This version of the page http://www.nardop.org.ua/news.php?id_news=26 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-07-04. The original page over time could change.
ОГ "Народна Допомога" - об'єднання громадян допомоги бездомним
 

ENG

... з алкоголізмом можна «… бути щасливими, радісними, вільними» 

З 18 по 21 червня 2009 року у партнерстві із Спільнотою Анонімних Алкоголіків України було організовано та проведено Міжнародний Форум Анонімних Алкоголіків, з нагоди 20-ої річниці заснування АА в Україні.
Спільнота Анонімних Алкоголіків – це незалежне об'єднання чоловіків і жінок, головна мета якого – допомагати собі та іншим залишатися тверезими.
Гасло Форуму: «… бути щасливими, радісними, вільними.»
Запрошені на Форум гості лікарі-наркологи, духівники, соціальні працівники, представники ЗМІ з України та з закордону - приймали активну участь у дискусіях та обговореннях. А самі узалежнені без надмірної сором’язливості, розповідали про свій, унікальний досвід на шляху до одужання з важкої, прогресуючої та смертельної хвороби...
Оскільки у світі багатий досвід адаптування Програми «12 Кроків» для ви-здоровлення від різних узалежнень, - програма Форуму складалася з тематичних груп та семінарів, яких за ці дні відбулося 43, розділені за напрямками:
• АА - Анонімні Алкоголіки, - узалежнені від алкоголю
• Ал-Анон, співузалежнені, або близьке оточення алкоголіка.
• Алатін – діти алкоголіків (до 16 років)
• ДДА – Дорослі Діти Алкоголіків
• АН – Анонімні Наркомани, - особи узалежнені від наркотиків
• Алатот – батьки та родичі наркоманів.
• для представників ЗМІ, - «Як висвітлювати про алкоголізм»
• для духовенства, - «акценти співпраці»
• зустріч у Львівському обласному наркологічному диспансері з лікарями-наркологами західних областей України…
Насиченою була і культурна програма, спільно ми організували екскурсії нашим чудовим містом а також концерт та різні забави під час дискотеки. Всього участь у Форумі прийняли біля 1000 осіб із 17 країн світу...
Підписавши угоду про співпрацю із Центром Обслуговування Анонімних Алкоголіків, НД-Львів – взяла на себе відповідальність за проведення Форуму, а також ініціативу у поширенні досвіду та популяризації в Україні програми АА, яку Всесвітня Організація Охорони Здоров’я визнала, - «…як найдієвіша у видужанні з алкоголізму».
Нагадаємо що, 74 роки тому в штаті Огайо зустрілися два алкоголіки, що вважаються засновниками руху АА: Біл і Боб. Обидва були розумними і кваліфікованими, але людьми які спивалися, на яких давно махнули рукою лікарі. Відкриття Біла, яким він поділився з Бобом, полягала, власне, у тому, що алкоголік може залишатися тверезим тільки тоді, коли він допомагає іншому – такому ж, як він сам. На початках групи АА називають «групами самодопомоги», що до якоїсь степені вірне, але будь-який анонімний алкоголік із стажем, звичайно, скаже, що цим поясненням феномен АА далеко не вичерпується...
Останніми роками в Україні жива практика АА прийнята і схвалена не тільки державними і муніципальними органами влади, але і Українською Греко-Католицькою Церквою. Місце для проведення зустрічей, деякі групи самодопомоги АА орендують у приміщеннях Храмів. Збори також проходять на території Державних наркологічних установ і муніципальних соціальних служб. Ми сподіваємося, це подолає врешті, межу упередженням і міфам про те, що АА – це «американський вплив» і «якась секта».


Керівник організації
Тарас Кушнір

ПРЕС-РЕЛІЗ.doc


 [1-10]  [11-20]  [21-22] 

показати всі новини

 

© 2009 ГО "Народна Допомога"

Партнери: