This version of the page http://www.gazeta.rv.ua/sud/mileniumplaza (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-17. The original page over time could change.
Новини Рівного та області. Рівненська газета
  • Головна
  • Архів
  • Рейтинг
  • Рубрики
Газета "ОГО" Рівненський інформаційний портал OGO.ua
Телекомпанія "Рівне 1" Наш провайдер -
  • Тема дня
  • У місті
  • В області
  • Кримінал
  • Здоров’я
  • Громадська приймальня
  • Спорт
  • Домовичок
  • Порадник
Четвер, 17 червня 2010 р.

Подати оголошення

Повідомити новину

Громадське обговорення

RSS-СТРІЧКА СТАТЕЙ
  • Інтернет-ток-шоу "Громадське обговорення"

  • Справа "Міленіум-Плаза": Чи потрібні місту мільярдні проекти?

Справа "Міленіум-Плаза": Чи потрібні місту мільярдні проекти?

"Міленіум-Плаза" ось уже не перший рік планують зробити найгучнішим і наймаштабнішим будівельним проектом у новітній історії Рівного. Востаннє такі масштабні плани реалізовували ще за часів Радянського союзу. Втім, часи зараз інші й реалізація будівельного проекту "пробуксовує". Коштів немає. А у лютому з подачі КРУ проект набув ще й скандального розголосу.
Масштабну реконструкцію центральної частини міста за проектом "Міленіум-Плаза" запланували ще за часів керівництва Віктора Чайки.

Рівненські ЗМІ вже не раз описували всі перипетії навколо проекту:
Прокуратура перевіряє, куди поділись гроші міського бюджету, виділені на “Міленіум-Плаза
КРУ виявило порушення при розробці проекту забудови центру Рівного "Міленіум-Плаза"
Рівненський “Міленіум” стане ганьбою чи центром Європи?
Рівне через 20 років буде іншим
“Міленіум Плаза” може лишитись тільки на папері
На “Міленіум Плаза” у Рівному кошти виділять у серпні
У Рівному буде свій грандіозний комплекс “Міленіум”
“Міленіум Плаза” виросте на руїнах старих кварталів

Скандал навколо використання коштів з міського бюджету на розробку проекту "Міленіум-Плаза" вибухнув несподівано, але гучно. КРУ оприлюднило інформацію про фінансові порушення під час проектування кварталу в центрі Рівного. Кажуть, йдеться про сотні тисяч гривень. Справу вивчають у прокуратурі.
Сумніви щодо необхідності таких проектів висловлюють і самі представники влади. Що вже казати про рівнян.

Частина 1.



Стенограма "судового засідання" за проектом "Міленіум-Плаза"

ПРОГОЛОСУВАТИ "Що робити з проектом "Міленіум-Плаза"?

"Міленіум-Плаза" – викачування грошей?

Коментарі

Somebody | 2010-02-16 23:24:56

Перш за все вважаю за необхідне чітко розмежувати два питання:
- Чи потрібен Рівному проект «Міленіум-Плаза» чи інший проект комплексної забудови центральної частини міста?
- Хто і як розкрадає гроші, передбачені на проект «Міленіум-Плаза»?
Ці питання абсолютно різні, і відповіді на них різні і не пов’язані між собою. Тому некоректно змішувати все в одну проблему, як це зроблено автором у вищезазначеній статті, а також читачами та дописувачами коментарів до попередніх статей на цю тему. Так, на приклад, якщо будуть виявлені порушення фінансового законодавства під час будівництва школи, то це не значить, що місту слід відмовитися від будівництва цієї школи. Тому, давайте не плутати праведне із грішним.

Юрій | 2010-02-16 23:31:17

Про який "Міленіум-Плаза" може йти мова, коли грошей міста не вистачає на елементарне (про інвесторів мовчу - хто візьметься втілювати в життя такий проект в державі, де на ранок ситуація може бути кардинально іншою ніж попередньо ввечері). Краще б за виділені на цей проект кошти купили кювез для немовлят в пологовий будинок (врятували б чиєсь життя та надію), придбали 2-3 квартири для молодих сімей, вклали в дитячий будинок, хоспіс, будинок для літніх людей, придбали б новий тролейбус адаптований для інвалідів. Будь-що, з вищеперерахованого, або щось інше що принесло б реальну користь простим рівнянам, гроші ці взяті ж в цих же рівнян (в вигляді податків та інших платежів). Але багатьом людям, що мають доступ до міської скарбниці, байдуже до тих за чий рахунок вони живуть, лише б покласти гроші міста в свою кишеню, або кишеню “добрих знайомих” будь-яким методом, в тому числі й за допомогою різноманітних, нікому не потрібних проектів на зразок "Міленіум-Плаза". До речі, хочаб назву українську дали, а то .......

мешканець центру | 2010-02-17 09:54:17

Уважно читаючи всі публікації,бачу,що М.Пасічник,починає заговорюватися,забуває те,що говорив,недавно.То,він каже,що,в центрі,житла не повинно бути(що не відповідає світовим тенденціям).А,на містобудівельній раді казав,що мешканців з МІЛЕНІУМУ,переселить на вул 16-го Липня,в два дев"ятиповерхові будинки,які збудує,знісши,інші житлові будинки,і історичну будівлю дитячої художньої школи №1....Завданням на проектування не передбачено вихід за межі кварталу.Архітектурно-планувального завдання,та техумов-взагалі ,немає.

Запитання Паладійчуку | 2010-02-17 15:52:54

О.Хмилецький,в середині 2008 року казав,що механізм повернення місту ,інвесторами,коштів-простий.Чи передбачає,чинне бюджетне законодавство , фактичне кредитування,коштом бюджету, фізичних осіб,для яких,по проекту"Мілленіум Плаза",вже запроектовані медично-торговий центр(депутат Кіррілов), і торгово-офісний центр "Вікторія"(депутат В.Вдовиченко?)?Чи повернули,ці приватні особи, (власники землі та нерухомості),кошти на проектування,витрачені з міського бюджету?

Somebody | 2010-02-17 16:57:42

1. Сучасний стан кварталу Соборна-16Липня-Драгоманова-Чорновола.

Сучасний стан вищезазначеного кварталу заслуговує особливої уваги. Аварійні будинки, невпорядкована парковка в центрі міста, стежини поміж сміття, сараї, хащі та бур’яни… - все це аж ніяк не сприяє створенню позитивного враження від центральної частини європейського містечка.

Таким чином, очевидним є висновок про нагальну необхідність системної реконструкції кварталу Соборна-16Липня-Драгоманова-Чорновола та приведення його у відповідність до вимог благоустрою.

мешканець центру | 2010-02-18 09:16:39

Я був уважним читачем всіх публікацій,про МІЛЕНІУМ,швидше прихильником,ніж противником,ідеї,до виступу С.Паладійчука,на містобудівельній раді.Вдячний , йому, за те,що змусив зняти рожеві окуляри,і побачити,що, МІЛЛЕНІУМ,це ,-УТОПІЯ!!!!Для того,щоб двом депутатам, збільшити їхні торгові точки,місто понесло , не виправдано великі, витрати бюджетних коштів. Буду,чим зможу,підтримувати С.Паладійчука, єдиного,кого можу вважати депутатом,котрий,реально,відстоює інтереси рівнян, не боячись виступити проти всіх,і здаватись диваком.А МІЛЕНІУМ,є тормозом реконструкції кварталу,бо власникам,і користувачам ,об"єктів нерухомості,не законно ,заборонено покращувати,реконструювати,їхню власність, в надії,на те,що під виглядом необхідності будівництва нового міськвиконкому,та кількох соціальних об"єктів,вдасться відселити 130 сімей,(не підпалюючи,їм, житло).А буде збудовано,лише два торгові об"єкти,для двох депутатів.( Дуже хочу помилитись!!!).

ДЮГ | 2010-02-18 09:39:43

Центр міста став ласим шматком. Правда чомусь останнім часом не чути про проекти розширення міста? Всі копають центр... Чому похоронили ідею розширення та розбудови міста?

запитання Герману | 2010-02-18 10:15:31

Пане Олег! Заступивши на посаду,Ви,висловили, журналістам,здивування тим,що забудова центру довірена фактично одній організації.Ви,вже,розібрались,чому-саме цій організації?Практика свідчить про те,що,саме її об"єкти викликають протести рівнян ,і скандали(площа Театральна,бульвар Несвицької,вул.16 Липня,площа Короленка...).

Alex | 2010-02-18 10:53:30

А що там з будівництвом Палацу Любомирськх? Де кошти виділені під даний проект? Цікаво, все що стосується держ чи комун-замовлень по бідвництву крутиться навколо 2-3 осіб та 2 фірм-забудовників.
Для чого нам наіональний університет з кафедрою архітектури? Щоб студенти нахаляву для таких підприємливих чиновників проекти розробляли?

запитання Пасічнику | 2010-02-18 11:33:46

Згідно ст.5 З.У.Про основи містобудування,Ви мали врахувати законні права,та інтереси власників,і користувачів будівель,розташованих поряд з Міленіум-Плаза.Чому,Ви,цього,не зробили,не провели громадські слухання(наприклад,в актовій залі Діагностичного,за участю представників,всіх 130 сімей,яких,Ви зібрались позбавити їхнього житла,а не співробітників ЖКП Паркове, як зазвичай...).

мешканець центру | 2010-02-18 14:29:40

Я,теж не відмовлюсь,щоб мені,як депутату Кіріллову,зробили проект,відселили барак,де живе кілька сімей сусідів, переклали нові комунікації, зробили шикарний благоустрій. Хай ,за все, заплатить УКБ,з коштів міського бюджету, але власником, реконструйованої нерухомості, лишатимусь я(як і депутат Кіріллов). Місто,від цього,тільки виграє.Чи-не так???

Герману | 2010-02-18 16:25:53

УКБ 25-го лютого проводить громадські слухання по ескізному проекту кварталу на вул.Макарова.А,чому,не проводило громадські слухання по ескізному проекту кварталу Міленіум-Плаза?

Свідки | 2010-02-18 17:45:34

Р.Мальований, арх.А.Мацківський,О.Ковальчук.

М.П.Пасічнику | 2010-02-19 08:08:12

На початку 2009 року,знайомий,який має нерухомість на Міленіум Плаза,запитав ,Вас,коли там почнеться будівництво.Ви відповіли-РОКІВ ,ТАК,через 700.... Ви,самі,ніколи не вірили в казку,котру розповідали місту?

Прохожий | 2010-02-21 15:14:43

Так та фірма проектувала майже всі об'єкти, які фінансувалися з міської скарбниці. Откати давали потрібним людям.
А проект Міленіум-Плаза - просто викачка грошей з бюджету, оскільки це нереальний проект.

Прохожий | 2010-02-21 15:20:14

Так та фірма проектувала майже всі об'єкти, які фінансувалися з міської скарбниці. Откати давали потрібним людям.
А проект Міленіум-Плаза - просто викачка грошей з бюджету, оскільки це нереальний проект.

Прохожий | 2010-02-21 15:24:48

Краще б зайнялися розширенням міста, а не вкопуванням під землю. Де поділися обіцянки передвиборчі про розширення міста? В мене ще й досі є та листівка про розширення міста. Розширення міста - дійсно реальний проект, який місту і громаді потрібен, і матиме практичну користь для розвитку міста.

Прохожий | 2010-02-21 15:25:41

Краще б зайнялися розширенням міста, а не вкопуванням під землю. Де поділися обіцянки передвиборчі про розширення міста? В мене ще й досі є та листівка про розширення міста. Розширення міста - дійсно реальний проект, який місту і громаді потрібен, і матиме практичну користь для розвитку міста.

Somebody | 2010-02-21 17:20:41

Фотогалерея у кафе, виставки у торговому центрі, концерти у кінотеатрі - все це сумна рівненська дійсність в ХХІ столітті. У місті відсутні адекватні обласному центру мистецькі галереї, виставкові та концертні зали, спортивні споруди та ділові центри. Наявність лише одного театру та одного музею, значно знизили рейтинг міста і відкинули Рівне на останні місця у рейтингу міст (журнал Фокус). Тому, те що треба перестати жити містечковими поняттями і приймати часом непопулярні, але стратегічні рішення для реалізації довгострокових проектів. І саме одним з таких проектів і є «Міленіум Плаза».

мешканець центру | 2010-02-22 07:57:29

Кажуть,що той,любитель лиж,який підписав головний документ на виділення коштів,занервував так сильно, що програв ,в казино ,в Бресті,25 000 доларів(чесно зароблених,на посаді чиновника).Ще кажуть,що,він,замовив , джинсову, статтю,яка має зпростувати те,що написала ОГО,та показати,які не правильні морди,ці мешканці Міленіум-Плаза....Не виключено,що квартири,у декого,раптом,почнуть горіти...

Олег | 2010-02-22 09:37:27

Ганьба!!!

мешканець центру, до Somebody | 2010-02-22 09:41:40

сумна рівненська дійсність -це те,що запроектована, більше 30 років тому, поліклініка на Драгоманова,-досі,не добудована.Приблизно стільки років пройшло з того часу,як проектувались будівлі облстатуправління,на Короленка,теж,- не добудовані.Очевидно,що недобудови,які 30 років,стоять в центрі міста,не підвищують ,його рейтинг.Не всі рівняни доживуть до того часу,як ,їх добудують... Мешканці центру,більше ніж хтось,зацікавлені в тому,щоб був проведений благоустрій кварталу, знесені розвалюхи,були відселені п"янички,і т.д. Але,ми бачили, як ,з початком будавництва супермаркету, на Київській,почав горіти житловий будинок,розташований поряд...Ніхто,цих людей,не відселив,досі...А,як,відселити 130 сімей(кілька тисяч людей)? Ні міська влада,ні інвестори,не будуть фінансувати,ні галереї,ні музею,ні інших соціальних об"єктів ,просто тому,що не мають,на це,грошей,на жаль....

Somebody | 2010-02-23 14:17:39

Реалізувати міський владі весь проект за власний кошт абсолютно, навіть у довгостроковій перспективі, нереально – це факт. Та й чи треба витрачати гроші муніципальної казни на зведення, серед іншого, офісних центрів, готелів, закладів громадського харчування тощо? Навряд чи. Єдиним виходом вбачається така форма взаємовигідної співпраці між місцевою владою та інвесторами, яка б створила умови для ефективної реалізації проекту із мінімальними затратами з боку міської влади та максимальним економічним та соціальним ефектом для міської громади. Державно-приватне партнерство останнім часом доводить свою ефективність як єдиний засіб виконання великих інфраструктурних проектів. Тому треба продовжувати шукати партнерів серед інвесторів для поетапної реалізації проекту. Ніхто ж не примушує відразу обнести весь квартал парканом і почати «вічне» будівництво - можна поетапно, будинок за будинком, зводити елементи нового комплексу і спокійно, без поспіху, здати весь квартал років за 15-20. Більш того, для того щоб розпочати реалізацію проект у на даному етапі не треба поки нічого зносити і нікого відселяти – можна розпочати забудову поки вільних ділянок (наприклад парковка-пустир на вул. 16 липня тощо), збудувати там будівлі згідно проекту, перенести туди деякі заклади і поступово просуватися зі знесенням далі по кварталу, поступово відселяючи у новозбудоване житло... Тому, вихід знайти завжди можна, головне – бажання!

мешканець центру, до Somebody | 2010-02-23 15:07:39

Саме це,-і пропонував С.Паладійчук!!!! Але,його,слухати,ніхто не захотів, бо потрібно було,терміново, висмикнути гроші з бюджету міста(мовляв-ПРОПАДУТЬ!!!).Ніхто з мешканців центру,певно, не заперечуватиме,якщо депутат Кірілов,завтра,розпочне розбудову своєї, примітивної, ОПТИКИ,не зачіпаючи два історичні будинки,розташовані поряд.Так само,депутат Вдовиченко може розбудовувати свій торговий центр ВІКТОРІЯ,хоч зараз. При чому,тут,кошти з бюджету міста???? Який МІЛЕНІУМ??? На Драгоманова,минулого літа,власники зробили дві добудови , до їхніх будинків.І ніхто,їм,не зможе нічого зробити,бо члени родини працюють правоохоронцями.Не рядовими....

Somebody, до мешканець центру | 2010-02-23 15:24:11

З Вами важко не погодитися, а перелік названих Вами недобудов можна було б продовжувати… Так, грошей завжди не вистачає, це проблема не лише сьогоднішнього дня. Однак, треба шукати можливі виходи, а не відмовки. Місту слід шукати ефективної співпраці з інвесторами на взаємовигідних засадах. У Рівному є приклади такої співпраці – (1) інвестор збудував підземний торговий центр, а місто отримало підземні пішохідні переходи в центрі, (2) інвестор реконструював торговий центр, а місто отримало реконструйовану площу, (3) інвестор будує підземний торговий центр, а місто нарешті отримає нормальне покриття на Театральній площі та її благоустрій і т. п. Просто така співпраця втрачає свою ефективність із кожною додатковою тисячею хабарів місцевим чиновникам, і безперечно стає менш привабливою для інвесторів.

мешканець центру | 2010-02-23 16:00:28

сумна рівненська дійсність -більше 20 років тому,з бюджету,профінансовані проектні роботи по новому автовокзалу,на виїзді по Київській.Ефект,для міста-нульовий!!! Хтось відповів,за пусту трату бюджетних коштів?Ні!!! Автовокзал,місту,потрібен?Дуже!!! Будувати,по проекту 20-річної давності,можна?Ні!!!Знову,наступатимемо на,ті самі граблі???.....

Сергію Паладійчуку | 2010-02-24 08:07:23

Чи ,справді,витративши 800 000 грн.бюджету,УКБ,вже більше року, безвідсотково, кредитує двох відомих депутатів,і віртуальних "інвесторів",котрі,невідомо,чи стануть реальними? За що,міська влада така щедра,саме до цих,зовсім не бідних осіб?

Somebody | 2010-02-25 11:59:40

Історія виявилася безжальною до архітектури Рівного. Сьогодні лише кілька будівель є унікальними у Рівному і кожен може перелічити їх на пальцях однієї руки. Отож, хочемо ми того чи ні, Рівне місто більш сучасне, а ніж історичне. Тут не вцілили давні палаци, немає брукованих пішохідних вуличок, не лунають дзвони прадавніх храмів… Місто забудоване переважно типовими будинками радянської епохи, що не відрізняються особливою архітектурною вишуканістю. Але все це не привід перетворювати місто у занедбаний аналог районного центру на Донбасі. Нині активно ведеться безсистемна точкова забудова міста невеликими будівлями, реконструкція існуючих будівель, їх надбудова тощо. Однак в місті відсутнє цілісне стратегічне бачення центру міста, відсутні ґрунтовні проекти які б могли стали архітектурною домінантою центральної частини міста та обличчям сучасного міста.

до Somebody | 2010-02-25 12:15:32

При цьому,мізерні залишки історичної забудови міста донищуються.В тому числі-по проекту Міленіум-плаза.Не дивлячись на заперечення управління культури.

Somebody | 2010-02-25 12:43:43

Історичність забудови не визначається лише датою будівництва – будівля має також представляти певний архітектурний, культурний, історичний інтерес для сучасників. А тому, сараї минулого сторіччя не можуть бути визнані історичними будівлями у повному сенсі цього слова. Я не пригадую нічого дійсно історичного й цінного, а не просто старого у кварталі забудови Міленіум-плази. Хіба що житловий будинок по вул. 16 липня навпроти Діагностичного центру має досить цікаву архітектуру…
В той же час, будівництво кварталу не зачіпає дійсно історичні будівлі – будинок на розі вул. 16 липня та Драгоманова, де було вбито Еріка Коха; будинок дитячої музичної школи №1 по вул. 16 липня, де розміщувався штаб Червоної армії; будинок Повітової каси хворих на вул. Драгоманова тощо.

до Somebody | 2010-02-25 12:53:35

Не всі,так вважають,і заявляли,про це,на містобудівельній раді.Через годину на Лермонтова,6 починаються громадські слухання по цілісній концепції забудови кварталу на вул.Макарова. Не пропусти!!!!

мешканець центру, до Somebody | 2010-02-25 15:11:59

Схоже,ти не був на містобудівельній раді,на котрій Пасічник М.П. запропонував знести,як ти кажеш,дійсно історичну будівлю музичної школи №1,для того,щоб збудувати ,на її місці 9-поверхівку,для відселення мешканців Міленіум-Плази,та вул.16 Липня,в районі облпрокуратури,де,він запланував збудувати,ще одну 9-поверхівку?

Людина | 2010-02-28 20:06:54

Один висновок.У Р1вному порядних кер1вник1в м1сько1 влади немае-лише пихат1,мордат1,пузат1.Нещасне м1сто 1 люди в ньому."Ц1нувати 1сторичне-це любити сьогодення".Дебати М1лен1ум под1бн1 верховн1й рад1.

zzzzzzzzzzz | 2010-03-01 15:19:01

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

fffffffffffffff | 2010-03-01 16:15:12

fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Somebody, до мешканець центру | 2010-03-01 16:50:41

Так, на містобудівельній раді не був. Однак, те, що запропонував пан Пасічник на цій раді, це не складова проекту який тут на разі обговорюється. Я припускаю, що він озвучив такий варіант поспіхом щоб просто показати опонентам можливі варіанти вирішення питання із відселенням в цілому. В той же час, у центрі, на тій же 16 липня, існує можливість побудови житлового будинку для відселення жителів із кварталу без особливої шкоди існуючій забудові, тому така поспішна пропозиція пана Пасічника не спростовує очевидної необхідності в поступовому початку реалізації проекту, а лише вказує на необхідність приділення особливої уваги питанню відселення із кварталу.

я | 2010-03-01 17:27:09

«Міленіум-Плаза» потрібно будувати, але за кошти іноземних інвесторів, а не за кошти з міського бюджету...

старожил | 2010-03-01 17:42:07

Іноземний інвестор був.Але,кажуть,після невдалої спроби поспілкуватись з Пасічником М.П.-загув....

Somebody | 2010-03-01 22:28:22

В тому то й справа, що інвестору потрібне чітке розуміння того, що він матиме зі своїх капіталовкладень – ніхто не буде витрачати мільярди просто для того, щоб рівняни мали пристойний центр міста. Інвестору потрібно чітко запропонувати – тут збудуєш бізнес центр такою-то площею, проект готовий, бери будуй згідно проекту, потім в рамках відшкодування вартості проекту віддаси міській владі два поверхи у бізнес центрі під розміщення відділу субсидій – осі і все і всі задоволені! …А тут збудуєш готель на стільки-то номерів і володітимеш ним, а за готовий проект і землю які ми тобі даємо зараз віддаси перший поверх міській владі під розміщення муніципальної галереї – і знову всі задоволені! Але перш за все необхідно мати проект, щоб інвесторам було що пропонувати і не розповідати загальні фрази про центр всесвіту який колись має бути у цьому кварталі. Жоден інвестор на таки сумнівні проекти, які існують лише у чиїйсь уяві грошей не дасть.
З огляду на вищезазначене, думаю, організаторам проекту слід запросити на т. зв. «судний день» також і пана Філіна, який за посадою має дбати про пошук інвесторів для нашого міста і почути його позицію щодо перспектив даного проекту.

toSomebody | 2010-03-02 07:35:07

Кожного п"ятого чиновника-скорочують.Прокуратура,вже,вказувала ,міській , владі на те,що уряд заборонив будівництво нових офісів, для чиновників.Отже,головний об"єкт-нова будівля міськвиконкому,на Міленіум-Плаза,будуватись не може. Про що,ще,тут,дискутувати? Крім того,навіщо,інвестору,готовий проект? Це,ж,абсурд,-підганяти,свій бізнес,під те,що ,хтось, намалював. Підхід - хибний,в принципі!!!!

свідки | 2010-03-02 07:39:09

А.Філін,М.Шолудько,О.Трофимчук.

Somebody | 2010-03-02 10:23:08

Такий, на Вашу думку, «хибний» підхід є основою законодавства про містобудування та забудову територій – у місті існує генплан, встановлюються зони будівництва тих чи інших об’єктів із відповідною деталізацію забудови – це усталена світова практика, коли місто вирішує які об’єкти і де воно хоче бачити, а інвестори приходять і будуються відповідно до генплану.

toSomebody | 2010-03-02 10:28:40

Місто вирішує,а не кілька чиновників,як в даному випадку.Попробуй знайти інвестора,на,твій,готовий проект.Не виходить? І-не вийде!!!!

старожил | 2010-03-02 14:34:54

За інвестиційною привабливістю , торгівля є на останньому місці,на Рівненщині.Доля інвестицій,в неї,складає менше 14%.Прибутковість готельного бізнесу упала, на ті ж 14%.Навіщо,розумному,адекватному, інвестору вкладувати гроші в те,що є малоприбутковим?

Cтарожил | 2010-03-03 10:15:17

Хоч стій,хоч-падай! Виявляється,в тому,що, Рівнеінвестпроект проектував без вихідних даних,техумов,архітектурно-планувального завдання,винен...М.Гоцур,і його управління архітектури. Винне все місто:КРУ,прокуратура,СБУ,влада,журналісти,Паладійчук,жителі,інвестори,-тільки не проектанти.Всі ідуть не в ногу,а,лише Рівнеінвестпроект-в ногу! Збір вихідних даних-функція замовника(УКБ),а не управління архітектури,законослухняний,ти,наш.

синий | 2010-03-03 10:16:03

мафия безсильна....

Рівнянин | 2010-03-03 10:16:24

Чого вчепились до тої міленіум плази. Можна подумати , що це єдина халтура.
1. Театр рушиться - добудувалися...
2. Дорогами відремонтованими минулоріч вже проїхати неможливо.
3. А перероблювання тричі спуску від коопертивного коледжу до ЦУМу. Мабуть асфальти випробовували.
4. Напівзруйнований стадіон Авангард.
5. А де обіцяний ПАЛАЦ СПОРТУ. Теж тільки на "проекті".

Алекс | 2010-03-03 10:16:44

Почнуть будувати міленіум плаза, то завалять кінопалац Україна, управління залізниці, та жилий будинок на майдані Незалежності. Ото міленіум буде.
Палац спорту - утопія Томаса Мора.
А ОТ СТАДІОН ТРЕБА БУЛО Б ДОРОБИТИ. СТИДОБА - в обласному центрі немає стадіону. Мабуть тільки в нас така ситуція. Куди мер дивиться.

Лукашенко | 2010-03-03 10:17:03

Переливаниє з пустого в порожнє. Нема про що більше поговорити.Ну повернуть ці грощі, бо СБУ достане, так на інше пустять і знову відмиють.Дуріловка.

ми не раби | 2010-03-03 10:17:38

А чи правда, що біля ЗЛАТА ПЛАЗА будуть будувати парковку, це ж паркова зона!

Анонім | 2010-03-03 10:18:08

А те що ЗЛАТА ПЛАЗА побудований на території, що в геологічному плані складена породами, що утворилися в руслі колись проходячої по цій території річки, ніхто не знає?
та і на Собор який знаходиться поблизу ніхто уваги не звернув,
нічого страшого, в нашій країні вже нічому не здивуєшся

гайдамака | 2010-03-03 10:18:32

пора їх ВСІХ виводити на публічні страти,інакше не дійде

golden plaza | 2010-03-03 10:18:48

http://www.youtube.com/watch?v=r5yA_nU6_PU

громадянин | 2010-03-03 10:19:12

Потрібно повністю міняти старих чиновників, в яких тільки одна мета - нагребти побільше грошей!
Молодим дорогу!

старожил | 2010-03-03 10:19:32

Дивує те,що керівник Російського Культурного Центру депутат Кірілов, так не любить російської культури .На Міленіум-Плаза, жив московський архітектор Косміаді,котрий брав участь в проектуванні та будівництві кількох будинків,котрі хочуть знести,для того,щоб Кірілов,зі свого магазину окулярів,(розміщеного в склотарному павільйоні, 1980 року побудови),зробив великий торговий центр " МАРТЫШКА И ОЧКИ".Знести хочуть і історичну будівлю музшколи,яка пам"ятає класика російської літератури В.Короленка.Правда,Пасічник М.П.,на містобудівельній раді пообіцяв,що зробить пінопластові муляжі,цих капітальних історичних будівель...

Заїзджий | 2010-03-03 10:19:51

Питання архітектури "Міленіум-плаза" стали предметом торгу і розборок певних зацікавлених сил... Але чи прийде після таких штучних скандалів і непрофесійних дискусій серйозний інвестор і чи вкладе хоч якісь кошти в розвиток обласного міста та і регіону? Для інвесторів все що діється, це пряма засторога: там, у них, немає гарантованих рішень влади, як і немає гарантій безпеки вкладеним коштам! Думаю, таким чином, через надумані скандали, вбивається економіка міста, та зникає шанс залучити інвестиційні кошти для його розвитку!

to Заїзджий | 2010-03-03 10:20:14

Ніякі скандали,протести,розборки, не злякали київського інвестора МЕТРОГРАДУ-2.Його представник,в камеру, сказав про те,що,має повернути вкладені кошти,за 5 років,не дивлячись ні на що...

Заїзджий | 2010-03-03 10:20:31

Київський інвестор 5 років тому мав справу з В.Чайкою, у якого слово чогось вартувало і було гарантією. Та і скандалів тоді мер не допускав. Нині все інакше, і у Рівному і в Україні...

to Заїзджий | 2010-03-03 10:21:42

Лукавиш. Початок розбудови Будинку Одягу ознаменувався скандалом ,з протестами , проти цього.А,вибач,ти,ж,заїзджий,не був,тоді,в Рівному.....

Заїзджий | 2010-03-03 10:21:59

Але влада, напевно, тоді захистила інвестора і відстояла прийняті сесіями та виконкомами рішення? Адже це функція місцевої влади вирішувати що будувати на її території, за які кошти, в які терміни, та вчиняти послідовні дії по реалізації задуманного власними силами чи з інвесторами. Якщо ж влада сумнівається - то не слід приймати рішень які їй не зрозумілі. А уже прийняті рішення варто відстоювати і депутатам і виконкому, і краще публічно. Чи не так?

to Заїзджий | 2010-03-03 10:22:16

От,зараз,якраз, і відбувається публічне обговорення,(яке не було проведено свого часу, як того вимагає закон).Такі , цікаві, подробиці випливають,а які,ще, випливуть..... Влада,це,лише,- найняті,громадою,чиновники.Тимчасово,найняті....

Заїзджий | 2010-03-03 10:22:34

кладність питання в тому, що ті хто приймали владні рішення (вповні, можливо правильні, інвестиційно далекоглядні) мовчать ... і вся увага сконцентрована на проекті, якого майже ніхто не бачив і неможе оцінити фахово ... але як в сталінський період , не бачив - але засуджую ... Хіба це вірно?

to Заїзджий | 2010-03-03 10:22:52

Помиляєшся.Бачили.Професіонали.І сказали,про те ,з чим не згідні. Але,їх,слухати не захотіли. ПОЧУЮ КОЖНОГО-цей лозунг має брати ,до виконання , і рівненська влада.Цей прект не витримує жодної критики, але автори,не хочуть слухати , нікого. За що,вже,розплачуються.

Заїзджий | 2010-03-03 10:23:14

Напевно, виходячи з ситуації, варто проект найповніше показати мешканцям міста Рівне, розповісти його плюси і недоліки ... та і заслухати обгрунтування представників влади на прийнятті ними рішення по створенню "Міленіум-плаза", почути виконавців та інвесторів. Бо, поки що, все якось крикливо, з нальоту, що викликає підозру в замовності акції ...

to Заїзджий | 2010-03-03 10:23:31

Призначай місце,і час, громадських слухань.Після того,як правоохоронці закінчать розслідування.

старожил | 2010-03-03 10:33:15

Хто,на твою думку,може замовити,і,головне-оплатити,такий, скандал? Хочу,з ним,познайомитися....

Заїзджий | 2010-03-03 10:33:39

Підняти скандал можна і без коштів, було б бажання... Але не це головне. Вважаю, що вирішення таких болючих загальноміських питань які стосуються всіх його мешканців може здійснюватись шляхом МІСЬКОГО РЕФЕРЕНДУМУ чи ОПИТУВАННЯ. Це законно, демократично, публічно. Правда до таких акцій треба готуватись завчасно: провести конкурси, слухання, інформувати мешканців... Між іншим стосовно "Міленіуму-плаза" така нагода ще є: потрібен подібний проект місту взагалі чи принципово ні? Заодно це буде перевірка міцності та обгрунтованності владних рішень...

to Заїзджий | 2010-03-03 10:34:28

КРУ визнало вкладення коштів в Міленіум-Плаза-неефективним.Прокуратура порушила кримінальну справу,за дуже серйозною статтею. До закінчення розслідування,про що,ще,можна,говорити? Про те,що Рівнеінвестпроекту,знову,потрібні гроші? Зрозуміло,і так-дуже потрібні.....

Рівнянка | 2010-03-03 10:34:45

Де побачити сам проект? Що в ньому поганого?

to Рівнянка | 2010-03-03 10:35:12

В УКБ,на Лермонтова,6. 1)Бункерна архітектура.2)Хаотичний набір будівель.3)Знищення історичної забудови.3)Не продумані технічні рішення.4)Знищення липової алеї.5)Не реальність реалізації.6)Оплата, бюджетними коштами, проектування будівель, для депутатів-комерсантів.7)Провокування соціальних конфліктів.

Козак | 2010-03-03 10:35:30

Опитування уже почали - http://www.gazeta.rv.ua/polls/view_result/5.html

Cтарожил | 2010-03-03 10:35:47

В минулому році, Рівненщина отримала 11,7 млн.доларів інвестицій.Всього,Рівненщина отримала 275,5 млн.доларів інвестицій. В цінах 2008 року,Міленіум-Плазу млжна було збудувати за 162,5 млн.доларів.

Рівнянка | 2010-03-03 10:36:07

чи не варто показати матеріали проекту по телебаченню і вислухати всі сторони скандалу?

Голубєв | 2010-03-03 10:36:23

Варто, так і плануємо - вислухати всі сторони.

Козак | 2010-03-03 10:36:40

А ще в Рівному є "Золота підкова", теж цікава річ для теледебатів.

Cтарожил | 2010-03-03 10:37:06

Те,що на фото-заводський корпус,який гармоніюватиме з єдиною спорудою-димовою трубою котельні,що,зараз обігріває центр.Замість "Міленіум-Плаза",назва кварталу має бути - "ПРОМЗОНА"....

законослухняний громадянин | 2010-03-03 10:37:40

02.03.10 Голубєв пише:
Варто, так і плануємо - вислухати всі сторони.

Пропоную залучити до розгляду даного питання працівників з управління містобудування та архітектури Рівненського МВК,
повнота надання вихідних даних для проекту їхня компетенція, а з іхньою компетенцією ніхто сперечатись не буде...

Студент | 2010-03-03 13:02:43

В Парижі 19 століття тих, хто проводив реконструкцію центру міста, яким нині ним пишається світ, називали варварами та руйнівниками. Ейфелеву вежу - символ Парижу, після будівництва, 30 років називали соромом Франції та заводською архітектурою. То де прихована істина ...

to Студент | 2010-03-03 14:04:28

Не перекручуй.Насправді, Ле Карбюзьє,за гроші інвестора Пуассена,планував знести 300 гектарів історичного центру Парижа. Весь цивілізований світ виступив проти цього. План Пуассена відмінили. Комуніст Ле Карбюзьє-втопився. Ідеї Ле Карбюзьє реалізовані лише в СРСР(хрущовки). Якщо Микола Петрович підсадив ,тебе,студент,на лекарбюзьєвщину-шукай інше місто,для неї.

Студент | 2010-03-03 15:36:32

Є найсучасніша архітектура Шанхаю, Пекіну, Лондону, Берліну, де нове повстало на місці віджившого старого, і її оцінюють у світі як крок вперед.

to Студент | 2010-03-03 15:54:51

Задовбав,ти,своїм флудом.Не на місці,а-на прилеглих територіях.Є ново-Париж,є ново-Львів,є мікрорайон ПІВНІЧНИЙ,(який,спочатку,називали Нью Йорком,а потім-СОЛОВКАМИ).Львів"яни,масовими протестами змусили владу відмовитись від будівництва готелю ,по проекту австрійського архітектора,бо не хочуть,щоб бункерна архітектура,була в історичному центрі,на розі Краківської та Вірменської.В полі на Макарова,Пасічник може гротись в бункерну архітектуру.Будівлю банку,приліплену до Головпошти,він,перший критикував,називаючи "не рівненська архітектура".

Somebody, до ми не раби | 2010-03-03 16:07:52

Парковки у парковый зоні біля «Злата Плази» не буде -
http://ogo.ua/archive/2010-02-25/site/34406

Somebody | 2010-03-03 16:15:49

Необґрунтованими та хибними є заяви дописувачів про те що в результаті реалізації проекту буде зруйновано кінопалац Україна, управління залізниці, та житловий будинок на майдані Незалежності. Такий стан справ ще раз вказує на те, що населення міста в більшій мірі не поінформоване та не має жодного розуміння про проект, його територію, переваги та можливості. Проте, як видно з коментарів, багатьом це зовсім не заважає виступати із різкою критикою проекту. З огляду на це, міській владі слід поінформувати громадськість про проект, донести його переваги, повідомити професійні точки зору будівельників, архітекторів, міської влади, економістів тощо. В той же час, міська влада вже протягом багатьох років виносить проект на розсуд громадськості – так, під час святкування Дня міста та Дня незалежності проект щороку виставляється на площах міста для ознайомлення та пропозицій.

toSomebody | 2010-03-03 16:49:08

Не буде ніякого Міленіуму,скільки,ти,тут не будеш флудити. Справою займаються серйозні чоловіки,які ,на цей раз,доведуть,її,до кінця.

Старожил | 2010-03-03 17:32:40

Знайомі розповіли,що,зараз,проводиться , суцільна, перевірка проектних робіт,виконаних,за рахунок бюджету. Навіть,чомусь,-в Острозькій академії.

Козак | 2010-03-03 18:14:51

Пан "to" напевно мешкає в Міленіумі?

Козаку | 2010-03-04 07:48:37

А,ти,певно,хочеш,переселити,його,в свій котедж?:)

Старожил | 2010-03-04 08:25:32

Ну,я живу,на Міленіумі.Можу помінятись,але,тільки- з депутатом Кіріловим,на його особняк , за 350 000 доларів,( на окраїні,в районі Буковинської).

Рівнянка | 2010-03-04 09:42:59

Напевно, варто запросити цих людей на прес-клуб, щоб вони висловились.

Козак | 2010-03-05 08:59:31

Варто. Бо виглядає на банальний скандал навколо майна, сараїв та городів у центрі міста.

свідки | 2010-03-05 10:42:30

Мешканці 2-х 3-поверхових будинків,в котрих розміщено ЮСІ, і БАХУС.

Козак | 2010-03-05 11:30:14

Цікаво було б почути на ТелеПресКлубі пана "to" та Сторожила, як найбільш обізнаних мешканців Міленіуму та опонентів до іншої сторони.

свідки | 2010-03-05 16:16:29

С.Ніколіна,В.Вдовиченко,М.Кіріллов.

Козак | 2010-03-05 18:23:42

Хлопці, у вас є шанс сказати все по телебаченню, а ви ховаєтесь. Чому?

Олео | 2010-03-06 11:17:38

Є таке прислів'я: "СКАЗАВ -А- КАЖИ -Б-"... якщо, ви вирішили щось будувати, втілювати проект.. так чому б і не попробувати... Головне начати, а там і буде кінець!!

Рівнянка | 2010-03-06 22:02:37

ТелеПресКлуб - це шанс сказати місту свою думку та відстояти свою громадянську позицію. Якщо жителям кварталу Міленіум є що сказати обгрунтовано та серойзно - то варто це зробити. Думаю Рівне-1 буде не проти і оголосить телефон для представників мешканців бажаючих бути в ефірі.

Сергій | 2010-03-07 21:32:38

Чомусь ніхто не висловив припущення, що якщо місто не буде кардинально змінювати своє обличчя, то в недалекому майбутньому у нас є достатньо реальна перспектива (при реалізації в державі повномірної адміністративно-територіальної реформи) стати мешканцями великого районного центру Волинської області:((. Бо наші сусіди значно привабливіші для інвесторів і туристів.

для Козак | 2010-03-09 08:22:59

Хочеш знати,кому,першому палити хату?Це-вже було.не раз.

запитання Паладійчуку | 2010-03-09 09:52:28

Чи повернув, в бюджет міста, київський власник автостоянки,(для влаштування котрої,кілька разів підпалювали будинки),кошти,за котрі Рівнеінвестпроект запроектував,йому,підземну автостоянку,(з півтораметровим насипом на 5-ти гектарах)?

Пану "для" | 2010-03-09 11:39:52

Телебачення хороше місце для відкритої дискусії всіх зацікавлених. Приходьте на ток-шоу.

Козак | 2010-03-09 12:08:55

Декому з-за спини легше...

Козаку | 2010-03-09 12:41:17

А декому,легше ,вночі,підпалити хату.Не хвилюйся,поговориш з депутатом,котрому мешканці довіряють....

Козачку | 2010-03-09 13:51:57

Що,флудер, брехня ,про Ніколіну, не пройшла? А,у неї-фракція ,в ,обох, радах... Яку брехню заготував, на Паладійчука?

Козак | 2010-03-09 14:43:15

І тут Остапа понесло...

Козаку | 2010-03-09 16:25:57

Що,не виходить,подлий трус?....

ozerosam | 2010-03-09 17:39:30

Цікаво нік (Somebody) ає сам Пасічник М.П., чи може Мирослав Чабак??????

Козак | 2010-03-09 17:40:53

"Мудрий не знає печалі" (Індійська мудрість)

для ozerosam | 2010-03-09 17:56:28

Ви,теж, помітили,що фрази-Пасічникові......? :)))))))))

Діма | 2010-03-09 21:42:28

Давно помічені індійські мотиви в його архітектурі!

запитання Пасічнику М.П. | 2010-03-10 07:36:20

Що заважає влаштувати муніципальну галерею,або музей міста в історичному будинку №51 по вул.16 Липня(де,зараз розміщено міськуправління праці та соцзахисту),який Ви запланували знести,як і інші історичні будинки?Можливо,-Ваша нелюбов до архітекторів минулого,(зокрема-Косміаді),значно талановитіших і професійніших ніж Ви?

to Діма | 2010-03-10 10:05:01

А може індіанські ?

Діма до to Діма | 2010-03-10 10:24:39

Треба в цьому розібратись...

Олена | 2010-03-10 10:41:08

А ще хтось реалізує архітектурний план Короленка "діти підземелля" і перекопує місто.

Діма | 2010-03-10 10:59:21

І, помітьте, прямують до Міленіума ...

to Олена | 2010-03-10 11:20:16

Короленко був далекоглядний, і бачив майбутнє.

Олена | 2010-03-10 11:31:19

Зберегти нинішній Міленіум можна вивівши його зі складу м.Рівне.

to Олена | 2010-03-10 11:35:03

Прикольно!

Діма | 2010-03-10 13:27:25

Ідея резервації - це свіжо...

запитання C.Паладійчуку | 2010-03-10 15:57:32

Ринкова вартість магазинів та аптек,які планується знести, складає близько $9000000(або 72000000 грн.)Навіть,якщо власники погодяться на ліквідацію,їхнього,діючого бізнесу,і продадуть магазини,то,який ,розумний інвестор,погодиться,фактично,зпалити,таку суму?

запитання до Пасічника М.П. | 2010-03-11 07:17:09

Ви говорили,що вул.16Липня має стати пішоходною.А запроектували розширення, ПРОЇЗДЖОЇ частини, вулиці,через що, знищуєте те,що створює , неповторний, шарм ,цієї, вулиці,-липову алею, і старовинні будинки.За що,Ви,так не любите ,наше, місто?

Рівнянка | 2010-03-11 09:19:33

Не дивно, що у світі нас всі цураються. Крім скандалів нічого робити не вміємо...

Діма | 2010-03-11 10:56:38

Зате наші скандали найкращі!

to Діма | 2010-03-11 11:14:33

І економіці весело...

За розвиток рідного міста | 2010-03-11 21:49:25

Питання, які ставлять до заслуженого архітектора міста (а головне патріота Рівного) просто некомпетентні та ганебні. Якщо ви не розумієте, що місту потрібен архітектурний розвиток а не "бутіки", то поставте собі запитання "ЗА ЩО Я ТАК НЕ ЛЮБЛЮ РІВНЕ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

доЗа розвиток рідного міста | 2010-03-12 15:41:13

Часом,не цей,заслужений, напроектував бутіків, від органного засу до Воскресенського собору?

Вася | 2010-03-12 22:32:08

Все що відбувається, чудовий дурдом... Заходьте!!!

Somebody | 2010-03-15 12:00:04

Будьте певні, що під ніком Somebody не ховається ні Пасічник, ні Чабак, і ніхто подібний, а просто людина яка здатна мислити широко, стратегічно і на делеку перспективу для рідного міста... Людина, якій соромно і боляче водити знайомих з інших міст/країн поміж сараїв та надбудованих-перебудованих сумнівних провінційних будівель у центрі міста, щоразу обираючи маршрут прогулянки міста таким чином, щоб якомога менше знеславити рідне місто…

для Somebody | 2010-03-16 08:17:53

Уяви,що цього не було-б, якби 10 років тому, М.Пасічник не почав носитись зі своїм,не реальним,Міленіумом.За 800 000 ,можна було навести, елементарний, порядок в кварталі,провести каналізацію,пообрізати дерева,знести розвалюхи.Зараз,Хомко,це все,змушений буде робити. А,розпочати потрібно було,ще 10 років тому.

Ім’я:
Ваш коментар:
РЕКЛАМА

Loading...
Загрузка ...
АРХИВ
  • 10 червня 2010 року
  • 3 червня 2010 року
  • 27 травня 2010 року
  • 20 травня 2010 року
  • 13 травня 2010 року
  • 6 травня 2010 року
  • 29 квітня 2010 року.
  • 22 квітня 2010 року
  • 15 квітня 2010 року
  • 8 квітня 2010 року
Весь архів
РУБРИКИ
  • Тема дня
  • У місті
  • В області
  • Кримінал
  • Здоров’я
  • Громадська приймальня
  • Спорт
  • Домовичок
  • Порадник