії мережі ви можете отримати в оператора або постачальника телекомунікаційних послуг.

Якщо ви вважаєте, що проблема може бути в телефоні, а не в мережі, віднесіть телефон до авторизированого сервісного центру Nokia на діагностику.

Мій телефон не дзвонить

Спробуйте виконати такі дії:

  • Переконайтеся, що ваш телефон увімкнено і потужність сигналу достатня.
    • Потужність сигналу демонструється індикаторами сигналу на лівому боці дисплею телефону. Індикатор збільшується, якщо потужність сигналу зростає, і зменшується, коли вона падає.
    • Щоб збільшити потужність сигналу, спробуйте змінити положення телефону або підійдіть до вікна, якщо ви телефонуєте з приміщення.
  • Для деяких моделей гарнітура, підключена до телефону, блокує сигнал виклику через динамік і відтворює його тільки через гарнитуру. Відключіть гарнітуру і перевірте телефон, щоб зрозуміти, чи усуває це проблему.
  • Якщо у телефоні вибраний режим Silent (Без звуку), Flight (У літаку), Online (Онлайн) або будь-який інший режим, де сигнал виклику відключений, дзвінок не звучатиме. Змініть профіль на General (Загальний) або Normal (Звичайний) і перевірте телефон. Інструкції з перевірки і зміни профілю є в посібнику користувача.
  • Переконайтеся, що сигнал виклику ввімкнено і гучність не дуже мала. Інструкції з регулювання гучності сигналу виклику є у посібнику користувача.
  • Якщо активована переадресація виклику, ваші виклики можуть переадресовуватися на голосову пошту без дзвінка на ваш телефон. Інструкції з активації та дезактивації переадресації виклику є в посібнику користувача. По допомогу у роботі з голосовою поштою зверніться до свого оператора або постачальника телекомунікаційних послуг.

Якщо ваш телефон все одно не дзвонить, віднесіть його до найближчого авторизованого Центру обслуговування Nokia для діагностики.

Мій телефон не надсилає або не приймає текстові повідомлення (SMS)

Робота з текстовими повідомленнями через SMS повинна підтримуватися вашою моделлю телефону і умовами вашого контракту з оператором чи постачальником телекомунікаційних послуг.

  • Уточніть, чи підтримує ваша модель телефону іункції SMS або роботу з текстовими повідомленнями. Інформацію з даного питання ви знайдете у посібнику користувача до вашої моделі телефону.
  • Зв'яжіться зі своїм оператором чи постачальником телекомунікаційних послуг, щоб з'ясувати: a) чи включені текстові повідомлення в умови вашого договору на обслуговування і б) чи підтримується роумінг, коли ви знаходитеся поза зоною дії вашої домашньої мережі.

Якщо ви досі не можете відправляти чи отримувати повідомлення, віднесіть свій телефон до авторизованого Центру обслуговування Nokia на діагностику.

Послуги

Щоб знайти найближчі до вас Центри обслуговування Nokia, перейдіть до списку Центрів обслуговування.



Якщо жоден з наведених варіантів не підходить, задайте запитання, залиште відгук або зв'яжіться з Гарячою Лінією Nokia.