This version of the page http://103fm.com.ua/index.php?limitstart=120 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-06-05. The original page over time could change.
Житомирська Хвиля-Радіостанція Житомирська хвиля
  • Новини
  • Реклама
  • Про нас
  • Контакти
  • Фотогалерея
  • Замовити Пісню
  • Ваші запитання
  • Програма передач
  • Перша нота
  • Гості ефіру
  • Знайомства
  • Музичний автомат
  • ФОРУМ
  • Житомирська облдержтелерадіокомпанія

     



Новини



Кубок області з футболу розіграють команди «Хіммаш» і «Бараші»

Кубок області з футболу цього року розіграють чемпіон Житомирщини коростенський «Хіммаш» та команда «Бараші» з Ємільчинського району.

Напередодні футболісти клубу «Бараші» у півфінальному протистоянні за серією пенальті здолали «Футбольний клуб Бердичів». А от коростенці здобули місце у фіналі навіть не виходячи на поле. Їхній суперник - романівська «Зоря» не з’явилася на повторний матч-відповідь.

Вирішальний матч розіграшу Кубку області з футболу запланований на 30 травня. Як повідомив «Житомирській хвилі» голова обласної федерації Олександр Чернявський, гра пройде на центральному стадіоні Житомира. Початок о 17 годині.

 

Волейбольна команда «Агроеколог» посіла 7 сходинку національної першості

Одна перемога та дві поразки, - такий результат виступу житомирської волейбольної команди «Агроеколог» у заключному етапі чемпіонату України серед аматорів. Підопічні тренера Анатолія Денисовця з рахунком 0:3 програли волейболістам Вінниці, не стримали команду з Горлівки – поразка з рахунком 1:3 та перемогли представників Кривого Рогу 3:0. Таким чином житомиряни у національній першості посіли 7 сходинку серед 12 учасників.

 

Анонс подій тижня

У понеділок – другий день Свята Святої Тройці або П'ятдесятниці. Цю назву свято отримало тому, що зішестя Святого Духа на апостолів відбулося на п'ятдесятий день після Воскресіння Христового. Свято християнської П'ятдесятниці містить у собі подвійне торжество: і на славу Пресвятої Тройці, і на славу Пресвятого Духа. У свято П'ятдесятниці заведено прикрашати храм і свої житла зеленню – гілками з дерев, квітами, і самим стояти з квітами в храмі. Прикрашення храмів і осель в цей день зеленню та квітами є, по-перше, сповіданням живлющої сили Животворчого Духа, а по-друге, – належним присвяченням Йому паростків весни. У понеділок, у зв’язку із християнським святом, в Україні – вихідний день.

***

На найближчий тиждень запланована розширена колегія облдержадміністрації за участі представників центральних виконавчих органів влади по розгляду Програми «Енергоефективність-2010-2014 роки».

***

В середу Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України проводить чергову «гарячу телефонну лінію». З 9.00 до 11.00 години начальник Другого відділу досліджень і розслідувань Ковальчук Лариса Миколаївна даватиме роз’яснення щодо діяльності  суб’єктів господарювання.  Телефон прямого зв’язку - 47-02-87.

***

В середу, 27 травня, на території Державного підприємства «Овруцький лісгосп» пройдуть традиційні спільні навчання лісівників та рятувальників. Основною метою їх є відпрацювання узгоджених дій на випадок лісових пожеж та інших стихійних природних явищ. Особливістю цьогорічних навчань є значно ширше представництво учасників – окрім Житомирської області, це будуть Волинська, Київська, Рівненська та Чернігівська.

***

Найближчого тижня керівник Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Безсмертний у ЗМІ інформуватиме населення про діяльність на Житомирщині підприємства «Капітолій». Згадане товариство тривалий час подавало недостовірну рекламу з надання фінансових позик.

***

28 травня у загальноосвітніх закладах Житомира та області пролунають останні дзвоники. Цього року у доросле життя відправляються понад 2 тисячі юних житомирян. Вручення свідоцтв про середню освіту та випускні вечори заплановані на вихідні – 29 і 30 травня.

***

В суботу, 29 травня, професійне свято відзначатимуть працівники видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження.  В нашій області на сьогодні діють понад півсотні поліграфічних підприємств. В 23 районах працюють 13 книжкових магазинів, а ось так званих лотків – більше двох сотень. Причому за минулий рік їх кількість збільшилась на 79.

***

4 обласний фестиваль дитячої творчості «Перлина дитинства» відбудеться в суботу в Житомирському міському Палаці культури. Учасниками свята стануть 130 дітей з малозабезпечених, багатодітних та неповних сімей, дітей з особливими потребами із Житомира та чотирьох районів області.

***

Наступної неділі відбудеться фінальний поєдинок розіграшу Кубку області з футболу. Як нам повідомив голова обласної федерації футболу Олександр Чернявський, попри відсутність у фіналі житомирських команд, матч буде проведений саме на центральному стадіоні обласного центру.

***

Про інші календарні події

24 травня в Україні відзначатиметься День слов´янської писемності і культури.

28 - День прикордонника

29 травня - Міжнародний день миротворців ООН

І 30 травня, в день, коли столиця України, Київ, відзначатиме День міста,         працівники хімічної галузі матимуть професійне свято.

 

24 травня

Сьогодні Європейський день парків (The European Day of Parks). Він був заснований Федерацією Європарк (EUROPARК Federation) - європейською організацією, яка об'єднує охоронювані природні території в тридцяти шести європейських країнах. Проведений вперше в 1999 році, цей день тепер святкується щорічно 24 травня по всій Європі.

Дата святкування була обрана не випадково - саме 24 травня 1909 у Швеції було створено перший з дев'яти Європейських Національних Парків.

Сьогодні Європейський день парків символізує міжнародну солідарність охоронюваних територій. Свято було засноване з метою підйому профілю заповідників Європи, а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їх роботи.

У цей день проводяться численні заходи на території та навколо заповідників, присвячених святкуванню природної краси Європи та її культурного надбання, висуваючи на перший план їх захист, як сьогодні, так і в майбутньому.

Також сьогодні День святих Мефодія і Кирила, День слов'янської писемності та культури. Щорічно 24 травня у всіх слов'янських країнах урочисто прославляють творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія - вчителів словенських.

24 травня Церква згадує святих рівноапостольних братів Кирила і Мефодія. Брати були православними ченцями, слов'янську абетку створили в грецькому монастирі.

Слов'янська писемність була створена в IX столітті, близько 862 року. Новий алфавіт одержав назву «кирилиця» за ім'ям візантійця Костянтина, який, прийнявши чернецтво, став Кирилом. А допомагав йому в богоугодній справі освіти слов'янських народів старший брат Мефодій.

Кирило створив слов'янську абетку на основі грецької, суттєво змінивши її, щоб передати слов'янську звукову систему. Були створені дві абетки - глаголиця і кирилиця.

 

 

 

23 травня

Сьогодні Трійця (День Святої Трійці, П'ятидесятниця). Після вознесіння Ісуса Христа настав десятий день: це був п'ятдесятий день після Воскресіння Христового. У євреїв було велике свято П'ятидесятниці в пам'ять про Синайське законодавство. Всі апостоли разом з Божою Матір'ю і з іншими учнями Христовими та іншими віруючими одностайно перебували в одній світлиці в Єрусалимі.

«Була третя година дня за єврейським рахунком часу, за нашим - дев'ята година ранку. Раптом почувся з неба шум і сповнив увесь дім, де знаходилися учні Христові. І з'явилися вогняні язики і спочили (зупинилися) по одному на кожному з них. Всі сповнилися Духом Святим і стали славити Бога різними мовами, яких раніше не знали». Так Дух Святий, за обітницею Спасителя, зійшов на апостолів у вигляді вогняних язиків, на знак того, що Він дав апостолам здатність і силу для проповіді Христового вчення всім народам; зійшов ж у вигляді вогню на знак того, що полум'я має силу очищати гріхи, освячувати і зігрівати душі.

В Єрусалимі в цей час було багато євреїв, які прийшли з різних країн на свято. Апостоли вийшли до них і стали проповідувати на їхніх рідних мовах воскреслого Христа. Проповідь так подіяла на тих, хто слухав її, що багато хто повірив і питав: «Що ж нам робити?» Петро відповів їм: «Покайтеся, і хрестіться в ім'я Ісуса Христа для прощення гріхів, то й ви отримаєте дар Святого Духа». Ті, хто увірував у Христа, охоче прийняли хрещення, таких виявилося в цей день близько трьох тисяч чоловік. Таким чином, почало влаштовуватися на землі Царство Боже, тобто Церква Христова.

П'ятидесятниця. Відразу після Божественної літургії, здійснюється вечірня в спогад зішестя на святих апостолів Духа Святого. Під час цього богослужіння читаються уклінні молитви, про дарування і нам Духа Святого, Духа премудрості, Духа розуму і страху Божого.

Православні християни в цей день прикрашають будинки і храми зеленими гілочками, квітами.

Звичай цей іде ще від старозавітної Церкви, коли будинки і синагоги прикрашалися зеленню в П'ятидесятницю в пам'ять того, як при Синайській горі все цвіло і зеленіло в день, коли Мойсей отримував скрижалі закону. Сіонська світлиця, де на апостолів зійшов Святий Дух, у той час, за загальним звичаєм, теж була прикрашена гілками дерев і квітами.

А ще квітучі гілки нагадують нам про те, що під дією благодаті Божої людські душі розквітають плодами чеснот.

 

Новоград-Волинський зустрів «Першу ноту»

Переможцями останнього в цьому році  відбіркового туру стали 14-річний Петро Шевчук, 12-річна Дарина Пантус і 10-річна Ангеліна Котвіцька. Вже за два тижні тридцять два конкурсанти стоятимуть на сцені облмуздрамтеатру з бажанням здобути перемогу у найпопулярнішому дитячому конкурсі «Перша нота».   ФОТО.  

 

Святково пройшла на Соборному майдані Житомира виставка автомобільної та спеціальної техніки для охорони кордону

Демонстрація сучасного технічного оснащення прикордонного відомства вже традиційно проводить Північне регіональне управління держприкордонслужби напередодні Дня прикордонника, що відзначається 28 травня.

Цього разу для показу було представлено 24 одиниці нової техніки, що надійшла в межах проектів міжнародної технічної допомоги. Зпоміж них 6 квадроциклів «Outlender» та 4 човна «Eagle-500». (ФОТО)

 

На Житомирщині розглянуть програму «Енергоефективність-2010-2014 роки»

На найближчому тижні має пройти розширена колегія облдержадміністрації за участі представників центральних виконавчих органів влади по розгляду Програми «Енергоефективність-2010-2014 роки». Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Володимир Дебой:

«Уряд поставив завдання у дуже стислі терміни щодо розробки цієї Програми. До початку червня ми маємо подати її на затвердження, а потім на експертизу до Національного Агентства Використання Енергетичних Ресурсів. Якщо не буде цієї Програми, відповідно, ні про яке фінансування об’єктів мова йти не буде».

 

Влада надаватиме фінансову допомогу особистим селянським господарствам

Про фінансову допомогу з обласного бюджету особистим селянським господарствам йшлося на останній колегії облдержадміністрації. Заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан, звертаючись до керівників районів, попросив довести до всіх селянських господарств інформацію про можливості залучення фермерами бюджетних коштів:

 

В неділю на Житомирщині вперше пройде «Радомишльська весна»

Свято, яке розпочнеться о 16 годині в міському парку культури Радомишля, буде проходити у формі фестивалю польської національної культури за участі художніх колективів райцентру та Житомира. Сприяння в його проведенні належить облдержадміністрації, Генеральному Консульству Республіки Польща у Вінниці, Фонду «Допомога полякам на Сході».

 

Будьте обережними на водоймах!

Управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації закликає бути уважними і суворо дотримуватись хоча б елементарних правил безпеки на водоймах. Необережність є основною причиною загибелі людей на воді. Так, лише минулого року втопилися 84 людини, з них 5 дітей. Головний чинник, що спричиняє трагедію – надмірне вживання алкоголю. З огляду на те, що наприкінці травня традиційно проводиться свято останнього дзвоника і випускники полюбляють відзначати його на природі, працівники управління наполегливо радять керівникам навчальних закладів провести серед учнів роз’яснювальну роботу аби попередити нещасні випадки.

 

Зірки на долоні

Санта Дімопулос та Андрій Джеджула розлучаютьcя, Лазарєв у Парижі став на захист шаурми, Гайтану і Вінницьку об'єднала романтика, а Lady Gaga стала дизайнером капелюхі.Про це та інше читайте у розділі «Зірки на долоні»

Санта Дімопулос та Андрій Джеджула розлучаютьcя

 

Житомирські міліціонери намагаються попередити незаконний вилов риби

Житомирські міліціонери спільно з працівниками обласної рибінспекції не лише затримують браконьєрів, а й намагаються попередити незаконний вилов риби. Так, за словами старшого інспектора управління громадської безпеки майора Володимира Синиці, під час останніх рейдів на ринках області зафіксовано 20 фактів незаконної реалізації браконьєрських знарядь:

«Вилучено з незаконного обігу понад 120 браконьєрських знарядь. Це: сітки, ятеря, «косинки», остроги та інші. Ще одним профілактичним заходом є проведення рейдів на річках та водоймищах області. Під час проведення таких рейдів було виявлено та вилучено 463 браконьєрські знаряддя»

 

Шість книжок побачили світ у видавництвах області за останні два роки

Відбулося це в рамках програми випуску соціально значущої літератури місцевих авторів. На їх видання було виділено з обласного бюджету 150 тисяч гривень. Цифра невелика, але є тут свої позитивні моменти, зауважує начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Тетяна Осницька:

 

На кожне вільне робоче місце обсласна служба зайнятості може запропонувати в середньому 10 працівників

Всеcвітній день захисту від безробіття, що відзначається 21 травня, Житомирщина зустрічає із такими показниками: на кожне вільне робоче місце служба зайнятості може запропонувати, в середньому, 10 працівників. За останніми даними, в області 2260 актуальних вакансій. Дві третини з них – для робітників та осіб без спеціальної підготовки.

 

На Житомирщині закінчився весняний призов до лав Збройних Сил України

Цього року з нашої області виконувати свій конституційний обов’язок відправилися 960 юнаків. 170 з них будуть проходити службу у підрозділах Міністерства внутрішніх справ, 130 у військово-повітряних силах, 25 у спеціальній службі транспорту. 34 мешканцям нашої області пощастило потрапити на службу до Військово-морських сил України. Інші будуть отримувати військову спеціальність у Сухопутних збройних силах. Особливість цьогорічного весняного призову полягає у бажанні юнаків потрапити до українського війська. Це пов’язане з майбутнім працевлаштуванням та браком робочим місць.

 

Штраф від Антимонопольного комітету

Про застосування черговий фінансових санкцій повідомляють з регіонального відділення Антимонопольного Комітету. Цього разу відомство покарало загалом на майже 17 тисяч гривень товариства «ЮЛТІС», «Арідна» та «Житомирський комерційний центр громадського харчування». Причина цього рішення - антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів торгів. Як встановили фахівці Відділення, суб’єкти господарювання узгодили тендерні пропозиції під час проведення обласним протитуберкульозним диспансером торгів із закупівлі продуктів харчування.

 

Суперниками «БК Житомира» у фінальній серії чемпіонату обласного центру з баскетболу будуть гравці «Крошні»

Напередодні вони виграли і другий матч півфінальної серії у «Легіону» - цього разу з рахунком 41:36, а серію загалом з рахунком 2:0. Перший поєдинок фінального протистояння чемпіонату Житомира з баскетболу запланований на 25 травня. Матч розпочнеться о 20 годині у спортивній залі Агроекологічного Університету.

 

В неділю в Житомирі пройде велопробіг «Велодень – 2010»

Ініціативу проявив туристичний клуб «Полісся», підтримала – міська рада. О 10-30 колона велосипедистів почне свій рух центральними вулицями обласного центру. Мета – пропагувати активний здоровий відпочинок і заохочувати до нього власним прикладом. Цьому ж, на думку організаторів, має сприяти і друга частина заходу:

 

Цими вихідними на Житомирщині відбудеться ряд спортивних змагань

У розіграші Кубку області з футболу визначаться фіналісти, у спорткомплексі «Динамо» триватиме Чемпіонат України з карате, у спортивній залі Агроуніверситету фінальний турнір волейбольного чемпіонату України серед аматорів.

 
Більше статтей...
  • 21 травня
  • Засідання колегії облдержадміністрації відтепер відбуватимуться в іншому форматі
  • В економіці Житомирщини спостерігаються позитивні тенденції до розвитку
  • 411 рибальських сіток, конфіскованих у браконьєрів, знищили в Житомирі
  • Всеукраїнська виставка «Мальовнича Україна» відкриється завтра на Житомирщині
  • В Житомирському державному університеті імені Франка відкрилась виставка образотворчого мистецтва
  • В Житомирському Салоні художника відкрилася 5 персональна виставка Анатолія Розбіцького
  • Новобранці 95 окремої аеромобільної бригади здійснили перші стрибки
  • Депутати японського міста Шидзуока відвідали житомирський ліцей №25
  • Новоград-Волинський «Звягель» і другий матч Чемпіонату України серед аматорів виграв з рахунком 5:0
  • «
  •  Початок 
  •  Попередня 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  6 
  •  7 
  •  8 
  •  9 
  •  10 
  •  Наступна 
  •  Кінець 
  • »
Сторінка 7 з 222

ЖИТОМИРСЬКА ХВИЛЯ

Точний час

Програми

Житомирська хвиля

Курси валют

Погода в області

Меню користувача



  • Forgot your password?
  • Forgot your username?
  • Create an account