This version of the page http://www.mintrans.gov.ua/uk/alias_54/8788.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2010-02-23. The original page over time could change.
Міністерство транспорту та зв'язку України
Офіційний сайт Міністерства транспорту та зв'язку
Головна Мапа сайту Акредитація
Залізничний транспорт Авіація Морський та річковий транспорт Автомобільний транспорт Дорожнє господарство Зв’язок
Транспортні події
Євро – 2012
Твоє майбутнє
ГоловнаРегуляторна діяльністьЗвіти про відстеження результативностіЗвіти про базове відстеження
Мапа сайту
01135, м. Київ-135,
пр. Перемоги, 14
+38044 226-22-04
факс +38044 486-72-06

ЗВІТ ПРО БАЗОВЕ ВІДСТЕЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ

7 червня 2007 року

ЗВІТ ПРО БАЗОВЕ ВІДСТЕЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ

постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2006 № 1567

„Про затвердження Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті”

 

Вид  та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

 

Постанова Кабінету Міністрів України  від 08.11.2006 № 1567 „Про затвердження Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті”.

Назва виконавця заходів з відстеженням.

 

Міністерство транспорту та зв’язку України.

 

Цілі прийняття акта

 

Метою державного регулювання є здійснення державного контролю за додержанням суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері автомобільного транспорту, вимог законодавства про автомобільний транспорт, норм та стандартів, що регулюють організацію перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, державного нагляду за забезпеченням суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері автомобільного транспорту, безпеки автомобільних перевезень, у межах своєї компетенції, контроль за додержанням вітчизняними та іноземними автоперевізниками норм міжнародних конвенцій і договорів про міжнародне автомобільне сполучення.

Відповідно до частини 18 статті 6 Закону України „Про автомобільний транспорт”постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2006 № 1567 затверджено Порядок здійснення державного контролю на автомобільному транспорті (далі - Порядок).

Даним регуляторним актом встановлено новий порядок здійснення державного контролю на автомобільну транспорті.

Згідно із статтею 6 Закону України „Про автомобільний транспорт” державному контролю підлягають усі транспортні засоби українських та іноземних перевізників, що здійснюють автомобільні перевезення пасажирів та вантажів на території України.

Державний контроль за діяльністю автомобільних перевізників здійснюється шляхом проведення планових, позапланових і рейдових перевірок.

Планові перевірки здійснюються не частіше одного разу на рік. Орган державного контролю не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку проведення планової перевірки письмово повідомляє про це автомобільного перевізника, якого буде перевіряти.

Позапланові перевірки здійснюються лише на підставі надходження в письмовій формі заяви (повідомлення) про порушення автомобільним перевізником вимог законодавства про автомобільний транспорт уповноваженими особами органів, яким надано право здійснення державного контролю, з метою перевірки поданих фактів та виконання припису про порушення цього законодавства.

Не частіше одного разу на квартал здійснюються рейдові перевірки дотримання автомобільними перевізниками вимог законодавчих і нормативно-правових актів щодо забезпечення безпеки пасажирських перевезень та  дорожнього руху.

Основною метою прийнятого регуляторного акта є визначення органу у сфері автомобільного транспорту, що здійснює державний контроль, процедури і порядку проведення державного контролю для забезпечення  якості та безпеки надання послуг з перевезень автомобільним транспортом.

 

Строк виконання заходів з відстеження

 

З 07.05.2007 до 18.05.2007.

Тип відстеження

Базове.

Методи одержання результатів відстеження

 

З метою встановлення кількісних та якісних показників здійснення державного контролю після набуття чинності нового Порядку щодо здійснення Головавтотрансінспекцією контрольно-наглядових функцій у сфері автомобільного транспорту використовуються статистичні дані, які надходять від територіальних управлінь Головавтотрансінспекції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

 

Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних

 

З метою відстеження результативності діяльності Головавтотрансінспекції щодо здійснення нею державного регулювання у сфері автомобільного транспорту беруться статистичні дані, які щомісяця надходять від територіальних органів Головавтотрансінспекції в Автономній Республіці Крим, областях, міст Києві та Севастополя, аналізуються та узагальнюються за наступними показниками.

Результативність нового Порядку відстежувалась за кількісними та якісними показниками.

Якісні показники:

-   підвищення чи зниження рівня аварійності на автомобільному транспорті.

Кількісні показники:

-          кількість виявлених порушень вимог законодавства про автомобільний транспорт;

-          кількість перевірених транспортних засобів;

-          кількість складених протоколів, винесених постанов про застосування фінансових санкцій.

 

Кількісні та якісні значення показників результативності

 

За період практичної реалізації нового Порядку шляхом проведення планових, позапланових та рейдових перевірок в усіх регіонах України було перевірено понад 2,7 тис. автоперевізників та понад 251 тис. транспортних засобів, в результаті чого виявлено 69 тис. порушень транспортного законодавства, по яким складено 30,8 тис. протоколів та винесено 28,2 тис.  постанов.

В ході перевірок заборонено до випуску майже 4,1 тис. транспортних засобів, які не відповідали вимогам безпечної експлуатації, а за результатами виявлених порушень застосовано фінансових санкцій на суму майже 24,4 млн. грн.

Одним з основних завдань, що ставить перед собою Головавтотрансінспекція – це боротьба з автоперевізниками, які працюють поза межами правового поля. Тільки за минулий рік було виявлено 13,4 тис. автоперевізників, що працювали поза межами правового поля та здійснювали перевезення пасажирів без необхідних документів, до яких застосовано фінансових санкцій на суму понад 10,3 млн. грн.

Завдяки вжитим профілактичним засобам майже 6,5 тис. правопорушників легалізували свою діяльність.

Тільки за перший квартал 2007 року перевірено майже 56,3 тис. транспортних засобів, в результаті чого виявлено понад 15,8 тис. порушень законодавства про автомобільний транспорт та накладено фінансових санкцій на суму 6,2 млн. грн.

За статистичними даними про дорожньо-транспортні пригоди на автомобільному транспорті за період дії даного регуляторного акта спостерігається зменшення аварійності: за січень-квітень 2007 року скоєно 49 дорожньо-транспорті пригоди, в той же час як за аналогічний період минулого року – 56  дорожньо-транспорті пригоди.

 

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

 

За час дії даного регуляторного акта Головавтотрансінспекція спрямувала свою діяльність на забезпечення законного та безпечного функціонування об’єктів транспорту та учасників транспортного процесу.

Зокрема, це дозволило за певний час відпрацювати чіткий механізм державного контролю і нагляду за організацією роботи перевізника з надання послуг з перевезення автомобільним транспортом і посилить відповідальність (в тому числі і фінансову) посадових осіб перевізника щодо проведення обов’язкових заходів, направлених на забезпечення безпеки перевезень та профілактику правопорушень в галузі автомобільного транспорту.

Посадові особи Головавтотрансінспекції при здійсненні державного контролю припиняють порушення чинного законодавства про  автомобільний транспорт шляхом застосування до правопорушників штрафних санкцій, а також забороняють експлуатацію автомобільних транспортних засобів,  надання послуг та виконання робі, що створюють загрозу життю на здоров’ю людей, до усунення порушень законодавства про автомобільний транспорт.  

 

 

 

В.о. Міністра                                                                                  

транспорту та зв’язку                                                                                Л. Сергієнко

 

Новини
22 лютого 2010 року, 19:47
Мінтрансзв’язку закликає водіїв бути уважними та обережними на автошляхах
22 лютого 2010 року, 17:50
Мінтрансзвязку візьметься за недобросовісних автоперевізників
22 лютого 2010 року, 17:38
ДП «Дельта-лоцман» виповнилось 12 років
22 лютого 2010 року, 15:43
У Мінтрансзв’язку готуються до можливої повені
22 лютого 2010 року, 15:36
Круїзна компанія Crystal Cruises включила до програми на 2010 рік заходи в українські порти
22 лютого 2010 року, 13:33
Мінтрансзв’язку не приймало жодного рішення щодо кадрових змін в керівництві ВАТ «Укртелеком»
22 лютого 2010 року, 13:20
Більше двох тисяч дорожників працюють над забезпеченням безперебійного проїзду автошляхами
22 лютого 2010 року, 12:29
ГСХ Дунай – Чорне море пройшло третє в цьому році судно з осадкою понад 5 метрів
22 лютого 2010 року, 12:14
До 8 Березня Донецька залізниця призначила додатковий поїзд
22 лютого 2010 року, 08:20
На час негоди активізовані всі зусилля транспортників та зв’язків для забезпечення роботи галузі
Усі новини
 
Архів новин
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 

Публічні громадські обговорення
15 грудня 2009 року
Проект Правил повітряних перевезень пасажирів і багажу, розроблений Державіаадміністрацією, виноситься на громадське обговорення
11 грудня 2009 року
Проект Положення про державного інспектора з авіаційного нагляду, розроблений Державіаадміністрацією, виноситься на громадське обговорення
10 грудня 2009 року
Міністерство транспорту та зв’язку України розробило Транспортну стратегію України до 2020 року
23 жовтня 2009 року
Мінтрансзв’язку спільно з Міноборони ініціює створення Координаційного комітету з організації використання повітряного простору
Усі обговорення

Контакти  |  Адміністратор  |  Мапа сайту
© 2008 Міністерство транспорту та зв'язку України