This version of the page http://fri.com.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-05-10. The original page over time could change.
ФРІ Україна

Парад Шумана у Варшаві

8 травня міжнародний проект Євроавтобус взяв участь у справді грандіозній події – Параді Шумана. Парад Шумана – це святкова хода центральною вулицею Варшави на честь видатного європейського політика, якому належить ідея створення Німецько-Французького Сталевугільного Об’єднання, створеного 60 років тому. Саме з цього об’єднання і «виріс» Європейський Союз, тож Польща святкує тепер День Європи святковою ходою на честь Роберта Шумана. Read the rest of this entry »

“ЕкоАкція” у Кам‘янці-Подільському

Кам‘янець-Подільський осередок ВМГО ФРІ організував свідому молодь міста, яка переймається його проблемами та чистотою, заради очищення Каньйону навколо Старого Міста. «ЕкоАкція», спрямована на очищення від сміття була проведена 06.05.2010 силами майже 30 молодих людей – студентів та учнів шкіл. Загалом було зібрано 122 великих мішки сміття та прибрано берег р. Смотрич. Read the rest of this entry »

13-14 квітня в ХНУ ім. Каразіна відбудеться конференція «Енергоефективні університети»

Українській вищій освіті бракує коштів на книги, навчальні матеріали та сучасну техніку, і водночас українські університети є одними з найбільших платників за енергоресурси і одними з найменш ефективних споживачів. Низький рівень енергетичної культури, в якому виховується сьогоднішнє покоління студентів, закладає енергетичне безкультур’я українського суспільства на багато років вперед і поглиблює енергетичну залежність країни від імпортованих енергоносіїв. Щоб спільно знайти вихід з цього тупика, Українська мережа енергетичних інновацій Greencubator продовжує цикл конференцій «Енергоефективні університети», які мають на меті перетворення студмістечок та корпусів українських вищих навчальних закладів на осередки енергоефективності та нової енергетичної культури. В 2010 році ми проводимо 6 конференцій цього циклу.
Read the rest of this entry »

За підтримки Житомирської ФРІ у Бердичеві стартувала акція “Почуйте всі!”

Бердичівська молодь знову звертається до небайдужих, аби ті їх почули: разом із Житомирською Фундацією та державними установами по всій Україні вони вирішили вдруге долучитися до збору коштів, що будуть використані на придбання медичного обладнання для дітей. Read the rest of this entry »

Євроавтобус стартував!

Міжнародний німецько-польсько-український проект “Євроавтобус 3. Активуючи Громади. ЄС – Україні”, який спільно організують Харківська ФРІ, Форум Молодих Дипломатів з Польщі та фундація “Молодь Рухає Європу” з Німеччини, стартував сьогодні у Варшаві. Read the rest of this entry »

Камінь кохання у Івано-Франківську

8 травня 2010р. у Івано-Франківську буде встановлено Камінь кохання. Акція проводитиметься у рамках святкування дня міста, якому виповнюється уже не багато й не мало – 346 років!

Метою акції є не просто встановлення нового пам’ятника із священним каменем, а насамперед залечення молоді до заходу, що носить у собі водночас ті цінності любові,  розуміння, до рідних, коханих, про які часто забувають. Read the rest of this entry »

В Одесі пройшов екофест “Стале Життя”

З 21 по 25 квітня в Одесі проходив екологічний фестиваль “Стале життя”, співорганізаторами якого виступили Одеська Фундація Регіональних Ініціатив, осередок Демократичного Альянсу, організації JCI, ISEAK, Young. Read the rest of this entry »

Від ФРІшки до ФРІшки

Цієї весни нарешті отримала свою офіційну назву давня традиція усіх ФРІшники їздити один до одного в гості. Вінницька ФРІ разом з Камянець-Подільскою вирішили її освятити як Загальноукраїнська акція «Від ФРІшки до ФРІшки». Офіційно вона стартувала 1-го травня, коли забиті вщент потяги рушили з Центральних регіонів на Камянець-Подільський, Ужгород та Львів. І так кільканадцять представників Київського і Вінницького осередків опинились у Кам’янці, звідки згодом помандрували і до Чернівців, Хотина. Read the rest of this entry »

Фестиваль Кашоварів

2 травня в Камянці-Подільської пройшов унікальний  і цікавезний (особливо для гурманів) Фестиваль Кашоварів. Мабуть усі, хто дивились українські новини 3-го, або 4-го травня могли бачити сюжет, як на території фортеці у великих казанах варили куліш, узвар, смажили ковбаски. Серед оргкомітету і активних учасників фесту були і члени Камянець-Подільської ФРІ. Read the rest of this entry »

Від мрії до реальності відстань визначив Євроавтобус


Спочатку мріємо разом, дружньою командою. Потім мрію перетворюємо в спільний образ – і на папері з’являється ландшафтний парк: ось тут попід тином буде сонячник рости, там стежечка вестиме до хатинки, а між деревами затаїлася криничка. Минає кілька днів і студенти Костянтинівського аграрного технікуму вже викопують яму для кринички, розчищають територію для парку, готують місця, які невдовзі займуть пагінці дерев. Read the rest of this entry »