This version of the page http://apitu.org.ua/node (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-06. The original page over time could change.
Асоціація підприємств інформаційних технологій України
Цей сайт для теперішніх і потенційних Членів АПІТУ - виробників і постачальників ІТ-товарів і послуг. Звертайтеся до нас за тел. (044) 236 4859, 236 4869, e-mail info [at] apitu.org.ua, або через сторінки Контакт та Форуми.

Ласкаво просимо до Асоціації нові компанії, зацікавленї у спільній роботі!

В Міністерстві економіки розроблено проект Закону "Про внутрішню торгівлю"

На офіційному сайті Міністерства опублікований проект Закону "Про внутрішню торгівлю" , який визначає правові та організаційні засади здійснення торговельної діяльності та виробничо-торговельної діяльності в Україні, держрегулювання цієї сфери, планування та розвитку внутрішньої торгівлі на умовах конкуренції та рівності фізичних та юридичних осіб перед законом та пріоритету прав споживачів.

До принципів внутрішньої торгівлі віднесені:
- Рівність прав суб'єктів господарювання;
- Дотримання прав і законних інтересів покупців і суб'єктів господарювання;
- Недопущення незаконного втручання органів держвлади і місцевого самоврядування у діяльність суб'єктів господарювання;
- Дотримання встановлених вимог щодо рівня обслуговування покупців.

Законопроектом виділяються такі види внутрішньої торгівлі, як роздрібна та оптова, дистанційна, мережева, ресторанне господарство. Розділом "Організація торговельної та виробничо-торговельної діяльності" встановлюються вимоги щодо реєстрації, ліцензування та патентування торговельної діяльності, а також вимоги до об'єктів торгівлі. Спеціальний розділ законопроекту висвітлює питання державного регулювання торгівлі.

Робочі наради стосовно технічного регулювання, податкової та митної систем

31 травня відбулося 3 робочі наради Віце-прем’єр-міністра Тігіпка Сергія Леонідовича та Ради підприємців. Перший форум стосувався технічного регулювання. На даній нараді обговорювалося прийняття законів «Про ринковий нагляді та контроль продукції», «Про загальну безпечність продукції», а також «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стандартизації та обов’язкової сертифікації)». Дана зустріч проходила за участі представників міністерств та відомств, а також громадської ради при Кабінеті Міністрів. Віце-прем’єром були дані робочі доручення по прискоренню роботи та доопрацюванню проектів законів з метою їх подання у Верховну раду та розгляду в пріоритетному порядку. На нараді розглядалися питання узгоджених дій влади та бізнесу при умовах роботи в режимі вільної торгівлі з ЄС.

Кабмін призначив повноважний орган з акредитації на проведення науково-технічної експертизи

Постановою Кабміну від 31 травня 2010 № 376 Державний комітет з питань науково-технічного та інноваційного розвитку призначено повноважним органом з визначення порядку акредитації фізичних та юридичних осіб на право проведення науково-технічної експертизи.

Зазначений Комітет повинен затвердити форму відповідного свідоцтва і перелік документів, що надають право на заняття експертної діяльністю та надання експертних послуг без отримання свідоцтва.

У зв'язку з прийняттям цієї постанови втратила чинність постанова КМУ від 2 жовтня 2003 року № 1537 "Про надання Міністерству освіти і науки повноважень щодо державної акредитації фізичних та юридичних осіб на право проведення наукової та науково-технічної експертизи".

Верховна Рада України прийняла Закон "Про захист персональних даних"

Спеціальний Закон, яким регулюється сфера використання персональних даних (даних, за якими можна ідентифікувати особу) прийнятий на засіданні парламенту 1 червня ц.р.

Цей закон поширюється на всіх власників і розпорядників персональних даних, крім фізосіб, що створюють бази даних для особистих потреб, журналістів при здійсненні ними професійних обов'язків, творчих діячів при здійсненні творчої діяльності. Поширення персональних даних без згоди суб'єкта цих даних заборонено, за винятком випадків, передбачених законом, в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. Законом передбачено створення Реєстру баз персональних даних і реєстрація баз даних у ньому, в порядку, встановленому Кабміном.

Головним завданням Закону є створення правової бази державного регулювання суспільних відносин, за умови дієвого захисту цивільних прав у сфері персональних даних (у тому числі конституційних прав і свобод людини); встановлення прав і гарантій, обов'язків і відповідальності всіх суб'єктів діяльності, пов'язаної з захистом персональних даних.

АПИТУ - партнер LegalCamp 2.0 – открытой платформа общения специалистов в отрасли юриспруденции и информационных технологий

В конце июня стартует LegalCamp 2.0 – открытая платформа общения специалистов в отрасли юриспруденции и информационных технологий

24 июня 2010 года в Киеве в образовательном центре i-klass запланировано проведение неконференции для юристов LegalCamp 2.0 – мероприятия, собирающего профессионалов, работающих на стыке юриспруденции, информационных технологий и коммуникаций.

В этом году LegalCamp 2.0 пройдет в двухдневном формате. Каждый день будет посвящен отдельной теме и будет объединять три параллельных потока, включающих доклады, мини-доклады, дискуссии и мастер-классы). Всего за 2 дня мероприятия ожидается около 48 докладов.

Поток 1. Мир для юристов. Этот поток посвящен профессиональному и личностному развитию юристов, а также повышению их IT-грамотности.

Секция 1. Информационные технологии и автоматизированные решения для юристов
Секция 2. Новые способы ведения и продвижения юридического бизнеса
Секция 3. Жизнь, здоровье, развитие юриста.

Поток 2: Юристы для мира. Этот поток посвящен обмену опытом и мастер-классам профессиональных юристов для специалистов в области IT.

Секция 1. Корпоративное право, налогообложение, регуляторные аспекты
Секция 2. Юридические аспекты финансирования и аудита деятельности предприятий
Секция 3. Право интеллектуальной собственности.

Регистрация на официальном сайте мероприятия обязательна: www.legalcamp.org

Intel. MeeGo* и Intel AppUpSM на Computex

COMPUTEX, Тайбей (Тайвань), 2 июня 2010 г. – Вслед за недавним анонсом MeeGo* v1.0 и бета-версии Intel AppUpSM Center Computex стал площадкой, на которой о поддержке данных проектов объявило множество производителей, поставщиков операционных систем и операторов связи.

MeeGo – оптимизированная операционная система с открытым исходным кодом, обеспечивающая полноценный доступ в интернет и воспроизведение мультимедиа. Она предназначена для устройств различных размеров и назначений – смартфонов, нетбуков, настольных ПК начального уровня, планшетов, автомобильных информационных систем, «умных» телевизоров. Приложения для этих устройств будут распространяться через Intel AppUp Center, который в настоящее время работает в режиме бета-тестирования.

На Computex компанией Intel была проведена конференция Intel® Atom™ Software Summit, на которой было обсуждено дальнейшее развитие проектов MeeGo и Intel AppUp Center.

• MeeGo заручился поддержкой Acer* – Acer объявила о поддержке проекта и намерении выпустить нетбуки на базе MeeGo до конца 2010 г.

• Asus* для Intel AppUp Center и MeeGo – Asus объявила о планах по запуску магазина, базирующегося на Intel AppUp Center и намерении приступить к поставкам устройств на базе MeeGo в 2011 г.

Пропозиції АПІТУ внесені до проекту порядку денного Громадської ради при Державному комітеті інформатизації України

Проект

Порядок денний
16-го засідання Громадської ради при Державному комітеті інформатизації України
від 3 червня 2010 року

Порядок денний:

1. Розгляд листів Держкомінформатизації №4344/05-10 від 12.05.10, №4338/0510 від 11.05.10.№4337/0510 від 11.05.10 до Громадської ради. І. Лисицький;

2. Проведення національного українського Форуму по управлінню Інтернетом. Т. Попова;

3. Про ініціювання законопроекту Про внесення змін до Закону України "Про державні нагороди України" в частині введення почесного звання "Заслужений працівник сфери інформаційних технологій України". Ю. Пероганич;

4. Про усунення перешкод для інформатизації освітніх закладів - актуалізації Державних санітарних правил і норм "Влаштування і обладнання кабінетів комп'ютерної техніки в навчальних закладах та режим праці учнів на ПК". Ю. Пероганич;

5. Про недопущення підвищення вартості сертифікації УкрСЕПРО. Ю. Пероганич;

6. Різне.

Голова Громадської Ради Попова Т.В.

Голова Секретаріату Лисицький І.В.

Intel и FreshTel представили четыре модели ноутбуков для работы в сети Mobile WiMAX в Украине

4G INSIDE: В СТОЛИЦЕ УКРАИНЫ ПРЕДСТАВЛЕНЫ НОУТБУКИ ДЛЯ РАБОТЫ В СЕТИ WiMAX

КИЕВ, 26 мая 2010 г. – FreshTel стал первым международным оператором Mobile WiMAX в Украине, в сети которого начали работу ноутбуки со встроенным WiMAX адаптером от Intel. Оператор связи четвертого поколения FreshTel и ведущий производитель микроэлектроники Intel представили четыре модели ноутбуков, полностью подготовленных к работе в сети FreshTel 4G.

Технология мобильного широкополосного доступа в интернет 4G становится стандартом для производителей ноутбуков. Все крупнейшие вендоры оснащают новые модели мобильных ПК процессорами Intel® Core™ 2010 года и встроенным адаптером Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250. Многополосный беспроводный сетевой адаптер способен работать в сетях WiMAX на трех частотах: 3,5, 2,5 и 2,3 ГГц. Благодаря запуску в сентябре 2009 года сети FreshTel, технология стала доступна всем жителям Киева и пригородов, а в течение 2010-2011 гг. сеть появится во всех крупнейших городах Украины.

Дмитрий Конаш, региональный директор корпорации Intel в странах СНГ:

«Корпорация Intel одной из своих важнейших задач видит обеспечение доступа к новейшим технологиям как можно большему количеству людей. Мы поддерживаем развитие сетей во многих странах мира. Уверен, что технологический альянс Intel – FreshTel способствует динамичному развитию сетевой инфраструктуры в Украине и выводит на рынок новые модели использования мобильного интернета. Мы, в свою очередь, будем оказывать поддержку как со стороны взаимодействия с нашими глобальными партнерами – производителями ноутбуков, так и в продвижении комплексных сервисов конечным потребителям»

АПІТУ в складі оргкомітету першого в Україні «Форуму з Управління Інтернетом»

1 червня 2010 відбулася установча зустріч оргкомітету з проведення першого в Україні «Форуму з Управління Інтернетом» (IGF-UA). В засіданні взяв участь генеральний директор АПІТУ Юрій Пероганич.

Учасники оргкомітету узгодили проведення форуму 3-4 вересня 2010 року та орієнтовний перелік панелей для дискусій:

- Управління Інтернетом, в т.ч. управління доменом .ua
- Проблеми нових медіа
- Критичні ресурсы (зокрема перехід з IPv4 на IPv6)
- Кібербезпека

Члени АПІТУ запрошуються надсилати пропозиції щодо тем доповідей і можливих доповідачів.

Головне завдання Форуму – стимулювати широку громадську дискусію про методи і інструменти управління мережею Інтернет, представити усе різноманіття її використання в інтересах суспільного розвитку. IGF-UA покликаний об’єднати представників державних організацій, бізнесу, ЗМІ, інтернет-спільноти в справі розвитку українського Інтернет-простору.

АПІТУ пропонує ввести почесне звання "Заслужений працівник сфери інформаційних технологій України"

Проект

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до Закону України
"Про державні нагороди України"

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

Частину першу статті 10 Закону України "Про державні нагороди України" після абзацу двадцять восьмого доповнити новим абзацом такого змісту:

"Заслужений працівник сфери інформаційних технологій України".

У зв’язку з цим абзаци двадцять дев’ятий - тридцять сьомий вважати відповідно абзацами тридцятим - тридцять восьмим.

Президент України В.ЯНУКОВИЧ

Проект

У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про внесення змін до Указу Президента
України від 29 червня 2001 року N 476

Внести до Указу Президента України від 29 червня 2001 року N 476 "Про почесні звання України" (зі змінами, внесеними Указами від 30 квітня 2002 року N 426, від 21 серпня 2004 року N 963, від 21 березня 2006 року N 244, від 5 квітня 2007 року N 273 та від 28 липня 2007 року N 674) такі зміни:

1. У Положенні про почесні звання України, затвердженому зазначеним Указом:

1) пункт 8 після абзацу двадцять восьмого доповнити новим абзацом такого змісту:

"Заслужений працівник сфери інформаційних технологій України".

АПІТУ підготувала пропозиції до засідання Громадської ради при Держкомінформатизації України

3 червня планується проведення чергового засідання Громадської ради при Державному комітеті інформатизації України. Генеральний директор АПІТУ Юрій Пероганич є заступником голови цієї Громадської ради.

Асоціацією направлений лист членам ради з пропозиціями до порядку денного і проектами рішень Громадської ради:

1. Про усунення перешкод для інформатизації освітніх закладів - актуалізації Державних санітарних правил і норм «Влаштування і обладнання кабінетів комп’ютерної техніки в навчальних закладах та режим праці учнів на персональних комп'ютерах»

Громадська рада підтримує необхідність:

- актуалізації Державних санітарних правил та норм «Влаштування і обладнання кабінетів комп’ютерної техніки в навчальних закладах та режим праці учнів на персональних комп'ютерах», ДСанПіН 5.5.6.009-98. та

- інформування керівників шкіл та осіб, які приймають рішення про побудову та розвиток внутрішкільних мереж, про існування Державних санітарних правил і норм захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань, ДНАОП 0.03-3.30-96.

Громадська рада просить Держкомінформатизації України звернутися до Міністерства освіти та науки України та Міністерства охорони здоров’я України з проханням:

- переглянути та актуалізувати ДСанПіН 5.5.6.009-98,

IDC акцентирует внимание на виртуализации ЦОД

26 мая в киевском «Президент отеле» состоялась международная конференция IDC Storage, Virtualization, Datacenter Efficiency Roadshow, организатором которой выступила аналитическая компания IDC.

Мероприятие посетило около 120 ИТ-руководителей предприятий, представляющих различные секторы экономики. В ходе конференции вниманию слушателей были представлены современные решения в области виртуализации и консолидации ИТ-инфраструктуры от компаний VMware, EMC, Microsoft, APC, HP, AMD, HDS, Kingston, Altron, а ведущие украинские системные интеграторы и поставщики решений (De Novo, «СИТРОНИКС Информационные Технологии», Entry, System Integration Service) поделились опытом применения новейших технологий.

АПІТУ звернулося до МОН з питанням про необхідність усунення перешкод для інформатизації освітніх закладів

Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) звернулася до Міністерства освіти і науки України з питанням про необхідність:

  • актуалізації Державних санітарних правил та норм «Влаштування і обладнання кабінетів комп’ютерної техніки в навчальних закладах та режим праці учнів на персональних комп'ютерах», ДСанПіН 5.5.6.009-98. та
  • інформування керівників шкіл та осіб, які приймають рішення про побудову та розвиток внутрішкільних мереж, про існування Державних санітарних правил і норм захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань, ДНАОП 0.03-3.30-96.

Предложение о приобретении Каталога «Импортеры и экспортеры Украины» 2010 / 2011

Каталог «Импортеры и экспортеры Украины» 2010 / 2011

Цель Каталога:

Увеличение внешнеторгового оборота, содействие развитию промышленного и торгового секторов в Украине, привлечению иностранных инвестиций, поддержка отечественных предприятий на мировом рынке, стимулирования и развитие экспортного потенциала, увеличения объемов экспорта, повышение эффективности ВЭД, выход на новые рынки, формирование рынков отечественных предприятий, повышение эффективности импорта и увеличения конкурентоспособности отечественной продукции и т.д.

Контактное лицо:
Александр Николаевич Кравченко
моб. (094) 926-39-59, (097) 643-15-64
(067) 418-69-58, Тел. (044) 361-69-59, 228-97-43
E-mail: exim-ua на ukr.net, eximbase на ukr.net

В 2009 г. внешнеэкономическая деятельность Украины составила 85,13 млрд. долл. США, экспорт - 39,70 и импорт 45,43. Основную долю ВЭД Украины приходится на предприятия объем деятельности которых превышает 0,1 млн. долл. США. Информация об этих предприятиях и их деятельность находится в Каталоге «Импортеры и экспортеры Украины» 2010 / 2011 рр. издание.

Операторы беспроводной связи: проблемы работы

В рамках 11-й конференци Интернет Ассоциации Украины (ИнАУ) и Украинской сети обмена трафиком (UA-IX) o проблемах работы операторов беспроводной связи рассказал член Правления ИнАУ Александр Федиенко. По его словам, сегодня сложилась ситуация, при которой серые операторы на рынке беспроводной связи имеют больше преимуществ, чем легально работающие компании.

«Основная проблема – это незащищенность инвестиций, потраченных на покупку лицензии на использование радиочастотного ресурса, а в последующем – незащищенность используемого вами радиочастотного ресурса. Отсюда вырастает и проблематика с недобросовестной конкуренции серого оператора», – говорит Александр Федиенко.

По его словам, сегодня все попытки государственного контроля за использованием радиочастотного ресурса и деятельностью в телекоммуникационной сфере сводятся, в основном, к контролю и проверкам субъектов телекоммуникационной деятельности, уже имеющих лицензии, либо соответствующие разрешения. При этом контроль за использованием телекоммуникационной сферы субъектами без лицензий практически не осуществляется

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • далі ›
  • в кінець »