Національна
Філармонія
України
Новини Історія Буклет сезону Афіша Абонементи Симфонічний оркестр Київський камерний оркестр Ансамблі Солісти Фестивалі та конкурси Партнери Державні закупівлі Контакти План Колонного залу ім. М.В. Лисенка Вакансії
Склад оркестру Головний диригент Микола Дядюра Диригент Ігор Палкін

Диригент Ігор Палкін

Заслужений діяч мистецтв України (1993).

Народився 29 грудня 1959 року в м. Харкові в родині відомого хормейстера, народного артиста України, професора В.С.Палкіна.

В 1967-1978 роках навчався в Харківській середній спеціальній музичній школі зі спеціальностей - піаніст і хоровий диригент. В 1978-1984 роках здобував освіту в Київській державній консерваторії імені П.І.Чайковського як хормейстер (клас професора В.Лисенка), диригент симфонічного оркестру і опери (клас професора Р.Кофмана).

З 1984 року працював диригентом, а з 1989 року - головним диригентом Київського академічного музичного театру для дітей та юнацтва.
В 1989 році проходив стажування при Великому театрі Росії у диригентів В.Синайського і Ф.Мансурова.

Ігор Палкін здійснив постановки і диригував виставами: "Іоланта" і "Лускунчик" П.Чайковського, "Дуенья" і "Ромео і Джульєтта" С.Прокоф'єва, "Ріголетто" Дж.Верді, "Фауст" Ш.Гуно, "Казка про царя Салтана" М.Римського-Корсакова, "Івасик-Телесик" К.Стеценка (перше виконання), "Казка про попа і наймита його Балду" Д.Шостаковича (вперше в Україні), "Листи кохання" та "Самотність" (перше виконання) В.Губаренка, "Дитя і чари" (вперше в Україні) і "Болеро" М.Равеля.

За період творчої діяльності гастролював, як диригент, в Австрії, Бельгії, Німеччині, Іспанії, Італії, Польщі, Португалії, Південній Кореї, Словенії, Хорватії, Франції, Швейцарії та інших країнах.

Ігор Палкін диригував оркестрами як України, так і різних країн світу, виступав із всесвітньо відомими виконавцями: Віргіліусом Норейкою, Анатолієм Солов’яненком, Дмитром Гнатюком, Євгенією Мірошниченко, Марією Бієшу, Андрашем Адоріаном (голова асоціації флейтистів Німеччини), французьким скрипалем Фредеріком Пелассі (лауреатом Міжнародного конкурсу імені Н.Паганіні), американською піаністкою Юліаною Осінчук, Графом Муржею, Фрідріхом Гьоріке та іншими.

Ігор Палкін - учасник відомих міжнародних фестивалів: фестиваль сучасної музики в Загребі (Хорватія), Міжнародні гала-концерти в Маріборі (Словенія), музичний фестиваль для дітей в Шибенику (Хорватія), щорічні фестивалі "Київ-мюзик-фест", Міжнародний музичний фестиваль "Харківські асамблеї", Дні культури України в Москві, Дні культури України в Мюнхені (Німеччина), Дні культури України в Тулузі (Франція), багаторічний цикл концертів "Зірки української опери" в Бельгії, Франції та Швейцарії.

Серед найбільш цікавих творчих здобутків диригента можна назвати такі твори, як Меса соль мажор Ф.Шуберта, "Стабат Матер" і "Урочиста месса" Дж.Россіні (здійснено запис компакт-диску), Третя ("Шотландська") симфонія і симфонія-кантата "Хвала Господу" Ф.Мендельсона-Бартольді, П'ята симфонія П.Чайковського, Перша ("Класична") симфонія С.Прокоф'єва, "Реквієми" В.А.Моцарта і А.Шнітке, "Симфонія пасторалей" Є.Станковича, "Листи кохання" В.Губаренка, Четверта симфонія В.Сильвестрова, "In memoriam…" А.Шнітке. Діапазон зацікавленостей Ігоря Палкіна розповсюджується на всі жанри - від оперно-балетної музики до симфонічних і вокально-симфонічних творів, охоплюючи музичні епохи від Моцарта, Бетховена, Чайковського, Лисенка до Лятошинського, Шостаковича, Шнітке, Губаренка.

З 1997 року Ігор Палкін працює диригентом Симфонічного оркестру Національної філармонії України.

Календар концертів

2010 « травень »  
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Анонси

укр     eng    
© Національна Філармонія України, 2008
© CiM, 2008 — создание сайтов, разработка сайтов, создать сайт