This version of the page http://www.generali.garant.ua/?view=about_garant_history (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-25. The original page over time could change.
Дженералі Гарант
Головна
  • Про нас
  • Дженералі Гарант Страхування
  • Загальна інформація
  • Історія
  • Міжнародний аудит
  • Рейтинги
  • Акціонери
  • Керівництво
  • Основні фінансові результати діяльності
  • Фінансова звітність
  • Внески до місцевого та державного бюджетів
  • Розкриття інформації
  • Партнери та клієнти
  • Конкурентні переваги
Історія

ВАТ “Українська страхова компанія “Дженералі Гарант” є правонаступником ВАТ УСК “Гарант-АВТО” по всіх його майнових та немайнових правах та зобов’язаннях .

1992 Засновано УСК “Гарант-АВТО”. Перші договори страхування: автокаско, фінансових ризиків.

1993 Початок розвитку мережі філіалів, зареєстровано 19 філій.

1994 Розвиток прикордонного страхування, разом з НАСК «Оранта» створюється Український центр післяаварійного захисту «Експерт-сервіс». Кількість філій - 27.

1995 Перереєстрація закритого акціонерного товариства у відкрите акціонерне товариство.

1996 Розширюється представницька та агентська мережа Компанії в обласних та районних центрах країни. Компанія стає асоційованим членом Моторного (транспортного) бюро України, отримавши свідоцтво №001.

 1997 Використовується понад 30 страхових продуктів. Компанія отримує диплом переможця фінансового рейтингу у номінації "Краща страхова компанія України”, проведеного тижневиком "Бізнес" за результатами 1997 року.

1998 "Гарант-АВТО" стає одним з лідерів на ринку страхування - «Зелена картка», членом Морського страхового бюро, повним членом Моторного (транспортного) страхового бюро.

1999 Початок співпраці з міжнародним аудитором « PricewaterhouseCoopers».

2000 Компанія стає співзасновником корпорації "Страхова група Гарант”, прийнята Колективним членом Української академії наук національного прогресу з наданням усіх пільг згідно зі Статутом Академії.

2001 Загальне число страхових продуктів - 70. Компанія має ліцензії на усі види добровільного страхування і 9 - обов'язкового. Вводиться в експлуатацію Внутрішня платіжна система (ВПС), вдосконалюється організаційна структура та ІТ підтримка.

2002 Розпочато навчання управлінських кадрів за програмою MTP (TACIS). Розроблено новий страховий продукт «Технічний асистанс в Україні». Компанія отримала ще 3 нові ліцензії на обов‘язкові види страхування.

2003 Компанія отримала ще 2 ліцензії на провадження обов‘язкових видів страхування. Впроваджена міжнародна система автоматизованого розрахунку збитків AUDATEX.

2004 Запроваджуються корпоративні програми „Технічний асистанс”, програма „Страхування автомобілів, що продаються в кредит”, підписано угоду з Mondial Assistance про сервісне обслуговування нового продукту „Гарант-АВТО” – „Технічний асистанс в Європі”. Розроблені і успішно впроваджені комплексні програми страхування банківських установ і клієнтів банків.

2005 Компанія стала першою серед страхових організацій України і третьою серед усього загалу страхових організацій на території СНГ, що отримали рейтинг в міжнародному агентстві світового рівня - Moody's. Міжнародна рейтингова агенція Moody's присвоїло Компанії рейтинг фінансової стабільності “В3, прогноз стабільний”.

2006 В березні запущено в роботу корпоративний сайт Компанії, який перебував на реконструкції.

Рейтингове агентство Moodys поставило рейтинг Компанії на переогляд з можливістю підвищення більш ніж на один рівень . Це пов’язано з тим, що 9 червня австрійський страховик Generali Vienna Group AG заключив контракт на придбання 51 % акцій Компанії.

Станом на 1 серпня ВАТ УСК „Гарант-АВТО” акредитована в 29 банках України.

Згідно з рішенням Загальних Зборів Акціонерів від 10 листопада – 04 грудня 2006 р. ВАТ УСК “Гарант-АВТО” змінило свою назву на ВАТ УСК “Дженералі Гарант”.

17 листопада Міжнародне рейтингове агентство Moody`s Investors Service підвищило страховій компанії “Дженералі Гарант” рейтинг фінансової надійності страховика по міжнародній шкалі за зобов’язаннями в іноземних валютах з В3 до Ва3. Присвоєно наступні рейтинги:

- рейтинг фінансової надійності страховика по міжнародній шкалі за зобов’язаннями в іноземних валютах: Ва3, прогноз-стабільний;

- рейтинг фінансової надійності страховика по міжнародній шкалі за зобов’язаннями в національній валюті: Ваа2, прогноз –стабільний;

- рейтинг по національній шкалі для України: Ааа.ua.

2007 18 вересня 2007 року Міжнародним рейтинговим агентством Moody's Investors Service було підтверджено підвищений торік рейтинг фінансової стійкості страховика (IFSR) по зобов'язаннях у іноземній валюті на рівні Ва3. 
Ва3- максимально можливий рейтинг в Україні. Ва3, прогноз-стабільний. 
По зобов'язаннях у національній валюті Компанії було підтверджено рейтинг Ваа2 (Ваа2 є рейтингом інвестиційного класу і свідчить про міцну кредитну надійність компанії, адекватну спроможність до своєчасних виплат). 
За національною шкалою нам також було підтверджено максимально можливий рейтинг - Ааа (найвища кредитна надійність, виключна можливість щодо своєчасних виплат). 

- 52% акцій Компанії отримали нового власника - Assicurazioni Generali. 
У свою чергу наприкінці року Assicurazioni Generali, а отже й ВАТ „УСК „Дженералі Гарант”, почало входження до Generali PPF Holding B.V., який відтепер оперуватиме у 12 країнах Центральної та Східної Європи. Разом з активами своїх регіональних компаній, активи Generali PPF Holding становитимуть близько 10 млрд. EUR, а кількість клієнтів компанії - понад 9 млн. у Центрально-Східній Європі.

- Згідно з Планом розвитку регіональної мережі Компанії на 2007 рік було заплановано доходів на суму 14 721 800, 00 грн. Зібрано 16 102 158, 52 грн. страхових премій. Перевищення запланованих доходів складає 1 380 358, 52 грн.. 
Компанією відкрито 82 точки продажу страхових продуктів. Зокрема найбільше відділень відкрито у Вінницькій області (5), Закарпатській (9), Криму (12), Львівській (5), Полтавській (9) та Хмельницькій (5). 
Тобто загалом на сьогоднішній день до складу Дженералі Гарант входить 46 філій, 2 представництва та 78 відділень. 

2008 серпень - Світовий спад фінансової стабільності. Початок економічної кризи в країні та на страховому ринку України зокрема.

2008 ВАТ «УСК «Дженералі Гарант» разом із десяткою лідерів страхових компаній українського ринку стає однією із засновників та членів Української Федерації Убезпечення (УФУ), яка була зареєстрована 23 грудня 2008року. 

2009 березень – На загальних Зборах акціонерів було затверджено Владіслава Мінара на посаду Голови Правління Компанії. 

2009 вересень - Великі зміни в складі керівництва Компанії. Було прийнято рішення щодо створення нової, молодої та креативної команди топ-менеджменту Компанії із закордонним досвідом та українською практикою. Таким чином Компанія отримує нові ідеї та оновлену стратегію розвитку, пов'язану зі складною ситуацією на світовому фінансовому ринку.

©2007-2009 GENERALI GARANT. Усі права захищені.