This version of the page http://www.minjust.gov.ua/0/11718 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-10. The original page over time could change.
Мiнiстерство юстицiї України
НА ГОЛОВНУ  КОНТАКТИ  САЙТИ УПРАВЛІНЬ ЮСТИЦІЇ 
Міністр юстиції

Лавринович
Олександр Володимирович
  • Міністерство юстиції України оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
  • Громадська рада при Міністерстві юстиції України
  • Координаційна рада молодих юристів при Міністерстві юстиції України
  • Громадська рада з питань дотримання прав людини в установах виконання покарань
  • До уваги об’єднань громадян, легалізованих Міністерством юстиції України
  • До уваги редакцій та засновників друкованих засобів масової інформації
ГРОМАДЯНАМ
Прийом громадян у Міністерстві юстиції
  • НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ "ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН У МІНІСТЕРСТВІ ЮСТИЦІЇ"
  • ПОРЯДОК ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН МІНІСТРОМ, ПЕРШИМ ЗАСТУПНИКОМ, ЗАСТУПНИКАМИ МІНІСТРА ТА ІНШИМИ ПОСАДОВИМИ ОСОБАМИ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ
    • Загальні положення
    • Організація особистого прийому громадян
  • КАРТКА ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ЗАЯВНИКА
  • НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ "ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ГРАФІКІВ ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН У МІНІСТЕРСТВІ ЮСТИЦІЇ"
    • Графік особистого прийому громадян Міністром, першим заступником Міністра, заступниками Міністра
    • Графік особистого прийому громадян посадовими особами структурних підрозділів Міністерства
  • РЕКОМЕНДАЦІЇ ГРОМАДЯНАМ, ЯКІ ЗВЕРНУЛИСЯ НА ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ДО МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
  • ГРАФІК УЧАСТІ КЕРІВНИЦТВА У ПРЯМІЙ "ГАРЯЧІЙ" ТЕЛЕФОННІЙ ЛІНІЇ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ НА 2010 РІК


НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ "ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН У МІНІСТЕРСТВІ ЮСТИЦІЇ


МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
НАКАЗ
14.10.2008 м. Київ № 1748/5

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 15 жовтня 2008 року за № 980/15671

Про організацію особистого
прийому громадян у Міністерстві юстиції

Відповідно до статті 22 Закону України "Про звернення громадян" та з метою належної організації використання громадянами права на особистий прийом у Міністерстві юстиції

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити Порядок особистого прийому громадян Міністром, першим заступником, заступниками Міністра та іншими посадовими особами Міністерства юстиції (далі - Порядок), що додається.
  2. Першому заступнику Міністра юстиції, заступникам Міністра юстиції, директорам департаментів, начальникам управлінь, самостійних відділів забезпечити виконання зазначеного Порядку.
  3. Прес-службі Міністерства юстиції через засоби масової інформації оприлюднити цей Порядок.
  4. Управлінню розгляду звернень та прийому громадян:

    4.1. Забезпечити організацію особистого прийому громадян відповідно до затвердженого Порядку;

    4.2. Подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03.10.92 № 493 "Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади" (із змінами).

  5. Скасувати наказ Міністерства юстиції від 05.02.2008 № 106/7 "Про організацію особистого прийому громадян в Міністерстві юстиції України".
  6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр Микола Оніщук







ПОРЯДОК ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН МІНІСТРОМ, ПЕРШИМ ЗАСТУПНИКОМ, ЗАСТУПНИКАМИ МІНІСТРА ТА ІНШИМИ ПОСАДОВИМИ ОСОБАМИ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ


ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства юстиції
України
14.10.2008 № 1748/5

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 15 жовтня 2008 року за № 980/15671

ПОРЯДОК
особистого прийому громадян Міністром, першим заступником,
заступниками Міністра та іншими посадовими особами Міністерства юстиції



1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок визначає основні вимоги до організації та проведення особистого прийому громадян у Міністерства юстиції України (далі - Міністерство).

1.2. Основними завданнями посадових осіб, які здійснюють прийом громадян, є:

  • реалізація положень Закону України "Про звернення громадян" та інших законів, указів Президента України, актів Кабінету Міністрів України з питань реалізації громадянами конституційного права на звернення;
  • сприяння у вирішенні проблемних питань, з якими звертаються громадяни до Міністерства, відповідно до чинного законодавства.



2. Організація особистого прийому громадян

2.1. Прийом громадян Міністром юстиції, першим заступником Міністра та заступниками Міністра здійснюється лише за попереднім записом та з питань, які не можуть бути вирішені керівниками структурних підрозділів Міністерства, згідно із графіком, що затверджується Міністерством.

Запис громадян на прийом до Міністра юстиції проводиться у разі, якщо питання, порушене громадянином, не вирішено після особистого прийому заступником Міністра юстиції та першим заступником Міністра юстиції.

Прийом громадян іншими посадовими особами Міністерства здійснюється у визначені дні та години згідно із графіком, що затверджується Міністерством.

Прийом Героїв Радянського Союзу, Героїв України, Героїв Соціалістичної Праці, інвалідів Великої Вітчизняної війни, жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», проводиться першочергово.

Особлива увага приділяється вирішенню проблем, з якими звертаються ветерани війни та праці, інваліди, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, багатодітні сім’ї, одинокі матері та інші громадяни, які потребують соціального захисту та підтримки.

2.2. Прийом громадян в Управлінні розгляду звернень та прийому громадян Міністерства (далі - Управління) проводиться у понеділок, вівторок, середу, четвер з 10 до 17 години за адресою: м. Київ, вул. М. Коцюбинського, 12. Вхід до приймальні громадян вільний, без оформлення перепусток.

2.3. Попередній (не пізніше 7 днів до дня прийому) запис на прийом до керівників Міністерства здійснюється Управлінням за адресою: м. Київ, вул. М. Коцюбинського, 12, кім. 202. Попередній запис може здійснюватись за телефоном 235-71-79 з обов’язковим поданням (не пізніше 10 днів до дня прийому) письмового викладення суті звернення та обґрунтування. З метою з’ясування суті питань, визначення посадової особи чи органу, до компетенції яких належить вирішення даного питання, спеціалісти Управління проводять попередню бесіду із заявниками. При цьому вони встановлюють, до яких посадових осіб чи органів звертався заявник, та яке було прийняте рішення.

2.4. Списки громадян, які виявили бажання потрапити на особистий прийом до керівництва Міністерства, Управління подає для вивчення та опрацювання (підготовки матеріалів, документів щодо звернення громадянина) до структурних підрозділів, установ та організацій Міністерства відповідно до їх компетенції за 7 днів до прийому.

Про результати підготовки матеріалів щодо звернення громадянина структурні підрозділи, установи та організації Міністерства не пізніше ніж за 3 дні надають службову записку до Управління. За 2 дні до прийому списки, які виявили бажання потрапити на особистий прийом складаються Управлінням та подаються до посадової особи, яка здійснюватиме особистий прийом.

2.5. Посадова особа під час особистого прийому громадян розглядає питання по суті, надає відповідно до чинного законодавства обґрунтоване роз’яснення та вживає заходів щодо усунення порушень (за їх наявності).

2.6. Якщо вирішити порушене в усному зверненні громадянина питання безпосередньо під час особистого прийому неможливо, воно розглядається у тому самому порядку, що й письмове звернення. Про результати розгляду громадянинові, на його бажання, надається усна або письмова відповідь відповідними структурними підрозділами Міністерства.

2.7. Якщо розв’язання питання, з яким звернувся громадянин, не входить до компетенції Міністерства, посадова особа пояснює громадянинові, до якого органу державної влади або органу місцевого самоврядування, підприємства, організації чи установи доцільно звернутися, і по можливості сприяє в цьому (дає адресу, номер телефону тощо).

2.8. Для забезпечення кваліфікованого роз’яснення поставлених громадянином питань посадова особа може залучати до їх розгляду працівників відповідних структурних підрозділів Міністерства або одержувати від них потрібну інформацію.

2.9. Облік прийому громадян та контроль за дотриманням термінів розгляду звернень, прийнятих під час особистого прийому, здійснюється Управлінням.

2.10. Облік громадян, яких приймають посадові особи самостійно, та контроль за дотриманням термінів виконання рішень посадових осіб здійснюється працівником, що відповідає за ведення діловодства у структурному підрозділі Міністерства.

2.11. Письмові та усні звернення (пропозиції, заяви і скарги), подані під час особистого прийому, передаються до Управління для реєстрації відповідно до Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року №348.

Під час особистого прийому громадян структурними підрозділами та керівництвом Міністерства юстиції на кожного заявника заводиться Картка особистого прийому заявника, форма якої наведена у додатку 3 Інструкції про порядок розгляду звернень та особистого прийому громадян у Міністерстві юстиції України, в установах та організаціях, що належать до сфери його управління, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 18.03.2004 № 26/5 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 18.03.2004 за № 342/8941.

2.12. Посадова особа зобов’язана забезпечити прийом усіх громадян відповідно до попереднього запису з урахуванням правил внутрішнього трудового розпорядку Міністерства та визначеного графіком часу.

2.13. За відсутності посадової особи прийом здійснюють посадові особи, які призначені виконувати її обов’язки.

2.14. У прийомі громадян можуть брати участь їх представники, повноваження яких оформлені в установленому чинним законодавством порядку.

2.15. Громадяни, визнані судом недієздатними, на прийом без участі їх законних представників не допускаються.

2.16. У разі необхідності посадова особа може попросити заявника показати документ, що засвідчує його особу, або підтвердження повноваження на представництво інтересів іншої особи.

2.17. Відповідь на звернення, подане під час особистого прийому Міністром, першим заступником Міністра, заступниками Міністра, надається за підписом посадової особи, яка здійснювала цей прийом. У разі відсутності – особою, яка виконує її повноваження.

2.18. Посадові особи Міністерства, які здійснюють особистий прийом громадян, у своїй діяльності керуються Конституцією України, Законами України "Про звернення громадян", "Про державну службу", Указом Президента України від 07.02.2008 № 109 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування", Положенням про Міністерство юстиції України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.11.2006 № 1577, іншими нормативно-правовими актами та цим Порядком.

2.19. Посадові особи Міністерства несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність, передбачену законодавством України за недотримання вимог Закону України "Про звернення громадян.


Начальник Управління
розгляду звернень та
прийому громадян
Ю.Г. Процан







КАРТКА ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ЗАЯВНИКА


Додаток 3
до пункту 2.11. Порядку



Міністерство юстиції України

Дата____________________

КАРТКА
особистого прийому заявника

Прізвище, ім’я та по батькові ___________________________________________________

Адреса____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

Зміст звернення

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

Відмітка:_________________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________

____________________________________________________________






НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ "ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ГРАФІКІВ ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН У МІНІСТЕРСТВІ ЮСТИЦІЇ"



МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

Наказ

від 12.04.2010 м. Київ № 296/7

Про затвердження Графіків особистого
прийому громадян у Міністерстві юстиції

Відповідно до статті 22 Закону України "Про звернення громадян" та у зв’язку із змінами в організаційній структурі Міністерства юстиції

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити Графік особистого прийому громадян Міністром, першим заступником Міністра, заступниками Міністра та Графік особистого прийому громадян посадовими особами структурних підрозділів Міністерства (далі – графіки), що додаються.
  2. Першому заступнику Міністра юстиції, заступникам Міністра юстиції, директорам департаментів, начальникам управлінь, забезпечити виконання зазначених графіків.
  3. Визнати таким, що втратив чинність наказ Міністерства юстиції України від 29.09.2009 № 852/7
  4. Прес-службі Міністерства юстиції через засоби масової інформації оприлюднити графіки.
  5. Управлінню розгляду звернень та прийому громадян забезпечити організацію особистого прийому громадян відповідно до затверджених графіків.
  6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр Олександр Лавринович




ГРАФІК ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН


ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства юстиції України
" 12 " квітня 2010 № 296/7

Г Р А Ф І К
особистого прийому громадян
Міністром, першим заступником Міністра, заступниками Міністра

Посада, прізвище, ім’я та по батькові Адреса День прийому Часи прийому
Міністр
Лавринович Олександр Володимирович
пров. Рильський, 10 остання п’ятниця непарного місяця з 10.00 до 12.00
Перший заступник Міністра
Ємельянова Інна Іванівна
вул. Городецького, 13 другий вівторок місяця з 10.00 до 13.00
Заступник Міністра
Гдичинський Богдан Петрович
пров. Рильський, 10 третій вівторок місяця з 10.00 до 13.00
Заступник Міністра
Притика Юрій Дмитрович
вул. Городецького, 13 четвертий вівторок місяця з 10.00 до 13.00
Заступник Міністра
Горбунова Лідія Миколаївна
пров. Рильський, 10 друга середа місяця з 10.00 до 13.00
Заступник Міністра
Єфіменко Леонід Васильович
пров. Рильський, 10 третя середа місяця з 10.00 до 13.00
Заступник Міністра
Богатир Володимир Вікторович
вул. Городецького, 13 четверта середа місяця з 10.00 до 13.00
Заступник Міністра
Панченко Аліна Михайлівна
пров. Рильський, 10 перший четвер місяця з 10.00 до 13.00
Заступник Міністра
Лутковська Валерія Володимирівна
вул. Городецького, 13 другий четвер місяця з 10.00 до 13.00
Заступник Міністра – директор Департаменту державної виконавчої служби
Стаднік Геннадій Васильович
вул. Артема, 73 перша середа місяця з 10.00 до 13.00





ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства юстиції України
" 12 " квітня 2010 № 296/7

Г Р А Ф І К
особистого прийому громадян
посадовими особами структурних підрозділів Міністерства

Структурний підрозділ Адреса День прийому Часи прийому
Управління із забезпечення взаємодії з Державним департаментом України з питань виконання покарань вул. Городецького, 13 щосереди кожного тижня з 10.00 до 17.00
Департамент цивільного законодавства та підприємництва пров. Рильський, 10 щосереди кожного тижня з 10.00 до 17.00
Департамент фінансового законодавства пров. Рильський, 10 щосереди кожного тижня з 10.00 до 17.00
Департамент соціального, трудового та гуманітарного законодавства пров. Рильський, 10 щочетверга кожного тижня з 10.00 до 17.00
Департамент законодавства про правосуддя, правоохоронної діяльність та антикорупційної політики пров. Рильський, 10 щочетверга кожного тижня з 10.00 до 17.00
Управління законодавства з питань земельних відносин, агропромислового комплексу та охорони довкілля пров. Рильський, 10 щопонеділка кожного тижня з 10.00 до 17.00
Департамент нотаріату та реєстрації адвокатських об’єднань пров. Рильський, 10 щовівторка кожного тижня з 10.00 до 17.00
Департамент у справах цивільного стану громадян пров. Рильський, 10 щовівторка кожного тижня з 10.00 до 17.00
Управління експертного забезпечення правосуддя вул. М. Коцюбинського, 12 щосереди кожного тижня з 10.00 до 17.00
Департамент кадрової роботи та державної служби пров. Рильський, 10 щосереди кожного тижня з 10.00 до 17.00
Департамент легалізації об’єднань громадян, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформагентств пров. Рильський, 10 щочетверга кожного тижня з 10.00 до 17.00
Управління розгляду звернень та прийому громадян вул. М. Коцюбинського, 12 понеділок, вівторок, середа, четвер щотижнево з 10.00 до 17.00
Департамент міжнародного приватного права і міжнародної правової допомоги вул. Городецького, 13 щовівторка кожного тижня з 10.00 до 17.00
Департамент державної виконавчої служби вул. Артема, 73 щовівторка кожного тижня з 10.00 до 17.00




РЕКОМЕНДАЦІЇ ГРОМАДЯНАМ, ЯКІ ЗВЕРНУЛИСЯ НА ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ДО МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

Громадянам, які звернулись на прийом, рекомендується:

  1. Уважно ознайомитися з графіком прийому громадян в Міністерстві юстиції України та положеннями Закону України "Про звернення громадян".
  2. Із заявою чи пропозицією слід звертатися до посадової особи, в компетенцію якої входить вирішення проблеми поставленої у зверненні. Зі скаргою слід звертатись до посадової особи, в безпосередньому підпорядкуванні якої знаходиться державний орган, підприємство. організація чи посадова особа, дії якої оскаржуються.
  3. Якщо питання, яке потребує вирішення, відрізняється складністю, а його розгляд вимагає вивчення значної кількості документів, фактів тощо, то заявникові бажано завчасно викласти питання в письмові формі. При собі потрібно мати документи, які засвідчують особу, а також документи, що обгрунтовують поставлене питання.
  4. Старатися відповідати по суті на запитання посадової особи, яка веде прийом. Точні відповіді на задані питання дозволяють всебічно з’ясувати зміст звернення, знайти шлях його оптимального вирішення.
  5. Уважно вислухати роз’яснення посадової особи, яка веде прийом. Це допоможе швидше прийняти за зверненням правильне і обгрунтоване рішення.
  6. Бути самокритичним. Не виключена можливість, що викладені на прийомі прохання і вимоги не грунтуються на законі, або не можуть бути задоволені з об’єктивних причин. У випадках незгоди з прийнятим по зверненню рішенням заявник вправі просити у особи, яка веде прийом, дати роз’яснення про можливість і порядок його оскарження.
  7. Пам’ятати, що керівники та інші посадові особи Міністерства юстиції зацікавленні в правильному та своєчасному вирішенні поставленого громадянином питання, завжди готові надати допомогу, дати пораду, роз’яснення, які грунтуються на законах України.







Графік
участі керівництва у прямій «гарячій» телефонній лінії Міністерства юстиції України на 2010 рік

Богатир Володимир Вікторович
заступник Міністра юстиції
- 16 квітня 2010 року
Лутковська Валерія Володимирівна
заступник Міністра юстиції
- 21 травня 2010 року
Притика Юрій Дмитрович
заступник Міністра юстиції
- 18 червня 2010 року
Горбунова Лідія Миколаївна
заступник Міністра юстиції
- 16 липня 2010 року
Стаднік Геннадій Васильович
заступник Міністра юстиції – директор Департаменту державної виконавчої служби
- 13 серпня2010 року
Ємельянова Інна Іванівна
Перший заступник Міністра юстиції
- 24 вересня 2010 року
Єфіменко Леонід Васильович
заступник Міністра юстиції
- 29 жовтня 2010 року
Панченко Аліна Михайлівна
заступник Міністра юстиції
- 19  листопада 2010 року
Стаднік Геннадій Васильович
заступник Міністра юстиції – директор Департаменту державної виконавчої служби
- 17 грудня 2010 року

Примітка: прямий телефон (271-17-86) «гарячої» лінії Міністерства юстиції України встановлено в залі засідань Міністерства за адресою: м. Київ, провулок Рильський, 10 (I поверх), час проведення - з 15.30 до 16.30.

На попередню сторінку
АНОНСИ ПОДІЙ
11.06.2010р.
Участь заступника Міністра юстиції Лідії Горбунової у всеукраїнській нараді з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в українському суспільстві

Інші анонси >>

  • Обговорюємо
    законопроекти
  • Гарячі телефонні лінії Мін‘юсту
  • Роз’яснення, юридичні консультації
  • Державна реєстрація нормативних актів
  • Нормотворча діяльність
  • Адаптація законодавства України до норм ЄС
  • Єдині та державні реєстри
  • Захист інтересів держави в Європейському суді
  • Співробітництво у цивільних та кримінальних справах
  • Нотаріат
  • Примусове виконання рішень судів
  • Антикорупційні ініціативи
  • Легалізація об’єднань громадян
  • Реєстрація друкованих ЗМІ та інформагентств
  • Міжвідомче міжнародне співробітництво
  • Виконання міжнародних конвенцій
  • Співпраця з міжнародними інституціями
  • План роботи та аналітична звітність Міністерства
  • Державні закупівлі
  • Євро—2012
Пошук


 Шукати в новинах
 Шукати фразу

Розширений пошук

  • Новини Міністерства
  • ЗМІ про Міністерство
  • Фотоальбом
  • Інформаційно-правові ресурси в Інтернеті
Пошукова система «Єдиний Реєстр громадських формувань»
Перелік громадських формувань
  • Політичні партії
  • Громадські організації
  • Благодійні організації
  • Постійно діючі третейські суди
  • Творчі спілки
  • Торгово-промислові палати
  • Інформація про місцеві громадські формування
Реєстр символіки громадських формувань
Реєстр друкованих ЗМІ та інформагентств
Реєстр адвокатських об’єднань
Реєстр атестованих судових експертів
Система публічних торгів конфіскованим та арештованим майном
Перевірка спеціального бланка нотаріального документа

АРХІВ НОВИН
Червень
Пн7142128
Вт18152229
Ср29162330
Чт3101724
Пт4111825
Сб5121926
Нд6132027

Всі новини >>