This version of the page http://roman.pavlyuk.lviv.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-09. The original page over time could change.
Roman’s Blog

Масова еміграція сайтів з України — вихід?

Березень 31st, 2010

Занесено в ВЕБус, Гроші, Хостинг — roman @ 12:12 am

Гарячі реалії українського “хостингового” бізнесу заставили мої, так само як і багато інших ВЕБ-ресурсів, шукати собі кращої долі за кордоном. Пожежа в датацентрі компанії Hosting.UA  — це щось таке, що просто в голову не лізе. Мало того, що самі допустили до такого, навмисне вимкнувши сигналізацію (вона, бач, спрацьовувала дуже часто), так до всього того ось вже три дні, як компанія не виходить з офіційною заявою до клієнтів, а її сайт і далі недоступний. Відчуття таке, що тобі “смачно” харкнули в обличчя, а там на згарищі десь валяється обпалена совість власників компанії.

З одного боку, я певною мірою вдячний цій горе-компанії… На даний час я займаюся питаннями побудови високонадійних ІТ-сервісів із процесами, що базуються на основі ITIL v3. Ситуація з Hosting.UA  стане гарною ілюстрацією на моїх презентаціях та лекціях — “ось що стається з тими, хто не купляє наші рішення”.  Банально, але факт… Читаю форуми: “блін, а в мене нема бекапів! мені що, вішатися?”, “пропала робота довгих 2 років!”, “в мене останній бекап за 1 березня”… Все це — приклади дилетантства та елементарної неграмотності ведення справи. Такі в нас дибільні українські реалії ! Наприклад, замість того, щоб створити АТП із парком якісних автобусів та професійних водіїв, у нас наймають селюків “із власним автотранспортом”, через що і автобуси, і самі виглядають так, ніби працюють на фермі (про “тарифну політику” я вже взагалі мовчу). Так само в ІТ —вивчив мову “ПеХаПе” і “фпірйод” роздавати всім сайти наліво і направо без жодного розуміння всіх аспектів і ризиків.

Використовуючи систему архівації і переносу даних F-Backup (власна розробка) я щодня отримував “бекапи” додому та ще в кілька “резервних” місць, що дало мені змогу мати “бекапи” станом на 25-27 березня, тобто втрати мінімальні. Зараз всі сайти в процесі “еміграції” на німецький сервер, що знаходить у датацентрі Hetzner Online AG. І якби не DNS, вже у понеділок всі мої сайти були б відновлені. Чому я постійно “готувався до війни”? Ні, в мене до того не горів датацентр І навіть вінчестер не “сипався”. Просто є такий процес як Service Continuity Management , який говорить, що якщо ви надаєте сервіс, то ви повинні бути готові відновити його в межах одного дня навіть якщо на інфраструктурну одиницю (у даному випадку — це датацентр) впала атомна бомба.

Цими днями величезна маса сайтів покинула Україну у пошуках кращої долі. Компанії Hosting.UA вже не піднятися. Маса ресурсів все ще “валаються” і теж, скоріш за все, значна частина з них зникне. Хто буде змушений зав’язати з Інтернет бізнесом. До когось навіть приїдуть “братки”…

Але чи навчило нас це? Чи станемо ми врешті професіоналами?…

Через аварію на Hosting.UA перейшов на резервний сервер

Березень 28th, 2010

Занесено в Криза, Хостинг — roman @ 6:28 pm

Через те, що пожежа вщент знищила датацентр компанії Hosting.UA , а з ним і мій сервер, я перейшов на резервний хостинг. З ним перейшли (або в процесі переходу) й інші сайти, що були в мене розміщені. Канал має певні обмеження, тому за якість вибачайте. При необхідності пишіть на roman.pavlyuk@gmail.com.

Таке буває лише в книжці, і в Україні . Адже поняття “пожежа в датацентрі” абсолютно тотожне іншому – “пожежа під водою”. Адже ступінь протипожежного захисту на серверних майданчиках є одним з найвищих у світі. Як могло таке статися, що пожежа завдала такої страшної шкоди, що навіть відновлення архівних займе 2-3 тижні?…

Я думаю, що провайдеру Hosting.UA вже більше ніколи не піднятися…

Почитати можна тут:

http://watcher.com.ua/?p=2912

http://habrahabr.ru/blogs/hosting/89172/

ОНОВЛЕННЯ: Переїхав на новий сервер! Всі сервіси зараз в процесі міграції і ще будуть мігрувати найближчі два-три дні через незалежні від мене причини. “Бекапи” всі свіжі і втрата даних мінімальна (від 6 годин до двох днів).

Сайтоскоп: Народна думка

Березень 15th, 2010

Занесено в сайтоскоп — roman @ 3:07 am

Вітання всім, шановні мої! Сьогоднішньою заміткою хочу започаткувати нову рубрику “Сайтоскоп”, основне наповнення якої — огляд сайтів  так би мовити регіонального і місцевого рівня з метою оцінки якості їх виконання, грамотності наповнення, а також щоб допомоги їхнім веб-майстрам у кар’єрному рості.

Отож, першим під роздачу потрапив сайт газети мого району — “Народна Думка”. Правду кажучи, я вже давно чекав, коли в цієї локальної газетки буде інтернет представництво, так як особисті блоги вже завели собі мало не половина жителів Городоцького району. І я був приємно здивований, що тепер можна почитати “районку” онлайн, за що вельми вдячний. Проте, як і слід було очікувати, сайт далекий від ідеалу. Думаю мій огляд допоможе дещо покращити його роботу та вигляд. (читати далі…)

Кращі пісні 2009 року одним міксом

Січень 23rd, 2010

Занесено в Некатегоризовано — roman @ 2:50 am

Дуже класний mashup від DJ EarWorm, що являє собою композицію кращих пісень 2009 року.

Ось власна список пісень з лінками на офіційне відео:

  • The Black Eyed Peas – BOOM BOOM POW
  • Lady Gaga – POKER FACE
  • Lady Gaga Featuring Colby O’Donis – JUST DANCE
  • The Black Eyed Peas – I GOTTA FEELING
  • Taylor Swift – LOVE STORY
  • Flo Rida – RIGHT ROUND
  • Jason Mraz – I’M YOURS
  • Beyonce – SINGLE LADIES (PUT A RING ON IT)
  • Kanye West – HEARTLESS
  • The All-American Rejects – GIVES YOU HELL
  • Taylor Swift – YOU BELONG WITH ME
  • T.I. Featuring Justin Timberlake – DEAD AND GONE
  • The Fray – YOU FOUND ME
  • Kings Of Leon – USE SOMEBODY
  • Keri Hilson Featuring Kanye West & Ne-Yo – KNOCK YOU DOWN
  • Jamie Foxx Featuring T-Pain – BLAME IT
  • Pitbull – I KNOW YOU WANT ME (CALLE OCHO)
  • T.I. Featuring Rihanna – LIVE YOUR LIFE
  • Soulja Boy Tell ‘em Featuring Sammie – KISS ME THRU THE PHONE
  • Jay Sean Featuring Lil Wayne – DOWN
  • Miley Cyrus – THE CLIMB
  • Drake – BEST I EVER HAD
  • Kelly Clarkson – MY LIFE WOULD SUCK WITHOUT YOU
  • Beyonce – HALO
  • Katy Perry – HOT N COLD

Майже чесні вибори

Січень 21st, 2010

Занесено в Некатегоризовано — roman @ 3:03 am

Ось і позаду перший тур виборів глави держави. Кожен раз, коли мене питають чи вірю я, що вибори в Україні проходять чесно, я відповідаю: “Майже”. Майже, бо, в принципі, у нас виборчий процес таки вільний, однак результат виборів аж ніяк ні. Звичайно ж, мова йде про ті “дрібні” порушення, які ніби-то не мають впливу на результат голосування. Але коли починає працювати закон великих чисел, то ті дрібні махінації можуть вирішити долю країни.

Мені доводилося брати участь у виборах 8 разів, з них два рази як член ДВК, решту – як спостерігач. Зрозуміло, що доводилося бачити всяке – від дрібних махінацій до складних спланованих схем. Отож, хочу поділитися “методикою” типових і не дуже типових видів фальсифікацій, а також спробую дати рекомендації спостерігачам та членам ДВК як уникнути подібних порушень. Наперед зазначу, що як правило “один у полі не воїн”, тобто жодне більш-менш серйозне порушення неможливо здійснити самотужки, і у системних порушень переважно задіяні більш як 3-4 особи, включаючи членів ДВК та навіть спостерігачі.

Так само важко виявити будь-яке порушення і запобігти йому, якщо спостерігачі та члени ДВК працюють лише за гроші. Пильність, кмітливість та відданість певній справі хоча б на один день може мати вплив на долю країни.

Отже, по порядку про різний “шахер-махер”. (читати далі…)

Очам своїм не вірю…

Січень 21st, 2010

Занесено в Некатегоризовано — roman @ 1:29 am

І хоч я зареєстрований в 5-ти соціальних мережах (займався тим ділом професійно), я все ж настоюю на одному: соціалки – це пристанище довб*йо*бів. Причому одні намагаються нажухати інших.

Сьогодні мене спробували відмітити на одному фото (копія, якщо фото стерли).

Точніше це мене намагався відмітити хробак, який живе в когось на компі. У коментах до фото також додана “сцялка” http://vkontakte.ru/albums35327509, яка веде на такий собі альбомчик одного хакнутого юзика популярної мережі вКанакте.сру.

Суть наступна – чуваки пропонують поставити на телефон програмку, яка просвітлює одяг і дозволяє заглянути під білизну. Типу на водиш камеру телефона на “тьолку” і офігіваєш! Очевидно, за програмку треба заплатити, відправивши СМС на певний короткий номер. Лохотрон, однозначно! Але як класно всі зроблено: модний сайт з демо-роликом, купа “позитивних” коментарів (копія) під фоткою, на якій тебе позначають, а на самому сайті навіть роблять видимість того, що будуть програмку спеціально для вашого телефону.

Одним словом, мораль така – якщо вам хочеться побачити голі сраки або цицьки, то користуйтеся гуглом. Ось приклад запиту . Якщо не вставляє, то заведіть собі подругу.  АЛЕ ніколи не вірте тому, що пишуть в соціальних мережах!

THE Апгрейд – Частина 1

Травень 22nd, 2009

Занесено в Різне — roman @ 2:40 am

Все почалося одного дня… Ніщо не віщувало ні біди, ані велеких перемін. Ну подумаєш, компутер лишній раз залип із синім екраном смерті. Ніби нічо такого… Але врешті я вирішив докопатися, чому мені моя віндозна робоча коняка вмирає якраз у сам разгар роботи – коли я креслю в Archicad’i, граю в С.Т.А.Л.К.Е.Р. – ЧН, чи просто шось собі там копирсаюся. І тут поїхало…

(читати далі…)

Ніц не пишеться

Травень 9th, 2009

Занесено в Дозвілля, Різне — roman @ 10:28 pm

Ніц не пишеться. Криза жанру якась…

Словом, копаю город, саджу бульбу і маю все в носі.

З любові до свого провайдера…

Лютий 18th, 2009

Занесено в ВЕБус, Різне — roman @ 2:53 am

Я не террорист і не садист, і взагалі не люблю робити на зло людям. Але сьогодні в мене в голові зародилася дурна ідея – спалити нах@й свого Інтернет-провейдера, цей мало не останній оплот «радянщини». Отак взяти, піти і «зняти» зі стовпа 3 кВ і впустити цей струм в їхню довбану лінію!!! А потім вибігти на горище будинку, поглянути на південний-схід, в сторону їхнього відділення, і насолоджуватися заревом на горизонті… І лише легкий вітерець буде доносити запах палених абонентських плат, комутаторів, шлейфів та іншого станційного гівна обладнання…
Бо курва дістало! Укртелеком – це не лідер галузі електрозв’язку України, це наш чиряк на дупі, який тільки з того живе, що користується своїм монопольним становищем. Певно тільки в Укртелекому постійно затоплює люки, рве лінії чи ще якісь глобальні катаклізми заважають йому працювати. А ще ті користувачі! Ой дідько би х забрав, ну нафіга вони здалися??? Від них одні проблеми, проблеми, проблеми…

У моєму районі УТ – це єдиний провайдер. Був би шанс змінити – давно б забув про нього. Років 3-4 тому район по-новому телефонізували. Робили все як в Європі: прокладали багатожильні броньовані єврокабелі, ставили коробки якнайближче до абонента, прокладали все під землею.
… Але робилося то все совковими методами, через сраку і абияк. Канави копали не суворо по плану, а так, як попало, де земля м’якша . А три місяці тому на одному із перехресть міста ставили світлофор і невелику ділянку проїзджої частини вирішили відгородити парканцем (я думаю, всі знають про що я – такий з чорно-білих драбинок). (читати далі…)

Mayday-ностальгія…

Лютий 12th, 2009

Занесено в Дозвілля, Музон, Подорожі, Фото — roman @ 3:03 am

В динаміках валить трек Westbam – Live on Mayday 2006 World Club. Шось троши набділо ностальгією… Файні були забави…Словом, пару фоток з попередніх років:

З альбому Mayday 2006 Worldclub

Старий лисий Westbam жарить публіку

(читати далі…)

Наступна сторінка »
Powered by WordPress
Вміст (RSS) and Коментарі (RSS)