This version of the page http://www.yagallery.com.ua/artexhib/144/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-18. The original page over time could change.
Ліс. Олександр Бабак, Тамара Бабак, Микола Малишко :: yagallery.com.ua
 
03.03 - 23.03.10
Ліс. Олександр Бабак, Тамара Бабак, Микола Малишко

Як уважно прислухатись, тут, на Подолі – чути якийсь звук диких биків, шум лісових хащ, і тебе опановує здогад, та тож Тури…Тури ревуть. Звуки ці заховались і збереглися в назві вулиці Турова! А Олені – в назві вулиці Оленівській! Чуєте цей звук в Я Галерея?

Музика…Геометрія…Куби…Конструкції… Структури… Форми…

Минуле зароджує майбуття.  Сучасне мистецтво проектує будуччину. 

 Микола Малишко      24лютого 2010року 

 

У передчутті весни арт-центр Павла Гудімова Я Галерея спільно з Олександром Бабаком, Тамарою Бабак і Миколою Малишком запрошує на прогулянку «Лісом».

Ліс – поняття невичерпне як для народної міфотворчості, так і художнього трактування. Затишне місце для відпочинку, медитації, віднайдення зв’язку з природою, з одного боку й уособлення первинних людських жахів – з іншого; хтось іде в ліс по гриби й ягоди, хтось – на пленер, а хтось – рубати дрова; одні тікають в ліс від цивілізації, інші – приносять його цивілізації в жертву.

Більше двох років тому Олександр Бабак написав серію «лісових» пейзажів – саме вони надихнули художника і його колег, Тамару Бабак та Миколу Малишко, зробити повноцінний проект «Ліс». Однак з часом, відмовившись від кольорових розкутих живописних робіт, Олександр створив цикл «Спалений ліс» - авторський реді-мейд, основою якого стали старі шпалери, знайдені художником на смітнику. Саме ці полотна-обєкти за рахунок своєї фактурної монохромності природно співіснують в одному просторі з масивною скульптурою Миколи Малишка, в якій ліс представлений буквально – як матеріал. У Миколи своєрідна манера роботи з деревиною – скульптури нарочито грубо, сокирою, вирубані зі стволів дерев. Об’єкти Тамари Бабак – пружні луки – також зроблені з «лісу», але зовсім іншого – тонких гілок. Характер її лісу, відповідно, суто жіночий – тендітний і витончений, але напружений до межі.

Поєднання в експозиції двомірного та об’ємного, брутального й делікатного, маскулінного й жіночного створює атмосферу тотальної інсталяції, яка «занурює» в себе глядача та, як справжній ліс, примушує довго блукати її стежками.

 

 

                 

 

 експозиція роботи відкриття майстер-клас