Державний комітет телебачення і радіомовлення
Чернівецька Міська Рада
Управління пенсійного фонду
Управління культури і туризму Чернівецької ОДА
Газета „Доба”
Газета „Погляд”
Газета „Версії”
Газета „Молодий Буковинець”
Газета „Час”
Газета „Свобода Слова”
Газета "Буковина"
buknews
Агентство „Press”
Територіальні громади Чернівецької області
Вижницький район
Кіцманський район
Новодністровська міська рада
Фестиваль "Захарецький гарчик"
Сторінки пам`яті Володимира Івасюка
  Новини

Другу чергу центральної районної лікарні урочисто відкрили в Сокирянах. Це головний стаціонарний корпус, розрахований майже на двісті ліжок. Працюватимуть тут дев’яносто лікарів та близько двох сотень середніх медичних працівників. Залишилося ще обладнати лікарню необхідною апаратурою та меблями – для повноцінного функціонування закладу потрібно ще чимало коштів. Значну увагу тут приділятимуть впровадженню сімейної медицини.
Районну лікарню в Сокирянах почали будувати ще 1986 року. Але час від часу виникали вимушені паузи через нестачу коштів і будівництво зупинили. Лише у 2004 році ввели в експлуатацію першу чергу закладу, тепер – другу. Жителі Сокирянщини радіють, відтепер їм не доведеться їхати на лікування та оздоровлення в інші міста Буковини.
Головний стаціонарний корпус лікарні будували упродовж двох років. Тепер тут функціонуватиме дев’ять відділень. Взагалі ж звести цю сучасну п’ятиповерхову будівлю було непросто..
Володимир КУЛІШ, голова Чернівецької облдержадміністрації: «Багато будівельників працювало у борг за свої обігові кошти, не завжди своєчасно оплачували роботи, але ми вірили і сьогодні практично усі борги погашені».
На будівництво другої черги Сокирянської районної лікарні затрачено майже 25 мільйонів гривень. Кошти виділило відкрите акціонерне товариство «Укргідроенерго».
Головний стаціонарний корпус розрахований майже на двісті ліжок. Палати - одно та двомісні. Велику увагу приділятимуть зниженню дитячої смертності.
На відкритті лікарні побував і заступник міністра охорони здоров’я України Валерій Бідний. Він завітав не з порожніми руками.
Валерій БІДНИЙ, заступник міністра охорони здоров’я України: «Хочу відзначити, що привезли апарат штучної вентиляції легенів, електрокардіографи, пульсосиметри, а також сертифікат на сучасний ультразвуковий сканер для діагностики різних захворювань».
Аби новий стаціонарний корпус лікарні функціонував повноцінно, необхідно закупити усе необхідне медичне обладнання та меблі. На це ще потрібно понад десять мільйонів гривень.

О.Ящук

15.02.2010 13:06
Всього коментарів : 0

Ваше ім'я*

Введіть цифри, що відображаються на картинці нижче.

22 і 23 травня
БУКОВИНСЬКИЙ ТУРИСТИЧНИЙ ЯРМАРОК
23 травня
ОБНОВА-ФЕСТ
Понедiлок - П'ятниця
08:00, 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 21:30, 00:00
Субота
10.00, 17.30
Субота
18.15
Вівторок, Четвер - 18.00
П`ятниця - 10.25
Неділя
10.00
Неділя
11.15
Неділя
18.15
Неділя
11.15
Неділя
18.45
Неділя
19.00
Середа
10.25
Щодня
20.45
2004 Всі права захищені. Інформація ЧДТРК є інтелектуальною власністю
телерадіокомпанії "Буковина". Посилання на першоджерело є обов`язковим.
Web pages designed