This version of the page http://www.schaste-edino.org.ua/news/2009-10-14 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-04-02. The original page over time could change.
14 Октября 2009 - СЧАСТЬЕ БЕЗ ГРАНИЦ
МЕЖДУНАРОДНЫЙ ПОЛИТИЧЕСКИЙ ПРОЕКТ
СЧАСТЬЕ БЕЗ ГРАНИЦ
Пятница, 02.04.2010, 01:15
СЧАСТЬЕ БЕЗ ГРАНИЦ
СЧАСТЬЕ БЕЗ ГРАНИЦ
Меню сайта
Наш опрос
Может ли счастье стать объединяющим фактором для всех народов Мира?
[ Результаты · Архив опросов ]
Всего ответов: 7
Каталоги сайтов
Новости России
Сегодня в Украине
Главная » 2009 » Октябрь » 14
Козацтво для нас – це символ всього самого найгероїчнішого, найсвітлішого, що було в історії України.
Сьогодні ми багато згадуємо про героїчні часи козацтва та покладаємо великі надії на його відродження. Вперше козаки згадуються в письмових джерелах кінця 15 століття. Поява козаків відіграла визначну роль в історичній долі України. Козаки були представниками соціального класу вільних людей, які охороняли свою землю та захищали її кордони.
14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, відзначається День українського козацтва. З давніх-давен Пречисту Богородицю козаки вважали своєю покровителькою. Цікаво, що святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Окрім того, споконвіку на свято Покрови Пресвятої Богородиці в Україні відбувалася Велика рада, яка обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі.

З нагоди відзначення Дня українського козацтва за ініціативи депутата Дарницької районної в м. Києві ради (БЮТ) Георгія Беженара у Слов’янській гімназії пройшла низка заходів: уроки з історії українського козацтва, спортивні змагання «Козацькі забави», конкурс малюнків на тему «Українське козацтво» у початковій школі, знайомство з літературою про українське козацтво в бібліотеці гімназії.
«В колективній свідомості кожного народу живуть та розвиваються свої власні образи, їх називають Архетипами або Міфами. Завдяки їм народ ідентифікує себе, свою роль в розвитку Планети, відчуває свою особливість. Козацтво – це один із найближчих, найсвятіших. найгероїчніших українських Міфів. До козацтва в нас особливе ставлення – завдяки творам класиків української літератури образ козака набув у масовій свідомості настільки героїчних та одухотворених рис, що професійним історикам залишається лише дивуватися.» - зазначив у вступному слові Георгій Беженар.
У всі часи й у всіх народів з’являлася потреба захищати свою землю від... Читать дальше »

Просмотров: 171 | Дата: 14.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарии (1)

Новости политики
Новости из России
Меню сайта
  • Главная страница
  • Информация о сайте
  • Счастье без границ
  • Форум
  • Голос народа
  • Обратная связь
  • Каталог сайтов
Форма входа
E-mail:
Пароль:
Забыл пароль | Регистрация
Календарь новостей
«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Реклама
Поиск
UCOZ предлагает
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всего: 0
Гостей: 0
Пользователей: 0
Новости экономики
Новости России
Copyright MyCorp © 2010