21 Листопада 2007 11:14

Напрям «Сьогодні»

Напрям започаткований з метою реалізації програм і проектів, що  спрямовані на розв’язання актуальних проблем сьогодення.

У 2004 році головний акцент був зроблений на надання адресної благодійної допомоги тим, хто її найбільше потребував, – інвалідам, ветеранам, багатодітним родинам, дітям-сиротам тощо. Рішення про надання благодійної допомоги приймає спеціальна Громадська рада Фонду з гуманітарних питань.

Крім цього, Фонд здійснював низку проектів з метою підтримки свободи слова та розвитку вільної журналістики в Україні.

З 2005 року Фонд припинив надання адресної благодійної допомоги. Наразі перевага надається системним інфраструктурним проектам. Це рішення Фонду дозволяє сконцентрувати ресурси та зусилля на визначених напрямках діяльності та надати якісну допомогу ширшому колу осіб.

Одним з акцентів діяльності Фонду є надання допомоги дітям-сиротам, а також сприяння подоланню дитячої безпритульності в Україні. Ми прагнемо створити таким дітям умови для щасливого дитинства, дати їм можливість отримати освіту та стати повноцінними громадянами суспільства.

Для допомоги дітям з особливими потребами наприкінці 2005 року розпочала роботу масштабна програма «Радість дитинства – вільні рухи».

Особлива увага приділяється питанням охорони материнства та дитинства, вдосконаленню мережі лікувальних та реабілітаційних закладів для дітей. 19 травня 2005 р. відбулося офіційне відкриття програми «Від лікарні – до лікарні».

Оскільки сьогодні в Україні існують патології, боротися з якими вітчизняна медицина ще не в змозі, Фонд працює над створенням Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері та дитини.

Велика увага також приділяється інституційному розвитку благодійництва і меценатства в Україні. А саме:

  • поширення ідей благодійництва в українському суспільстві;
  • вдосконалення нормативної бази, яка регулює цю діяльність;
  • корпоративне згуртування благодійників і благодійних організацій з метою більш ефективного надання допомоги тим, хто її потребує, та ін.

Завдяки спільним зусиллям благодійників, меценатів, громади, державних інституцій ми зможемо вирішити багато нагальних проблем сьогодення і покращити рівень життя в Україні.


Версія для друку


Проект «Арт-терапія»
Проект передбачає розробку методики впровадження арт-терапії у дитячих лікарнях, організацію та проведення заходів з підготовки арт-терапевтів для роботи у дитячих лікарнях – учасницях програми «Від лікарні до лікарні», надання допомоги у створенні та організації роботи арт-терапевтичних груп. »»

Проект «Дитяча лікарня майбутнього»
Для надання допомоги дітям, які сьогодні вимушені стояти у черзі на лікування за кордоном або потребують складних хірургічних втручань, планується створити Всеукраїнський центр охорони здоров’я матері та дитини – «Дитячу лікарню майбутнього». Вона має стати сучасним дитячим закладом європейського рівня, де у лікувальному процесі будуть задіяні високі технології, найкращі спеціалісти та інтелектуальні ресурси медичної галузі. »»

Програма «Радість дитинства – вільні рухи»
Фонд «Україна 3000» та компанія «ТНК-ВР Коммерс», розуміючи актуальність і важливість цих проблем, усвідомлюючи необхідність поліпшення медичного та соціально-педагогічного обслуговування та зміни ставлення суспільства до дітей з особливими потребами, розпочали Програму «Радість дитинства – вільні рухи» для дітей України, які страждають на органічні ураження центральної нервової системи. »»

Програма «Від лікарні до лікарні»
Метою програми «Від лікарні до лікарні» є сприяння підвищенню ефективності та якості медичного обслуговування, покращенню здоров’я населення України через добровільне залучення фінансових, технологічних та інтелектуальних ресурсів вітчизняних та іноземних благодійників. »»


  
 
© 2001-2010
Фонд «Україна 3000»
Всі права застережено

© Розроблено
NewAgeLab 2005

Про Фонд | Структура | Напрями діяльності | Правила, процедури, стандарти | Контакти | Реквізити Фонду | Експорт RSS | Публікації | Звіти | Діючі конкурси і програми

Використання матеріалів дозволено тільки з обов'язковим гіперпосиланням на сайт www.ukraine3000.org.ua