ГоловнаЕколігаКонкурси та фестиваліЕкосвіт очима художника
Всеукраїнський конкурс екологічного плакату "Екосвіт очима художника"

Організатори конкурсу – Всеукраїнська екологічна ліга та Фонд сприяння розвитку мистецтв. Роботу щодо поєднання екології та мистецтва Всеукраїнська екологічна Ліга здійснює з моменту свого заснування. Співпраця з професійними й починаючими художниками для Всеукраїнської екологічної ліги не є випадковою. У 2001році ВЕЛ вперше організувала пленери на Закарпатті та в Криму.

Образотворче мистецтво має великий вплив на формування світогляду людини. А більшість проблем довкілля є наслідком технократичного складу мислення людей. Екологічний плакат повинен донести до наших співгромадян думку про необхідність жити в гармонії з природою. Саме плакат в змозі лаконічно і доступно розповісти про екологічні проблеми, їх причини та наслідки, а іноді й показати шляхи їх вирішення. Протягом останнього десятиліття   використання   плакату   невиправдано  звузилося. Але на думку організаторів конкурсу цей напрямок у мистецтві не має загинути. Саме екологічна тематика може надати йому нового дихання.

Конкурс екоплакату надає можливість виявити ставлення митців та художників-аматорів до навколишньго світу засобами образотворчого мистецтва.

Конкурс є одним із напрямів роботи Всеукраїнської екологічної ліги, покликаний створити умови для пошуку нових талановитих особистостей в Україні, людей, небайдужих до проблем довкілля, які завдяки своєму хисту до створення художніх образів, проголошують ідеї збереження навколишнього світу у плакатах екологічного спрямування.

У конкурсі беруть участь учні художніх шкіл, студенти спеціальних та вищих навчальних закладів, творчо обдарована молодь. Для участі у конкурсі запрошуються професійні художники, видавництва, ЗМІ.

Журі конкурсу: член Національної Спілки художників України, ініціатор конкурсу, доцент кафедри геометричного моделювання і дизайну Черкаського інженерно-технологічного інституту Віктор Афонін, доктор мистецтвознавства голова Наглядової ради Фонду сприяння розвитку мистецтв Ігор Верба, Олег Векленко (професор, Харківська державна академія дизайну та мистецтв), Віктор Бистряков (Академія образотворчого мистецтва і архітектури, Київ), Сергій Лукашов (художник Національної філармонії України), Тетяна Тимочко (Перший заступник голови ВЕЛ).

Найкращі роботи внесено до каталогу конкурсу, який має щорічні перевидання. Всеукраїнська екологічна Ліга  готує до видання найкращі роботи, які  з часом матимуть можливість безкоштовно отримати навчальні заклади та зацікавлена громадськість.

Дивись також:
Мій голос я віддаю на захист природи
„Покликання душі”
Всеукраїнський студентський конкурс-захист екологічних проектів
© Copyright 2004
Розробка ІАФ Ексор
Копіювання матеріалів сайту можливе лише за поперднім погодженням зі Всеукраїнською екологічною лігою.