This version of the page http://www.bank.kiev.ua/main.php?cPath=82_480_482 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-30. The original page over time could change.
Банк Киев
ENG | КАРТА САЙТУ

ПОСЛУГИ


Головна сторінка ПРЕС-ЦЕНТР Послуги Про банк Оголошення Контакти Державні закупівлі

ПОСЛУГИ  >  Розрахунково-касове обслуговування юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців  >  Правила обслуговування банківських поточних рахунків юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців

 

Шановні пані та панове!

 

Пропонуємо Вашій увазі "Правила обслуговування банківських поточних рахунків юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", з якими Ви маєте можливість ознайомитись нижче.

 

Або, якщо Ви бажаєте завантажити на свій комп’ютер електронну версію даного документу, натисніть тут

 

 

«Затверджено»

Рішенням Правління

ПАТ «АКБ «КИЇВ»

 

Протокол № 12

від  «22»  грудня 2009 року

 

 

 

ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНІВ

 

                Дані  Правила застосовуються в процесі  обслуговування банківських поточних рахунків юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, відкритих в Публічному акціонерному товаристві «Акціонерний комерційний банк «КИЇВ» і не застосовуються в процесі  обслуговування карткових рахунків.

                У межах застосування даних Правил нижченаведені терміни вживаються в наступному значенні:

Банк – Публічне акціонерне товариство «Акціонерний комерційний банк «КИЇВ» та його відділення.

Відкритий ключ – параметр криптографічного алгоритму перевірки Електронного цифрового підпису, який накладено на Електронний розрахунковий документ сформований Клієнтом.

Відповідальні особи – працівники Клієнта, які безпосередньо здійснюють оформлення та відправлення Електронних розрахункових документів відповідно до вимог цих Правил, Договору та Інструкції.

Договір – договір банківського рахунку, укладений між Банком та Клієнтом.

Електронна система платежів – Система „Клієнт – Банк” або „Інтернет – Клієнт – Банк”.

Електронний розрахунковий документ – документ, інформація в якому представлена у формі електронних даних, включаючи передбачені вимогами чинного законодавства України реквізити документа, в тому числі Електронний цифровий підпис, який може бути сформований, переданий, збережений і перетворений електронними засобами у візуальну форму чи відтворений на папері.

Електронний цифровий підпис – сукупність даних, отримана за допомогою криптографічного перетворення вмісту Електронного розрахункового документа, яка дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікувати особу, яка його підписала. Електронний цифровий підпис накладається за допомогою Особистого ключа та перевіряється за допомогою Відкритого ключа.

Інструкція – розроблена та впроваджена ПАТ «АКБ «КИЇВ» сукупність правил, норм тощо, відповідно до яких здійснюється користування Електронною системою платежів.

Клієнт – юридична особа - резидент (в тому числі її відокремлений структурний підрозділ), фізична особа – підприємець, адвокат, нотаріус, юридична особа - нерезидент, представництво юридичної особи – нерезидента, яке здійснює підприємницьку діяльність, що користуються послугами Банку на підставі укладеного договору банківського рахунку.

Овердрафт - сума коштів, яка надається Банком Клієнту шляхом забезпечення можливості проведення Клієнтом операцій за Рахунком понад залишок власних коштів Клієнта (кредитування Рахунка) на умовах, визначених  оремо укладеним Договором про надання кредиту у формі овердрафту.

Обмін (конвертація) іноземної валюти - це операція з купівлі (продажу) однієї іноземної валюти за іншу іноземну валюту.

Операційний день – частина робочого дня банку, протягом якої  приймаються документи на переказ і документи на відкликання коштів та, за наявності технічної можливості, здійснюється їх оброблення, передавання і  виконання.

Тривалість Операційного дня визначається Національним банком України.

Операційний час – частина операційного дня Банку, протягом якої від Клієнтів приймаються документи на переказ і документи на відкликання коштів, що мають бути оброблені, передані та  виконані Банком протягом цього самого робочого дня.

Тривалість операційного часу встановлена Банком з 9-00 до 16-00 без перерви.

Особистий ключ – параметр криптографічного алгоритму формування Електронного цифрового підпису, доступний тільки Клієнту.

Рахунок - поточний рахунок, що відкривається Банком Клієнту на підставі укладеного Договору  для зарахування на нього грошових коштів, їх зберігання та здійснення розрахунково-касових операцій за допомогою платіжних інструментів з урахуванням умов Договору та визначеного відповідно до вимог законодавства України режиму використання Рахунку.

Робочий день –день, протягом якого Банком здійснюється обслуговування Клієнтів.

Система „Інтернет – Клієнт - Банк” – сукупність програмно-технічних засобів та організаційних заходів, що використовуються Клієнтом та Банком з метою надання Клієнту послуг з управління Рахунком через мережу Інтернет в режимі реального часу.

Система "Клієнт – Банк” – комплекс програмно-технічних засобів, за допомогою яких Банк здійснює віддалене розрахункове і інформаційне обслуговування Клієнта за допомогою прямого Dial-Up (ПР) підключення до банку по телефонній лінії, або за допомогою мережі Інтернет.

Тарифи –Тарифи на основні послуги з розрахунково-касового обслуговування та/або Тарифний пакет з розрахунково-касового обслуговування, яким встановлюється фіксований перелік та вартість послуг, що надаються Клієнту Банком, що  затверджуються рішенням Тарифного комітету ПАТ «АКБ «КИЇВ», розміщуються на сайті www.bank.kiev.ua та на інформаційних стендах, які знаходяться у приміщеннях Банку.

Уповноважені особи – посадові особи Клієнта, які мають право першого та другого підписів (згідно з карткою зі зразками підписів) Електронних розрахункових документів і доступу до Електронної системи платежів.

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

                Відкриття та обслуговування банківських поточних рахунків Клієнта в Банку, в подальшому разом – „Сторони”, а окремо – „Сторона”, здійснюються на підставі укладеного між Банком і Клієнтом Договору, Правил, Тарифів та з дотриманням вимог чинного законодавства України.

                Цими Правилами встановлюються типові умови Договору, зокрема порядок обслуговування Рахунку Клієнта, в тому числі за допомогою Електронної системи платежів, нарахування процентів на залишки коштів, що знаходяться на Рахунку, права та обов’язки Сторін, їх відповідальність, строк проведення переказів коштів з Рахунку, порядок закриття Рахунку, а також інші умови Договору.

 

2. ПОРЯДОК УКЛАДЕННЯ ДОГОВОРУ ТА ВІДКРИТТЯ РАХУНКУ

 

                Договір є укладеним з моменту його підписання Сторонами та скріплення відбитками печаток Банку та Клієнта (крім випадків, коли Клієнтом є фізична особа – підприємець, яка не отримувала печатку, або адвокат) згідно з вимогами чинного законодавства України.

                Під час укладання Договору Клієнт обирає один із варіантів обслуговування:

- на умовах Тарифів на основні послуги з розрахунково-касового обслуговування;

- на умовах одного з діючих на цей момент Тарифних пакетів.

Протягом дії Договору за бажанням Клієнта Тарифний пакет може бути змінено шляхом укладення додаткової угоди до Договору.

                Відносини Клієнта та Банку регулюються:

- безпосередньо Договором;

- цими Правилами;

- Тарифами;

- нормами чинного законодавства України.

                Банк відкриває Клієнту Рахунок в день надання Клієнтом всіх необхідних документів згідно з вимогами нормативно - правових актів Національного банку України, а також чинного законодавства України з питань фінансового моніторингу.

               

3. ПОРЯДОК ОБСЛУГОВУВАННЯ РАХУНКУ

               

                Після відкриття Рахунку до моменту отримання Банком підтвердження про взяття Рахунку на облік органом державної податкової служби за Рахунком здійснюються виключно операції із зарахування коштів, якщо інше не передбачено положеннями чинного законодавства України.

Днем відкриття Рахунку вважається дата, зазначена в заяві на відкриття Рахунку в розділі “Відмітки банку”.

                Клієнт здійснює безготівкові розрахунки шляхом використання розрахункових документів, передбачених положеннями чинного законодавства України.

                Банк здійснює розрахункові операції за Рахунком відповідно до вимог чинного законодавства України, зокрема, нормативно-правових актів Національного банку України та внутрішніх нормативних актів Банку, за умови належного оформлення Клієнтом розрахункових документів.

                Перерахування коштів з Рахунку Клієнта здійснюється Банком в межах залишку коштів на Рахунку на початок Операційного дня з урахуванням надходжень коштів на Рахунок протягом Операційного часу. У разі, якщо між Банком і Клієнтом укладено Договір кредиту у формі овердрафту, розрахункові операції по Рахунку Клієнта Банк виконує в межах встановленого ліміту Овердрафта на умовах, визначених Договором про надання  кредиту у формі овердрафту.

                За бажанням Клієнта та у разі наявності у Банка відповідної можливості Банк, за окрему плату, визначену в Тарифах, може виконувати платіжні доручення Клієнта в національній валюті на списання коштів з Рахунку, що надійшли до Банку після Операційного часу, в день їх надходження, але не пізніше закінчення Операційного дня.

                Банк приймає до виконання платіжні доручення Клієнта в іноземній валюті з датою валютування, що не перевищує 3 (трьох) робочих днів, не враховуючи дату надходження цього документу до Банку.

                Банк зараховує на Рахунок грошові кошти, що надійшли на користь Клієнта протягом Операційного дня, в день їх отримання, якщо під час проведення контролю за реквізитами розрахункових документів не виявлено розбіжностей та дата їх надходження збігається з датою валютування. Кошти, що отримані Банком на користь Клієнта до настання дати валютування, яка зазначена в Електронному розрахунковому документі, зараховуються Банком на Рахунок Клієнта в день настання дати валютування.

                При здійсненні операцій за Рахунком в іноземній валюті (внесення та видача готівкових коштів, зарахування на Рахунок та списання з Рахунку безготівкових коштів) Клієнт надає первинні документи (договори, рахунки, тощо), передбачені вимогами чинного законодавства України, в тому числі нормативно-правовими актами Національного банку України. Для нерезидентів-інвесторів операції з внесення та видачі готівкових коштів не проводяться.

                Банк перераховує з Рахунка Клієнта грошові кошти за розрахунковим документом, який відповідає вимогам чинного законодавства України та внутрішніх нормативних актів Банку та був прийнятий Банком:

- в національній валюті – протягом Операційного дня, у випадку надходження розрахункового документа протягом Операційного часу, та не пізніше наступного Операційного дня, у випадку надходження розрахункового документа після закінчення Операційного часу;

- в іноземній валюті – не пізніше наступного Операційного дня, але з урахуванням вихідних та святкових днів в країнах валюти платежу.

               

4. ВАРТІСТЬ ПОСЛУГ, ПОРЯДОК ЇХ НАДАННЯ І ОПЛАТИ

 

                Перелік та вартість послуг з розрахунково – касового обслуговування, що надаються Банком Клієнту, надалі за текстом – „Послуги”, визначаються в Тарифах.

                Відповідним Тарифним пакетом передбачається фіксований перелік Послуг, що надаються Клієнту, та їх вартість. За надання Послуг, що входять до Тарифного пакету, Клієнт сплачує щомісячну абонентську плату. Надані Банком Послуги, перелік або кількість яких не входять до параметрів обраного Клієнтом Тарифного пакету, оплачуються додатково до суми абонентської плати, передбаченої Тарифним пакетом, в розмірі, визначеному Тарифами.

                Для отримання наступних Послуг (якщо вони не входять до переліку, визначеному у Тарифному пакеті), Клієнт надає в Банк заяви встановленої форми:

- на підключення до Електронної системи платежів та надання супутніх послуг;

- про здійснення моніторингу Рахунку шляхом надсилання SMS - повідомлень на мобільний телефон та/або повідомлень на адресу електронної пошти;

- про пересилання документів спецзв’язком або поштовим зв’язком.

                Послуги, пов’язані із здійсненням корпоративного контролю, надаються Клієнтам на підставі окремо укладеного Договору на здійснення корпоративного контролю.

                Під час надання Клієнтом Банку вказаної заяви, останній проставляє на ній відмітку (вхідний реєстраційний №, дата), якою підтверджується факт її отримання. Порядок надання зазначених вище Послуг визначений даними Правилами. Для припинення надання таких Послуг за ініціативою Клієнта останній повинен письмово повідомити Банк не менше, ніж за 10 (десять) Робочих днів до дати припинення їх надання. При цьому, факт отримання повідомлення Клієнта про намір припинити надання зазначених Послуг Банк підтверджує письмово не пізніше, ніж через 5 (п’ять) Робочих днів із моменту одержання такого повідомлення шляхом надсилання листа про припинення надання відповідної Послуги, у якому зазначається дата припинення її надання.

                Надання послуг по операціях з  акредитивами, інкасо, гарантіями здійснюється Банком  на підставі Додаткових угод до Договору та/або окремо укладених договорів.

                Клієнт доручає Банку здійснювати договірне списання з Рахунку:

Ø  плату в національній валюті  за надані Банком Послуги в розмірі, передбаченому Тарифами, а також комісії та можливі неустойки (пені, штрафи);

Ø  комісію в іноземних валютах (в іноземній валюті або гривневому еквіваленті по офіційному курсу НБУ на день утримання комісії) для компенсації витрат Банку по сплаті комісій закордонних банків за виконання платежів Клієнта в іноземних валютах;

Ø  плату в національній валюті за надані Банком Послуги в розмірі, передбаченому іншими договорами (кредитні договори, договори гарантії тощо).

                При цьому списання відповідної суми комісії в гривнях за надані Банком Послуги здійснюється не пізніше дня, наступного за днем надання Банком Клієнту відповідної Послуги (якщо інше не передбачено відповідним іншим договором) в порядку, передбаченому чинним законодавством України. Днем остаточного розрахунку за поточний місяць за надані банком Послуги Клієнту, є останній Робочий день місяця. Списання відповідної суми комісії за виконання платежів Клієнта в іноземних валютах здійснюється не пізніше наступного Робочого дня після списання такої суми банком-кореспондентом з кореспондентського рахунку Банку.

                У випадку, якщо за Рахунком Клієнта не здійснювалося жодної операції протягом 1 (одного) календарного місяця, абонентська плата за надання Послуг, визначених у Тарифному пакеті, не сплачується, окрім випадків сплати абонентської плати авансом при підключенні до відповідного Тарифного пакету та інших випадків, передбачених  Договором.   

                У випадку зміни переліку та/або вартості та/або порядку надання Послуг, які визначені в Тарифах, Банк зобов’язаний повідомити про це Клієнта шляхом розміщення оголошення  на інформаційних стендах, що розташовані у приміщеннях Банку, на сайті www.bank.kiev.ua, та шляхом надсилання повідомлення за допомогою Електронної системи платежів (за умови підключення Клієнта до такої системи) не пізніше, ніж за 10 (десять) календарних днів до дати їх впровадження.

                У випадку, якщо Клієнт не погодиться зі змінами Тарифів, він має право припинити дію Договору шляхом подання письмової заяви про закриття Рахунку не пізніше, ніж за 3 (три) календарних дні до дати зміни Тарифів.

                У разі відсутності письмової заяви Клієнта про припинення дії Договору зміни Тарифи вважаються погодженими Клієнтом. При цьому Банк надає Клієнту Послуги за Тарифами, що діють до дати впровадження змін до Тарифів, а з дати впровадження  змін до Тарифів надає Клієнту Послуги у відповідності до впроваджених Тарифів.

                Умовами Договору може бути передбачено встановлення для Клієнта  переліку/вартості Послуг, які надаються йому Банком або розміру вартості Тарифного пакету, відмінного від наведеного в Тарифах. В такому випадку зміна переліку/вартості Послуг або вартості Тарифного пакету, які визначені Договором, здійснюється шляхом укладення Сторонами додаткової угоди до Договору. Зміна переліку/вартості Послуг або вартості Тарифного пакету у порядку, визначеному ст. 4 цих Правил, до таких Клієнтів не застосовується.

 

5. ПОРЯДОК ОБСЛУГОВУВАННЯ РАХУНКУ КЛІЄНТА ЗА ДОПОМОГОЮ ЕЛЕКТРОННОЇ СИСТЕМИ ПЛАТЕЖІВ

 

                У випадку наявності відповідного бажання, Клієнт може здійснювати управління Рахунком за допомогою Електронної системи платежів.

                За допомогою Електронної системи платежів Банк здійснює віддалене розрахункове та інформаційне обслуговування Клієнта по Рахунку Клієнта, а також приймає до виконання заяви на купівлю/продаж та платіжні доручення на переказ іноземної валюти.

                Клієнт здійснює користування Електронною системою платежів за допомогою Інструкції (в залежності від обраного виду Електронної системи платежів).

                Електронна система платежів використовується для формування таких документів: платіжних доручень (в національній та в іноземній валютах), платіжних вимог-доручень, заяв на купівлю/продаж/ іноземної валюти. Не дозволяється формування розрахункових документів в електронному вигляді на підставі розрахункових документів, які мають додатки (реєстр чеків, реєстр документів за акредитивом тощо), а також формування Клієнтом розрахункових документів в електронному вигляді на підставі платіжних вимог на примусове списання (стягнення) коштів та/або договірне списання коштів. Ці платіжні вимоги надсилаються Клієнтом до Банку на паперових носіях у порядку, передбаченому положеннями чинних нормативно-правових актів України.

                Електронні розрахункові документи, відправлені в Банк за допомогою Електронної системи платежів розглядаються як такі, що мають однакову юридичну силу з розрахунковими документами у паперовій формі.

                Крім того за допомогою Електронної системи платежів не пізніше за один день до дня отримання готівкових коштів (отримання розмінної монети), Клієнт може надсилати в Банк лист із замовленням на отримання готівкових коштів (отримання розмінної монети) із зазначенням дати та суми, яка буде отримана (для здійснення операцій в національній валюті).

                Користування Електронною системою платежів не виключає можливості використання Клієнтом розрахункових документів у паперовій формі, що надаються та опрацьовуються у встановленому чинним законодавством України порядку.

                Доступ до Електронної системи платежів надається Банком Клієнту не пізніше 3-х Робочих днів з дати прийняття Банком до виконання Заяви на підключення до Електронної системи платежів. Протягом цього часу Банк передає Клієнту програмне забезпечення Електронної системи платежів, технічні засоби захисту інформації та документацію, яка регламентує правила та технологію використання системи.

                Засоби захисту інформації можуть передаватись виключно Уповноваженим та Відповідальним особам Клієнта.

                Банк приймає Електронні розрахункові документи Клієнтів, користувачів Електронної системи платежів, сформовані за допомогою Відкритого ключа та оформлені відповідно до Інструкції та вимог чинного законодавства України.

                При одержанні Електронних розрахункових документів від Клієнта за допомогою Електронної системи платежів Банк проводить їх дешифрування та перевіряє справжність Електронних цифрових підписів Уповноважених осіб Клієнта, контролює реквізити та інформує Клієнта засобами Електронної системи платежів про результати оброблення документів.

                Банк здійснює обробку Електронних розрахункових документів протягом того Операційного дня, в якому ці документи надійшли до Банку. У разі надходження Електронних розрахункових документів після закінчення Операційного часу, Банк здійснює виконання таких документів наступного Операційного дня або за окремим передбаченим тарифом протягом поточного Операційного дня .

                За допомогою Електронної системи платежів Банк надає Клієнту можливість отримувати протягом Операційного дня:

-  інформацію про рух коштів по Рахунку (Рахунках);

-  підсумкові виписки по Рахунку (Рахунках);

-  квитанції про отримані Електронні розрахункові документи;

-  реєстри Електронних розрахункових документів, прийнятих каналами зв’язку та проведених Банком;

-  інші повідомлення інформаційного характеру.

                Остаточні виписки за Рахунком (Рахунками) Клієнта Банк формує за результатами закритого Операційного дня.

                Сторони відповідають за достовірність, правомірність та законність інформації, переданої за допомогою Електронної системи платежів.

                Банк супроводжує Електронну систему платежів (веде протоколи обміну інформацією, здійснює їх архівацію, тощо) згідно з прийнятою у Банку технологією та вимогами нормативно – правових актів Національного банку України.

                У разі зміни вимог до умов та порядку передачі інформації, Банк сповіщає про це Клієнта у порядку, встановленому цими Правилами.

                Технічні засоби, на яких встановлена Електронна система платежів, а також засоби зберігання інформації повинні знаходитись у місцях, недосяжних для сторонніх осіб. У разі виникнення підозри про несанкціонований доступ до засобів захисту інформації, компрометацію інформації стосовно Особистого та Відкритого ключа тощо, Клієнт повинен терміново припинити використання Електронної системи платежів, довести цю інформацію до відома Банку для здійснення блокування Системи та позапланової заміни ключів.

                Клієнту заборонено відчужувати, надавати у користування, тиражувати, копіювати або іншим чином передавати програмні засоби Електронної системи платежів третім особам без письмової згоди Банку, а також вносити будь-які зміни до програмних засобів, що надані Клієнту для функціонування Електронної системи платежів. Порушення цілісності програмного забезпечення (включаючи зараження програмними “вірусами”) внаслідок недбальства або некомпетентності службових осіб Клієнта вважається порушенням цього пункту Правил.

                Для використання Електронної системи платежів Клієнту необхідно мати наступне обладнання:

-  „Інтернет – Клієнт – Банк”: персональний комп’ютер, Web-браузер Microsoft Internet Explorer 5.0 або більш пізні версії з підтримкою  JRE Sun Microsystems або Netscape Communicator 4.7 (або нові версії).

-  „Клієнт – Банк”: персональний комп’ютер під керуванням операційної системи MS Windows 98/2000/NT/XP/Vista, на якому встановлені засоби зв’язку (модем, зв’язок з мережею Інтернет, тощо).

-  наявність у комп’ютері дисковода для 3.5 гнучких дисків, або порта USB, або іншого пристрою для отримання доступу до ключів, які зберігаються на відповідному носії.

                Система „Інтернет – Клієнт - Банк” надає Клієнту можливість управління Рахунком через мережу Інтернет та Web-браузер в режимі On-line з будь-якого терміналу, що має доступ до Інтернет.

                Клієнти – користувачі Системи „Інтернет – Клієнт – Банк” повинні:

-  зареєструватись в Системі „Інтернет – Клієнт – Банк” на сайті за адресою www.bank.kiev.ua, натиснувши на посилання „Вхід в клієнт-банк”, або за наступними посиланнями:    
http://www.bank.kiev.ua/Clientj/BankOnline_ukr.html - Українська версія;

http://www.bank.kiev.ua/Clientj/BankOnline.html - Русская версия;

http://www.bank.kiev.ua/Clientj/BankOnline_en.html - English version.

                Банк надає Клієнту необхідну інформацію (формати даних) для налагодження взаємодії існуючого у Клієнта програмного забезпечення з Електронною системою платежів.

                Банк надає Клієнту необхідні консультаційні послуги щодо роботи з Електронною системою платежів з наступних питань та в наступному порядку:

- технічна підтримка надається в письмовій формі або у формі  усної телефонної консультації;

- консультація спеціаліста надається з питань:

­                налагодження та роботи в Електронній системі платежів;

­                налагодження з’єднання з сервером Банку.

                Не надаються консультації з питань налагодження обладнання чи програмного забезпечення Клієнта або інших третіх осіб, а також по іншим питанням які не мають відношення до роботи Електронної системи платежів.

                З будь-яких інших питань, які стосуються банківського обслуговування, Клієнт повинен звертатися до відповідних служб: операційне управління, кредитне управління тощо.

                        

6. ПОРЯДОК НАРАХУВАННЯ ТА СПЛАТИ ПРОЦЕНТІВ

                              

                Банк нараховує проценти за залишками коштів на Рахунку Клієнта у розмірах, наведених в Тарифах, та зараховує їх на Рахунки Клієнта в останній Робочий день кожного місяця, а також в день, що передує дню закриття Рахунку.

                Нарахування процентів на залишки коштів на Рахунку Клієнта здійснюється за фактичну кількість днів у місяці та році (28-29-30-31/365-366) за період з останнього Робочого дня попереднього місяця по день, що передує останньому Робочому дню поточного місяця – в останній Робочий день поточного місяця, а також в день, що передує дню закриття Рахунку, за період з останнього дня нарахування процентів до дня, що передує дню закриття Рахунку.

                Нарахування та сплата процентів на залишки коштів на Рахунку Клієнта здійснюється у валюті відповідного Рахунку.        

               Банк має право змінити встановлений Договором розмір ставки, за якою нараховуються проценти на залишки коштів на Рахунку Клієнта.

                У разі зміни розміру процентної ставки, Банк зобов’язаний повідомити про це Клієнта не пізніше, ніж за 10 (десять) календарних днів до дати впровадження нового розміру процентної ставки шляхом розміщення оголошення на інформаційних стендах, що розташовані у приміщеннях Банку, на сайті www.bank.kiev.ua, а також шляхом надсилання повідомлення за допомогою Електронної системи платежів (за умови підключення Клієнта до такої системи).

                Якщо новий розмір процентної ставки не влаштовує Клієнта, він має право припинити дію Договору, подавши письмову заяву про закриття Рахунку не пізніше, ніж за 3 (три) календарних дні до дати введення змін.

                У разі неподання Клієнтом письмової заяви про закриття Рахунку, новий розмір процентної ставки вважається погодженим ним.

                Умовами Договору може бути передбачено встановлення для Клієнта – юридичної особи  розміру процентної ставки, що нараховується на залишки коштів на Рахунку, відмінного від розміру, наведеного в Тарифах. В такому випадку зміна розміру процентної ставки здійснюється шляхом укладення Сторонами додаткової угоди до Договору. Зміна розміру процентної ставки у порядку, визначеному в попередніх абзацах цього розділу, до таких Клієнтів не застосовується.

 

7. ВИКОНАННЯ БАНКОМ ЗАЯВ ПРО КУПІВЛЮ / ПРОДАЖ / ОБМІН ІНОЗЕМНОЇ ВАЛЮТИ

 

                Для здійснення операцій з купівлі / продажу / обміну іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України (надалі – „МВРУ”), Клієнт надає до Банку заяву про купівлю іноземної валюти / заяву про продаж іноземної валюти / заяву про купівлю іноземної валюти за іншу іноземну валюту за формами, встановленими внутрішніми нормативними документами Банку із дотриманням вимог чинного законодавства України.

                Для здійснення операцій з купівлі іноземної валюти на підставі заяви про купівлю іноземної валюти Клієнт:

                - надає в Банк документи, передбачені положеннями чинного законодавства України та внутрішніх нормативних документів Банку;

                - зобов’язується перерахувати на рахунок, вказаний в заяві про купівлю іноземної валюти, суму коштів в гривнях у розмірі, що потрібний для купівлі іноземної валюти за курсом, зазначеним в цій заяві, для сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування та комісійної винагороди, встановлену Тарифами, або доручає Банку перерахувати зі свого Рахунку вказану суму коштів;

- доручає Банку купити іноземну валюту на умовах, які зазначені в заяві про купівлю іноземної валюти;

                - доручає Банку утримати із суми в гривнях, яка перерахована Клієнтом (або списана Банком з його Рахунку згідно з дорученням Клієнта) на купівлю іноземної валюти комісійну винагороду, розмір якої визначений Тарифами;

                - доручає Банку нарахувати, утримати та перерахувати до спеціального фонду державного бюджету в установленому законодавством України розмірі суму збору на обов’язкове державне пенсійне страхування із суми в гривнях, яка перерахована Клієнтом (або списана Банком з його рахунку згідно з дорученням Клієнта) на купівлю іноземної валюти;

                - доручає Банку перерахувати куплену іноземну валюту на поточний рахунок в іноземній валюті, зазначений у заяві про купівлю іноземної валюти.

                Якщо після виконання заяви про купівлю іноземної валюти залишаються невикористаними кошти в гривнях, або в разі неможливості виконання цієї заяви, Клієнт доручає Банку перерахувати залишок коштів / невикористані кошти в гривнях на поточний рахунок Клієнта, що зазначений у заяві про купівлю іноземної валюти.

                У разі, якщо коштів у гривні, перерахованих для купівлі іноземної валюти, недостатньо для купівлі іноземної валюти в сумі, визначеній в заяві про купівлю іноземної валюти, сплати збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та комісійної винагороди Банку, Клієнт доручає Банку списати зі свого Рахунку необхідну суму коштів в гривні.

                Клієнт доручає Банку продати придбану на МВРУ іноземну валюту, якщо куплена іноземна валюта після зарахування на поточний рахунок Клієнта не буде перерахована ним за призначенням у визначений законодавством України строк у встановленому порядку.               

                Для здійснення операцій з продажу іноземної валюти на підставі заяви про продаж іноземної валюти Клієнт:

                - надає в Банк документи, передбачені положеннями чинного законодавства України та внутрішніх нормативних документів Банку;

                - зобов’язується перерахувати на рахунок, вказаний в заяві про продаж іноземної валюти, суму в іноземній валюті, що підлягає продажу або доручає Банку перерахувати зі свого Рахунку в іноземній валюті вказану суму коштів;

                - доручає Банку здійснити продаж іноземної валюти у сумі, визначеній у заяві про продаж іноземної валюти;

                - доручає Банку перерахувати гривневий еквівалент проданої іноземної валюти на поточний рахунок Клієнта, визначений в заяві про продаж іноземної валюти;

                - доручає Банку утримати суму комісійної винагороди в гривнях, визначену Тарифами, з коштів, отриманих від продажу іноземної валюти, без зарахування цієї комісійної винагороди на Рахунок Клієнта в національній валюті.                                                                                

                Банк зобов`язується зараховувати гривневий еквівалент проданої на МВРУ іноземної валюти на поточний рахунок Клієнта не пізніше ніж за два Операційних дня, починаючи з дня зарахування відповідної суми в гривнях на кореспондентський рахунок Банку, або на внутрішньобанківський рахунок – за операціями продажу, що здійснюються в межах Банку.

                Для здійснення операції з обміну іноземної валюти на підставі заяви про купівлю іноземної валюти за іншу іноземну валюту  Клієнт:

                - надає в Банк документи, передбачені положеннями чинного законодавства України та внутрішніх нормативних документів Банку;

                - зобов’язується перерахувати на рахунок, вказаний в заяві про купівлю іноземної валюти за  іншу іноземну валюту, суму в іноземній валюті, що підлягає обміну на іншу іноземну валюту або доручає Банку перерахувати зі свого Рахунку вказану суму коштів;

                - доручає Банку утримати зі свого Рахунку в національній валюті суму коштів в гривнях для сплати комісійної винагороди, встановленої Тарифами, або зобов’язується перерахувати вказану суму коштів на рахунок, вказаний в заяві про купівлю іноземної валюти за іноземну валюту;

                - доручає Банку здійснити обмін однієї іноземної валюти у сумі, визначеній у заяві про купівлю іноземної валюти за іншу іноземну валюту;

                - доручає Банку перерахувати обміняну іноземну валюту на Рахунок Клієнта, визначений в заяві про купівлю іноземної валюти за іншу іноземну валюту.

 

8. ОСОБЛИВОСТІ  ВІДКРИТТЯ  ТА  ОБСЛУГОВУВАННЯ ПОТОЧНИХ РАХУНКІВ НЕРЕЗИДЕНТІВ - ІНВЕСТОРІВ

 

                При поданні Клієнтом - нерезидентом-інвестором заяви про відкриття поточного рахунку в рядку "Додаткова інформація" обов'язково зазначається, що рахунок відкривається з метою здійснення інвестиції в Україну.

                При здійсненні операцій за Рахунком в іноземній та національній валюті (зарахування коштів, які надійшли із-за кордону; перерахування коштів на території України та за кордон) нерезидентом-інвестором обов’язково надаються відповідні документи, які є підставою для проведення зазначених операцій згідно з чинним законодавством України (статут, установчі договори, договори купівлі-продажу цінних паперів, рухомого чи нерухомого майна, корпоративних прав тощо, які передбачають проведення нерезидентами інвестиційної діяльності на Україні).

                За поточним рахунком нерезидента-інвестора заборонено проводити:

- операції, не передбачені режимом функціонування рахунків нерезидентів-інвесторів, визначеного нормами чинного законодавства України;

- торговельні операції (за товари, роботи, послуги), які не пов’язані з інвестиційною діяльністю нерезидента-інвестора на території України;

- операції із зарахування гривневих коштів, що надходять із-за кордону через Лоро-рахунки банків-нерезидентів у гривнях, з метою здійснення інвестиції. Зазначені кошти повертаються на кореспондентській рахунок банку-нерезидента;

- операції із перерахування гривневих коштів через Лоро-рахунки банків-нерезидентів у гривнях, з метою повернення іноземної інвестиції.

                У день сплати процентів, нарахованих на залишки коштів, що знаходяться на Рахунку, якщо така сплата передбачена положеннями Договору, Банк зараховує на Рахунок суму нарахованих процентів за вирахуванням передбачених положеннями чинного законодавства України та міжнародних договорів податків та зборів.

 

9. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН

 

                Банк має право:

- у разі оформлення Клієнтом розрахункових документів з порушенням вимог чинного законодавства України, зокрема, нормативно - правових актів Національного банку України, повертати їх Клієнту, з обов'язковим зазначенням причин повернення таких документів без виконання;

- у разі не подання Клієнтом платіжних документів на сплату податків, зборів та інших обов’язкових платежів, що сплачуються одночасно з перерахуванням коштів на виплату заробітної плати та прирівняних до неї платежів (відповідно до положень чинного законодавства України, зокрема, нормативно – правовими актами Національного банку України), повертати без виконання розрахункові документи на перерахування заробітної плати , з обов'язковим зазначенням підстав повернення;  

- повернути без виконання заяву про купівлю або продаж іноземної валюти в разі не подання  Клієнтом  документів, які потрібні для здійснення операції на міжбанківському валютному ринку України та для здійснення Банком валютного контролю за цією операцією;

- відмовитися від виконання платіжного доручення платника в іноземній валюті, якщо операція, яку проводить Клієнт, не відповідає вимогам валютного законодавства або підлягає фінансовому моніторингу відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним  шляхом», і Клієнт не надав відомості та документи, які дають змогу з’ясувати його особу, суть діяльності, фінансовий стан;

- здійснювати примусове та договірне списання коштів з Рахунків Клієнта у випадках, передбачених нормами чинного законодавства України, Договором та цими Правилами або іншими договорами (кредитні договори, договори гарантії тощо);

- отримувати від Клієнта плату за надані Послуги відповідно до Тарифів;

- при здійсненні Клієнтом переказу коштів самостійно встановлювати трасу платежу;

- тимчасово зупиняти обслуговування Клієнта в частині надання електронних повідомлень про рух та залишки коштів за рахунком Клієнта на його електронну адресу або/та на номер його мобільного телефону на час, необхідний для усунення можливих збоїв в роботі його програмних комплексів та/або системі поштового домену, що використовується Клієнтом, а також на час усунення пошкоджень телефонної мережі загального призначення;

- зупиняти надання Послуг Клієнту у разі відсутності коштів на Рахунку Клієнта, з якого проводиться договірне списання плати за надані Послуги;

- зупиняти надання Послуг Клієнту у разі його відмови надати документи та/або відомості, необхідні Банку для здійснення заходів з фінансового моніторингу, в тому числі для з’ясування суті його діяльності, фінансового стану тощо, до моменту надання Клієнтом Банку таких документів та/або відомостей;

- зупиняти надання Послуг Клієнту у разі його відмови надати документи та/або відомості, необхідні Банку для здійснення заходів з валютного контролю, в тому числі для з’ясування суті валютної операцій, стану розрахунків за його зовнішньоекономічнимим операціями тощо до моменту надання Клієнтом Банку таких документів та/або відомостей;

- відключити Клієнта від Електронної системи платежів без попереднього про це повідомлення у випадках:

                неможливості списання з Рахунку Клієнта щомісячної плати за обслуговування Електронної системи платежів в зв’язку з відсутністю на Рахунку достатньої суми коштів;

                відсутності руху коштів на Рахунку Клієнта протягом 3 (трьох) місяців;

                порушення правил зберігання та використання  засобів захисту інформації;

- відмовляти Клієнту у видачі готівки у випадках:

                неподання Клієнтом інформації про замовлення готівки за 1 (один) Робочий день до дня її отримання;

                неподання Клієнтом платіжних документів на сплату податків, зборів та інших обов’язкових платежів, що сплачуються одночасно з отриманням готівки у випадках, передбачених положеннями чинного законодавства України, зокрема, нормативно – правовими актами Національного банку України (для Рахунку в національній валюті);

                заповнення чека з виправленнями та/або помилками, або без зазначення цілей, на які отримується готівка.

- вимагати від Клієнта належного виконання обов’язків перед Банком відповідно до положень Договору та цих Правил

- інші права, передбачені Договором, цими Правилами та положеннями чинного законодавства України.

                Банк зобов'язаний:

- надавати Клієнту Послуги відповідно до вимог чинного законодавства України, умов Договору та положень цих Правил;

- здійснювати розрахунки в межах залишку коштів на Рахунку Клієнта відповідно до норм чинного законодавства України, а у разі укладення між Банком і Клієнтом Договору про надання кредиту у формі овердрафту - в межах встановленого ліміту Овердрафта;

- здійснювати приймання та видачу готівки з Рахунку Клієнта відповідно до вимог чинного законодавства України, зокрема, нормативно - правових актів Національного банку України;

- виконувати доручення Клієнта на здійснення договірного списання коштів з його Рахунку на користь третіх осіб, у випадку, якщо таке доручення передбачено умовами Договору;

- надавати уповноваженому представнику Клієнта, повноваження якого підтверджуються належним чином оформленою довіреністю, виписки по Рахунках Клієнта;

- щорічно надавати виписки про залишок коштів на Рахунку станом на 1 січня;

- за належно оформленим запитом Клієнта надавати дублікати виписок по Рахунку, а також копії документів, у яких міститься інформація про операції, проведені за Рахунком, здійснюючи списання комісії у розмірі, передбаченому Тарифами;

-  заблокувати Клієнта в Електронній системі платежів за умови надання Клієнтом відповідної заяви;

- виконувати заяви про купівлю/продаж/обмін іноземної валюти в порядку, визначеному чинним законодавством України та цими Правилами;

- не пізніше наступного Робочого дня повідомляти Клієнта про кожний випадок надходження на користь Клієнта коштів, якщо їх платником зазначена дата валютування;

- не пізніше наступного Робочого дня повідомляти Клієнта про кожний випадок відкликання платником коштів, які раніше надійшли на користь Клієнта із зазначенням дати валютування;

- нараховувати та сплачувати Клієнту проценти на залишки коштів, що знаходяться на Рахунку Клієнта, відповідно до умов, визначених Договором та цими Правилами;

- інформувати Клієнта про зміну Операційного часу та Операційного дня Банку шляхом розміщення оголошення на інформаційних стендах, що розташовані у приміщеннях Банку, на сайті www.bank.kiev.ua, а також шляхом надсилання повідомлення за допомогою Електронної системи платежів (за умови підключення Клієнта до такої системи);

- забезпечити збереження банківської таємниці операцій, що проводяться за Рахунком, у відповідності до вимог чинного законодавства України. Інформація про проведення операцій за Рахунком Клієнта може бути надана третім особам без згоди Клієнта виключно лише у випадках, передбачених положеннями чинного законодавства України.

                Клієнт має право:

- вільно розпоряджатися коштами на Рахунку, а у разі  укладення між Банком і Клієнтом Договору про надання кредиту у формі овердрафту  проводити розрахункові операції за Рахунком в межах встановленого ліміту Овердрафта;

- отримувати готівкові кошти в національній валюті у випадках, передбачених чинним законодавством України, та за умови наявності коштів на Рахунку, в межах їх залишку, крім випадків отримання мотивованої відмови Банком від надання готівкових коштів;

- вимагати своєчасного і повного здійснення розрахунків та надання інших Послуг за Договором та заявою про надання відповідної Послуги;

- доручати Банку здійснювати договірне списання коштів з Рахунків на користь третіх осіб у випадку, якщо це передбачено Договором;

- ініціювати зміну обраного Тарифного пакету, письмово попередивши про це Банк не пізніше, ніж за 10 (десять) Робочих днів до закінчення календарного місяця;

- у будь-який час розірвати Договір з власної ініціативи та закрити Рахунок на підставі своєї заяви за умови відсутності заборгованості по оплаті вартості наданих Послуг, Овердрафту (за умови його надання Клієнту), неустойці та заборгованості по відшкодуванню Банку завданих збитків.

                Клієнт зобов’язаний:

- в день укладення Договору надати Банку повний пакет документів, необхідний для відкриття Рахунку, відповідно до переліку, визначеного нормативно – правовими актами Національного банку України, а також чинним законодавством України з питань фінансового моніторингу;

- здійснювати розрахунки протягом встановленого в Банку Операційного часу, за винятком випадків, коли, за бажанням Клієнта у разі наявності у Банка відповідної можливості, за окрему плату, визначену в Тарифах, Банк виконує платіжні доручення Клієнта на списання коштів з Рахунку в національній валюті, що надійшли до Банку після Операційного часу, в день їх надходження , але не пізніше закінчення Операційного дня;

- не пізніше наступного Робочого дня після отримання виписки або інших документів повідомляти Банк про всі виявлені неточності або помилки у них та/або про невизнання (непідтвердження) підсумкового сальдо за Рахунком. Якщо у п’ятиденний строк після отримання виписки операція за Рахунком не була оскаржена Клієнтом, то така операція вважається визнаною ним як вірна;

- у триденний строк з дня, коли йому стало відомо про помилково зараховані на Рахунок кошти, надати Банку платіжне доручення на повернення цих коштів платнику;

- на підставі отриманої за допомогою Електронної системи платежів виписки по Рахунку щоденно здійснювати звірку відповідності залишку коштів на Рахунку на кінець Робочого дня із залишками коштів на початок Робочого дня з врахуванням операцій, проведених у цей день та реквізитів проведених протягом цього дня платежів відповідно до наданих Банку Електронних розрахункових документів;

- забезпечити доступ до  Електронної системи платежів (для користувачів зазначеної Системи) виключно Уповноважених та Відповідальних осіб;

- своєчасно надавати Банку відомості про зміни у складі Уповноважених осіб для заміни засобів захисту Електронної системи платежів (для користувачів зазначеної Системи);

- забезпечити схоронність Особистого ключа у разі, якщо він зберігається на переносних пристроях (дискета, USB flash drive тощо);

- у випадку втрати доступу та/або наявності підозри щодо можливості несанкціонованого доступу до технічних та/або технічно-програмних засобів Клієнта (комп’ютер, мобільний телефон та ін.) чи інформації стосовно Особистого та Відкритого ключів, що забезпечує доступ до поштової скриньки, терміново повідомити про це Банк для оперативного припинення надсилання інформації;

- зберігати у таємниці від третіх осіб відомості про Особистий ключ. У разі виникнення підозри про несанкціонований доступ до засобів захисту інформації, терміново припинити використання  Електронної системи платежів, довести цю інформацію до відома Банку для здійснення позапланової заміни Особистого та Відкритого ключів, шифрування тощо;

- надавати Банку Електронні розрахункові документи, сформовані за допомогою Відкритого ключа та оформлені у відповідності до Інструкції та вимог чинного законодавства України;

- напередодні дня отримання готівкових коштів (в т.ч. розмінної монети) надавати Банку замовлення на зняття коштів з Рахунку, на їх обмін на розмінну монету з зазначенням суми, яку необхідно отримати, обміняти в усній чи  письмовій формі (для здійснення операцій за Рахунком в національній валюті);

- протягом 3 (трьох) Робочих днів з моменту внесення змін до установчих документів надавати Банку нотаріально засвідчені копії відповідних змін. У випадку внесення змін до установчих документів Клієнта, який є нерезидентом, він зобов’язаний надати Банку нотаріально засвідчені копії таких змін протягом 30 (тридцяти) Робочих днів;

- здійснювати оплату вартості Послуг Банку у розмірі, визначеному Тарифами, в порядку, встановленому цими Правилами;

- з метою належного виконання своїх обов’язків щодо оплати вартості наданих Банком Послуг, у разі відсутності коштів на Рахунку, здійснювати своєчасне поповнення Рахунку грошовими коштами для забезпечення Банку можливості здійснювати договірне списання коштів з Рахунку Клієнта;

- щорічно, в строк до 1 лютого поточного року, підтверджувати в письмовій формі залишок коштів на Рахунку станом на 1 січня. У випадку неотримання Банком підтвердження залишків коштів на Рахунках Клієнта протягом зазначеного строку, залишок коштів вважається підтвердженим Клієнтом;

- надавати Банку уточнену інформацію щодо деталей операцій по списанню та зарахуванню коштів у випадку звернення банка-кореспондента з відповідним запитом;

- дотримуватись умов Договору, цих Правил та виконувати вимоги чинного законодавства України, в тому числі чинних нормативно – правових актів Національного банку України та внутрішніх нормативних актів Банку, які встановлюють порядок відкриття та ведення рахунків та здійснення розрахунково-касових операцій.

10. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ТА ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД НЕЇ

 

                За невиконання або неналежне виконання умов Договору та цих Правил Сторони несуть відповідальність, передбачену цими Правилами та положеннями чинного законодавства України.

                За несвоєчасне подання документів та інформації про внесення змін до установчих документів Клієнт сплачує Банку штраф у розмірі  1000 гривень.

                У випадку неповернення повної суми помилково зарахованих на Рахунок коштів протягом 3 (трьох) Робочих днів від дати, коли Клієнту стало відомо про їх помилкове зарахування на Рахунок, Клієнт сплачує Банку пеню у розмiрi 0,1 (нуль цілих одна десята) процента від неповернутої суми помилково зарахованих коштів за кожний день прострочення повернення коштів, але не більше 10 (десяти) процентів від суми переказу, якщо рахунки і платника, і одержувача, яким є Клієнт, відкриті в Банку.

                За несвоєчасне поповнення Рахунку з метою належного виконання своїх обов’язків щодо сплати вартості наданих Банком Послуг, що призвело до неможливості здійснити договірне списання грошових коштів за їх надання, Клієнт сплачує Банку пеню у розмiрi 0,2 (нуль цілих дві десятих) процента від належної до сплати суми за кожний день прострочки, але не більше подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня.

                Клієнт несе відповідальність за несвоєчасне повідомлення Банку про зміну Відповідальних та Уповноважених осіб, які відповідають за проведення Електронних розрахункових документів, та зберігання Особистих ключів, несвоєчасне виявлення та повідомлення Банку про несанкціонований доступ до ключів або проведення платежів не уповноваженою особою. При невиконанні Клієнтом цих вимог Електронні розрахункові документи, які оформлені належним чином та підписані Електронними цифровими підписами Клієнта, вважаються дійсними, та відповідальності за виконання цих операцій по рахунку Клієнта Банк не несе.

                За невиконання або неналежне виконання Банком своїх зобов’язань передбачених  Договором, він несе відповідальність згідно з чинним законодавством України.

                Банк не несе відповідальності за затримку здійснення розрахунків, якщо така затримка виникла внаслідок несвоєчасного надання Клієнтом документів та/або у випадку їх невідповідності вимогам, встановленим чинним законодавством України та внутрішніми нормативними документами Банку та/або в разі відсутності коштів на Рахунку Клієнта.

                Банк не несе відповідальності за невиконання розрахункового документа, виконання якого повинно було здійснюватись через іноземний банк, у випадку, якщо розрахунковий документ не був прийнятий таким банком до виконання з причини невідповідності вказаного документа нормам чинного законодавства країни знаходження такого банку, або якщо такий платіж віднесений до категорії заборонених платежів.

                Сторони звільняються від відповідальності за невиконання умов Договору та цих Правил у випадку настання та дії обставин, що знаходяться поза межами контролю Сторін, та які Сторони не могли передбачити або запобігти, якщо такі обставини призвели до неможливості виконання Сторонами своїх обов’язків (форс-мажорні обставини; до зазначених обставин належать: військові дії, незалежно від факту оголошення війни, повстання, акції громадської непокори, стихійні лиха тощо). При цьому строк виконання обов’язків відкладається на весь строк дії таких обставин, але не більше, ніж на 3 (три) місяці. Якщо такі обставини будуть діяти більше, ніж 3 (три) місяці, Сторони проведуть переговори про можливі способи виконання зобов'язань.

                Банк не несе відповідальності за операції, що були проведені за допомогою Електронної системи платежів особами, що не є Уповноваженими особами, за винятком випадків, коли Клієнт завчасно повідомив Банк про надання повноважень цим особам на доступ до Системи, шляхом надання Банку нової картки зі зразками підписів Уповноважених осіб. Банк також не несе відповідальності за операції, які здійснюються в Системі після повідомлення Банком про необхідність її блокування.

                Банк не несе відповідальності за можливі збитки, що завдані внаслідок навмисного та/або ненавмисного доступу до інформації Клієнта, що знаходиться у позабанківських каналах зв’язку та позабанківських системах зберігання інформації, включаючи технічні та технічно-програмні засоби Клієнта, діями третіх осіб.

                Банк не несе відповідальності за збої при обміні інформацією, що виникли в результаті несправності ліній зв'язку, відключення або перебоїв з електропостачанням, несправності технічних засобів Клієнта, пошкодження даних на комп’ютерах Клієнта, на яких встановлена Електронна система платежів, комп’ютерними вірусами.

                Банк несе відповідальність за відповідність технічних та/або програмних засобів, що використовуються для роботи в Електронній системі платежів їх еталонним зразкам, отриманим від компанії-виробника та/або компанії-розробника.

 

11. ПОРЯДОК ЗАКРИТТЯ РАХУНКУ

 

                Рахунок може бути закритий:

- за заявою Клієнта;

- на підставі рішення органу, на який законом покладено функції щодо припинення діяльності  Клієнта – юридичної особи або припинення підприємницької діяльності Клієнта -  фізичної особи - підприємця;

- у разі смерті Клієнта -  фізичної особи – підприємця;

- з інших підстав, передбачених чинним законодавством України, цими Правилами та Договором.

                Банк має право відмовитись від обслуговування Рахунку та закрити його за наступних підстав:

- у випадку невиконання Клієнтом своїх обов’язків, встановлених Договором та цими Правилами;

- якщо протягом 3 (трьох) років поспіль не здійснюються операції за Рахунком (крім сплати процентів на залишки коштів на Рахунку), або протягом цього ж періоду  на ньому відсутні залишки коштів.

                У випадку відмови Банку від обслуговування Рахунку Банк повідомляє Клієнта про це не пізніше, ніж за 30 (тридцять) календарних днів, шляхом надсилання відповідного письмового повідомлення.

                У випадку закриття Рахунку з огляду на відсутність операцій за ним протягом 3 (трьох) років поспіль, крім сплати процентів на залишки коштів на Рахунку, залишок коштів на ньому перераховуються на балансовий рахунок 2903 „Кошти клієнтів банку за недіючими рахунками” після чого Банк здійснює закриття Рахунку. Кошти зберігаються на балансовому рахунку 2903 „Кошти клієнтів банку за недіючими рахунками” без нарахування процентів до моменту звернення власника цих коштів щодо розпорядження ними.

 

12. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

                Всі повідомлення за цими Правилами та Договором будуть вважатися зробленими належним чином, у випадку якщо вони здійсненні у письмовій формі та надіслані рекомендованим листом, кур’єром, телеграфом за зазначеними адресами Сторін, або врученні особисто під розписку про отримання. Датою отримання таких повідомлень буде вважатися: у випадку надіслання рекомендованим листом, кур’єром, телеграфом – дата поштового штемпеля відділу зв’язку одержувача, а у випадку вручення одержувачу особисто під розписку про отримання - дата їх особистого вручення.

                Правила, а також всі зміни та/або доповнення до них, які є їх невід’ємними частинами,  розміщуються на інформаційних стендах, що розташовані у приміщенні Банку та на сайті Банку www.bank.kiev.ua. Зміни та/або доповнення до Правил  розміщуються у вищевказаному порядку не пізніше, ніж за 10 (десять) календарних днів до дати впровадження  зазначених змін.

                Інструкція по користуванню  Електронною системою платежів надається Клієнту у разі використання відповідних послуг.

Україна, 01030, Київ-30
вул. Б.Хмельницького, 16-22
(044) 206-5188
На головну | Головна сторінка | ПРЕС-ЦЕНТР | Послуги | Про банк | Оголошення | Контакти | Державні закупівлі