Рассылки по e-mail RSS-экспорт Карта портала
Реклама Контакты Системы ЛІГА:ЗАКОН

Интернет-конференция

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Видео | Фотогалерея | Заявка

2 октября 2009 г., 11:00

Интернет-конференция
Павла Розенко


Первый заместитель Министра труда и социальной политики Украины

В ходе Интернет-конференции П.Розенко ответит на такие вопросы и обсудит следующие темы:
- Социальная составляющая бюджета 2010 года;
- Ситуация на рынке труда Украины;
- Вопросы погашения заработной платы.

Розенко Павел Валерьевич родился 15 июня 1970 г. в г. Киеве. Образование высшее, в 1993 году окончил Киевский политехнический институт.

1993-1994 гг. – работа в Национальной телекомпании Украины;

1994-2000 гг. – помощник-консультант народного депутата Украины, Верховная Рада Украины;

2000-2001 гг. – помощник Министра, Начальник службы Министра экологии и природных ресурсов Украины;

2001-2005 гг. – помощник-консультант народного депутата Украины, Верховная Рада Украины, Комитет по вопросам экологической политики, природопользования и ликвидации последствий Чернобыльской катастрофы;

2005-2006 гг. – первый заместитель Министра труда и социальной политики Украины;

2006-2008 гг. – заместитель начальника Главной службы социально-экономического развития, начальник Департамента социальной политики Секретариата Президента Украины;

С февраля 2008 года – первый заместитель Министра труда и социальной политики Украины.

Хотите пообщаться с П.Розенко и узнать больше о социальной политике, ситуации на рынке труда Украины?

Шановні співрозмовники! Мені було приємно провести цей час у вашому товаристві. Хочу сказати, що Міністерство праці та соціальної політики завжди відкрите для спілкування з вами. Власне, з цією метою урядом була створена урядова "гаряча лінія", на яку ви можете зателефонувати щоденно, окрім неділі, з 8:00 до 21:00. Телефон урядової "гарячої лінії" - 8-800-507-30-90. Всі дзвінки із стаціонарних телефонів є безкоштовними.

Дякую за спілкування.

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Господин Розенко, добрый день! Ожидает ли Министерство труда дальнейшие увольнения сотрудников на предприятиях? Есть ли подобные заявления от руководства организаций? Спасибо.
Юрий
30.09.09 11:53

П.Р. Добрий день, шановні відвідувачі порталу Ліга. Дуже приємно розпочинати робочий день зі спілкування з фаховою і приємною аудиторією. Буду намагатися відповідати на всі питання коротко, лаконічно і не оминати незручних для себе питань. Отже, починаємо.

Звільнення на підприємствах – це постійний процес, який був, є і завжди буде. Сьогодні ми можемо констатувати про стабілізацію ситуації на ринку праці і, звичайно таких сплесків, які ми бачили на початку цього кризового року, коли чисельність незайманих громадян, які перебували у нас на обліку, досягала майже 950 тисяч, ми не очікуємо. Ми намагаємось працювати з усіма керівниками підприємств, які оголошують про свій намір скоротити працівників і пропонуємо їм різноманітні програми підтримки роботодавців в період фінансової кризи. Така робота триває і дає реальний результат.

Здравствуйте! Какова сегодня ситуация с безработицей в Украине (реальная)? Почему по показателям мы находимся в лучшем положении, нежели многие страны Европы, а в реальности наши безработные брошены государством?
Анатолий
30.09.09 11:56

П.Р. По-перше, я в своїх відповідях буду надавати тільки реальну інформацію, без прикрас і перебільшувань. Ці дані є офіційними і підтверджуються, в тому числі, висновками міжнародних інституції – зокрема, методологією Міжнародної організації праці, за якою ми рахуємо рівень безробіття в нашій країні. На сьогодні чисельність незайнятих громадян, які перебувають у нас на обліку в Службі зайнятості – близько 560 тисяч громадян. На початок року цифра вже була названа – 950 тисяч громадян. Це оперативні дані Міністерства. Якщо використовувати методологію міжнародних організацій, то за перше півріччя рівень безробіття в Україні складав 9,1%. При цьому варто зазначити, що цей показник у першому кварталі становив 9,5%. Власне ці дані і показують наші висновки про те, що ситуація на ринку праці не лише стабілізувалась, а й має тенденцію до покращення.

Что делает Министерство для того, чтобы улучшить ситуацию с безработицей? Какие мероприятия можно посетить, чтобы найти работу?
Nataliya
30.09.09 11:59

П.Р. В першу чергу, два основних напрямки діяльності Міністерства спрямовані: перший – на роботу безпосередньо з безробітними і пошук через центр зайнятості роботи для таких громадян; другий – це робота з роботодавцями, які, власне, і надають громадянам цю роботу. На початку року Верховна Рада України прийняла антикризовий закон, який стосувався зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення, який дає нові можливості підтримки і громадян, і роботодавців. Зокрема, новий закон дав змогу зробити кроки щодо профілактики безробіття, - виплачувати допомогу по частковому безробіттю, і надав можливість допомагати роботодавцям для збереження робочих місць, перекваліфікації та підвищення кваліфікації працівників.

Якщо Ви, пані Наталя, шукаєте роботу, то найкращим виходом для Вас я вважаю є звернення до районного центру зайнятості, де на сьогодні створені всі умови для пошуку роботи. Можливості також є і в спілкуванні з центрами зайнятості через сайти цієї установи: www.dcz.gov.ua та www.trud.gov.ua

Подскажите, почему не повышается уровень минимальной зарплаты?
Нина Ивановна
30.09.09 12:01

П.Р. Рівень мінімальної заробітної плати піднімається кожного року. І, незважаючи на кризу, в цьому році також відбувається підвищення мінімальної зарплати – чотири рази протягом року. Уряд також подав вже проект Державного бюджету на 2010 рік до Верховної Ради, де також передбачене збільшення мінімальної заробітної плати п’ять разів протягом 2010 року. Мінімальна заробітна плата в наступному році зросте майже на 17% проти грудня цього року - і складе на кінець наступного року 778 гривень.

В августе текущего года средняя зарплата в Украине составила 1919 грн. С января месяца впервые этот показатель дал отрицательную динамику. Почему в Украине падают зарплаты? Будет ли в дальнейшем продолжаться эта тенденция? Как Вы считаете, может ли полноценная семья прожить на такой доход? Спасибо за ответ.
Мария
30.09.09 12:07

П.Р. Очевидний факт, що розмір заробітної плати в будь-якій державі нерозривно пов’язаний із загальноекономічними процесами. Вплив світової фінансово-економічної кризи, безумовно, мав негативні наслідки і для українських підприємств. Це зумовило неритмічність їх роботи, зменшення обсягів виробництв, а в окремих випадках відбувалася повна зупинка роботи підприємств. І ця негативна ситуація, безумовно, позначилась і на рівні заробітної плати. Разом з тим, я би не став драматизувати ситуацію в цьому питанні. Завдяки антикризовим заходам, які вживаються урядом, все-таки, незважаючи на всю важкість економічної ситуації, зберігається динаміка зростання середньомісячної заробітної плати. І якщо взяти, згідно з даними Державного комітету статистики, розмір середньомісячних зарплат за січень-серпень 2009 року порівняно з відповідним періодом минулого року, зріс майже на 6%. Тобто, зростання все-таки є. І останні тенденції, які показує українська економіка, додають нам впевненості в тому, що рівень заробітної плати в Україні все-таки буде збільшуватись і надалі.

Шановний 1-й Зам, Павло Розенко! Скажіть, коли в Україні кінець-кінцем економічно справедливо вирахують прожитковий мінімум, розмір мінімальної зарплати, соц.допомог. тощо. Ну це ж просто цинізм, мінімальна зарплата в Україні з 1.10. 650 грн. = 78 $ або 52 євро. Для прикладу, 1 кг свинної лопатки (ребра) в Європі в середньому складає 5 євро, а мінімальні соцстандарти в середньому 500-600 євро (і не потрібно це оспорювати, 7 млн. українців за кордоном, ЗНАЄМ!). Таким чином, європеєць може придбати за 500 євро/5 євро = 100 кг свинної лопатки, а українець 650/35 грн. = 18,5 кг. Звідси випливає, різниця 5,4 рази. Ось це є СОЦСТАНДАРТ ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО І ЇЇ КААЛАЦІЇ! Це хіба ті стандарти, навколо яких будується соціальна політика в державі. Однозначно - НІ! І хай що там говорять "Великі економісти" Уряду, на якого Ви працюєте, але з такими зарплатами та соцстандартами гріх Держбюджет іноземцю показувати або фаховому економісту, менеджеру. ПРОКОМЕНТУЙТЕ, БУДЬ-ЛАСКА...
Аспірант
30.09.09 12:29

П.Р. Судячи з Вашого Ніку, шановний пане Аспірант, Ви маєте вищу освіту і якесь відношення до економічних наук. Тому, якщо говорити правду, то говорити її повністю. І порівняння треба починати не з порівняння соціальних стандартів між Україною і країнами Європи, а починати із таких величин, як внутрішній валовий продукт, доходи державних бюджетів. Ось тоді ми будемо мати реальну картину – що ми заробляємо як держава у вигляді доходів до державного бюджету і що можемо витрачати. І при доходах державного бюджету, які визначені на наступний рік в розмірі 280 мільярдів, витрачати тільки на соціальну політику 400 мільярдів (у випадку підвищення стандартів згідно Ваших пропозицій) , я думаю, не ризикне жоден з провідних європейських урядів. Я Вам запропонував короткий економічний аналіз. Це реальність. А все інше – демагогія. Вибачте за різку відповідь, але яке питання – така і відповідь.

Скажите, как Вы представляете жизнь пенсионера на 594 грн. пенсии, с учетом, что он не участник войны, не чернобылец, не депутат (и дети его не получают депутатскую з.п),а рядовой гражданин Украины, закончивший ВУЗ, всю жизнь отпахавший на производстве? Понимают ли в министерстве, что после уплаты коммунальных платежей на жизнь в летнее время остается 250 грн, а зимой и того меньше? Что субсидию получить невозможно, когда есть прописанный, но непроживающий родственник?
Представляют ли в министерстве, что значит пенсионеру попасть в больницу? Нет, не в Феофанию, а в обычную районную или городскую больницу? Где все нужно купить за свой счет - начиная от шприца и кончая дорогостоящими медикаментами. Как получить лечение, когда оно в сумме превосходит 4-х месячную пенсию?? Как пенсионеру заказать зубной протез? Купить очки? Отремонтировать телевизор? Очень прошу привести Ваши соображения - как свести концы с концами пенсионеру, чем нам питаться, сколько тратить на одежду, лекарства? Как быть, когда умирает в Москве мать и нет денег на билет, что бы попрощаться с ней?
(Персонально Денисовой - она часто ставит себе в заслугу, что прислали писульки и указали точный день получения пенсии - так вот я без задержки получала пенсию 3 числа, ее перенесли на 11 , что бы дожить пришлось занимать деньги и до сих пор я не могу отдать 80 грн. долга, благодаря этому переносу). Неужели, в министерстве не понимают что аморально, когда разрыв между макс и мин пенсии сотню раз?

Пенсионер
30.09.09 14:17

П.Р. Безумовно, як представник Міністерства, який щоденно, щогодинно спілкується з нашими громадянами і відповідає за рівень соціального захисту громадян, я чудово усвідомлюю і знаю рівень цін в державі, рівень комунальних послуг, з одного боку - і рівень заробітних плат і пенсій, з іншого. Безумовно, на ту суму, яку Ви назвали, прожити без допомоги держави неможливо. Але ми надаємо таку допомогу. Це стосується і субсидій за оплату житлово-комунальних послуг, і я не бачу жодних проблем в отриманні таких субсидій малозабезпеченими громадянами. Ми зменшили до мінімуму кількість довідок, які надаються нашими громадянами для отримання таких субсидій. Сьогодні вони оформляються дуже швидко і без жодних черг. Але, вибачте, питання прописаних, але не проживаючих з Вами родичів держава за Вас вирішити не може. Уряд також чітко розуміє всі проблеми із забезпеченням пенсіонерів ліками. Саме тому вперше за роки незалежності в державі з 1 січня 2010 року кожен малозабезпечений пенсіонер буде отримувати цільову надбавку до пенсії на забезпечення ліками. На цю програму в проекті Держбюджету 2010 року передбачено 3 мільярди гривень. Крім цього, в наступному році передбачено збільшення розмірів пенсій у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму, а також збільшення розмірів надбавок і підвищень до пенсій.

Уряд також вкрай негативно ставиться до величезного розриву між максимальними та мінімальними пенсіями. І ми неодноразово вносили в Верховну Раду України відповідні законопроекти, які обмежували розмір максимальної пенсії. Жоден з цих законопроектів не був підтриманий народними депутатами України. В першу чергу, не голосували за ці законопроекти представники Партії регіонів в парламенті. Ми зробили спробу обмежити максимальні розміри пенсій через відповідні постанови уряду. І таке рішення було прийнято на початку року. Максимальний розмір пенсій був обмежений 12 прожитковими мінімумами. Проте нещодавно Конституційний Суд фактично скасував цю постанову уряду. Ініціаторами подання до Конституційного Суду були так само депутати фракції Партії регіонів.

Я навів Вам лише факти. Висновки зробіть самі.

Суд своим Постановлением обязал произвести перерасчёт и осуществить выплату в объёме установленном законом моему отцу, как имеющему статус "Участник войны", управление труда заявило, что законом "О госбюджете" не предусмотрено выделение средств на исполнение этого решения. Объясните, пожалуйста, каким образом принимая закон о бюджете в него можно заложить средства не зная ещё решения суда? Что делать дальше, чтобы исполнительная служба смогла заставить исполнить решение суда?
Владимир
30.09.09 16:07

П.Р. Міністерство праці та соціальної політики України здійснює видатки на соціальний захист населення виключно в межах бюджету, які виділені нам на ці цілі. В Законі про Державний бюджет України на 2009 рік видатків на виконання рішень судів для Міністерства не передбачено. А бюджет, як Ви знаєте, ухвалює Верховна Рада України. Тому правова колізія, безумовно, присутня, але вирішити її в межах виділеного нам фінансування на сьогоднішній день ми не можемо. Разом з тим, хочу зазначити, що саме цей уряд розпочав фактично в повному обсязі виконувати закони, такі як Закон про дітей війни, і запровадив надбавки до пенсійних виплат дітям війни. Незважаючи на скрутний стан, в якому знаходиться держава, і в наступному році ми робимо крок до виконання в повному обсязі соціальних законів. Зокрема, в наступному році ми будемо святкувати 65-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні. І вперше за всю історію незалежності наступного року урядом буде виконана норма законів України, і кожен інвалід війни та інвалід з числа жертв нацистських переслідувань отримає в 10 разів збільшену допомогу до 5 травня. Якщо в цьому році розмір допомоги складав від 380 до 540 гривень, то в наступному він складатиме від 3700 до 5200 гривень.

Шановний Павло Валерійович ! Звертаеться до Вас инвалид другої группи Гладкий Микола Якович прож. М. Харків вул. Південнопроектная буд 14 на мое имя шахраї підробили документи отримали кредит в ощадбанку м. Харкова Суд Червонозаводского района суддя Журавель В. А. винесла 28. 09. 09. неправосудне рішення рішення яким зобовязала мене заплатити ощадбанку м. Харкова сім тисяч гривень таких грошей не маю получаю мінімальну пенсію по инвалідності.Прошу Вас Шановний Павло Валерійович розглянути питання з надання матеріальної допомоги.З повагою М.Гладкий м.Харків.glad-yakov@mail.ru т. 8577757830
Микола
30.09.09 16:31

П.Р. Шановний пане Миколо, Міністерство бере у роботу Ваш запит і спільно з Харківською обласною державною адміністрацією будемо шукати можливості для надання Вам реальної допомоги.

Добрый день! Внесите изменения в порядок обеспечения жильем участников ликвидации катастрофы на ЧАЭС - в первую очередь инвалидов работавших в мае 1986 г. Я ожидаю улучшений жил. условий 13 лет!
Александр
30.09.09 17:23

П.Р. Шановний Олександре, як Ви самі розумієте, питання не в порядку забезпечення житлом, а в тому, що будівельна галузь - не лише України, але і в світі в цілому - переживає не найкращі часи. Як наслідок цих процесів, нове житло вводиться в експлуатацію дуже повільними темпами. Проте уряд зараз робить безпосередні кроки назустріч, в першу чергу, пільговикам, а також будівельній галузі нашої держави. Зокрема, останніми постановами уряду по всій Україні за кошти державного бюджету добудовуються та викуповуються житлові будинки, квартири в яких будуть розподілятися виключно серед громадян, які перебувають на квартирній черзі. Значна кількість житла буде розподілена також серед «позачерговиків» і пільгових категорій громадян. Ця програма розпочалася в цьому році і буде продовжена в наступному 2010 році. Кошти на її виконання передбачені в проекті Державного бюджету, розробленому урядом.

Уважаемый Павел. Как вы относитесь к идее легализации огнестрельного оружия в Украине? Такого количества врагов, внешних и внутренних (в лице, таких как вы чиновников), как у нашего народа - нет ни у кого. Люди будут хотя бы спокойно спать, зная, что под подушкой лежит пистолет Макарова. Если очередная желчь ударит в голову вашим братьям чиновникам, и они решат устроить римейк голодомора 32-33 для неугодной биомассы, мы хотя бы сможем защищаться.
Сашок
30.09.09 17:57

П.Р. Я негативно ставлюсь до легалізації вогнепальної зброї в Україні.

Шановний Павло Валерійович, скажіть будь-ласка, яка саме висока пенсія в Україні на сьогодняшній день? Дякую за відповідь.
Микола
30.09.09 18:17

П.Р. Шановний пане Миколо, сьогодні в Україні є групи, які отримують досить значні розміри пенсій. Зокрема, є випадки призначення пенсій понад 15-20 тисяч гривень. Саме тому уряд на початку року прийняв постанову про обмеження максимального розміру пенсії на рівні приблизно 6,5 тисяч гривень. Проте за ініціативою депутатів від Партії регіонів Конституційний Суд України нещодавнім своїм рішенням фактично скасував зазначену постанову уряду. Але ми не заспокоїмось на цьому, адже уряд чітко стоїть на позиції, що максимальний розмір пенсій в державі має бути обмежений. Якщо людина, яка має високу заробітну плату, хоче отримувати більшу пенсію – немає питань. Сьогодні в країні існує система недержавного пенсійного страхування.

Добрый день, господин Розенко! Мой вопрос касается социальной составляющей бюджета Украины на 2010 год. Всем известно, что в течение 2009 года на учет в государственный Фонд занятости встало огромное количество людей, потерявших работу. А возросший объем выплат пособий по безработице в бюджете текущего года не был предусмотрен. В связи с этим люди, которым был присвоен статус безработного и которые должны были получать пособие, его не получали. А теперь вопрос: как будут решаться вопросы погашения задолженности по выплате пособий по безработице в оставшийся период 2009 года и в 2010 году? Ведется ли какой-то учет этой задолженности? Где можно узнавать сумму задолженности по конкретному безработному? Срок ее погашения? В каком объеме производятся текущие выплаты пособия по безработице? И ведутся ли они? Заранее благодарю.
Наталья
30.09.09 20:57

П.Р. Шановна пані Наталя! Дані, які Ви наводите, не зовсім об’єктивні. Якраз збільшення виплат по безробіттю було передбачене в бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття. Ми передбачали розвиток таких подій і були готові до цього. На виплату допомоги у зв’язку з безробіттям у 2009 році передбачено понад 4,5 мільярди гривень, що вдвічі перевищує видатки на ці цілі у 2008 році. На сьогоднішній день, незважаючи на те, що в країні непроста ситуація, ці виплати є захищеними і здійснюються в повному обсязі і в першу чергу.

Добрий день!
Ви можете відповісти по пунктам?:
-скільки керівників держслужбовців-пенсіонерів продовжують працювати на державних посадах?
- яку суму разом зарплати і пенсії в середньому вони отримують(спеціаліст держслужби-900грн.)?
-чому розбіжність між зарплатою спеціалста ікерівникав органах влади в 7-10 разів?
- чому у звітах і документах фігурує середня заробітна плата, а не мінімальна та максимальна?

Костянтин
01.10.09 09:30

П.Р. Шановний Костянтине! Я можу сказати ситуацію лише по Міністерству, в якому я працюю. Повірте, стан справ із кількістю держслужбовців-пенсіонерів в органах влади не є критичним. Зокрема, в керівництві нашого Міністерства, серед заступників Міністра, немає жодного держслужбовця-пенсіонера. А в цілому по Міністерству кількість таких працівників, думаю, не перевищує 5-7%.

Щодо заробітних плат високопосадовців. Хочу Вам сказати, що розмір заробітних плат високопосадовців зафіксовано на рівні вересня 2005 року, і з того часу жодного разу не збільшувався. Навпаки, на період фінансової кризи урядом прийнято рішення про зменшення вдвічі заробітних плат міністрам. На превеликий жаль, інші органи влади не підтримали ініціативу уряду з цього питання. Зокрема, Верховна Рада так і не виконала своє власне рішення про зменшення вдвічі заробітних плат народних депутатів України.

Добрый день, господин Розенко! Я председатель первичной проф.организации Независимого профсоюза Илличевского порта. Мой вопрос социально-экономического характера, а именно: нарушаются права профсоюза на предприятии и этот конфликт уже длится с 2001 года. Я хотел бы, чтобы Вы этот вопрос взяли под контроль и не передавали на область.
Анатолий
01.10.09 13:32

П.Р. Шановний Анатолію! На жаль, держава, згідно чинному законодавству, не має права втручатися в конфліктні ситуації щодо порушень прав профспілок на підприємствах. Свої права Ви можете і повинні захищати через систему судових органів. Якщо мова йде про невиконання колективного договору на підприємстві, то існує законодавча процедура вирішення таких питань. Ви маєте право розпочати колективний трудовий спір з адміністрацією підприємства. Зокрема, передати всі документи до трудового арбітражу, який є незалежною державною інституцією. Якщо мова іде про щось інше, то ми готові обговорити з вами всю ситуацію і надати відповідні консультації і роз’яснення. Звертайтесь до нашого Міністерства.

Пане Розенко. Підкажіть секрет виживання чиновника вашого рівня в такій корумпованій команді міністра Денисової. Можливо саме в цьому і заключається професіоналізм сучасного державного службовця?
Леонтій
01.10.09 14:25

П.Р. В першу чергу, я оцінюю команду Міністерства на всіх її рівнях як високопрофесійну і якісну. Якщо Ви звернете увагу на кадровий склад керівництва Міністерства (з ним можна ознайомитись на нашому сайті), то випадкових людей на високих посадах у нас немає. Вся команда Міністерства на чолі з Міністром – люди, які мають досить високий фаховий рівень і досвід. Саме тому мені дуже приємно працювати в такому колективі.

У мене немає жодних фактів і підстав навішувати будь-які ярлики на цю команду. Якщо у Вас такі підстави є, думаю, потрібно не виливати свій гнів в Інтернеті, а офіційно звернутися до відповідних органів і навести конкретні і відомі Вам факти.

Скажите почему нарушается у нас законы? У меня дочь находится в отпуске по уходу за ребенком,внучке будет 2 года, ей платят 130 грн, можно ли на эти деньги обуть и одеть его, хотя должны платить прожиточный минимум, подавали в суд местный, а потом в аппеляционный, но даже ответа не пришло с аппеляционного суда, ждем с апреля месяца ответ.
Татьяна
01.10.09 17:18

П.Р. Хочу ще раз зазначити, що Міністерство діє виключно в межах тих кошторисних призначень, які затверджуються Державним бюджетом України. Хочу також підкреслити, що якщо Ви вважаєте, що Ваша сім’я знаходиться у вкрай важких матеріальних умовах, Ви маєте право на отримання іншого розміру державної соціальної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку. І це не 130 гривень. Для отримання такої допомоги необхідно звернутися до районного управління соціального захисту і надати довідки про фінансовий стан Вашої родини. Хочу сказати, що в наступному році рівень допомоги малозабезпеченим сім’ям на ці цілі буде значно збільшений. Якщо в минулому році він складав 50% прожиткового мінімуму, то в наступному році максимальний її розмір дорівнюватиме прожитковому мінімуму. І давайте не забувати також про те, що уряд значно збільшив допомогу при народженні дитини. Хочу нагадати 2004 рік. На початок року розмір такої допомоги складав біля 360 гривень. На сьогоднішній день на першу дитину держава платить 12 240 гривень, на другу – 25 тисяч, на третю – 50 тисяч. Тому ми турбуємось про новонароджених і їх родини.

Доброго дня! На початку січня я попав під скорочення і, не знайшовши роботи, перебуваю на обліку у центрі зайнятості. Під час подання документів, я попав під дію закону, що передбачав відсутність виплат 90 календарних днів. У квітні дію цього закону було відмінено. Чи маю я можливість повернути кошти, що не виплачені?
Сергій
01.10.09 19:01

П.Р. Шановний Сергію, відповідна норма закону справді існувала і була встановлена Верховною Радою України. За пропозицією уряду дію норми цього закону було відмінено. Але, на жаль, можливості повернути кошти немає, бо закону зворотної дії не має.

Павел Валерьевич! Неужели трудно навести порядок с начислением пенсий чернобыльцам? Чтобы было все прозрачно. Лучше будет всем честным людям. Например, назначать 1-й категории 7 минимальных зарплат, а 2-й категории - 5. По достижению 60-лет, тем, кто доживет и пожелает, можно перечислять уже на общих основаниях. И тогда пенсионеры смогут лечиться за свои деньги, а не попрошайничать в больницах, где льготы очень условные. Да и бюджет составлять легче будет, а воровать труднее. Может, в этом-то и причина кроется?
Валерий
01.10.09 08:45


Здравствуйте, сегодня уровень минимальной зарплаты увеличился на 20 грн. С 1 декабря - еще на 19 грн. Вы считаете достаточным такое повышение? Какие планы относительно повышения уровня минимальной зарплаты имеет Минтруда на 2010 год?
Ирина
01.10.09 10:33


Почему не осовремениваются научные пенсии людей вышедших на заслуженный отдых более 10 лет назад. Получается что уборщица, которая выходит на пенсию сейчас, получает больше, чем моя мать, которая 42 года преподавала в КПИ. Несправедливо.
Татьяна
01.10.09 11:21


Павел, скажите, пожалуйста, когда будут выделены средства для перерасчета пособия по уходу за ребенком за 2007 - 2008 гг. согласно решениям судов, исходя из Решений Конституционного Суду Украины о признании неконституционными некоторых норм о Государственном бюджете Украины на 2007 - 2008 гг. в части выплаты пособия по уходу за ребенком? Имеем решение суда, вступившее в законную силу, но оно не исполняется. В УПСЗН говорят: "Средств нет".
Сергей
01.10.09 13:08


Павел, надеюсь на честный и откровенный ответ. Лично Вы, представляете жизнь на 594 грн.?
Пенсионер
01.10.09 14:59


Как получилось, что пенсию ниже черты бедности, получают практически все пенсионеры вышедшие на пенсию в 2000-2002г.? Сколько пенсионеров в Украине, имеющих полный пенсионный стаж, получают - 600грн?
Поскольку, в стране нет бесплатной медицины, каким образом пенсионеру сделать операцию? Каким образом можно подлечиться в санатории?

Анна
01.10.09 18:58


Когда все пенсионеры будут равны перед законом, одним применяют з/п за 2008 год-1573грн., а для перерасчета пенсии - 1197грн.?
Нина
01.10.09 21:14


Назовите фамилию депутата. Возможно, этот молодой интересный и правда станет патриотом УКРАИНЫ. Хотя надежды нет! Что-то он круто взлетал. Не сынок ли он бывшей номенклатуры. Не дай БОГ он тоже из тех, что много-долго говорят, а результат для страны -НОЛЬ. Господи спаси УКРАИНУ от говорунов-бездельников!
Павел
01.10.09 21:36


Уважаемый заместитель Министра труда и социальной политики Украины!
Не желает ли наше правительство выделить деньги "детям войны" в размере, предусмотренном ст.6 Закона Украины "О социальной защите детей войны" (30% от минимальной пенсии)? Административные суды завалены судебными делами по данной категории споров. Все уже устали от этого безобразия! По данным Вашего министерства статус "дети войны" в Украине имеют 6293775 чел., т.е. ежегодно в госбюджет должны быть заложены средства в размере около 9,15 млрд. грн. Что вы собираетесь с этим делать? Не проще ли вообще признать этот закон неконституционным, т.к. он дает привилегии по сравнению с установленными Законом Украины "О статусе ветеранов войны, гарантии их социальной защиты"? Это можно расценивать как нарушение ч.2 ст.24 Конституции Украины. Другим пенсионерам (не "детям войны") обидно. Они прошли войну, защищали Родину, а их надбавки к пенсии значительно меньше!
Заранее благодарен.

Пенсійний фонд
01.10.09 22:20


Добрый день Павел Валерьевич!
1.Почему в городах нет программы сохранения и создания новых рабочих мест?
2.Почему в центрах занятости не введена премиальная система оплаты труда: больше трудоустроено безработных - получи премию. Не выполнил план- премию не платить и отправить таких работников на общественные работы.
3.Почему наукоёмкие предприятия, выжившие в 90-годы, сейчас банкроты? Пример: Южный радиозавод в г. Желтые Воды. В 70-годы по 100 молодых специалистов после ВУЗов направлялись ежегодно на этот завод. Посмотрите на Китай, Европу.
4. Ведётся ли реестр специалистов-безработных по Украине с целью организации социальной и экономической политики Украины или всё пушено на самотёк? Никто из предпринимателей (инвесторов) не будет заниматься новым наукоёмким производством, если не будет таких данных по территориальному распределению специалистов.
5. Прошу сообщить Ваш электронный адрес для других вопросов и рекомендаций по работе Министерства.

Сергей Георгиевич
02.10.09 00:35


Здравствуйте, моя жена Елена Анатольевна, г.Киев, имея вражденный порок сердца родила шестеро детей: старшему 25 лет, младшему 9. К сожалению здоровье еще больше пошатнулось. Устроиться на работу не может; головокружение, слабость, сердцебиение сильное иногда потеря сознания. Мы не подпадаем под украинскую малообеспеченную семью, так как Лена нигде не работает и справки о доходах семьи предоставить не можем. Цены ростут. Государство Украина не помагает. Что делать? Есть ли надежа, что законы Украины будут на нашей стороне и моей жене будет оказываться ежемесячная государственная помощь? Если нет, то что Вы делаете, чтобы избежать подобных правовых недоразумений и быть государственным чиновником котрый максимально заботится о простых гражданах, особенно о многодетных мамах с пороком сердца. Спасибо за ответ. С уважением,
Владимир
02.10.09 10:17


Добрый день, Уважаемый заместитель Министра труда и социальной политики Украины, скажите, почему остановлена программа по созданию контрольных групп министерств и областных советов, подчиненных Кабинету Министров? С уважением,
Сергей
02.10.09 10:26

        Следующие >



Анонсы Пресс-центра
1 июля состоится Интернет-конференция Николая Злочевского, главы Госкомрезерва Украины на тему: "Государственный резерв Украины: пути выхода из кризиса"
1 июля состоится Круглый стол на тему: "Предотвращение мошенничества и финансовых злоупотреблений"
29 июня состоится Интернет-конференция Дмитрия Гриджука, председателя Правления банка "Хрещатик" на тему: "Современный банк: уроки кризиса, качественно новые требования к уровню услуг и продуктов, факторы развития банка"
 

Интернет-конференции
01.07.10Николай Злочевский
29.06.10Дмитрий Гриджук
25.06.10Богдан Соколовский
18.06.10Вадим Пушкарев

Контакты
Адрес: Киев, ул. Шамрыло, 23
Тел./факс: +38 044 593 16 37
press@liga.net  
Карта проезда