This version of the page http://apitu.org.ua/blog (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-09. The original page over time could change.
Новини | Асоціація підприємств інформаційних технологій України

Новини

Конференция как эффективный инструмент продвижения технологий

Киев. 2 июня 2010 года в Торгово-промышленной палате Украины в Киеве традиционно прошла конференция, посвященная технологиям Triple Play и IPTV. Это уже пятая ежегодная конференция по этой тематике, организованная журналом «Сети и бизнес». И, как всегда, ее охотно поддержали в качестве спонсоров крупнейшие производители профильного оборудования — Alcatel-Lucent (Золотой спонсор), Ericsson (Партнер), Huawey (Телеком Партнер), Nokia Siemens Networks (Стратегический партнер) и Cisco (Партнер инноваций, представленный компанией «Мегатрейд»).

Intel, Imec и пять фламандских университетов открывают Flanders ExaScience Lab

ЛЁВЕН (Бельгия), 8 июня 2010 г. – Сегодня корпорация Intel, imec* и пять фламандских университетов объявили об открытии Flanders ExaScience Lab. Лаборатория будет разрабатывать программное обеспечение для высокопроизводительных систем на базе решений Intel. Суперкомпьютеры с экзафлопной производительностью, предоставляющие в тысячу раз более высокую вычислительную мощность по сравнению с ниболее мощными сегодняшними системами, будут содержать до 1 млн. вычислительных ядер. ExaScience Lab является пополнением сети исследовательских лабораторий Intel в Европе (Intel Labs Europe), состоящей из 21 коллектива, в которых работает 900 высококвалифицированных научных сотрудников.

Гумор

- У моей бабули до сих пор лежит Евангелие 1804 года издания.
- Ух ты! Hебось, еще на 5-ти дюймовых дискетаХ!!!


- Слушай, Вась, ты завтра сможешь от нашей команды побежать на соревнованиях офисных работников?
- Пожалуй, смогу!
- А как, спринтером на короткую дистанцию, или стайером - на длинную?
- Давай с принтером! А тайер - это что?


Программистские приметы.

  1. Если новая программа с первого раза компилируется без ошибок, значит, она написана принципиально неправильно.
  2. Если к вам перестали поступать жалобы на вашу программу, значит, ею уже никто не пользуется.
  3. Чем универсальнее написана программа, тем меньше найдется мест, где можно было бы ее применить.
  4. Чем точнее программист выполняет требования заказчика, тем бестолковее получается программа.
  5. Чем больше заказчик понимает в программировании, тем больше он мешает работе.
  6. Ошибки легче всего делаются и труднее всего обнаруживаются в самых простых местах программы.
  7. Нет более живучих программ, чем заплатки, сделанные на скорую руку.
  8. Чем чаще программист жалуется на чужой soft, тем хуже он делает свой.

Про професійні стандарти в ІТ

11 жовтня 2008 на сайті АПІТУ були опубліковані проекти Кваліфікаційних вимог (професійних стандартів), розроблені в РФ, http://apitu.org.ua/node/891

Ось посилання на статтю, з негативною оцінкою цих стандартів: http://blog.business-analyst.info/2010/02/14/o-prof-standartah-it/

Цікаво було б почути думку вітчизняних науковців та практиків з даної проблеми.

"Новая сильная Украина - страна легальных цивилизованных пользователей? По мнению GRAPHISOFT – да, пора"

На пресс-конференции, которая состоялась 03 июня, компания GRAPHISOFT объявила о начале антипиратской кампании в Украине и назначила юридического представителя GRAPHISOFT в Украине – Павла Миколюка, с которым недавно была подписана генеральная доверенность.

Такое внимание к старту антипиратской кампании, учитывая, что недавно была выпущена 14 версия ArchiCAD, связано с отсутствием на рынке Украины цивилизованного подхода к использованию лицензионного программного обеспечения, а значит со сложностью продвижения продукта на рынок.
Как сказал Александр Кравченко, директор представительства GRAPHISOFT в России и странах СНГ: «ArchiCAD является программным продуктом «best in class». Популярный во всем мире, он предназначен для архитекторов и проектировщиков из смежных областей. В Украине 90% архитекторов используют ArchiCAD. Однако парадокс состоит в том, что не менее 95% из них используют пиратскую копию продукта».

Міністерством транспорту та зв'язку підготовлені зміни стандартів радіоелектроних засобів

Мінтрансзв'язку наказом № 322 від 2 червня 2010 затвердило Перелік стандартів і норм (див. вкладення), яким повинні відповідати радіоелектронні засоби, допустимі до застосування в Україні.

У Переліку наведено стандарти для радіостанцій приймально-передавальних загального призначення; станцій супутникового зв'язку; радіостанцій з цифровими та широкосмуговими видами модуляцій, систем CDMA, D-AMPS; передавачів радіоговорящіх стаціонарних; телефонних апаратів для дротового зв'язку в поєднанні з бездротовою трубкою, в тому числі систем DECT, радіотелефонів, бездротових мікрофонів, радіомодемів; радіорелейних станцій; телевізійної приймально-передавальної апаратури (крім побутової), у тому числі супутникових систем; апаратури та пристроїв кабельного телебачення, що працюють в діапазоні вихідних частот від 5 МР до 1 ГГц

Підтвердження відповідності радіоелектронних засобів вимогам стандартів і норм, наведеним у Переліку, буде здійснюватися спеціально акредитованими для цих цілей органами, коло яких погоджується Національною комісією з питань регулювання зв'язку України.

Наказ набуде чинності з 1 вересня 2010 року.

Підприємства інформаційних технологій просять Кабмін не допускати перетворення Держспоживстандарту на фіскальний орган

Підприємства інформаційних технологій просять Кабмін не допускати перетворення Держспоживстандарту на фіскальний орган

Київ, 7 червня 2010. Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) сьогодні звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням не допустити ускладнення системи реєстрації сертифікатів та збільшення вартості послуг органів системи Держспоживстандарту України.

За наявною в АПІТУ інформацією, наказами Держспоживстандарту України №№ 147, 148 та 149 прийнятими 14 травня 2010 р., всередині системи Держспоживстандарту для внутрішнього документообігу введено три нові форми суворої звітності:

  • Рішення за заявкою на проведення сертифікації продукції;
  • Акт відбору зразків продукції;
  • Протокол сертифікаційних випробовувань.

Також зазначеними наказами, начебто з метою „упорядкування” цін за внесення відомостей у Реєстр УкрСЕПРО та „удосконалення” проведення експертизи документів, в 4 рази збільшена вартість бланків сертифікатів, в 16 разів – послуг експертизи і реєстрації Реєстром сертифікату на партію продукції.

АПІТУ звернулась до Кабінету МІністрів України з проханням не ускладнювати сертифікацію

Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) звернулася до Кабінету Міністрів України та Комітету Верховної Ради УКраїни з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва з питанням про недопустимість ускладнення системи реєстрації сертифікатів та збільшення вартості послуг органів системи Держспоживстандарту України.

АПІТУ просить відмінити накази Держспоживстандарту України №№ 147, 148 та 149, прийняті 14 травня 2010 р., якими всередині системи Держспоживстандарту для внутрішнього документообігу введено нові форми суворої звітності.

Зазначені дії Держспоживстандарту не покращують захист прав споживачів та контроль за якістю і безпечністю продукції, а лише приводять до збільшення її вартості, а також приводять до перетворення Держспоживстандарту України з органу захисту прав споживачів на прямо протилежний йому фіскальний орган.

В Міністерстві економіки розроблено проект Закону "Про внутрішню торгівлю"

На офіційному сайті Міністерства опублікований проект Закону "Про внутрішню торгівлю" , який визначає правові та організаційні засади здійснення торговельної діяльності та виробничо-торговельної діяльності в Україні, держрегулювання цієї сфери, планування та розвитку внутрішньої торгівлі на умовах конкуренції та рівності фізичних та юридичних осіб перед законом та пріоритету прав споживачів.

До принципів внутрішньої торгівлі віднесені:
- Рівність прав суб'єктів господарювання;
- Дотримання прав і законних інтересів покупців і суб'єктів господарювання;
- Недопущення незаконного втручання органів держвлади і місцевого самоврядування у діяльність суб'єктів господарювання;
- Дотримання встановлених вимог щодо рівня обслуговування покупців.

Законопроектом виділяються такі види внутрішньої торгівлі, як роздрібна та оптова, дистанційна, мережева, ресторанне господарство. Розділом "Організація торговельної та виробничо-торговельної діяльності" встановлюються вимоги щодо реєстрації, ліцензування та патентування торговельної діяльності, а також вимоги до об'єктів торгівлі. Спеціальний розділ законопроекту висвітлює питання державного регулювання торгівлі.

Робочі наради стосовно технічного регулювання, податкової та митної систем

31 травня відбулося 3 робочі наради Віце-прем’єр-міністра Тігіпка Сергія Леонідовича та Ради підприємців. Перший форум стосувався технічного регулювання. На даній нараді обговорювалося прийняття законів «Про ринковий нагляді та контроль продукції», «Про загальну безпечність продукції», а також «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стандартизації та обов’язкової сертифікації)». Дана зустріч проходила за участі представників міністерств та відомств, а також громадської ради при Кабінеті Міністрів. Віце-прем’єром були дані робочі доручення по прискоренню роботи та доопрацюванню проектів законів з метою їх подання у Верховну раду та розгляду в пріоритетному порядку. На нараді розглядалися питання узгоджених дій влади та бізнесу при умовах роботи в режимі вільної торгівлі з ЄС.

Кабмін призначив повноважний орган з акредитації на проведення науково-технічної експертизи

Постановою Кабміну від 31 травня 2010 № 376 Державний комітет з питань науково-технічного та інноваційного розвитку призначено повноважним органом з визначення порядку акредитації фізичних та юридичних осіб на право проведення науково-технічної експертизи.

Зазначений Комітет повинен затвердити форму відповідного свідоцтва і перелік документів, що надають право на заняття експертної діяльністю та надання експертних послуг без отримання свідоцтва.

У зв'язку з прийняттям цієї постанови втратила чинність постанова КМУ від 2 жовтня 2003 року № 1537 "Про надання Міністерству освіти і науки повноважень щодо державної акредитації фізичних та юридичних осіб на право проведення наукової та науково-технічної експертизи".

Верховна Рада України прийняла Закон "Про захист персональних даних"

Спеціальний Закон, яким регулюється сфера використання персональних даних (даних, за якими можна ідентифікувати особу) прийнятий на засіданні парламенту 1 червня ц.р.

Цей закон поширюється на всіх власників і розпорядників персональних даних, крім фізосіб, що створюють бази даних для особистих потреб, журналістів при здійсненні ними професійних обов'язків, творчих діячів при здійсненні творчої діяльності. Поширення персональних даних без згоди суб'єкта цих даних заборонено, за винятком випадків, передбачених законом, в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. Законом передбачено створення Реєстру баз персональних даних і реєстрація баз даних у ньому, в порядку, встановленому Кабміном.

Головним завданням Закону є створення правової бази державного регулювання суспільних відносин, за умови дієвого захисту цивільних прав у сфері персональних даних (у тому числі конституційних прав і свобод людини); встановлення прав і гарантій, обов'язків і відповідальності всіх суб'єктів діяльності, пов'язаної з захистом персональних даних.

GFI EventsManager 2010 - новая версия популярного продукта для управления, анализа и архивирования лог-файлов

Компания GFI Software выпустила новую версию популярного продукта для управления, анализа и архивирования лог-файлов - GFI EventsManager 2010.

GFI EventsManager помогает сотрудникам ИТ-подразделений решать вопросы контроля состояния сети, серверов, рабочих станций и сетевых устройств.

Анализируя события в сети администраторы могут контролировать состояние различных сервисов и устройств в реальном времени, предугадывать нежелательные события и принимать своевременные меры для их недопущения, детектировать попытки несанкционированного доступа и др.
Продукт позволяет обрабатывать, анализировать и архивировать лог-файлы Windows систем, Unix, Web-серверов, шлюзов, SQL-серверов, а также SNMP-логи сетевых устройств.

Среди нововведений можно выделить:

  • Механизм параллельной архивации всех событий из лог-файлов одновременно с заполнением базы данных событий, которые имеют высокую критичность
  • Усовершенствованная панель управления, которая позволяет более подробную настройку интерфейса
  • Простой механизм создания новых правил обработки и фильтров в один клик
  • Механизм восстановления забытого пароля
  • Детектирование событий Windows, относящихся к действиям пользователей с административными привилегиями
  • Новые отчеты в системе генерации отчетов

«Майкрософт Україна» та Portmone.com навчають українців як безпечно розраховуватися в Інтернеті

«Фішинг», «кейлогери», «трояни» – нові слова в лексиконі українців, які проводять оплати в Інтернеті: щороку кількість таких транзакцій зростає на 70%. Чимало користувачів незнайомі з базовими правилами безпеки при здійсненні онлайн-оплат, і цим користуються Інтернет-шахраї. Разом із перевагами зручних і швидких оплат у Всесвітній мережі користувачі мають розуміти наявні ризики і вживати заходів для захисту своєї фінансової інформації. У зв’язку з цим Portmone.com спільно з «Майкрософт Україна» оголосили освітню ініціативу, що має на меті роз’яснення українським користувачам, як безпечно здійснювати Інтернет-оплати.

АПИТУ - партнер LegalCamp 2.0 – платформы общения специалистов в отрасли юриспруденции и информационных технологий

В конце июня стартует LegalCamp 2.0 – открытая платформа общения специалистов в отрасли юриспруденции и информационных технологий

24 июня 2010 года в Киеве в образовательном центре i-klass запланировано проведение неконференции для юристов LegalCamp 2.0 – мероприятия, собирающего профессионалов, работающих на стыке юриспруденции, информационных технологий и коммуникаций.

В этом году LegalCamp 2.0 пройдет в двухдневном формате. Каждый день будет посвящен отдельной теме и будет объединять три параллельных потока, включающих доклады, мини-доклады, дискуссии и мастер-классы). Всего за 2 дня мероприятия ожидается около 48 докладов.

Поток 1. Мир для юристов. Этот поток посвящен профессиональному и личностному развитию юристов, а также повышению их IT-грамотности.

Секция 1. Информационные технологии и автоматизированные решения для юристов
Секция 2. Новые способы ведения и продвижения юридического бизнеса
Секция 3. Жизнь, здоровье, развитие юриста.

Поток 2: Юристы для мира. Этот поток посвящен обмену опытом и мастер-классам профессиональных юристов для специалистов в области IT.

Секция 1. Корпоративное право, налогообложение, регуляторные аспекты
Секция 2. Юридические аспекты финансирования и аудита деятельности предприятий
Секция 3. Право интеллектуальной собственности.

Регистрация на официальном сайте мероприятия обязательна: www.legalcamp.org

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • далі ›
  • в кінець »